Abou Jahjah gaat door het lint vanwege wetenschapper die ISIS veroordeelt: ‘Wit privilege! Enorme faalactie!’

Je uitspreken tegen ISIS is een zonde die je niet begaan, aldus de Belgisch-Libanese moslim-radicaal Abou Jahjah. En al helemaal niet als je blank bent, want dan ben je een gepriviligeerde zak.

Abou Jahjah, Belgisch bekendste radicale moslim, heeft weer eens van zich laten horen. Ditmaal met een aanval op zijn landgenoot Maarten Boudry. Laatstgenoemde had namelijk de euvele moed om zich gisteren bij de Belgische krant De Morgen uit te spreken tegen ISIS. Over de barbaarse islamistische terroristenclub zei hij het volgende:

“Bij nazi’s zag je die gratuite gruwel zoals bij IS niet” Wetenschapsfilosoof Maarten Boudry noemt jihadisme gevaarlijker en haatdragender dan nazisme

Is het jihadisme gevaarlijker en gruwelijker dan het nazisme? Maarten Boudry, wetenschapsfilosoof en essayist voor De Morgen, vindt van wel. Het leverde hem afgelopen weekend bakken kritiek op. Hij kreeg het verwijt een negationist te zijn en sommigen vroegen op Twitter ook om zijn ontslag aan de UGent. “Ik begrijp de weerzin, maar als je het nuchter bekijkt, heb ik gelijk.”

Wie Boudry’s woorden zakelijk bekijkt, ziet dat hij zich uitspreekt tegen ISIS – een club die er gratuit op los haat en martelt, en video’s maakt van hun verschrikkelijkste misdaden om aan de hele wereld te tonen hoe erg ze toe zijn aan een behandeling door een psychiater. Daarin gaat ISIS zelfs verder dan de nazi’s. Is dat een goedkeuring van de nazi’s? Nee, natuurlijk niet. Alleen de vaststelling dat ISIS-jihadisten nóg gruwelijker zijn dan de nazi’s van weleer. Dat is alles.

Maar Abou Jahjah is natuurlijk niet de beroerdste om een lekker potje te framen. En dus verdraait de Belgische extremist zijn woorden “op de islam kappen”. ‘Kappen’ is Vlaams voor zeiken, en kappen is dan ook zeker wat de Hezbollah-sympathisant hier zélf doet. Normaalgesproken passen blinde islamhaters aan het trucje ISIS en de hele islam gelijk te stellen aan elkaar, maar nu dus Abou Jahjah. Het is natuurlijk ridicuul: ISIS is niet hetzelfde als de hele islam, en gelukkig is lang niet elke moslim een liefhebber van ISIS. Als dat wel zo was, zouden er geen Iraanse, Libanese, Turkse, Syrische, Irakese en Qatarese troepen meevechten tegen dat jihadistische kalifaat rondom (nu nog) Raqqa en Tal Afar.

Om zijn kritiek af te ronden maakt Abou Jahjah er op het randje van zijn tweet ook nog even een rassenkwestie van. Want volgens hem mag Maarten Boudry alleen maar “het nazisme vrijpleiten” omdat hij een blanke Europeaan is. Een even sneue als racistische opmerking, maar goed: dat is nu eenmaal Abou Jahjah.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

45 reacties

 1. Nasrani

  Je hebt moslims en verwaande moslims. Van die laatste soort is abu d’r een. Verder gauw vergeten.

 2. K.Dopper

  Het lijkt me niet irrelevant om vast te stellen dat de nazi’s aanmerkelijk meer slachtoffers maakten dan de isis-barbaren.

  Voor het overige is het barbaarsheid met barbaarsheid vergelijken.

  1. Hetzalwelweer

   @Doperwt : Dus eigenlijk geef je nu zelf toe dat ook deze opmerking weer volkomen nutteloos is. Zoals al je opmerkingen. Het is onzin met onzin vergelijken.

   1. K.Dopper

    Ja, maar het is voor onze bescheidenheid wel goed ons te realiseren dat onze beschaving aanmerkelijk meer mensen over de kling joeg (en jaagt) dan deze IS-barbaren ooit zullen realiseren.

    1. Ritter

     K.Dopper

     De islam heeft veel “slachtoffers” over de kling gejaagd. O.a op de Balkan weten ze daar alles van.

     De islam heeft ook geprobeerd Europa te veroveren; verschillende malen. Gelukkig is dat niet gelukt.

    2. Hetzalwelweer

     Bedankt, je gaf het toe…..meer was niet nodig.

     1. Ritter

      K.Dopper

      rationeel Wiki is een extreem linkse website die alles verketterd ter rechterzijde.

     2. K.Dopper

      Ritter, ik kan meerdere bronnen geven die aangeven dat deze bron voor geen meter deugt.

      https://mediabiasfactcheck.com/american-thinker/

     3. Hetzalwelweer

      “In het verkeer moet voorrang de verkeersstroom regelen om aanrijdingen te voorkomen. Voorrang is hier geen recht om te krijgen, maar juist een plicht om te verlenen. In Nederland wordt voorrang in het verkeer geregeld met verkeersborden en/of haaientanden. Bij het ontbreken van verkeersborden zijn er een aantal standaard regels: aan bestuurders van rechts dient voorrang te worden verleend, bij een kruising van verharde wegen.” Dat zal ze steken….bij al die linkse rakkers….

     1. K.Dopper

      De benevelde Toetssteen sloeg aan het googelen en vond warempel een bron die zijn fantasieën bevestigde.

      Zou figuurzagen geen beter idee zijn?

      https://rationalwiki.org/wiki/American_Thinker

    3. Nasrani

     Wellicht jouw beschaving, niet de mijne! Door mijn beschaving is het nationaal socialisme bestreden samen met onze geallieerde vrienden.
     Net zoals we hopelijk gaan meemaken dat we samen met onze vrienden de islam gaan betrijden. Deze walgelijke en duivelse ideologie wil de wereld overheersen en schuwt het niet daarbij vele slachtoffers te maken.

     1. Hetzalwelweer

      Nasrani, de EU kijkt er naar en laat alles maar toe. Brussel is bezig met het verdeel en heers spelletje. Eerst zelf een enorme chaos veroorzaken om daarna de bende op te ruimen. En hoe die opgeruimde bende er uit zal gaan zien dat wil je niet weten. Maar het lijkt een beetje op de ideeën van snorremans uit een bepaald verleden.

  2. Ritter

   K.Dopper

   ISIS zijn jihadisten. Er zijn veel jihadistische groepen actief in de wereld die hetzelfde doen als ISiS.

   Kyai Haji Yahya Cholil Staquf, islamgeleerde zegt het volgende:

   “Islam en terreur hangen wel degelijk met elkaar samen. Er is een overduidelijke samenhang tussen fundamentalisme, terreur en de grondslagen van islamitische orthodoxie. Politici in het Westen moeten ophouden met claimen dat extremisme en terrorisme niks met de islam te maken hebben. Het Westen moet ophouden met kritiek op extremistische islam ‘islamofoob’ te noemen, ophouden om nadenken over dit soort vragen ‘islamofoob’ te noemen “

   http://www.bild.de/politik/ausland/islam/das-hat-der-islam-mit-terror-zu-tun-52934302.bild.html

   1. K.Dopper

    Christendom en nazisme hingen ook nogal met elkaar samen, Ritter.

    Dit soort associatieve lulredenringen zijn onwetenschappelijke onzin.

    1. Ritter

     K.Dopper

     Wederom heeft u de feiten verkeerd.

     Hitler was geen christen maar een atheist ( of iets wat daar op lijkt)

     Andere nazi’s hielden zich bezig met occultisme en dat soort dingen.

     De wereld word niet geteisterd door christelijke of Hindoeïstische of Boeditische aanslagen……………maar de wereld word geteisterd door islamitische terreur. Deze terreur word geïnspireerd door de islam en het gedrag van Mohammed, de stichter van de islam.
     ————
     “Om aanslagen te verklaren, is een blik op het leven van de Profeet voldoende. Hij rechtvaardigde de politieke moord voor het heil van de islam. En mensen bang maken, terreur uitoefenen, werd voorgeschreven als een nobele methode om paniek te zaaien onder de vijanden van het geloof.

     Het klopt dus eenvoudig niet om te zeggen dat het islamisme niets te maken heeft met de islam. Voor de moslim van gisteren en die van vandaag, is er maar één Koran zoals er ook maar één Profeet is. De islamist is net zo goed moslim als de mysticus, omdat beiden zich beroepen op deze twee fundamenten. En beide fundamenten, Koran en Profeet, roepen op tot strijd.”

     https://www.trouw.nl/home/de-gematigde-islam-bestaat-niet~ac5e31f4/

     1. K.Dopper

      Nee hoor, Hitler was een overtuigd christen die meende dat hij met de vervolging van de Joden de opdracht van zijn Heiland uitvoerde.
      Het is me bekend dat dit een ongemakkelijke gedachte voor veel christenen is maar die cognitieve dissonantie zullen ze moeten overwinnen.

     2. toetssteen

      @doperwt
      Ga naar Joop om daar lukkoek uit te kramen!!!! Jezus werd aan het kruis genageld door de Romeinen! Joden mochten in die periode sowieso niet executeren. Maar gesteld dat het zou hebben gemogen, was Hij aan een paal geeindigd, nadat hij was gesmoord. Mja en nu weer terug teksten lezen.
      Overiges inzake dat belachelijke proces in het NT, daar valt ook van alles op aan te merken.
      1) het Sanhedrin mocht niet ’s nachts vergaderen (ook niet ’s avonds).
      2) de hogepriester was verdediger van de aangeklaagde, niet zijn aanklager.
      3)bij een doodsoordeel was een tweede zitting nodig.

      Mja, bijbelkennis en kennis van de wetsboeken is een pré.

     3. K.Dopper

      @Toetssteen,

      Je praat zoals gebruikelijk onsamenhangende wartaal. Ga alsjeblieft wat anders doen.

     4. IJscoman

      Dopper Quichotte is een soort Dappere Dodo die in zijn eentje ten strijde trekt tegen de hele wereld. Helaas voor hem neemt niemand hem op DDS serieus en lacht iedereen hem vierkant uit om zijn ridicule gebazel waarin hij quasi-feiten mengt met leugens en ongebreidelde fantasieen.

      De man is zo gek als een deur.

     5. Augustinyak

      Je moet je scheve teringkop is houden tegen de heer toetssteen Wim Hutten van grondlijn.nl.

    2. Nasrani

     Haha, wat een onzin. Je wartaal begint lachwekkend te worden. Ge eens wat anders als trouw lezen en verdiep je in de geschiedenis van het natinaal socialisme. Daarna mag je weer meepraten hoor.

     1. Hetzalwelweer

      Scheve teringkop, dus hij weet of hoe je er uit ziet of hij hoopt het. Vaak spiegelen dit soort personen hun eigen voorkomen op dat die van anderen. Kan ie niets aan doen….1 chromosoom minder kan al veel veroorzaken.

   2. sjun

    Mohammed was natuurlijk ook een jihadist wiens voorgeleefde voorbeeld vele anderen deed volgen. Gelukkig zijn er behoorlijk wat met de leer van Mohamed geïndoctrineerden een stuk beschaafder dan hun profeet al valt er van tijd tot tijd weer en moorddadige opleving onder de volgelingen te bespeuren.

    1. Steve Van der Vekens

     @Sjun, Mohammed was dan wel een pedofiel, hij was de enige van alle moslims die solitair kon overleven en omdat de moslims niet begrepen hoe hij dat kon, moest hij wel de profeet zijn.

  3. Homo erectus

   Vast staat ook dat ome Stalin en ome Mao een veelvoud over de kling heeft gejaagd.

   1. Hetzalwelweer

    Staat dat vast of is het een bewering?

    1. IJscoman

     Ben jij achterlijk of ben je idioot?

     1. K.Dopper

      IJscoman is weer vrolijk uit zijn ledikant gestapt.

      🙂

   2. Kodi

    En aan de handen van de Islam kleeft nog meer bloed aan de handen dan dat van Nazisme en wereldcommunisme bij elkaar opgeteld. Van het Derde Rijk en van de Sovjet Unie zijn we al af. Nu is het zaak dat Europa zich gaat ontdoen van dat kankergezwel de Islam.

    De tranen van de Jihad 270 miljoen mensen door de Jihad gedood
    http://vanfrikschoten.nl/adam-post-archief/adam_posts/922-De-tranen-van-de-Jihad-270-m.html

 3. Ritter

  Waarom gaat Abou Jahjah niet terug naar zijn vaderland, Libanon.

  Je ziet dit gedrag bij veel van dit soort personen; ze profiteren volop van de westerse samenleving die ze zo verachten.

 4. Roughwood

  Waarom boekt deze Hezbollah terrorist geen enkeltje kalifaat nu zijn vriendjes hem hard nodig hebben? Met zulke vrienden heb je geen vijanden nodig.
  https://3.bp.blogspot.com/-atlWTYYCELo/WDnQt6jmf-I/AAAAAAAAYh0/-rnz9lVvXR4oRb1yvSFhdPJXJl6zK0CHQCLcB/s1600/Jahjah.jpg

 5. Punt50

  Ach, die Abou Jahjah spoort niet. Meteen uit Europa verwijderen zulke gevaarlijke gekken.

 6. buitenbeentje

  Als men Abou Jaja niet constant een podium had gegeven zou niemand weten wie hij is. Net als AFD en SS interesseert de mening van dit wezen mij geen zier.

 7. buitenbeentje

  En weer een thread gekaapt door een doperwt en weer geholpen door de usual suspects.

 8. Duckday

  Ik begrijp deze man niet hij is vrijwillig naar het westen gekomen Als hij het niet naar zijn zin heeft kan hij vrijwillig weer weg Hij wil wel zijn stand punten OPDRINGEN Ook zal hij nooit vertrekken want nu leeft hij in een Walhalla een paradijs Zo als zo veel van zijn medestanders zoveel nemen van de westerse vrijheden toeslagen en uitkeringen

  1. corfo

   @ Duckday.
   Die vent is gewoon een écht ordinaire uitkeringstrekker die snel uit de samenleving verwijderd dient te worden. Hij kan z’n eigen naam nog niet eens foutloos schrijven maar heeft kritiek op een wetenschapper, hoe dom moet je dan wel zijn ?
   Verder geen aandacht aan zo’n wezel besteden; net zo min als aan diverse op deze site opererende z.g. trollen, ze weten niet beter, trieste mensjes zónder enige kennis.

 9. HW

  Laten we dan beginnen die dobbelsteen in Mekka te verpulveren.

 10. Jantje

  Hoeveel reden is er nog nodig om Abou Jahjah op te sluiten?

 11. meijer61200

  Waarom lazert deze moslim fascist niet op naar de zandbak in Libanon? Uitkering, kinderbijslag, zorgtoeslag????

 12. sjun

  Die obese uitvreter van de Belgische staat gaat niets bijdragen aan de opbouw van welke Europese samenleving dan ook. Hij kan al lang terug naar Libanon waar hij vandaan komt om plaats te maken voor mensen die werkelijk tijdelijke opvang nodig hebben. Tijd dus op de wetten wat aan te passen en politici te vervangen voordat Europese staten onder zulke opruiende uitvreters lopen n de reputatie van velen die gewoon hun best doen in zich in en aanpassen om er zèlf wat van te maken door individuen als Abou Jahjah onnodig besmeurd raakt.

 13. Shimon

  Zijn er eigenlijk nog Belgen die voor hem vallen? Kan me niet voorstellen. Hij is zo doorzichtig als wat en binnen de kortst mogelijke tijd komt zijn ware aard wel weer boven.
  Meneer is goed in het veranderen van definities. Als hij die naar zijn eigen mening verandert, dan is elke discussie “gewonnen”. Nou ja, discussie, het gaat hem om stemmen natuurlijk. Met die veranderde definities versnelt hij het proces naar stemveevergroting door te gaan schelden, netter genoemd, name-calling. Hij maakt de ander uit voor: Apartheid voorstander, Nazi (variant: Nazi-Zionist), enz…., en nu is er dan een erbij verzonnen: white privilege (meneer heeft even in de VS geshopt en de daar populaire white premisis, een scheldwoord dat de uitgescholdene in zijn schulp van moeten kruipen want dat is toch wel zo erg als een vermeend slachtoffer je dat toe scheldt. Slachtofferdenken ringt een belletje meneer AJJ? Slaat in de VS voor 90 % nergens op en hier voor 98%. De waarheid is dat die name callers juist zelf totalitair denkenden zijn met afgedwongen privileges. Ook hier heeft meneer weer een eigen draai gegeven aan dat “scheldwoord” om zijn opponent monddood te maken. Dat is de functie van schelden. Zijn er nou echt Belgen die daar in trappen?? Alles wat meneer beweert, komt af van een wolf in schaapskleren. Chapeau meneer Boudry!

 14. Homo erectus

  Het linkse VRT troetel moslim aapje abu mag weer eens komen babbelen op canvas. Canvas is de ultra linkse goedpraat spreekbuis van de VRT.
  Het word tijd dat abu de troep in z’n thuisland eens gaat helpen opruimen ipv hier de domme roeptoeter uit te hangen.

 15. Steve Van der Vekens

  Abou Neenee.

 16. Kodi

  Je uitspreken tegen IS is je uitspreken tegen de Islam volgens Abou Jahjah? Zijn we dus gelijk van die mythe af dat IS niets met de Islam te maken heeft.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.