Abou Jahjah is geïnspireerd door Charlottesville: wil ook in Europa standbeelden van ‘foute leiders’ omvertrekken

Goed voorbeeld doet volgen, aldus de Belgisch-Libanese jodenhater Abou Jahjah. Nu er in Charlottesville en omstreken pogingen worden gedaan om standbeelden van generaals van de zuidelijke ‘Confederacy’ te verwijderen, pleit hij er nu openlijk voor om in Europa ook beelden van foute figuren uit het straatbeeld weg te halen.

De Belgisch-Libanese oproerkraier Abou Jahjah is niet vies van een beetje ophef. Als hij niet bezig is met het aanmoedigen van Palestijnse terroristen die Israëli’s hebben vermoord, dan schopt hij wel stennis om allerlei zaken bij onze zuiderburen.

Vandaag doet Jahjah zijn duit in het zakje met betrekking tot het slopen van standbeelden. In de Verenigde Staten is er een beweging aan de gang om standbeelden omver te werpen van generaals die voor het Zuiden hebben gevochten in de Amerikaanse Burgeroorlog. Het Zuiden was een voorstander van slavernij, en dat is natuurlijk vele mensen een doorn in het oog. De rel leidde tot de verschrikkelijke rellen in Charlottesville waar neonazi’s rondliepen met fakkels en een vrouw doodreden.

Zoveel gesodemieter leek Abou Jahjah ook wel wat, en hij besloto de Amerikaanse gebeurtenissen te betrekken op België. In België is nooit een burgeroorlog geweest tussen het noorden en het zuiden (alhoewel de communautaire kwestie er soms wel op lijkt), maar België heeft wel een koloniale geschiedenis in Afrika. Eén van de figuren die daar een grote rol in heeft gespeeld, is Koning Leopold II die van 1865 tot 1909 het Belgische staatshoofd was en vanuit die functie ook de alleenheerser van Congo. Onder zijn bewind zijn er miljoenen mensen om het leven gekomen, aangezien Leopold zijn Afrikaanse kolonie zag als zijn persoonlijke voorraadkast die hij naar hartelust kon plunderen.

De regeerperiode van Leopold is met recht een zwarte bladzijde uit de Belgische geschiedenis te noemen, en vandaar dat Abou Jahjah wil dat zijn standbeeld dus ook aan gruzelementen wordt geslagen. Of dat de bewustwording van deze periode gaat helpen is nog maar de vraag. Maar goed, wat maakt dat Abou Jahjah eigenlijk ook uit? Zolang je maar lekker kan meesurfen op gewelddadige rellen elders is het natuurlijk al snel goed. In Israël, in de Verenigde Staten, of waar dan ook.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

67 reacties

 1. K.Dopper

  Ik zou ook niet rouwig zijn als de gemeente Hoorn een keer zo wakker wordt om het standbeeld van Jan Pieterszoon Coen te verwijderen. Aan die genocidepleger wil je liever niet dagelijks herinnerd worden.

  1. van Urk

   K.Dopper@ Daar zijn verschillende meningen hierover. http://www.volkskrant.nl/boeken/jan-pieterszoon-coen-held-of-schurk~a4130522/

   1. K.Dopper

    “Coen veroverde de kuststreek van het voornaamste eiland, Lontor, maar de Bandanezen trokken zich terug in het binnenland. Hij deporteerde een deel van de bevolking naar Batavia, maar liet het vuile werk, het uitroeien van de guerrilla, aan anderen over. Deze oorlog kostte enkele duizenden Bandanezen het leven. Kort daarop keerde Coen terug naar het vaderland.”

    Ik heb gegeten en gedronken.

    1. meanstreak2099

     toch een beetje vreemd dat je standbeelden van slechte mensen wilt neerhalen maar we moeten wel onze geschiedenis kennen met de donkere bladzijdes

 2. Floris

  Abou Yahyah is een agitpropper pur sang maar hierin geef ik hem gelijk. Leopold 2 verdient geen standbeeld, dat is een van de grootste schoften die ooit op aarde heeft rondgelopen.

  Dat is toch wel wat anders dan General Lee die zelf geen voorstander van de slavernij was, maar als militair zijn land (de confederates diende.

 3. Ritter

  “De rel leidde tot de verschrikkelijke rellen in Charlottesville waar neonazi’s rondliepen met fakkels en een vrouw doodreden.”

  Er waren rellen omdat extreem linkse tegendemonstranten (zonder vergunning om te demonstreren) en bewapend met stokken en andere wapens de demonstranten aanvielen.

  Daarom veroordeeld Trump dan ook beide partijen voor het geweld dat plaatsvond. Maar die waarheid mag van de media niet gezegd worden.

  Linkse gewelddadige extremisten zoals BLM en Antifa zijn opgekomen onder 8 jaar Ob ama Presidentschap die deze gewelddadige linkse bewegingen heeft gesteund. BLM is zelfs op het Witte HUis uitgenodigd door Obama ondanks dat deze beweging opgeroepen heeft tot het neerschieten van agenten.

  Nu gaan deze linkse activisten steeds verder en willen niet alleen standbeelden neerhalen maar ook dingen als gedenkstenen.

  Daar komt geen einde aan omdat deze bewegingen veel steun hebben in de media die hun de hand boven het hoofd houd.

 4. Ritter

  Before Obama, that sorry mofo, racism wasn’t a thing, now the shit is back to the forefront

  ‘There was no Antifa, no Black Lives Matter’

  https://www.facebook.com/newlypress/videos/1870247346572971/

  1. H. Brusselmans

   BESTE 4:41 min van mijn leven. Om het in de woorden van Anne Zeur te zeggen: “Dit. PRECIES dit”

   kan iemand van de DDS redactie dit filmpje delen telkens Syl, Tuna, Zeur en alle andere linkse hippies zich inlaten met die gekte?

  2. hans-e-pans

   Er circuleren meerdere van dit soort filmpjes op internet van niet blanken over dit soort onderwerpen.

  3. Floris

   Dit legt links naast zich neer. Net zoals ze de getuigenissen van ex-moslims naast zich neerleggen.

   Want ZIJ weten het beter.

   1. corfo

    @ Floris.
    Heeft ons aller Dopper nog niet gevraagd naar uw bron ? Hij schijnt daar dol op te zijn, die gluiperd.
    Uw reacties sterken mij, en mét mij vele anderen, terwijl die van Dopper doorlopend op de lachspieren werken !

  4. K.Dopper

   Wat moeten dit soort filmpjes bewijzen?

   1. H. Brusselmans

    De overgrote hypocrisie van Links, om te beginnen?

    1. K.Dopper

     Dat haalde ik er niet uit, maar na een inhoudelijke toelichting van jou breekt voor mij mogelijk het licht door.

    2. HaZ

     Klown Doppie ziet waarschijnlijk wel de bewegende beelden, maar zijn ene hersencel heeft niet meer het vermogen dit om te zetten in verstandelijke voorstellingen. Hier zijn geen medicijnen voor. Best wel triest eigenlijk.

   2. toetssteen

    Hetzelfde als mensen die als kind door priesters zijn misbruikt. Oftewel: de naakte realiteit.

   3. Feit

    Jouw domheid.

 5. Ritter

  Onderstaand bericht laat goed zien waar de gekte van een beeldenstorm toe leid.

  Demonstranten hebben een vredesmonument vernield omdat ze dachten dat het een Confederatie symbool was. Kennelijk weten veel demonstranten dus niet waar ze het over hebben maar doen gewoon mee met de “hype”.

  Protesters in Atlanta Vandalize ‘Peace Monument’ After Mistaking It for Confederate Symbol
  http://www.breitbart.com/big-government/2017/08/16/protesters-atlanta-tear-peace-monument-mistaking-confederate-symbol/

 6. Ngatimoto

  Ik wil ook veel dingen.
  Foute leiders zijn nu levende Imans en dat soort figuren.
  Of figuren met ‘Jesus leeft’ op het dak van hun schuur.
  Of mafkezen die de Ark van Noach nabouwden.
  Of zich katholiek noemende mensen die ondanks al het smerige strapatsen van 90% van hun kerkelijke leiders gewoon naar die kerk blijven sloffen en met geld dit pedofiele imporium helpen in stand te blijven.

 7. Nasrani

  Ik ben juist voor hele foute standbeelden. Ha ha, wat een onzin zeg. Die abu is een mislukte moslim en wil hier in het westen wel even de dienst gaan uitmaken m.b.t. de standbeelden? Wat een sukkel.

 8. Ritter

  Onderstaande video geeft een beeld van de gewelddadigheid van ANTIFA.

  Deze organisatie is nooit veroordeeld door Obama vanwege haar geweld. Ook BLM niet.
  https://youtu.be/AmsxpidY1cw

  1. Ritter

   En toch worden deze gewelddadige linkse organisaties vaak door de media gesteund (of althans sympathiseren ze met deze organisaties) en zijn sommige journalisten verbonden met deze linkse actie groepen.

  2. Hetzalwelweer

   Ritter…dat is niet het beeld van wat de rest van de wereld zou mogen en moeten zien. Links is goed en rechts is fout….verdeel en heers…zwart tegen wit….zwarte piet tegen trump….de media bepalen, zij die betalen bepalen…

 9. Punt50

  Aparte foto erbij.. Die handjes zijn afgehakt door moslims?

 10. jowyajax

  Het hele land en Europa en nu ook Amerika haat naar de sodemieter door idioten die proberen de geschiedenis uit te wissen alsof er nog nooit een geschiedenis is geweest. Juist van de geschiedenis hebben wij kunnen leren en kunnen voorkomen voor herhaling dus wat er nu gebeurt is beslagen idioterie

  1. Hetzalwelweer

   Maak dat de rest wijs….

   1. toetssteen

    @Hzww
    Valt niet mee die moderatie op Joop.nl. Uren wachten en soms een halve dag…., ach, kunt u toch lekker gaan trollen!

    1. Hetzalwelweer

     Joop.nl? Zat jij daar ook op of??? Steentoetsje…slaap lekker

 11. buitenbeentje

  monumenten herinneren aan goede en aan slechte dingen. Er is niemand die een holocaust monument wil weghalen (hoewel die van Wolkers vaak vernield wordt) omdat het slecht was, het is juist neergezet omdat het slecht was.

  Verder moet iedereen die de geschiedenis wil afbreken bedenken dat Nederland zonder Tromp, de Ruyter, Coen, Van Riebeeck, Stuyvesant en al die anderen waar misschien een smetje of smet aan hangt waarschijnlijk niet eens bestaan had. Vergeet ook niet dat de “vader des vaderlands” een oorlogsmisdadiger was geweest als de Spanjaarden hadden gewonnen.

 12. Guus Geluk

  Dat van Leopold: daar heeft Jahjah natuurlijk wel een punt. Welke leiders wil hij eigenlijk nog meer om ver trekken?

  1. corfo

   @ Guus G.
   Misschien van zijne Koninklijke Hoogheid Prins Bernhard der Nederlanden, die over de wereld met z’n “toverstafje” zwaaide en ons handenvol geld heeft gekost, of het beeld van Troelstra in Leeuwarden, of het beeld van president Steijn in Deventer, of Koningin Wilhelmina, die geen Joodse vluchtelingen in haar omgeving duldde !
   Er zijn nog legio beelden om te bestormen, Guusje.

   1. Guus Geluk

    Geen van allen veroorzaakte een zwarte bladzijde in onze geschiedenis, corfo, en de monarchie kent nog steeds een breed draagvlak onder de bevolking (nota bene in het bijzonder in rechts-conservatief Nederland).

 13. Homo erectus

  Dat die terrorist eerst in z’n eigen gebiedsdeel de boel gaat opruimen.
  Dat hij maar mooi opflikkert uit belgie en Europa.

  1. corfo

   @ Homo erectus.
   Met u eens.
   Zo’n minkukel gaat niet weg uit Europa natuurlijk. Hij ontvangt hier zijn uitkeringen.
   Als hij in Marokko of Turkije één vinger uitsteekt naar een standbeeld van Atatürk, Erdogan of koning Abdullah wordt hij ter plaatse van een flatgebouw gegooid, zónder parachute.

 14. monach

  Suggestie voor Abou Jahjah –
  Met het verheerlijken van foute profeten moet het ook maar eens afgelopen zijn.

 15. Ritter

  Zoals Trump al heeft gezegd en waarvoor anderen hadden gevreesd stopt de Beeldenstorm niet bij de monumenten van de Confederatie.

  Zoals de beeldenstromen in het verleden laten zien ( b.v bij de culturele revolutie in China; bij de Taliban en recent bij ISIS) gaat met steeds verder met vernietigen van beelden en aanverwante zaken.

  Nu willen extreem linkse actiegroepen (o.a Antifa) ook de beelden van Washington en Jefferson vernietigen.

  Deze beeldenstorm lijkt steeds meer op een racistische actie tegen blanken. Dat is kennelijk het onderliggende idee van deze beeldenstorm.

  De z.g anti-racisten blijken dus de echte racisten te zijn.
  —————

  Ending ‘White Supremacy’ Requires Erasure of Washington and Jefferson, Says Antifa Supporter
  http://www.breitbart.com/big-government/2017/08/16/ending-white-supremacy-requires-erasure-washington-jefferson-says-antifa-supporter/

  1. K.Dopper

   Ritter denkt een overtuigend punt te kunnen maken door te verwijzen nar een racistische bron.

   1. Ritter

    K.Dopper

    “racistische bron”?

    Sinds wanneer is Breitbart een “racistische bron”?

     1. Ritter

      K.Dopper

      De huffingtonpost is een extreem linkse website die natuurlijk Breitbart aanvalt en demoniseert. Dat zijn we gewoon van (extreem) links.

      In werkelijkheid is Breitbart een informatieve antiglobalistische website die een goed tegenwicht bied aan de gevestigde (vaak linkse) mainstream media en vaak issues bespreekt en feiten benoemt die de mainstream media laten liggen.

      Daarom word Breitbart vaak gedemoniseerd door de gevestigde media en als een grote concurrent gezien.

      Het zeer linkse Haverd heeft een uitgebreide studie gedaan naar Breitbart en is tot de conclusie gekomen dat Breitbart niet tot de z.g “Alt-right” behoort.

      Breitbart heeft zich vaak uitgesproken tegen extreem rechts en dat soort dingen. Ook heeft Breitbart een gemengde staf medewerkers van verschillende rassen.

      Harvard/MIT Study: ‘Breitbart Is NOT Alt-Right’
      http://www.breitbart.com/big-government/2017/08/16/harvard-mit-study-breitbart-is-not-alt-right/

     2. Ritter

      K.Dopper

      En dan nog iets over Breitbart.

      Breitbart heeft volgens onderzoek van de NYT een record wat het promoten van vrouwen en minderheden betreft.

      Dus de beschuldiging van u dat Breitbart “racistisch” zou zijn is grote onzin en word niet ondersteund door de feiten.

      NYT Magazine: Breitbart News Has a ‘Record of Promoting Women and Minorities’
      http://www.breitbart.com/big-journalism/2017/08/16/nyt-magazine-breitbart-news-record-promoting-women-minorities/

     3. K.Dopper

      Ritter verwijst naar een interpretatie van Breitbart over een onderzoek naar Breitbart. Leugen op leugen.

     4. Guus Geluk

      De Huffington Post is niet extreemlinks, maar linksliberaal. Breitbart is de spreekbuis van Trump: in de voorverkiezingen koos zij al partij voor Trump en werd de competente, alsook onkreukbare Ted Cruz, grof bij het vuil gedumpt. Breitbart is derhalve onbetrouwbaar en het is ongelofelijk dat men Breitbart nog serieus neemt.

      Betrouwbaarder is bijvoorbeeld het rechtse Fox-nieuws.

     5. IJscoman

      Guus probeert weer alles recht te lullen. De Hufterspost is wel degelijk extreem-links, mesjogge links, blind links.

      En omdat Breitbart de huidige president verkoos boven de aartsconservatieve religekkie Tedje Cruz, zou het onbetrouwbaar zijn? Laat je nakijken. Dat je aan de lopende band onzin en leugens vertelt weet iedereen, maar je moet het er niet zo dik opleggen.

     6. buitenbeentje

      Ik lig al weer in een deuk om die belachelijk eenzijdige trol Dopper. Als het niet waar is maakt hij het wel waar.

     7. Guus Geluk

      Nee, IJscoman, Breitbart is onbetrouwbaar, omdat het de spreekbuis van Donald Trump is. Breitbart werd aangevoerd door Stephen Bannon, een hardcore Trumpiaan. Althans, hij werd een Trumpiaan toen hij Cruz de rug toekeerde. Bannon werd na de verkiezingsoverwinning aangesteld tot adviseur binnen het Witte Huis. Naar verluidt woonde Bannon zelfs belangrijke vergaderingen bij van de Nationale Veiligheidsraad.

      Breitbart is een site van, voor, en door Trumpianen. Het blog geniet geen enkele geloofwaardigheid.

      Ted Cruz, de religekkie, had meer moreel fatsoen in zich dan de waardeloze zakenmagnaat Trump. Het is eeuwig zonde dat Cruz niet is verkozen tot de Republikeinse presidentskandidaat. De GOP is nu al haar geloofwaardigheid in een klap kwijt geraakt.

    1. Kodi

     El Trollo Pinocchio, hier thans in de gedaante van K.Dopper, is een beetje woordblind. Als de woorden elkaar teveel gelijken krijgt hij het moeilijk. Denk aan het verschil tussen wervelend of vervelend niet te kunnen zien. Zo ziet hij ook het verschil tussen racistisch en realistisch niet. Eigenlijk is deze blog stalker gewoon een zielige stakker. Vraag is of je het de zwakzinnige kwalijk kan nemen dat hij zwakzinnig is.

     1. corfo

      @ Kodi.
      Die figuur reageert niet zélf, dat doen anderen vóór hem/haar, hij/zij kan niet schrijven n.l.
      Véél meer weldenkenden hebben deze figuur als “zwakzinnige” bestempeld, en terecht. Hij/zij mag alleen onder begeleiding uit de inrichting waarin hij/zij is opgenomen, maar af en toe ontsnapt hij/zij kennelijk en plaatst alsdan onleesbare “reacties”, de wél leesbare zijn niet van de figuur zélf afkomstig.

   2. cvandenheuvel3

    waarom is een bron die anders bericht dan joop.nl gelijk racistisch? is dat ook links? iets dat jou niet uitkomt gelijk verwijzen naar de prullenbak? dat kan Tim Engelbart ook heel goed. als je met hem een fatsoenlijke discussie wilt voeren over de diepere achtergronden van Charlottesville dan wimpelt hij je af met termen als “infowars complotten” en maakt daarmee iedere fatsoenlijke discussie onmogelijk.

    neem eens de moeite om een paar dagen in de wikileaks/podestamails, Sorosleaks te gaan spitten.. er is nog niemand geweest die aan heeft kunnen tonen dat deze vals zijn.

    Als je wat meer te weten komt over de manier waarop de wereld in elkaar steekt, dan ga je vanzelf nadenken. dan komen de antwoorden op de moeilijke vragen, dan komt het moment waarop je ziet dat grootste gevaar komt van die mensen waarover je niets mag zeggen…

 16. DolleDries

  Maar wie trekt de Nobel prijs van vrede omver van Obama de man die acht oorlogen begon buiten zijn eigen land.

  1. DolleDries

   Nobelprijs voor de Vrede winnaar gooide in 2016 ruim 26.000 bommen op voornamelijk Syrië en Irak
    
   7 landen bombarderen en 1 miljoen doden veroorzaken – een hele prestatie van deze ‘war=peace’ president. Alleen oorlog met Rusland is hem niet gelukt.
   Als er één iemand is die bewezen heeft dat George Orwells ‘1984’ de harde realiteit is geworden, is het Barack Hussein Obama, de gewezen president van de Verenigde Staten. Nog nooit in de geschiedenis kende het land een president die werkelijk iedere dag van zijn termijn wel ergens oorlog voerde. Misschien dat hij daarom op voorhand de Nobelprijs voor de ‘Vrede’ kreeg uitgereikt? Hoe dan ook, Orwell voorspelde een totalitair geregeerde samenleving waarin alle normale waarden op zijn kop zullen zijn gezet. ‘War = Peace’ (Oorlog = Vrede), en ‘Ignorance = Strength’ (Onwetendheid = Kracht). Om dat te onderstrepen richtte Obama in zijn laatste dagen ook nog eens het equivalent van het ‘ministerie van Waarheid’ op, zodat het politiek correcte nepnieuws van de meeste massamedia officieel de enige gelegaliseerde staatspropaganda wordt.

   1. K.Dopper

    DolleDries pikte deze tekst zonder bronvermelding van een belachelijk onbetrouwbare bron, Xander nieuws.

    Wat een loser.

    1. nogmaals

     Een loser. ???
     Dat is iemand die 24/7 in een geblindeerde kelderkast heel geagiteerd op zijn toetsenbord zit te rammen teneinde een maximale hoeveelheid policor-reacties te produceren.

     1. nogmaals

      En volgens eigen zeggen wordt hij daarvoor op geen enkele manier beloond. Nou dan ben je pas een echte, dieptrieste loser.

     2. DolleDries

      Ach als iemand begint te schelden dat spoel ik hem door de toiletpot de bron waar hij vandaan komt
      Hij is al weg .

 17. Kodi

  Waarom is die Abu Jahjah eigenlijk niet in Libanon gebleven? Waren er daar geen uitkeringen of zo voor deze parasiet die wij kunnen missen als kiespijn?

  1. corfo

   @ Kodi.
   Uw vraag is zéér moeilijk te beantwoorden door de extreem linkse reaguurders alhier.
   Die vent is hier gekomen om óns te vertellen wat wij wél en niet mogen doen. Verder zijn de uitkeringen hier hoger als in Libanon, denk ik. Zijn ogen én z’n verstand zijn vertroebeld door de vele zandstormen in de Libanese zandbak. Z.s.m. verwijderen uit de Europese samenleving en terug naar z’n zo vurig gewenste Islamitische heilstaat.

  2. sjun

   De vraag stellen is haar beantwoorden.

 18. meijer61200

  Ik ken ook wel foute figuren hoor die uit het straatbeeld gehaald moeten worden.

 19. HW

  Beginnen we toch eerst dat lijk van Lenin op te ruimen

  1. Kodi

   Die zit!

  2. K.Dopper

   ‘Beginnen we toch eerst dat lijk van Lenin op te ruimen’

   Dus de vraag of we een standbeeld opruimen of niet is een kwestie van inhoudelijke beoordeling

   Dat was hetgeen te bewijzen viel.

 20. Jantje

  Alt links heeft dit willens en wetens uitgelokt. net als met die flatbewoner van vandaag.
  Die is het bloed onder de nagels getreiterd, de politie doet niets en dus wordt zijn verstand uitgeschakeld en werkt alleen het instinct nog maar.

 21. DennisEijs

  Als hij ”zijn’ volk’ de afgrond in wil werken, dan is dit wel een manier ja.

 22. Shimon

  Misschien een idee voor meneer AJJ om met een tank de Ka’ab in Mekka plat te walsen want dat was ooit toch ook een afgoden site? Foute handel die afgodendienarij en afgodenobjecten toch meneer AJJ? Volgende idee is om de Klaagmuur omver te halen omdat je door joden zo’n pijn van in je buik krijgt meneer AJJ? Palestijnse stappenplannen van perverse ideeën is al een van zijn strategieën. ALs het moet kunnen we er honderd ideeën tegenover plaatsen.
  Waar het hier om gaat is dat meneer AJJ hier helemaal niet over gaat en zijn ideeën weer tot het perverse tot uiting komt terwijl in zijn eigen achtertuin voor onkruid groeit.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.