AFD: ‘Noem mij geen AFD meer in verband met bepaalde Duitse partijen’. Oké, AFD!

Anne Fleur Dekker heeft liever niet meer dat mensen haar nog AFD noemen. “In verband met met bepaalde Duitse partijen enzo,” aldus AFD op Twitter.

We zijn nog nauwelijks uitgelachen vanwege AFD’s aanval op Bassie & Adriaan (ieders favoriete clown en acrobaat zouden namelijk megaracistisch zijn… LOL!), of AFD stuurt ons alweer het volgende hilarische bericht per ommegaande op haar Twitter-account. Ditmaal geen veroordeling van wie er allemaal niet zouden deugen – Geert Wilders, Thierry Baudet, Clown Bassie… – maar een verzoek aan al haar volgers. De activiste wil niet meer AFD worden genoemd, zo vraagt ze van haar volgers. “In verband met bepaalde Duitse partijen enzo,” zo legt ze haar smeekbede uit.

AFD verwijst namelijk niet alleen naar onze lievelingsboksbal ter linkerzijde van het politieke spectrum, maar ook naar de Duitse partij Alternative für Deutschland. Het is een immigratiekritische partij die zich wel eens meet met de PVV hier in Nederland of UKIP in het Verenigd Koninkrijk. Maar in tegenstelling tot die twee anti-elitepartijen heeft Alternative für Deutschland nog nooit een zetel gehad in hun nationale parlement. Ook nu staat de partij er niet bepaald goed voor: Alternative heeft jaren verspild aan LPF-perikelen die al meerdere leiders de kop gekost heeft. Al het gedonder heeft de Duitse partij flink wat aanhang gekost: die is sinds afgelopen februari ongeveer gehalveerd.

Kortom: Alternative is niets om je druk over te maken als hun politieke standpunten je niet aanstaan. Ze gaan niet de macht grijpen in Berlijn, en als ze nog iets verder zaklen in de peilingen komen ze bij de eerstvolgende verkiezingen niet eens in de Duitse Bondsdag. Het is niet ondenkbeeldig dat Alternative over een niet al te lange tijd zelfs helemaal niet meer bestaat.

AFD hoeft zich dus geen enkele zorgen te maken dat de afkorting van haar naam nog al te veel langer naar iets anders zal verwijzen dan een drammerig meisje dat een democratische politicus niet van een fascist kan onderscheiden, en een tweetal circusartiesten aanziet voor “megaracisten”.

Komt dus allemaal goed, AFD!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

19 reacties

 1. buitenbeentje

  Als die Alternative für Deutschland nou bezwaar had gemaakt dat ze worden verward met een of ander fascistisch aktivistetje die haar pubertijd nog niet heeft afgesloten, dan kon ik me daar iets bij voorstellen. Dat ze onterecht extreem rechts genoemd worden is vervelend, maar vergeleken met AFD, nee, dat is echt te erg voor de AfD

  1. ayreonaut

   Goede kans dat de AFD in Duitsland minder in trek is vanwege de opkomst van AFD in Nederland.

 2. Pedrito

  Als Anne nu eens voorgoed naar Duitsland vertrekt als een cadeau (ADFje) Alternative für Deutschland (Alternatief Voor Duitsland). De oosterburen zullen vast erg blij zijn met het domme verwende extremistische nest uit Blaricum.

 3. HaZ

  Als we AFD zeggen dan bedoelen we helemaal niet Alternative fur Deutschland, Fleur.
  Dan bedoelen we Achterlijke Feministische Doos.

  1. Floris

   Haha..

 4. Ni28

  Leuk dat zij het zelf benadrukt ik had daar niet eens bij stilgestaan, haha. Zij wordt nu alleen maar met AFD aangeduid, wedden?

 5. Guus Geluk

  Hoewel we AfD absoluut niet kunnen vertrouwen, zoekt Anne Fleur Dekker spijkers op laag water. Waar blijft haar visie op de Nederlandse politiek?

  1. Floris

   Dat doe jij toch al, Guus?

   Ik raad AFD aan naar Pipo te kijken. Dat was een echte indianenvriend en dus niet racistisch. Hij was ook heel lief voor z’n ezeltje en z’n vrouw.

   1. Guus Geluk

    Ik zou Dekker adviseren eens een goede krant te lezen, Floris. En dan niet de stripverhaaltjes, maar de sectie “Politiek”.

    1. Floris

     Nee, dat zou ik haar niet adviseren. Er zijn immers zo weinig goede kranten over tegenwoordig. De laatste vrije krant wordt binnenkort overgenomen door het mediakartel.

     Ze lijkt me sowieso niet meer te redden.

     1. Guus Geluk

      Ik zou haar toch de Telegraaf eens aanraden. Nu, dat zal voor Dekker wel weer te rechts wezen.

 6. Phoenix

  Die Duitse partij heet niet AFD, maar AfD. Nu moeten we alleen nog wachten op het verzoek van Sylvana Simons om haar niet meer met SS aan te duiden, want dat schijnt ook weer verkeerde associaties te wekken.

  Wim

  1. Floris

   De verkeerde?

 7. John M

  Hoe zielig kun je zijn?
  Van diverse standpunten AfD kan deze hotemetoot nog heel veel leren om straks nog in haar ”eigen land” te kunnen wonen!
  Wanneer ons land eenmaal is ge-ismalitiseerd heeft madam niets meer te vertellen
  en kan stokslagen krijgen wanneer ze homo’s/lesbo’s/xxxers een veer in hun reet steekt!
  Een doorgedraaid links figuur welke overal “spijkers op laag water zoekt” om vooral maar in de belangstelling te blijven.
  Om te kotsen!

 8. SlimK1nd

  Ik heb een collega die als afkorting CIA wordt en ik heb er eentje die KGB heet. https://twitter.com/SlimK1nd/status/892968520077717504

 9. J.C.

  Rijkeluisdochtertje, dat links kletst vanuit een luxe leventje.

 10. dark hole

  Weet iemand of ze recentelijk een fietsongeluk heeft gehad o.i.d. er hangt nogal wat ijzerwerk in der gezicht

 11. memartino

  het is A.F.A Dekker

  geboren in Blaricum en tegen het kapitalisme

 12. Maurits Dekker

  Opmerkelijk dat er in Nederland zoveel aandacht is voor de verbale excrementen van een psychisch gemankeerde jonge vrouw.

  “De ogen zijn de spiegel van de ziel”. Een gezegde waarover iedereen het eens is.

  Als u in de ogen van deze narcistische, geestelijk onvolwaardige vrouw kijkt dan weet u meteen weer waarom dit gezegde waar is.
  Waarschuwing: kijk niet te lang in die ogen, je wordt er namelijk niet blij van.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.