Ajax fans gaan los op Dennis Bergkamp: "Naar Ajax, naar Ajax, daar wil dus niemand heen"

Geen categorieaug 27 2017, 19:00
"Want Dennis en Hennie die zijn toch het probleem."
Dennis Bergkamp en Hennie Spijkerman zijn overduidelijk niet de meest populaire mensen in Amsterdam momenteel. Sterker nog, Ajax-fans kunnen hun bloed wel drinken. Luister maar naar dit spreekkoor:
https://twitter.com/AFCAawaydays/status/901809360971714560
De tekst van dat liedje luidt:

Het geld van de NV, de NV, de NV

Het geld van de NV gebeurt al jaren niets meer mee.

Naar Ajax, naar Ajax daar wil dus niemand heen.

Want Dennis en Hennie die zijn toch het probleem.

Het geld van de NV slaat natuurlijk op de kas van Ajax, die rijkelijk gevuld is. Tot grote ergernis van het Amsterdamse publiek wordt dat geld echter niet in nieuwe spelers gestoken. Toptalenten worden voor recordbedragen verkocht, maar Ajax haalt er goedkope onbenullen voor in de plaats. En dus verliest Ajax in de eerste maanden van het nieuwe seizoen steevast bakken met punten.
Dat is al erg genoeg voor het publiek, maar daar komt nog eens bij dat Ajax afgelopen seizoen eindelijk een goede trainer had, maar dat die feitelijk is weggepest door Dennis Bergkamp en Hennie Spijkerman. Als die twee zich gedragen hadden was Peter Bosz niet vertrokken. Oh, en dan hebben we het nog niet eens gehad over Wim Jonk, die eerder al opstapte omdat de heren D. en H. 'het technische hart' gegijzeld hadden.
Dat die twee weg moeten is dus duidelijk. Maar daarmee is het nog niet klaar. Edwin van der Sar vormt zo ongeveer een drie-eenheid met die twee heren. Ook hij zou er dus aan moeten geloven. En Marc Overmars doet het qua inkomsten geweldig, maar qua uitgaven (oftewel: spelers aankopen) is hij een regelrechte ramp.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten