Anne Fleur Dekker slaat nu helemaal door: ‘Bassie & Adriaan zijn megaracistisch. Dit is echt heel erg!’

Anne Fleur Dekker heeft twee helden minder. Heeft ze dan eindelijk haar posters van Che Guevara, Fidel Castro, Karl Marx en Jesse Klaver van de muur gehaald? Nee, ze heeft Bassie & Adriaan geschrapt uit haar lijstje met jeugdhelden. De reden? De welbekende clown en acrobaat zouden zogenaamd ‘racistisch’ zijn…

Sommige mensen zijn echt een parodie op zichzelf. Neem bijvoorbeeld Anne Fleur Dekker, die in alles racisme ziet. Zelfs als het louter goedaardig en zelfs anti-racistisch is. Neem Bassie & Adriaan. Anne Fleur kreeg een filmpje uit 1994 onder ogen en besloot: misschien heeft die vervelende Baron toch gelijk en zijn die clown en acrobaat enorm kwaadaardig.

In het bewuste filmpje zien we Bassie & Adriaan met cowboyhoeden door een Indianenreservaat sjokken. Ze zien daar vervolgens enkele indianenacteurs die toeristen vermaken. Anne Fleur heeft haar oordeel daar onmiddellijk over klaar:

Dat Anne Fleur een filmpje uit 1994 beoordeelt alsof het uit 2017 komt, daar gaat ze natuurlijk volledig aan voorbij. En dat die Indianen uit het filmpje bakken met geld verdienen aan het toerisme, dat is ook een overweging die ze maar achterwege laat. Volkomen krankjorum gaat ze eigenlijk aan alles voorbij, om maar zo snel mogelijk over kolonialisme en racisme te kunnen huilen.

Mocht Anne Fleur het allemaal écht nog racistisch vinden, dan raad ik haar aan het liedje ‘Geronimo’ te kijken. Toen ik als kind dit liedje – dat gaat over de vervolging van de prairie-indianen door Europese kolonisten – hoorde, ben ik daar echt heel erg van geschrokken.

Maar ja, dat telt natuurlijk allemaal niet als je één ander filmpje kan vinden waarin Bassie & Adriaan commentaar geven op een toneelstukje van indianen. Dan maak je ze gewoon uit voor “mega-racist” en dan zijn Bassie en Adriaan ineens een “stelletje PVV’ers”. Erg zonde allemaal.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

16 reacties

 1. poison

  Een relativeringsvermogen van o,o.

  1. Floris

   Dat meisje heeft echt hulp nodig.

 2. HaZ

  Drommels,drommels,drommels. Zie je wel dat het uitkomt, al is het 23 jaar later, dat racistische geleuter van die clown en die acrobaat. 😉

 3. Paaldanseres

  Zucht… Anne-Zeur. Een IQ, met het somtotaal van een dobbelsteen.

 4. Pedrito

  Extremistisch links, dom en strontvervelend. Wie heeft dit verwekt ?

 5. Adriaan

  Anyway. Mijn nageslacht laat ik het maar niet zien. Of juist wel, met een gesprek erbij over racisme en kolonialisme.

  @Anne Fleur, ik mag godverdomme hopen dat er geen nageslacht bestaat. Ik moet er niet aan denken dat er nog meer Anne Fleur Dekkertjes op deze aardkloot rondlopen. Ik heb het je al dikwijls aangeraden: zoek professionele hulp. Echt, je gaat hard achteruit. Je bent je eigen vijand aan het worden en ik wil niet dat je onschuldige mensen met je het ravijn insleept. Alsjeblieft, Anne, zoek hulp. Alsjeblieft? Doe het vooral voor je zelf, maar ook voor het overgrote deel van de Nederlandse bevolking. Alvast bedankt dat het wil overwegen.

 6. buitenbeentje

  Wie heeft haar dan gedwongen naar deze racisten te kijken? Haar moeder? want dat is dan natuurlijk ook een racist. Welke racistische omroep zond dit uit? o, en vergeet meneer Philips, Sony of Samsung niet, want die hebben de TV gemaakt, stelletje racisten.

 7. meijer61200

  Klopt hoor Anne Fleur! Bassie en Adriaan begrijp je pas een beetje als je het intelligentieniveau hebt van een kind van een jaar of 5. Dus nog even geduld. Heb jij mooi de tijd om eens een oogarts te bezoeken, en wat nieuws te bedenken om aan je gerief te komen.

  1. van Urk

   Als ik me dood verveel zit ik als volwassene ook naar Bassie en Adriaan te kijken. 😉

   1. Steve Van der Vekens

    Waar is de tijd… 🙂

 8. hans-e-pans

  Dit soort ontboezemingen van haar krijg je alleen maar omdat ze steeds maar aandacht krijgt. Elke keer moet het maar gekker om op te blijven vallen. Misschien eens een paar maanden geen aandacht aan haar uitingen schenken.

 9. Arachne

  Wat gaat er gebeuren als ze ooit de A team ziet?

 10. meanstreak2099

  bij deze wil ik graag een aktie tegen afd beginnen door een doos vol te schijten en op te sturen naar haar met een briefje met de tekst: ik heb schijt aan jou

  1. K.Dopper

   Anne Fleur weet sommigen tot grote creativiteit te inspireren.

   Het is slechts één van haar verdiensten.

 11. swetsnek

  Nageslacht ????? god behoede ons

 12. Laaghlandt

  Wow.. Anne Frank, ik bedoel Fleur, wat ben je aan het doen? Ik ben bang, dat als je meer youtube filmpjes van ‘vroeger’ bekijkt, kom je er achter dat er nog meer racistische, seksistische kinderseries zijn van voor jouw geboortejaar. Seabird bijvoorbeeld. Of nog erger: de Snorkels!
  Dom links antifanten pionnetje…..

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.