Anti-kolonialisme-activist klaagt over gebrek aan aandacht: ‘Anne Fleur Dekker krijgt dat wel. White privilege!’

Alles wat misgaat is tegenwoordig de schuld van blanken en hun bevoorrechte situatie. En dat geldt niet alleen voor al die ‘rechtse, racistische Nederlanders’, maar zelfs voor Anne Fleur Dekker. In een video van Hollandistan klaagt de Grauwe Eeuw-activist Michael van Zeijl er steen en been over.

Wie dacht dat alle linkse actievoerders in Nederland grote vriendjes waren, komt bedrogen uit. Onderling is er flinke afgunst over wie er nu wel en niet de media kan halen met hun acties. Eén van de klagers is Michael van Zeijl, verbonden aan de groep ‘De Grauwe Eeuw’. Voor wie niet weet wat deze groep doet: ze bekladderen standbeelden van historische figuren, onteren het logo van de VOC met stroppen en willen dat Nederland ‘racistische’ straatnaambordjes weghaalt (de hele kerfstoklijst lees je hier).

Het is een zeer vandalistische vorm van activisme, en dan ook absoluut strafbaar. Van Zeijl is echter boos dat de media hem nauwelijks zien staan, en in plaats daarvan alle aandacht aan Anne Fleur Dekker geven. En ondanks dat ‘AFD‘ zo’n beetje de vleesgeworden linkse anti-racisme is, is aandacht voor Anne Fleur tóch enorm discriminerend. De dame wordt namelijk voorgetrokken omdat ze ‘wit’ zou zijn, aldus klaagt Michael van Zeijl in een interview met ‘Hollandistan’:

“Er zijn zoveel andere mensen die [intimidatie] dagelijks meemaken, omdat ze strijden voor hun eigen waardigheid en gelijkwaardigheid. Maar die krijgen geen media coverage.

Waarom [Anne Fleur Dekker] wel, en waarom [De Grauwe Eeuw] niet? Omdat wij niet wit zijn, en zij is wit. Dat is white privilege, dat lijkt me overduidelijk.”

Dan grijpt de interviewer in, die Van Zeijl nog probeert te overtuigen van het feit dat Anne Fleur Dekker zelf de grote media opzoekt, terwijl De Grauwe Eeuw zoveel mogelijk op hun eigen stekjes blijft schrijven. De naam Joop.nl valt, maar daar heeft de gemillimeterde actievoerder wel een antwoord op: zij willen ‘witte media’ niet nog meer macht geven. Joop.nl hoort daar kennelijk bij.

Arme Anne Fleur Dekker, en arm Joop.nl. Dag en nacht publiceren ze stukjes over het beëindigen van kolonialisme, over het stoppen en verbieden van racisme, en over meer gelijkwaardigheid in Nederland. Maar wordt dat ruimhartige gebaar gewaardeerd? Nee, dus. Uiteindelijk blijft ook het ultra-progressieve Joop.nl een blank bolwerk vol met white privilege en wordt het op één hoop geveegd met de Telegraaf, het Algemeen Dagblad en RTL als ‘witte media’. En Anne Fleur Dekker? Anti-raciste of niet, uiteindelijk ook gewoon een bevoorrecht ‘wit’ meisje met teveel privilege.

Het is om te gieren! Maar goed: laat activisten ter linkerzijde maar lekker met zichzelf overhoop liggen. Des te minder tijd hebben ze vervolgens om Nederland om te toveren in een soort ultra-progressief Zweden on steroids.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

19 reacties

 1. Floris

  Sylvana krijgt anders aandacht zat.

  1. K.Dopper

   Zonder DDS zou dat een stuk minder zijn. Er is hier een roedel blanke mannen die maar geen genoeg van haar kan krijgen.
   En als ze niet over Sylvana kwijlen gaat het wel over AnneFleur, ook al zo’n vrouw die hier de boze mannen het schuim op de lippen weet te jagen.

   Geen van deze mannen gaat bij zichzelf te rade en stelt zich de vraag waar die hysterische opwinding toch vandaan komt.

   1. Augustinyak

    Ik steek de open haard nog niet aan met die twee amoniakgleuven.

    1. K.Dopper

     Augustinyak is een echte vrouwenliefhebber, dat zie je zo.

     🙂

     1. Christina

      Nee die weet echte vrouwen op waarde te schatten, en dat kan je van deze
      twee zeurende theedozen niet echt zeggen!!!

     2. K.Dopper

      Christina beschouwt zichzelf als een hooggewaardeerde amoniakgleuf.

      🙂

   2. ayreonaut

    Zo zie je maar Dopper je kan er maar niet over ophouden.

   3. Punt50

    Doperwt krijgt een harde plasser van AFD en SS.

    1. swetsnek

     Punt50
     En uiteindelijk komt ie klaar op DDS dat vieze mannetje

   4. Ni28

    Je komt hier anders ook erg graag.

   5. Bloem

    Vraagje ben je zeker dat ze blank zijn of is dat een aanname? Er zuĺlen ook niet blanke individuen zijn die niet onverdeeld positief zijn over deze dames. Of is het beter over dit tweetal te spreken. Het eerste kan mogelijk als seksistisch worden opgevat, nochtans bedoelde ik het beleefd

   6. swetsnek

    Wij steken de draak met dat zootje dombo
    En wel met een lachend gezicht.
    Zo’n kuttekopje krijgt mij niet kwaad hahahahaha

 2. Punt50

  Aldus ene Michael van Zeijl, verbonden aan de groep ‘De Grauwe Eeuw’. Hij zet zich ook erg af tegen de witte man. Wat doen al die figuren hier toch als ze zo’n hekel aan blanke mensen hebben?

 3. Ni28

  Antidicriminatie roepers krijgen het nog aan de stok met elkaar, ongelooflijk. A.F.D. in het hoekje van de discriminerende blanke gedrukt. Wat een circus, vol met clowns. Doe wat trollen bij en de voorstelling wordt meteen uitverkocht.

 4. vikingkiowa

  mijn goden ,,wat kun je hier een leuke teksten overheen spreken zeg !!..dit schreeuw gewoon om over synchronisatie of een persiflage …sjezu..eerst die krijsende nu niet,nooit niet,ik wordt nooit niet mooi niet…(waar m’n vriendin en ik bijna bonje om kregen of het nu een menneke of een teefje was)..en nu dit stripfiguur..ik ga bijna denken dat het ingehuurde acteurs zijn..

 5. Vit

  Zo te zien gaat het niet zo goed met die jongen.

 6. DennisEijs

  Kunnen we dit heerschap niet ondersteunen met een nieuwe verblijfplaats elders? Een derde wereldland lijkt mij voldoende en een goede les voor hem.

 7. Jantje

  Mens, ga toch koken.

 8. DennisEijs

  Goed om een gezicht te hebben bij deze psychopaat. Maakt het makkelijker om deze Sinterklaas bedreigende idioot te herkennen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.