Beroemde Amerikaanse dominee pakt racisten aan: "De KKK en racisme komen direct uit de hel"

Geen categorieaug 20 2017, 15:00
"Er is in het christendom geen plaats voor racisme. God heeft ons gelijk(-waardig) geschapen."
Eén van de bekendste en meest invloedrijke dominees van Amerika -- Robert Morris van Gateway Church -- heeft zich dit weekend luid en duidelijk uitgesproken tegen racisme in Amerika. Zijn preek is een reactie op de vreselijke terreurdaad van een blanke neonazi in Charlottesville.
Morris staat bekend als politiek conservatief -- want, ja, in Amerika hebben christelijke leiders nog de moed om hun sociale, maatschappelijke en politieke denkbeelden te verwoorden. Niet zo gek natuurlijk als je bedenkt dat het christendom heel duidelijk is over een aantal zaken, zoals de heiligheid van het leven.
Daarom heeft Morris contacten met verschillende politici, waaronder Republikeinse leiders als Ted Cruz (die tweede werd tijdens de Republikeinse primaries vorig jaar). Ook heeft hij contact met president Donald Trump.
"Ik wil een paar dingen zeggen over wat er op dit moment in ons land gebeurt," zei Morris gisteren (Gateway is een bijzonder grote kerk en heeft diensten op zaterdag én zondag). "We moeten echt voor ons land bidden. Want er vindt en enorme aanval van de vijand op ons plaats. De afgelopen week heb ik een uur getelefoneerd met andere dominees, christelijke leiders en senatoren over wat wij hieraan kunnen doen. Maandag zal ik een vergadering bijwonen van de meest invloedrijke dominees in Amerika. We hebben een spoedvergadering georganiseerd. Maandagochtend vlieg ik daarom naar Los Angeles. Maandagavond vlieg ik dan weer terug [naar Texas]. We zullen de hele dag bidden en met elkaar praten wat wij vanuit onze functies als leiders van de grootste kerken in Amerika, kunnen doen om ons land te helpen."
En dan:

Ik denk dat de tijd rijp is dat we iets heel duidelijk maken. Ik denk dat het tijd is dat we luid en duidelijk zeggen, als christenen, dat de KKK, blank supremacisme en racisme komen regelrecht uit de hel. Uit de hel. Er is in het christendom geen plaats voor racisme. Geen enkele plaats. God heeft ons gelijk(-waardig) geschapen...

Niemand is beter dan een ander. Wat er nu in ons land gebeurt is dat de vijand ons aanvalt. We moeten ons daartegen verzetten en er iets van zeggen.

Vervolgens leidde Morris het gebed. Hij vroeg God om Amerika te redden en om Amerikanen ervan te overtuigen dat ze naar Hem moeten kijken, en dat Hij "het racisme en de haat die jarenlang aanwezig is geweest in ons land wegneemt."
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten