‘Bloed en bodem’-roepende FVD-hater Stevo Akkerman weer bezig: ‘In Baudets woorden hoor je echo van het fascisme’

Yes, daar gaan we weer! Het is weer eens tijd om Thierry Baudet met een nazi te vergelijken, ditmaal in Trouw.

Stevo Akkerman – die eerder beweerde dat Thierry Baudet een terugkeer was naar de Hitleriaanse doctrines van “bloed en bodem” – is weer eens lekker bezig. Vanaf zijn vaste stek in de kolommen van dagblad Trouw linkt Akkerman vandaag een nieuwe uitspraak van Thierry Baudet terug aan taferelen die tot de holocaust hebben geleid.

Akkerman neemt de uitspraak van Baudet over de toestand in het Westen – “Een deel van ons organisme – een belangrijk deel: ons afweersysteem – heeft zich tegen ons gekeerd. Op elk vlak worden we verzwakt, ondermijnd, overgeleverd” – en linkt die via waarschuwende woorden van een historicus weer terug aan, hoe kan het ook anders, de Tweede Wereldoorlog!

Check:

“Is het vergezocht om [in de woorden van Baudet] de echo te horen van een akelig verleden? Nee, zegt [de Israëlische historicus] Sternhell, en ik geef in het vervolg van deze column het woord geheel aan hem.

“Dit is de klassieke taal van het organische nationalisme, stammend uit het midden van de 18de eeuw, afkomstig van Herder, filosoof van de Romantiek. Zijn idee van de natie is dat van een lichaam, waarvan elk afzonderlijk deel alleen fungeert ten dienste van het geheel. En de natie, of het volk, heeft een hart, een onvervreemdbare kern. Daaraan hebben buitenstaanders geen deel. Het natie-begrip van Herder is een integraal onderdeel van het Europese denken. Het nationalisme van de jaren twintig en dertig, inclusief het fascisme, was geen incident.”

En dus is andermaal nog eens bewezen: Thierry Baudet heeft dan wel niets in z’n verkiezingsprogramma dat riekt naar het uitroeien van mensen, het opzetten van concentratiekampen of het doden van gehandicapten, maar bepaalde uitspraken kan je in een kwaad daglicht zetten en dan zijn ze zogenaamd ineens een throwback naar het fascisme.

Zodoende heeft Stevo Akkerman andermaal bewezen: Thierry Baudet is een vieze vuile fascist, en zijn aanhangers zijn de nieuwe bruinhemden. Stem dus de volgende keer maar weer veilig PvdA of GroenLinks, hè?


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

73 reacties

 1. K.Dopper

  Ik heb Thierry luid en duidelijk horen zeggen dat hij streeft naar een blank Europa en qua rassen ‘homeopathische verdunning’ wenst tegen te gaan.

  Als je je zo onzorgvuldig uitdrukt moet je niet raar opkijken dat mensen hem voor racist uitmaken. De man is óf een racist óf een provocateur óf een slordige denker die geen beheersing heeft over de begrippen die hij uitkraamt. Het is zeer terecht dat hij daarvoor op de vingers wordt getikt.

  1. Floris

   —qua rassen—

   Dit verzint de pathologische leugenaar er effe zelf bij.

   De viezerik.

   1. corfo

    @ Floris.
    Die extreem linkse viespeuken doen niet anders als liegen en bedriegen.
    Naast de bovengenoemde linkse rat zijn er op dit forum nog een paar, die van liegen kennelijk een hobby of beroep hebben gemaakt.
    Ongelooflijk smerige lui zijn het, en die willen ook nog ff aangeven hoe anderen zullen moeten leven enz. Gelijk met de parasieten het land uitzetten.

    1. Bloem

     Dhr. Dopper maakt graag gebruik van een zogenaamde menistenwaarheid. Door feiten te ontdoen van een juiste definitie en te vervangen door een fictieve. Met deze methodiek is hij in staat om zijn opponent te diskwalificeren. Het heeft weinig zin om hem op andere gedachten te brengen, hij gelooft namelijk oprecht in zijn eigen gelijk. Dat is zijn goed recht en valt hem niet te verwijten. Wel valt hem te verwijten dat hij andersdenkenden classificeert en beledigd

     1. Punt50

      @ Bloem

      Ach Bloem, doppie is ziek in zijn koppie. Dat ziet iedereen hier behalve doppie zelf. Hij weigert hulp te zoeken en gaat dus maar stug door met anderen treiteren.

    2. Rosasolis

     @ corfo
     Dit kleine land gaat kapot wegens te veel (nieuwe) politieke partijen. Of
     zijn ze nu extreem rechts of links. Een week voor Kerst kwam de allernieuwste
     op de verkiezings lijst. Sylvana Simons staapte uit Denk, en richte haar nieuwe partij op: Artikel 1. En zo gaat dit door en door! En dan 2 weken voor
     ons laatste verkiezing kregen wij een papier accordeon met de grootste aantal
     partijen dat ik ooit eerder heb gezien! Hoe lang gaat dit door?! Behalve linkse ratten zijn er ook rechtse ratten! Moeten wij de huidige toestanden in Amerika volgen? Hoewel ik niet een linkse voorstander ben, geloof ik dat er vele nieuwe wetten moeten komen, Maar Nederland lijdt onder te veel partijen…zowel links als rechts.

   2. K.Dopper

    Thierry Baudet zei letterlijk: “Die zelfhaat die we proberen te ontstijgen [..] door de Nederlandse bevolking homeopathisch te verdunnen met alle volkeren van de wereld, zodat er nooit meer een Nederlander zal bestaan. Zodat wie wij zijn, niet meer gestalte kan krijgen.”

    Als volkeren homeopathisch worden verdunt, betreft dat dan de cultuur van volkeren?

    Floris houdt zichzelf voor de gek.

    1. Punt50

     Doppie, we weten inmiddels wel dat jij géén Nederlander bent. Je hoeft het niet zo uitdrukkelijk te etaleren.

     1. K.Dopper

      Puntmuts, de vraag die hier aan de orde is of uit de flodderige uitspraken van Baudet een racistische mentaliteit blijkt.

      Of ik een Nederlander ben of niet is daarbij niet relevant.

     2. swetsnek

      doppie moet een nekschot hebben wil ik wel doen zeg het maar

     3. K.Dopper

      Troll alert !

  2. Bloem

   Volgens mij heeft hij homeopatische verdunning uitgelegd als het verloren gaan van eigen cultuur, waarden en vrijheden als gevolg van import van niet integrerende andere culturen. Daar valt weinig op aan te merken aangezien dat feitelijk juist is. Er zijn linkse politici die uitspraken hebben gedaan die verder reiken door zelfs flinke classificering toe te voegen, zoals Marokkaanse jongeren hebben “een soort etnisch monopolie” op straatoverlast. Nu kun je Samson voor van alles uitmaken, doch racist of fascist..? De uitspraak was feitelijk en realistisch

   1. Floris

    “Volgens mij heeft hij homeopatische verdunning uitgelegd als het verloren gaan van eigen cultuur, waarden en vrijheden als gevolg van import van niet integrerende andere culturen. Daar valt weinig op aan te merken aangezien dat feitelijk juist is.”
    ——————————————————
    Inderdaad. Met de toevoeging dat de niet-integrerende culturen vrijwel uitsluitend islamitisch zijn.

   2. Beukman

    @Bloem
    Als Baudèt eens een beetje in een encyclopedie had gebladerd alvorens dingen te brullen, had hij geweten dat een homeopathische verdunning zo ver verdund is, dat er van de op te lossen stof in veel gevallen zelfs geen molecuul meer te vinden is.
    Baudèts vergelijking is dus totaal onzinnig. Doppers verdict:

    “De man is óf een racist óf een provocateur óf een slordige denker die geen beheersing heeft over de begrippen die hij uitkraamt”

    is dus de spijker op de kop. Vooralsnog geef ik Baudèt het voordeel van de twijfel en hou ik het op slordigheid van zijn kant, maar ik moet zeggen dat het steeds moeilijker wordt om Thierry nog langer te verdedigen.

  3. Punt50

   Doppie is ziek in zijn koppie. Hij weet niet beter. Voor hem is de PvdA een prima cluppie.

    1. Punt50

     @ Kodi

     Ja doppie ziet zijn cluppie ten onder gaan en weet niet meer hoe hij het heeft. Resultaat is kortsluiting in zijn koppie.

     1. Bloem

      Dhr. Dopper laat zich nooit zo expliciet uit over de politieke partij van zijn voorkeur. Hij heeft wel eens aangegeven dat hij zichzelf in het midden van het politieke spectrum positioneert. Echter op basis van zijn uitingen op dit forum, past hij meer in de mal van GroenLinks of eventueel D66. De PVDA is niet extreem genoeg om zijn mening te vertegenwoordigen in de kamer.

     2. Kodi

      Op Internationale Bevrijdingsdag 8 November 2016 had hij ook al een melt down te verduren.
      https://www.thesun.co.uk/wp-content/uploads/2016/11/nintchdbpict000280981506-e1478667522778.jpg?w=600&strip=all

  4. Mart

   He klojo ,wat is er tegen ” houdt europa blank”.Wat ze nu aan het doen zijn gaat echt niet goed.Niet met DIT soort mixers.Zelf woon ik in een gemixte samenleving wat rassen betreft….maar gelukkig blijft het gemiddelde IQ aardig hoog,en ook de cristelijke mentaliteid,waar niks mis mee is.

  5. DutchDropveter

   @dopper

   Verwijten dat een ander geen argumenten heeft maar zelf gaan lopen braken met jullie eigen mening, Typisch links en dat is een feit!

   En Guus en Dopper jullie kunnen wel op de VVD stemmen maar de VVD is alles behalve rechts of je moet zo achterlijk zijn hun verkiezingsprogramma serieus te nemen.

   Jullie vinden het gewoon lekker om door Rutten en CO voor de 3e keer flink anaal genomen te worden meer is het niet er is ook geen andere fatsoenlijke verklaring voor

   Wat wel een verklaring is dat jullie met je Linkse gedachte hier op een rechts blog keer op keer je mening aan het gallen zijn en eigenlijk keer op keer hard worden afgebrand om vervolgens te proberen het laatste woord te hebben iets wat toch erg lijkt op de linkse aanhangertjes genaamd antifa. Dus tip rot op!

   P.s. mening = geen feit hoe graag je dat ook wilt zien….. Trump zou zeggen “Total losers”

  6. Beukman

   Het is weer opmerkelijk @Dopper, hoeveel gescheld en redeloos getier jij weet te genereren door het plaatsen van één beargumenteerde en afgewogen pots.

   1. Floris

    Dopper loog: “Ik heb Thierry luid en duidelijk horen zeggen dat hij streeft naar een blank Europa en QUA RASSEN ‘homeopathische verdunning’ wenst tegen te gaan.”

    En Beukman noemt dat een afgewogen post. Tja…

    De heren zitten elkaar weer eens heerlijk af te lebberen.

    1. Beukman

     @Floris
     Dat “qua rassen” zei Baudèt er inderdaad niet bij. Maar verder is Doppers pots redelijk to the point. Ik neem aan dat we kunnen stellen dat jij al de heren aflebbert die er met louter gescheld en getier op reageerden? Bon appetit!

     1. K.Dopper

      Baudet impliceert rassen, hij spreekt over homeopatische verdunning van volken.
      Deze uitspraak is overigens niet de meest storende, zijn uitspraak te streven naar een blank Europa is nog aanmerkelijk bedenkelijker. Ik begrijp heel goed dat Floris daar niet op ingaat omdat hij ook wel nattigheid voelt.

     2. Floris

      “Dat “qua rassen” zei Baudèt er inderdaad niet bij.”
      ————————————————–
      Dus loog Dopper.

      En het is niet zomaar een leugentje. Dopper zette Baudet daarmee linea recta welbewust weg als racist.

      Later krabbelde hij wat terug maar iedereen hier weet dat hij razendsnel de racistenkaart trekt. Hij is in niets beter dan de Stevo Akkermannen en de linkse horde die Fortuyn de dood in heeft gedemoniseerd.

     3. ayreonaut

      Wat is er mis met een blank Europa?
      In ieder geval één groot voordeel, er wordt niet gediscrimineerd op huidskleur.

     4. Floris

      Het gaat niet om de kleur van mensen maar om hun cultuur. Als die cultuur haaks staat op de westerse cultuur en leidt tot paralelle samenlevingen die vijandig staan tegen het westen dan is dat 1 op 1 vergelijkbaar met een kankergezwel dat zich in alle richtingen uitzaait.

      We weten allemaal dat zoiets dodelijk is. Baudet is geen racist, hij is een bewaker van de westerse cultuur. Zulke mensen zijn héél hard nodig. Want de oude politiek doet totaal niets in die richting. Die laten de ramp zich voltrekken omdat ze te bang zijn om de olifant in de porseleinkast te benoemen.

      Kijktip: https://www.youtube.com/watch?v=kIKxFLnO1-g&feature=youtu.be

     5. K.Dopper

      Als het volgens Floris niet om de kleur gaat maar om de cultuur rijst de vraag waarom hij spreekt over een gewenst blank Europa.

      Floris zet zichzelf vast.

     6. Floris

      “Blank Europa”.
      ——————–
      Ook dat heeft hij niet gezegd. Ook dat zoog je uit je leugenachtige, lasterlijke trollenduim.

      Wie heeft zichzelf hier vastgezet en is door de mand gevallen (voor de zoveelste keer) als een vieze leugenaar? Jij.

      Hier is terug te horen wat Baudet zei: https://www.youtube.com/watch?v=NhTCkoboOu0

     7. Beukman

      “Ik wil dat Europa dominant blank en cultureel blijft zoals het is.”

      https://www.youtube.com/watch?v=kiR5Y4HRG8o

     8. K.Dopper

      In het door jou gekozen fragment zegt hij dat inderdaad niet, Floris, in dit fragment wel degelijk.

      https://m.youtube.com/watch?v=kiR5Y4HRG8o

     9. K.Dopper

      Sorry, Beukman, je was me voor.

     10. K.Dopper

      Ik geloof dat Floris plotseling even iets anders moest doen.

      😉

     11. Floris

      @ Beukman: het woordje ‘dominant’ is hier leidend. Hij wil dus dat de meerderheid in Europa blank zal blijven en dat de westerse cultuur gehandhaafd blijft. Dat is niet racistisch want hij zegt niet dat er geen plaats is voor niet-blanken of dat “ze” op moeten rotten.

      Als Europa evenwel nog verder vol zou stromen met moslims en zwarten uit Afrika (sorry maar dat zijn heel vaak barbaren) dan is het over en sluiten. Dan gaat het licht uit.

      De man is gewoon realistisch.

      Als Europa in de toekomst NIET in meerderheid blank zou blijven, wat kunnen we dan verwachten?

      Een eerlijk antwoord graag.

     12. Beukman

      @Floris
      Laten we allereerst vaststellen dat Baudet de huidskleur wel degelijk benoemt. Ik neem hem dat zelf niet direct kwalijk en zal hem ook nog geen racist noemen. ik wijt zijn ongelukkige terminologieën aan wat Dopper “flodderig taalgebruik” noemt.

      Ook mij lijkt het geen goed idee als we onze grenzen wijd openzetten. Er zit echter nog van alles tussen open zetten en potdicht houden.
      Daarnaast is het gewoon een feit dat zich veel *echte* vluchtelingen melden die wel degelijk op de vlucht zijn voor barbarij. Wat doen we daarmee?

      Ik vind Baudet altijd een beetje weinig concreet. Het is wel leuk om van alles te willen, maar hoe, dat vertelt hij er niet bij. Ik zou bijna – bijna – zeggen: maak hem over vier jaar minister van Buitenlandse Zaken. Eens kijken hoe hij om weet te gaan met de weerbarstige realiteit.

     13. Floris

      Ja, hij benoemt de huidskleur. Maar niet om de kleur op zich, maar vanwege de cultuur die ermee samenvalt.

      Althans, dat denk ik. Ik kan immers niet in z’n hoofd kijken.

      Ik wil je nog wel mijn eigen standpunt verduidelijken. Ik ben van mening dat het geen toeval is dat Afrika één grote rotzooi is terwijl in Oost-Azië (dat minstens zoveel heeft moeten lijden onder het westerse kolonialisme) het veel beter gaat. Dat heeft met de mensen en hun cultuur te maken.

      Die verschillen zijn er en ik wijt dat wel degelijk mede aan ras.

      Als mij dat een racist maakt, so be it. Dan ga ik het als een geuzennaam beschouwen.

      Een citaat van Frits Bolkestein: “Het kolonialisme is bij uitstek een thema waarin het westers schuldgevoel tot grote bloei is gekomen. Zo is een van de rechtvaardigingen voor het geven van ontwikkelingshulp aan landen in de Derde Wereld de gedachte dat het Westen schuldig is aan de onderontwikkeling van Afrika. Maar Europa is net zo min verantwoordelijk voor de onderontwikkeling van Afrika als Rome verantwoordelijk was voor de onderontwikkeling van Gallië.De juiste vraag is niet: waarom zijn arme landen arm? De juiste vraag is: waarom zijn rijke landen rijk? Want in het begin waren we allemaal arm.”

      https://www.volkskrant.nl/recensies/hoe-europa-z-n-zelfvertrouwen-verloor~a371739/

      Ik kan je het artikel in z’n geheel warm aanbevelen.

     14. Beukman

      @Floris
      Jammer dat jij noch Baudet antwoord geeft op de vragen die ik stelde. Ik denk dat niemand vindt dat de Europese grenzen wijd open moeten. Dus waarin onderscheidt Thierry zich nou eigenlijk met zijn homeopathische opmerking, en hoe denkt hij de problemen te lijf te gaan? We komen er niet achter.

      Verder zit er wat ruis in jouw laatste reply. Je schrijft dat een en ander te maken heeft met “de mensen en hun cultuur”. Vervolgens schrijf je dat dit mede aan het ras te wijten is.
      Wat zit er genetisch dan in het blanke ras dat maakt dat het met hen zo goed gaat?

      En hoe goed gaat het dan eigenlijk? Meten we het succes van de westerse cultuur alleen af aan penicciline, centrale verwarming, internet en het bestaan van bejaardentehuizen, of betrekken we ook de Holocaust erbij? WOI en II? De atoombom? Chemische fabrieken die ontploffen? De milieuproblemen die zijn ontstaan door technieken die door het blanke ras werden ontwikkeld, maar waardoor de aarde langzaam naar de kl*ten gaat? Gaat het met een blanke Americaan die noodgedwongen twee banen heeft werkelijk beter dan met pak hem beet een vent die op een van de eilanden van de Molukken woont, in een dorp zonder elektriciteit? Ik vind het nogal betrekkelijk allemaal.

   2. Bloem

    Beste heer Beukman,
    Wat is de toegevoegde waarde van uw post?

    1. Ni28

     Hij heeft het over “beargumenteerd en afgewogen”, je lach je rot. Als dat argumenten zijn, tja dan zal het ook afgewogen zijn.

    2. Beukman

     Dat hangt voor een deel af van jouw eigen mening over mijn observatie, @Bloem. Ik zou zeggen: voor de dag ermee!

   3. K.Dopper

    @Beukman,

    Ik denk dat de hysterische woede verklaard moet worden uit het feit dat ik een ongemakkelijke waarheid lootleg.
    Ik beweer niet dat Baudet een racist is maar op grond van zijn openbare uitspraken rijst wel gerede twijfel. Ik sluit inmiddels bepaald niet meer uit dat hij tenminste een racistische mentaliteit heeft, danwel daarmee koketteert of provoceert of, wat ik voor een politicus tenminste zo zorgwekkend vind, hij niet goed beseft wat hij allemaal uitkraamt. De uitspraken zijn flodderig en zijn begrippen (oikofobie, Gutmensch) net zo flodderig gedefinieeerd. Ik vraag me wel eens af of hij goed weet wat hij lult.

    1. DutchDropveter

     Goedzo!

     ~ ik denk
     ~ ik beweer
     ~ Ik sluit inmiddels
     ~ Vind
     ~ ik vraag me

     heel goed bezig allemaal meningen 🙂

    2. Beukman

     @Dopman
     “Zijn uitspraken zijn flodderig is bepaald een understatement. In dit vermakelijke tweegesprek met Wieringa geeft hij dit ook min of meer toe – hij heeft het over het “schuren” van zijn uitspraken.

     https://www.vn.nl/rukken-mag/

     In hetzelfde gesprek Geeft Baudèt, die zichzelf overigens “absoluut een Europeaan” noemt, ook indirect toe dat die uitspraak over homeopathische verdunning wat ongelukkig was:

     “Baudet: ‘Die uitspraak deed ik trouwens midden in de campagne; met vier lezingen op een dag word je op een gegeven moment een beetje daas. Kort daarvoor had ik een vraag over alternatieve geneeswijzen, acupunctuur en zo, beantwoord en in die uitspraak verwees ik daarnaar terug. Dat beeld kwam spontaan in mij op: homeopathie. Vrije associatie.’”

     Op zich mag ik het branie-achtige en het provocatieve en het associatieve wel bij Baudèt. Ik vergeef hem zijn homeopathie-uitspraak dan ook, en wacht er nog even mee om hem een racist (en een seksist) te noemen. Alleen denk ik dat je er als politicus op den duur niet mee wegkomt door je te verschuilen achter dubbelzinnige uitspraken. Enfin, op die plek legt Wieringa zijn vinger.

     Tot slot: hoe je het ook wendt of keert, Baudèt is qua welbespraaktheid en nuancering een verademing vergeleken met de eendimensionale eenkennigheid van Geurt in diens taalgebruik.

   4. Feit

    Rot op met dit account dopper. Schizofreen!

    1. K.Dopper

     Wat een sterk argument, feit.

     🙂

  7. Onderzoekt alles

   K Dopper
   Neem verdorie eens een cursus begrijpend Nederlands en ook een cursus over wat zijn feiten en wat zijn interpretaties van de feiten.

   Ik heb die uitspraak gehoord en gezien op youtube. Homeopatisch verdunnen betekent dat wij de blanken worden omgevolkt met nieuwe volken uit Afrika. Oftewel wij als blanken worden erdoor uiteindelijk een minderheid. Baudet wil dat niet en velen in Nederland ook niet. Baudet heeft niet gezegd dat hij een 100% blank Nederland wil en ook niet dat hij mensen wil deporteren vanwege hun huidskleur.

   Hij wil alleen niet dat onze cultuur straks wordt vervangen door een Afrikaanse cultuur. Als u niet begrijpt wat homeopatisch verdunnen van de blanken in Nederland betekend dan kan je beter effe googlen voordat je domme reacties plaatst.

   Als jij denkt dat hij met homeopatisch verdunnen bedoeld>>> het uitroeien of deporteren van zwarten, dan heeft u de hele video niet bekeken of bent u gewoon een gore demoniseerder. Hij had het over het homeopatisch verdunnen van blanken!

 2. Kodi

  Als je dit geen omvolkingskaart mag noemen…

  Hoe heet het dan wel?

  https://www.geenstijl.nl/5138283/als-je-dit-geen-omvolkingskaart-mag-noemen/

 3. DolleDries

  Net zoals bij de apen waar we toch het dichts bijstaan zijn er bij de mensen verschillende soorten of rassen.
  Waarom heeft de natuur dit gedaan ,wat is de bedoeling hier achter en waarom willen we dit mengen en wat is het gevaar hier achter of geen gevaar kan ook.
  In alles in de natuur zit een bedoeling achter. Waarom zou dit rachitisch zijn als je hier een vraagteken achter zet als je het uit oog van alle rassen bekijkt.
  Is dat gedaan om de overleving van de mens te vergroten. Sterft de ene apen soort uit dan is er altijd nog en andere apensoort. Verzak je de mens door menging.

 4. Two Ravens Black Kettle

  “…Ik voel aan de pommerans, zie dat biljartbalhoofd van Fortuyn en bedenk dat ik met een lekkere trekstoot de haatkwab in zijn hersenen voorgoed onschadelijk zou willen maken. Jij vuile, kale nepprofessor, jij hebt de intelligentie van Adolf Hitler en de charme van Heinrich Himmler! Jij leeft van haat en daarom hoop ik dat je in die dark room van je zo gauw mogelijk aids krijgt.”

  -Matty Verkamman, van het links christelijk dagblad Trouw-

  Even later lag Pim dood te bloeden op het Mediapark

  Natuurlijk gaat dit haatblad nu ook te keer tegen Baudet, ook Ome Geert moet het al jaren ontgelden bij deze Deugers.
  Denk aan de pagina grote aanval van Trouw op Wilders: “Het Grote Kwaad moet gestopt worden”

  Al deugend mensen in verband brengen met de holocaust en hopen op een nieuwe Volkert.

 5. Rosasolis

  Men krijgt ruzie in eigen partij, dan stop je eruit, en richt je eigen partij op. Dit begon
  jaren geleden, toen Geert Wilders stopte uit de VVD en richte z’n eigen groep op: de PVV.
  De toen jonge Thierry Baudet werd toegelaten als een van Geerts weinige leden. Maar
  hij kreeg ruzie met anderen dus ook hij stapte eruit en ging zijn eigen partij oprichten in 2015: Forum voor Democratie. Dit partij heeft voor 90% dezelfde idealen als de PVV:
  met als een grote verschil — zij accepteren gewone mensen als leden, en zijn nu hard bezig zoveel mogelijk nieuwe leden te werven. Maar het is een op mannen gericht partij de geloofd dat mannen altijd boven vrouwen moeten zijn. Dus het is niet een DEMOCRATISCH man-vrouw partij met gelijke rechten voor beiden. Ik heb gelezen
  recentelijk dat T. Baudet is Wilders in schaapskleren. Ik ben er eens met dit uitspraak!

  1. Sjorsensjimmie

   Lees eerst je stukkie even voordat je het plaatst, – linkse mensen krijgen allemaal een waas voor hun ogen als er iets over Baudet staat, en beginnen dan verdwaast te reageren.

   Dit gedeelte geeft al aan dat je ergens iets hebt hoen luiden maar werkelijk geen idee hebt waar de klok hangt:

   “toen Geert Wilders stopte (???) uit de VVD en richte z’n eigen groep op: de PVV. Gelul, hij rechte de groep Wilders op> Als je commentaar wilt geven danwel baudet wilt afbranden kom dan ook met de feiten

   “De toen jonge Thierry Baudet werd toegelaten als een van Geerts weinige leden” > Leden van wat, van de PVV??? dat lijkt me stug, laat dat maar eens zien dan

   “hij kreeg ruzie met anderen dus ook hij stapte eruit en ging zijn eigen partij oprichten in 2015: Forum voor Democratie. Dit partij heeft voor 90% dezelfde idealen als de PVV: > ook dit is feitenvrij geleuter, lees het partij programma van beide partijen en kom dan nog maar weer eens terug hier met je 90%.

   Je plaatst een leuterstuk en eindigt dan met “Baudet is Wilders in schaapskleren. Ik ben er eens met dit uitspraak” > Dat mag, slaat nergens op, maar wat je maar wil neem vooral het geleuter uit de Volkskrant en Trouw over zonder zelf na te denken

   Fijne avond!

  2. swetsnek

   voor het gemak vergeet je er maar een paar meer te noemen merk ik Rosasolissisiesomsamom

 6. Punt50

  Heer Baudet moet nu eenmaal in het nazi hokje neergezet worden door de gutmenschen. Lekker framen.

   1. Kodi

    Ik viel even van mijn stoel. Scheen er soms een lampje in de politiek correcte duisternis?

   2. Nasrani

    Ja, las het. Ook daar zie je een verschuiving van naïef gedrag naar een wat realistischer kijk op de gebeurtenissen. Wel jammer dat hij aan het einde van het artikel de term islamisme gebruikt. Een term die in het leven is geroepen om de islam zelf wat liefelijker te doen overkomen. Maar, ook die verandering maken we binnen een paar jaar wel mee.

 7. lanex

  Die Stevo Akkerman dient aangeklaagd te worden, deze schofterige beledigingen aan het adres van Baudet is weer een linkse streek leveren vanuit zijn eencellige brein. De linkse terreur is weer niet ver weg.

  1. K.Dopper

   De behoefte van lanex om andersdenkenden op te pakken is dan weer typisch extreemrechts.

   1. swetsnek

    bla bla bla dombo een IQ van formaat Tatjana Simic

   2. ayreonaut

    Niets mooiers om te horen dan dat Stalin extreem rechts was

 8. Nasrani

  Stevo Akkerman valt in de categorie ‘ linkse Christen’ en valt dus op dit gebied nauwelijks serieus te nemen.

 9. Ni28

  Geen echo maar uitgestelde echolalie van Akkerman en de zijnen. Fascisme en Hitler zijn enkele veel gebruikte woorden die ongecontroleerd geroepen worden.

 10. swetsnek

  K.doppertje komt weer met trol alert hahahaha wat een zielig hoopje mens .Wees maar gerust dopper ik zal je laten leven angsthaas jij bent bent het koper van de kogel nog niet waard, ik lever het liever in bij de oud jzer boer

 11. corfo

  Als Akkerman “de echo van het fascisme” heeft gehoord, zou hij toch zijn gehoor eens moeten laten nakijken, er is vast iets mis mee, evenals de mensen die op dit forum de meest krankzinnige linkse bullshit spuien, één advies : ga z.s.m. naar uw vaste psychiater.

 12. Ben Zine

  Vraag me af waarom Baudet geen aangifte doet tegen deze “journalist” wegens haatzaaierij, karaktermoord, ontmenselijking, demonisering en het aanzetten tot fysieke moord. Zodat een rechter zich hierover buigt en kan toetsen of de uitingen van de heer Akkerman überhaupt wel juridisch acceptabel zijn. Dit gaat namelijk verder dan vrijheid van meningsuiting, het gaat mijns inziens meer richting het oproepen van geweld. En dat is strafbaar lijkt me, zeker als je bedenkt wat er met Fortuyn is gebeurd na de lawine van demonisering in 2002. Maar ik ben geen jurist, en daarom lijkt het me een goede zaak als dit nu eens een keer grondig wordt onderzocht en afgebakend.

 13. Onderzoekt alles

  Mensen negeer K dopper aub.
  Hij is gewoon een trol of misschien wel ingehuurd om propaganda te spuwen.

  Als je Baudet zijn interviews volledig bekijkt, dan zie je heel goed wat hij bedoeld met homeopatisch verdunnen>>> namelijk dat Nederland steeds minder blank wordt en straks vergelijkbaar is met Afrika of het midden oosten. Dat wij worden omgevolkt en onze cultuur wordt vervangen door een Islamitische of Afrikaanse.

  Dat K dopper niet goed kan lezen of zijn oren gebruiken, is jammer. Beter is het om zulke lui geen aandacht te geven, want zij doen het juist om te stangen en aandacht te krijgen.

 14. Onderzoekt alles

  Het zou mij niks verbazen als Beukman en K.Dopper dezelfde personen zijn.

  In Amerika zijn er zelfs bedrijven die mensen betalen om de trol uit te hangen op social media, als protest figuur mee te lopen in een demonstratie, te rellen zoals Antifa.

  Het kan maar zo dat dit in Nederland ook al gebeurd.

 15. Bes Tolen

  Fascisme is in oorsprong de beweging van de autoritaire leider Benito Mussolini. De eersten, die deze term op andere met het fascisme ongelijksoortige bewegingen toekenden, waren communisten. In de loop van de tijd is de term steeds meer een scheldwoord geworden dan wel toepasselijk geacht op andere groeperingen van zeer uiteenlopende oorsprong en ideeënvorming. Daarnaast moet gesteld worden dat enkele aspiraties van het fascisme vrijwel nooit worden genoemd en wel in het bijzonder waar het fascisme blijk geeft van de wenselijkheid van het normenstelsel van de Rooms katholieke kerk en van het Romeinse Rijk als grote voorbeeld. Ik verwijs verder naar de uiterst dubieuze uitleg, die op Nederlandse scholen wordt gegeven. Begin eens bij het VMBO.

  1. toetssteen

   @Bes
   Het is veel en veel ouder:

   http://www.ancient.eu/Fasces/

 16. K.Dopper

  Steve Akkerman krijgt zijn gelijk sneller bewezen dan hij wellicht had verwacht. Dat het FvD een racistische denkwijze heeft was na de uitspraken van Baudet over ‘homeopatische verdunning’ en zijn streven naar een ‘blank Europa’ op z’n zachtst gezegd al te vermoeden maar het wordt nu stevig bevestigd door zijn adjudant en clown in vaste dienst Theo Hiddema: https://nos.nl/artikel/2191122-theo-hiddema-pleit-voor-rassenvermenging.html

  Het lijkt me nu wel voldoende duidelijk en degenen die de laatste tijd het FvD een racistische club vonden hebben nu wel voldoende bewijs voor hun stelling.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.