De zoveelste: aanslag op militairen bij een Franse legerkazerne

Geen categorieaug 09 2017, 12:00
Rond 08.15 is er een auto op een groep militairen ingereden die de kazerne uitliepen. Er zijn in totaal zes militairen gewond geraakt waarbij er twee militairen in kritieke toestand verkeren.
De aanslag was bij een legerkazerne in de voorstad van Parijs, de gemeente Levallois-Perret. Op de beelden is duidelijk te zien dat de auto wacht op het moment dat de militairen naar buiten lopen en dan met de BMW er op in rijdt.
Het lijkt zelfs geen toeval te zijn dat precies deze militairen geraakt werden, aangezien ze een onderdeel vormen van een operatie genaamd 'Opération Sentinelle'. Deze groep militairen moeten doelwitten beschermen tegen terroristische aanslagen. Nu zijn er dus zes gewond en dus zes minder militairen die belangrijke doelwitten moeten beschermen.
Dit is niet de eerste keer dat Parijs te maken heeft met aanslagen, zoals de aanslag bij de Notre-Dame. Parijs heeft veel last van migratieproblemen en (potentiële) aanslagen. De stad is een chaos door de grote groepen migranten die per honderd de stad in schijnen te komen, per dag.
De vraag is hoe lang deze situatie nog in toom gehouden kan worden, voordat de problemen te veel verspreid zijn en veiligheid niet meer gegarandeerd kan worden. De noodsituatie is al meer dan een jaar actief, waardoor militairen op staat lopen en preventieve acties kunnen verrichten. Tot nu toe lijkt de situatie niet onder controle en is er dreiging tot escalatie.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten