Deugende Trouw-columnist: ‘Strijd van Thierry Baudet is fascistische drietrapsraket in werking. Bloed en bodem!’

Heel Nederland dreigt een soort Charlottesville te worden, zo waarschuwt dagblad Trouw ons vandaag. De oorzaak is Thierry Baudet die met zijn “fascistische drietrapsraket” bezig is om het “oer-fascisme” zijn herintrede in de Nederlandse politieke arena te laten doen. Zucht.

Je kan er natuurlijk op wachten: er gebeurt iets vreselijks in een ander land, en één of andere aan lager wal geraakte opinieschrijver is al in de pen geklommen om dat te kunnen linken aan de favoriete zwarte schapen van het opiniemakersgilde: Geert Wilders, en tegenwoordig ook Thierry Baudet. U beseft dat misschien niet, maar een “Charlottesville” kan zich ook voordoen in Nederland en driemaal raden wie we dan de schuld mogen geven. Precies! Geert “Adolf” Wilders en Thierry “Goebbels” Baudet! Het is natuurlijk je reinste demonisering, maar ach, wat boeit dat?

Neem bijvoorbeeld zo’n Stevo Akkerman. Hij schreef vanochtend in Trouw dat er in Nederland een soort “fascistische drietrapsraket” wordt opgetuigd. Dankzij types als Thierry Baudet cirkelt Nederland straks in een baan rondom het Derde Rijk, als we tenminste Trouw-stukjesbakker Stevo Akkerman mogen geloven:

“Zelf zal hij, anders dan de mannen met hun fakkels en geweren, de woorden ‘bloed en bodem’ niet in de mond nemen, maar de boodschap is dezelfde – we kennen dat van Thierry Baudet met zijn strijd tegen de ‘homeopathische verdunning’ van het volk en van Geert Wilders met zijn oproep het land ‘terug te veroveren’. Ik geloof dat we hier een drietrapsraket in werking zien: een harde kern van werkelijke fascisten, streng in de racistische leer, de rechterarm permanent gestrekt, gevolgd door rechts-populistische politici die de angst en onvrede van benarde burgers heel goed aanvoelen en verwoorden en die omzetten in een nationalisme dat de randen van de wet opzoekt, en tenslotte de gevestigde partijen die daar dan weer tegen aanschurken, bang hun kiezers te verliezen als ze vasthouden aan wat ooit hun democratische en rechtstatelijke principes waren.”

Nationalisme is het grote probleem, en daar word je fascist van, aldus Akkerman. Ik geloof dat die laatste zich nog maar even moet verdiepen in die ideologie: in Charlottesville was men niet zozeer voor een Amerika, maar voor een Amerika geleid door blanken waarbij Joden en zwarten niks meer te vertellen hebben. Is dat wat Thierry Baudet wil, alle Joden en zwarten het land uit zetten? Het antwoord laat zich raden: natuurlijk niet! Die zogenaamde drietrapsraket gaat dus mank.

Het valt Stevo Akkerman te prijzen dat hij geen fascistische taferelen in Nederland wil; volgens mij wil vrijwel niemand die. Maar om daarbij eerlijke politici die gewoon pleiten voor meer grenscontroles en het terugtrekken uit de EU direct op de grote fascistische drietrapshoop te vegen? Dat gaat dan weer duidelijk te ver, en is daarnaast een zeer kwalijk politiek spelletje. Het is namelijk niet geheel onschuldig, als je onwillekeurig terugdenkt aan mei 2002. Maar bij Trouw leren ze kennelijk niet van hun fouten, en drukten ze deze hetze-column tóch gewoon af. Zucht.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

88 reacties

 1. K.Dopper

  Een briljant geformuleerde zin, volledig mee eens omdat het de sluipende verloedering beschrijft waarin mensen als Wilders en Baudet een kwalijke rol spelen: “Ik geloof dat we hier een drietrapsraket in werking zien: een harde kern van werkelijke fascisten, streng in de racistische leer, de rechterarm permanent gestrekt, gevolgd door rechts-populistische politici die de angst en onvrede van benarde burgers heel goed aanvoelen en verwoorden en die omzetten in een nationalisme dat de randen van de wet opzoekt, en tenslotte de gevestigde partijen die daar dan weer tegen aanschurken, bang hun kiezers te verliezen als ze vasthouden aan wat ooit hun democratische en rechtstatelijke principes waren.”

  1. PMG

   Niks te doen zeker Doppertje dus typ je die hele zin over? Volgens mij heb je geen flauw idee waar het FvD voor staat en die sukkels bij Trouw ook niet terwijl de naam van die krant toch het idee geeft dat ze vast willen houden aan onze normen en waarden!

   1. K.Dopper

    Ja, Trouw is een goede krant, ik ben er daarom op geabonneerd.

    1. Roughwood

     Geeft niets, iedereen maakt fouten. U kunt uw abonnement hier opzeggen:
     https://www.trouw.nl/service/opzeggen

     1. K.Dopper

      Ik peins er niet over.

      Welke krant leest u?

    2. Augustinyak

     Je zult niet de enige Hagenees zijn die daarop is geabonneerd. Het is een typisch links Haags vod dat Trouw.

     1. K.Dopper

      Welke krant lees jij, Rob, de Gazet van Rockanje?

      🙂

    3. Nasrani

     Dat had ik kunnen raden……ha ha. Vergane glorie. Een semi-religieuze krant die nauw samenwerkt met de volkskrant. Categorie linkse religieuzen, want echt Christelijk kun je dat natuurlijk allang niet meer noemen.

    4. Viertel

     Ik ben ook al jaren geabonneerd op Trouw, Dopper. Tot voor kort een redelijk evenwichtige mix van linkse en rechtse standpunten. Met af en toe een nare uitglijder, zoals die column van Matty Verkamman over Pim Fortuijn.
     Maar de laatste maanden maakt Trouw een flinke ruk naar links. Realistisch columnisten als Heere Heeresma en Johan ten Hove werden onlangs, zeer tegen hun zin, afgedankt om plaats te maken voor humorloze schreeuwers als Seada Nourhussen en ander exotisch tuig.

     Stevo Akkerman zit er al wat langer en is in der aard een gluiperig ventje. Hij is dik bevriend met hoofdredacteur Cees van der Laan. Die zit er nu een paar jaar. Samen zijn zij bezig om de identiteit van Trouw om te buigen richting islam-pleasen en Groenlinkse geitenwollensokkerij.

    5. Ecoshaarlem

     Altijd al gedacht, Dogobert Duck!

    6. glazenbol

     Dat een hersenloze forumtrol als jij een abonnement heeft van Trouw geeft al aan wat een flutkrant dat moet zijn.

     1. K.Dopper

      Welke krant lees glazenbol?

    7. PMG

     Dit is geen antwoord Dopper en dat weet je heel goed! Er valt gewoon niets aan te merken op het FvD program en daar kun jij niet mee omgaan, daarom hou je hier je bek en kom je met een wel heel domme reactie! Ik zal het nog even anders stellen: als je het niet eens bent met het programma van het FvD dan heb je gewoon niets te zoeken in NL. Persoonlijk heb ik met geen enkel punt moeite en dat is eigenlijk wel heel bijzonder wat ik ben best kritisch. Nog even iets, ik ben bijna 58 jaar, en jij?

  2. ayreonaut

   “tenslotte de gevestigde partijen die daar dan weer tegen aanschurken, bang hun kiezers te verliezen als ze vasthouden aan wat ooit hun democratische en rechtstatelijke principes waren.”

   Grappig, gevestigde partijen met principes.

  3. Roughwood

   Ja hoor, daar gaan we weer. Demonisering, framing & shaming door de linkse superioriteitskerk van alles en iedereen die niet in hun pas loopt. Het welbeproefde dramzeurzeikrecept begint zeer ééntoning te worden. Wilders, Baudet, Duk, Cliteur, Elian, Nanninga, Roos, Zee, Veelo, Umar, Brussen etc. etc. moeten kapot. Je kunt de paniek in de linkse rangen eigenlijk niet anders dan lachwekkend noemen, ware het niet dat dit ‘kijk ons eens deugen’ gedrag intens zielige vormen begint aan te nemen…

   1. Kodi

    Hoopgevend is dan natuurlijk wel het grote verlies voor links bij de afgelopen verkiezingen. Toch nog gezond verstand in ons land.

 2. Ritter

  Geeft weer aan hoe (extreem) links de media zijn en ze hun agenda promoten.

  Europa word geteisterd door talloze islamitische terreur aanslagen. Maar daar maken de gevestigde media zich niet druk om. Nee , veel van deze journalisten willen zelfs ISIS leden “belonen” voor hun gedrag door ze te knuffelen met huizen en uitkeringen.

  Wel maken de media zich druk om een paar honderd demonstranten die in een klein plaatsje in de VS demonstreerden tegen het neerhalen van een standbeeld. Deze demonstranten werden aangevallen door extreem linkse demonstranten waarna de betoging uit de hand liep.

  Vanuit links word er steeds meer geweld uitgeoefend (kijk maar naar de rellen bij de G20) en er word vanuit links steeds meer om censuur gevraagd om andere meningen de mond te snoeren. Vaak in samenspraak met bepaalde islamitische groepen.

  De islamitische terreur (en islamisering van de samenleving) is een van de grootste gevaren voor Europa; de media kunnen zich beter daarom druk maken. En niet om een paar honderd demonstranten in een klein plaatsje in de VS.

  In Nederland is er haast geen “extreem” rechts maar er is wel veel islam. En ieder jaar word de islam sterker en daarmee het gevaar voor de Europese normen/waarden/levenswijze.

  Zoals Geert Wilders zegt:

  ““In 1945 werd in Europa het nazisme overwonnen. In 1989 werd in Europa het communisme overwonnen. Nu moet de islamitische ideologie worden overwonnen, die wil overheersen en onderwerpen en die uit is op de vernietiging van onze westerse beschaving. De islam moet worden teruggedrongen als Nederland over tien jaar à dertig jaar nog wil bestaan. Elk jaar neemt de invloed van de islam toe. Elk jaar wordt Nederland een beetje minder Nederland. Autochtonen vormen een steeds kleiner deel van de bevolking. De groei van het niet-westerse deel houdt aan, terwijl steeds meer Nederlanders wegtrekken. Hele wijken worden islamitisch. Dezelfde ontwikkeling is in heel West-Europa te zien.Ze dragen onze paspoorten, maar ze horen niet bij ons. Ze spugen op onze identiteit en gedragen zich als veroveraars. We hebben aanslag na aanslag in Europa, gepleegd door personen die zich beroepen op de Koran, die “Allahu akbar!” roepen. Als wij in Europa de afgelopen decennia niet massa’s hiernaartoe hadden gehaald, dan hadden we geen geweld gehad op ons continent.”…”

 3. Floris

  We zijn weer terug in 2002.

  De linkse mafklappers zullen het nooit leren.

 4. boemeltje

  NPO radio 1 luistert daar nog iemand naar dan?

 5. IJscoman

  Stevo Akkerman is een demoniserende, kortzichtige, gehersenspoelde rat die niet in staat is tot eerlijk, objectief en realistisch denken. Het is alles angst en haat dat er uit zijn onsamenhangende braakzinnen spreekt. Stevo Akkerman is een minderwaardig mens.

  1. K.Dopper

   De hysterische toonzetting van IJscoman toont dat Akkerman het raak wist te formuleren. Dat vind ik ook, een knappe en rake tekst.

  2. lanex

   Niet geheel met je eens, de laatste zin “minderwaardig mens” zou ik niet zo gauw gebruiken, dat is van Marcel Van Dam, de totale links idioot die dat aan Fortuyn opdroeg.

 6. jowyajax

  Het wordt nu toch echt wel tijd dat de linkse Elite gedwongen worden om een stap terug te nemen ze slaan nu toch wel echt door alles wat niet links overeenkomt dat deugd in hun ogen totaal niet, en is gelijk racistisch fascistisch terwijl ze zelf niet goed bij hun hoofd zijn

  1. K.Dopper

   Wat een warrig betoog, jowyajax, kun je het nog een keer proberen?

 7. h_keur

  De links rechts discussie gaat vrijwel nooit over argumenten maar zit vol met haatuitingen. Wat lost het op? Helemaal niets, alleen nog meer onverdraaglijk. Zitten we daar dan met elkaar op te wachten? O u vindt misschien, dat ik de dominee nu uithang? Beslist niet, maar ik doe een poging om wat rust te creëren, waardoor er weer helder gedacht wordt, zodat er aan daadkrachtige oplossingen voor onze samenleving gewerkt kan worden. Daar heeft mijn en uw nageslacht recht op. Dus zie het als stof tot nadenken, niet meer en niet minder.

 8. Ni28

  Linkse zelfhaat als medicijn tegen rechtse nationalisme helpt niet, in tegendeel. Jezelf willen wegcijferen aan iedereen opleggen maakt nationalisme juist sterker. Dat hadden ze bij Trouw niet gezien want linkse haat maakt blind.

 9. Beukman

  Dat de schrijver van de column niks ergers over Baudèt heeft dan diens weliswaar ongelukkige en bovendien onzinnige opmerking over de homeopathische verdunning, bewijst zijn ongelijk. Baudèt op één hoop gooien met de neonazis in de VS is echt een brug te ver.

  1. K.Dopper

   Dat is niet wat hij beweert, hij schetst de glijdende schaal waar mensen als Baudet een kwalijke rol in spelen. Ze funtioneren in de ‘drie-trapsraket’ naar fascisme en dat is een correcte analyse.

   1. Beukman

    @Dopper
    Ik vind dat je pas iemand in staat van beschuldiging mag stellen als hij de misdaad heeft begaan.
    Ik vertrouw Baudèt voor geen meter, maar om hem nu al een toekomstige fascist te noemen? Echt niet. Eerst zien, dan geloven.

    1. K.Dopper

     Zelfs dat wordt niet beweerd, in het citaat wordt aangegeven hoe de drietrapsraket naar fascisme werkt. Dat is een glijdende schaal en daarin funtioneren figuren als Wilders en Baudet, maar ook een blog als DDS, in het diffuus maken van de rechtstatelijke grenzen. Het is onjuist Wilders daarmee te beschuldigen van feiten die bij de derde trap horen en ook dat hij naar die derde trap zou streven. Je kunt wel het mechanisme tonen en zichtbaar maken in welke dynamiek dit soort figuren funtioneren. Wat je naar mijn gevoel wel kunt zeggen dat ze functie kunnen vervullen omdat ze een zwakke rechtstatelijke moraal en fatsoen hebben.

     1. Beukman

      @Dopper
      Je hebt gelijk. Ik had het veel te snel gelezen.

   2. toetssteen

    Kwek uit de school: hoe praat ik de kwalijke geur van zwavel naar reukwater.

    http://www.bertvanvondel.nl/in-dienst-van-het-kruis/

    Leuk leeswerk om de zaken in perspectief te zien. Ik wens u allen een prettige voortzetting.

   3. sjun

    De glijdende schaal zie je vooral in Amsterdam West en tegenwoordig ook al aan de Amstel 1 waar onlangs een radicaliseringsambtenaar in opspraak kwam. Dat leverde heel Nederland een tipje van de sluier van cliëntelisme op. Om een of andere reden vind Trouw het belangrijker met roodverpolitiekte brol van Stevo Akkerman uit te pakken. Zulke dramdwingende gelijkschakeling van vanuit België bestierde krantjes gaat de vliedende belangstelling voor deze breiwerkjes niet keren.

    1. K.Dopper

     Laat je niet afleiden door kwaliteitskranten, Sjun, je hebt je eigen voorstelling van de wereld en laat je niet door feiten in een onaangename cognitieve dissonantie voeren.

     1. Roughwood

      Een eigen voorstelling van de wereld… Tja, die heeft u in het geheel niet hè? Gezien uw reactiehistorie constateer ik een obsessief-compulsieve stoornis voor meningen welke niet de uwe zijn.

     2. sjun

      Maak je geen zorgen K.Dopper, al jaren oriënteer ik me wat breder dan enkel via roodverpolitiekte media. Wat daarin absoluut en als feit gepresenteerd wordt blijkt steevast vooral verpolitiekt wensdenken te zijn geweest. Steeds meer mensen krijgen dat in de gaten met als gevolg dat de abonnementen op zulke blaadjes met elkaar napratende mensen en commentaren teruglopen.

     3. Beukman

      Wie praat jij allemaal na, @Sjun, en wat is jouw wensdenken?

     4. K.Dopper

      @Beukman,

      Als je een indruk wilt krijgen van het ranzige wereldbeeld van sjun moet je keer op zijn eigen haat- en stalkforum gaan kijken.

      Je moet wel een sterke maag hebben, zo’n giftige cocktail van domheid, nihilisme en kwaadaardigheid tref je zelden aan.

     5. Beukman

      @Dopper
      Het uitingsvrije forum bedoel je? Bestaat dat nog steeds?
      Ik geloof eerlijk gezegd dat zijn berichtjes op DDS voor mij wel genoeg zijn.

 10. Nasrani

  Trouw is al jaren een aan lager wal geraakte linkse krant, dus dit soort onzin kun je verwachten. Wat erger is, is dat mensen dit soort gewauwel als zoete koek slikken. Zie ook deze site. Maar ja, dit linkse geneuzel heeft naar mijn idee wel z’n langste tijd gehad, zeker wanneer men zich van zulke onzin gaat bedienen.

  1. K.Dopper

   Nasrani, je bijdrage bevat geen argument. Denk je dat je dat een volgende keer wel voor elkaar krijgt?

   1. corfo

    Het begint hier weer te stinken Dopper !!!

   1. K.Dopper

    De rechtse Telegraaf heeft het moeilijk maar Trouw weet zich zelf in dit lastige digitale tijdperk goed te handhaven.

    https://www.svdj.nl/de-stand-van-de-nieuwsmedia/oplage-2016-telegraaf-grote-verliezer-trouw-en-fd-bijna-stabiel/

    1. Bloem

     De Telegraaf is een waardeloze krant, correct!
     Echter hebben we een krant als de telegraaf net zo hard nodig als de Trouw, AD, het Parool, de Volkskrant, Elsevier, de Dagelijkse Standaard en Political Insider, enz… Hoe diverser de invalshoek hoe breder de informatiestroom. Het is belangrijk ze allemaal te lezen, al is dat soms wel erg veel. Iedere krant heeft een politieke kleur en de meesten zijn in meer of mindere mate Rood. Gelukkig zijn er ook nog wat andere geluiden in deze media wereld als is het maar mondjes maat

 11. Obiwokekenobie

  Bloed en bodem vind ik top… kan door ieder volk gehanteerd worden.

  1. K.Dopper

   Dat was al duidelijk hoor.

   Vind je het niet fijn dat je dit soort racistische shit hier in alle vrijheid mag uitpoepen?

   1. Obiwokekenobie

    Wat is er precies racistisch aan mijn post?

    1. Feit

     Je mag van de linkse deugmens niet van je eigen volk (familie) houden. Of sterke gevoelens voor je land. Dan ben je een slecht mens en mogen ze je mondklein maken door racisme, discriminatie, nazi of extreem rechts te schreeuwen.

     Dat dit waanzin is weet iedereen maar toch gebruiken ze dat wapen om je “de bek te snoeren”.

     Maar mensen als jij gaan zegevieren. Dat kan ik je garanderen.

     1. K.Dopper

      Blijf jij nou maar genieten van je eigen Blut und Boden. Ik heb niet de illusie dat je nattigheid gaat voelen.

 12. poldi

  @K. Dopper, ik heb even geteld en je hebt tot nu toe al op een obsessieve wijze met 8 anti-Baudet reacties gereageerd.
  Wat is er eigenlijk met jou aan de hand ?
  Volgens mij moet jij je hoognodig onder psychiatrische behandeling stellen en een anti Pavlov-Wilders/Baudet behandeling volgen.

  1. Top

   Dit komt omdat deze “man” zo gefrustreerd is. Ten eerste; is hij voor zijn eerste studierichting gesjeesd. Daarna geprobeerd om in het sociale circuit iets te bereiken, maar door zijn opvoeding is hij niet in staat om te reduceren deduceren en zeker niet te communiceren. Heeft geen baan, omdat hij niet eens door zijn proeftijd heen komt. Leeft van de staat en heeft niks beters te doen, dan hier te trollen. Soms heb ik medelijden met hem, als ik weer eens een stukje onmacht uit zijn bijdragen filter. Het moet voor hem een dagelijkse hel zijn. Leven met ongenoegen en niemand die echt iets om hem geeft. Zelfs zijn naasten niet.

 13. Floris

  Ik weet dat linksen vallen over terminologie als “homeopatische verdunning” maar waarom eigenlijk?

  Als hele wijken segregeren en volstromen met lieden die niets van de westerse cultuur moeten hebben, als westerlingen straks in hun eigen hoofdsteden in de minderheid zijn, hoe moeten we het dan benoemen? Dan is “homeopathische verdunning” nog een understatement.

  1. K.Dopper

   Ja, net als een term als Blut und Boden sommige mensen ongemakkelijke gevoelens bezorgd.
   De verdunning waar Baudet over spreekt heeft betrekking op verlies aan raszuiverheid. Een wakker mens gaat zich daar ongemakkelijk bij voelen.

   1. Floris

    Baudet heeft duidelijk aangegeven dat het om culturele verdunning gaat. Oikofoben en racisme-roepers zoals jij maken daar iets anders van wat beter bij hun smerige linkse agenda past.

    1. K.Dopper

     Baudet probeerde zich er uit te praten toen de kritiek aanzwol. Als je even nadenkt weet je dat hij dat niet bedoelde en dat culturele verdunning een nonsensbegrip is.

     https://www.trouw.nl/opinie/er-is-niets-intellectueels-aan-het-nationalisme-van-thierry-baudet~a518a703/

     1. Floris

      De kritiek van wie? Van linkse lamlullen die achter elke boom een racist of nazi zien en nu proberen een sfeer te creëren waarin een nieuwe Volkert opstaat.

      Is het niets voor jou? Leg hem om en je maakt jezelf onsterfelijk populair bij het linkse journaille en de D66 rechters. Wie weet kom je er maar met een jaartje of 10 vanaf. Je leven is nu toch al leeg dus wat heb je te verliezen?

     2. K.Dopper

      Floris, je reactie bevat geen inhoudelijk argument. Ik zie geen aanknopingspunt voor een inhoudelijke reactie.

      Misschien kun je het opnieuw proberen.

   2. Laaghlandt

    Nee hoor.. Ik zie de toekomst iets positiever nu.. Bloed en bodem zou inderdaad voor mijn kinderen iets zijn om naar uit te kijken.

    1. K.Dopper

     Laaglandt draait er niet omheen.

     1. Feit

      Bloed en Bodem is de toekomst. Wen er maar aan! 😉

  2. Beukman

   @Floris
   Verdiep je eens in de homeopathie.
   “Homeopathische verdunning” impliceert dat er van het in een neutrale vloeistof opgeloste werkzame bestanddeel helemaal niets meer is terug te vinden.

   Baudèt probeerde dus weer eens geleerd te doen. Zijn poging resulteerde erin dat hij precies het omgekeerde zei van wat hij bedoelde.

 14. henk vintage

  Ze kunnen demoniseren wat ze willen, maar de opmars van Baudet valt zonder een volkertje niet meer te stuiten.
  Wen er maar vast aan.

 15. Marius Feenstra

  K.Dopper weinig anders dan een lege linkse dop welke in de enige fascitische sociale leer zijn groot gebracht. Zeker vergeten dat vadertje Drees deze Club ook liet vallen als een baksteen. En de reden de verrottende appel val niet ver van de sociale boom, wat rest is slechts een Droom.

  1. K.Dopper

   Bent u dronken?
   Hier is toch geen touw aan vast te knopen?

   1. Floris

    Ja hoor. Jij bent een lege linkse dop, zegt hij.

    En daar heeft hij groot gelijk in.

 16. B.Obama

  Beste K.Dopper,

  Dit artikel in trouw en uw reacties hier maken mij moedeloos. Wekken emoties op van walging en verbijstering. Uw soort hoort thuis in het rijtje mensen van klimaat ontkenners en inenting weigeraars.
  Gelukkig zijn er nog mensen als Baudet die hoop op een betere toekomst met wijs en verheven leiderschap voorstaan.

  1. corfo

   @ B.Obama.
   Het artikel in trouw én de “reacties” van ene D. maken mij juist NIET moedeloos maar tonen aan dat er nog steeds van die verziekte figuurtjes ronddolen die hun naderende ondergang zien aankomen, dat geeft mij een heel fijn innerlijk gevoel, dat gevoel kan zelfs een sociaal zwakkere figuur als D. mij niet afnemen. Zij, die “krant” én haar aanhangers, gaan steeds vreemder reageren naarmate hun a.s. ondergang duidelijker wordt.

 17. Bes Tolen

  Stevo Akkerman zit zijn (pseudo-)christendom te verdedigen. Hij is zich er niet van bewust, dat godsdiensten in de geschiedenis van de mensheid het grootste kwaad zijn (met als tweede niet-godsdienstige absolute politieke ideologieën). Hij voelt wel aan dat tegendraadse kritische politiek altijd een bedreiging is voor zijn al te klakkeloos geaccepteerde ideeën. Daarbij blijft het bij Stevo Akkerman. Te laf om de strijd tegen zijn eigen ondermaatse ideeën aan te gaan. Op zijn verbetering hoeven we niet te rekenen.

 18. Marc

  Dopper. Wat raad jij dan aan om te stemmen? Ik woon sinds een week in schiedam nieuwland, liever ergens anders maar geen vast contract is geen hypotheek. Ik wordt gek van de elke avond schreeuwende 1e 2 e of derde vrouw van mijn islamitische buurman. Ook vind ik het jammer dat ik geen gezellig praatje kan maken met mijn andere buren want ze kunnen geen nederlands. Dit gaat niet veranderen of ik moet snel verhuizen, en dat is eigenlijk vluchten in eigen land. Is dat niet raar? Heb jij (links) hier een goede oplossing voor? Behalve “samenkomen” en iedereen is gelijk?

 19. Klaas Ypema

  Wat een rare titel. Als die columnist deugt, waarom is dit commentaar dan zo negatief? Ik snap er niks meer van. Het zal wel een typefout zijn. Alternatieve taal rukt op en de gewone burger moet het maar uitzoeken. Als dit de dagelijkse standaardtaal wordt dan verstaan we al gauw helemaal niks meer.

  1. K.Dopper

   Klaas, er heerst in rechtspopulistische kringen vaak een grote morele onzekerheid en daarin zet men zich af tegen mensen en groepen die zich nog wel op morele of rechtsstatelijke waarden beroepen.
   In die verwarring zijn termen als ‘goedmens’, ‘politiek correct’ en ‘deugdzaam’ scheldwoorden geworden.

   1. corfo

    Als Dopper “reageert”, dus zónder enige argument en/of onderbouwing zoals gebruikelijk, begint m’n p.c. te stinken.

 20. buitenbeentje

  Bij trouw leren van hun fouten? Ze hebben toen toch hun zin gekregen. Er was en is niemand bij Trouw die rouwig was om de moord op Pim Fortuin, achter de gesloten deur stonden ze vast allemaal high fives te geven. In de ogen van trouw was dat dus geen fout en daarom blazen ze hetzelfde deuntje nog eens. Er zit vast wel ergens nog een Volkert van de Graaf in NL.

 21. Lex

  Wat lopen er toch een hoop intellectuele gestoorde hoog opgeleide mensen rond. Met gevaarlijke ultra linkse trekjes.

  Dit is zoon gestoorde doorgedraaide linkse maniak.

  1. K.Dopper

   Je mag je gelukkig prijzen, Lex, bij jou is geen spoortje intellectualisme te bespeuren.

   1. Lex

    En dat zegt K.Dopper.

    Kunnen we iemand die de Trouw leest überhaupt nog serieus nemen.

    1. K.Dopper

     Op welke nieuwsbronnen baseer jij je, Lex?

    2. sjun

     De tijden van Jaffe Vink zijn bij Trouw al even voorbij. Ze zullen het vast al gemerkt hebben in de oplage.

 22. Guus Geluk

  Van fascisme en bloed en bodem krijg ik een vieze smaak in de mond. Ik wil niet zó ver gaan, Akkerman stelt het enigszins overtrokken. Verder heeft hij wel degelijk een punt. Wilders laat met zijn nationalisme belangrijke waarden, zoals de vrijheid van meningsuiting, varen. En die domme vertoning op het Arnhemmer Plein was eveneens niet ongevaarlijk.

  Mensen als Wilders nemen onze rechtsstaat niet serieus. Clowns als Baudet doen helemaal niets.

  1. Laaghlandt

   Wilders? nationalisme..?! Ik kan iemand die met een keppeltje op zn kop die staat te ‘peinzen’ bij de klaagmuur in israel, en ook nog grote sommen geld van anonieme joodse mensen uit Amerika ontvangt GEEN nationalist noemen..

   1. Guus Geluk

    Ik wel. De Trouw-columnist eveneens.

    Nu wil ik niet zeggen dat nationalisme verboden is. Maar als nationalisme staat tegenover het “terugveroveren” van “ons land”, krijg je daar toch kippenvel van.

 23. Ben Zine

  Van nu af aan zal links iedere gelegenheid aangrijpen om Baudet te demoniseren. Het is immers het enige wapen dat ze hebben, want op inhoud kunnen ze het niet winnen. En dus gaan ze, bijna als in een automatisme, over in “name calling”. Dat betekent dus etiketjes opplakken als “extreem”, maar ook andere benamingen, het zijn er ongeveer een stuk of 20. Hier komen ze nog eens voorbij, en let maar eens op, bij demonisering valt vrijwel ALTIJD een van de volgende kwalificaties: “Extreem-rechts”, “uiterst-rechts”, “ radicaal rechts”, “racist”, “racistisch”, “racisme”, “fascist”, “fascistisch”, “fascistoïde”, “fascisme”, “xenofoob”, “xenofobisch”, “xenofobie”, “islamofoob”, “islamofobisch”, “islamofobie”, “populist”, “populistisch” (de favoriet van Pechtold), “populisme”, “nazi”, “nazistisch”, “nazisme”, “de duivel”, “duivels”, “het kwaad”, “kwaadaardig” en tot slot nog “gevaar”, “gevaarlijk”, of “extreem c.q. uiterst gevaarlijk”. Daarnaast worden er ook vrijwel altijd een aantal nazi’s uit Hitler-Duitsland aan de haren bijgesleept, waaronder uiteraard Hitler zelf, maar ook Himmler, Goebbels, Goering, Heydrich en Eichmann (herinnert u zich nog hoe Pim Fortuyn door Marcel van Dam, de Godfather van de demonisering, werd vergeleken met Adolf Eichmann ? Overigens een vergelijking waarmee van Dam zich onsterfelijk berucht heeft gemaakt) worden genoemd, om de tegenstander te associëren met het moreel laagste van het laagste. Dat zijn ze wel zo ongeveer, de demoniseringsetiketjes van links, om een discussie op inhoudelijke argumenten te ontwijken en hun politieke opponent te ontmenselijken, te dehumaniseren, te demoniseren. In zekere zin is links te karakteriseren als harteloos, gewetenloos en meedogenloos. Temeer daar ze WETEN waar demonisering toe kan leiden, dat hebben we immers allemaal kunnen zien in 2002. De ophitsers van toen hadden geen precedent en konden niet weten waar hun acties uiteindelijk toe konden en zouden leiden, maar de ophitsers van nu weten dat bijzonder goed. Dat maakt ze nog hartelozer, gewetenlozer en meedogenlozer dan hun collega-demoniseerders van toen. Wat nu gebeurt is gewoon bewust, willens en wetens aanzetten tot moord. Het is eigenlijk onvoorstelbaar en te ziek voor woorden. Ze zouden niks liever willen dan dat er weer een dwangmatige triggerhappy autist opstaat om de maatschappij te “beschermen tegen het kwaad”. Zo’n Stevo Akkerman is in feite een “Schreibtischmörder”, een soort Adolf Eichmann, en nu wordt een vergelijking met dit nazi kopstuk TERECHT gemaakt. Door middel van zijn toxische en kwaadaardige pennevruchten probeert Akkerman om een potentiële moordenaar te inspireren en te activeren, maar zelf probeert deze lafaard schone handen te houden, onderwijl hopend dat iemand anders het vuile werk voor hem zal opknappen. Ook Eichmann had in zijn hele leven nog geen vlieg doodgeslagen, maar zijn logistiek-administratief-organisatorische arbeid vanachter zijn bureau leidde wel tot de genocide op 6 miljoen Joden. Een vergelijking met Charles Manson gaat in zekere zin ook wel op. Ook Manson maakte zelf zijn handen niet vuil, maar zijn “family”, zijn volgers, zette hij aan tot de meest gruwelijke moordpartijen. Akkerman is een klein weerzinwekkend mannetje. Wat ben je dan laag, om zulke POEP over iemand anders te durven schrijven.

  1. HaZ

   Helemaal mee eens Ben.
   Links is de meester van de ontkenning, niemand daar die eens in de spiegel kijkt en zich afvraagt waarom een Baudet nu toch zo’n steeds stevigere voet aan de grond krijgt. De olifant in de kamer wordt over het hoofd gezien !

   1. van Urk

    “Over het algemeen houd ik van de ideeen van Links, vooral wanneer ze in de praktijk gebracht worden door de mannen van rechts.” Hans van de Bergh 1932-2011

 24. SlimK1nd

  WAAAAANZIN! Gisteren die gekke Joop redactrice gelezen? Die zei hetzelfde. Oh en we zijn allemaal Nazi’s. https://twitter.com/SlimK1nd/status/897387390314196992

 25. Two Ravens Black Kettle

  Trouw was samen met al die andere ‘kwaliteitsmedia’ een van de drijvende krachten achter de moord op Fortuyn.
  Verkamman stelde voor Pim met een biljartkeu de hersenen in te slaan.

  Wanneer Thierry ligt dood te bloeden dan staan ze wederom te juichen bij de burelen van Trouw, NRC en de verrotte Staatsmedia
  Ze noemen dat ‘Verschillig’
  En ‘Veelkleurigheid’
  De haatbrigade van Trouw vindt van zichzelf dat ze een erg fatsoenlijke krant is.
  Ik durf vraagtekens te zetten bij die pretentie.
  En hoop dat Silvain Ephimenco -de enige parel op dat moreel failliete strontschip- zich niet langer leent om een bijdrage te leveren aan deze ‘fatsoenlijke’ haat-vod.

  Van Verzetskrant tot Matty Verkamman en Stevo Akkerman.
  Een mix van haat jegens andersdenkenden ingebed in een dagelijkse woordenbrij van ondraaglijke leegte.
  Onderlinge Virtue Signalling terwijl ze de jongetjes en meisjes die naar de naakte keizers wijzen in roedelvorm verrot trappen en lynchen.

  De haat jegens Thierry begint ernstige vormen aan te nemen.
  Ik hoop dat hij bescherming krijgt want de Kartel-Media zal doorgaan tot (zoals de fatsoenlijke krant Trouw over Wilders zei) “Het Grote Kwaad vernietigd is”

  De PO
  In NL moet meer dan de helft van de bevolking meebetalen voor drek waarbij inteelt BN’rs aan elkaar uitleggen hoe goed ze wel niet zijn terwijl ze (elkaar pauwenveren in de aars stekend) gratuit mogen kotsen op diegenen die hun drek financieren.
  Dat noemen ze; diversiteit van opinie.

 26. Two Ravens Black Kettle

  Opdat we nooit mogen vergeten hoe fatsoenlijk Trouw is

  “…Ik voel aan de pommerans, zie dat biljartbalhoofd van Fortuyn en bedenk dat ik met een lekkere trekstoot de haatkwab in zijn hersenen voorgoed onschadelijk zou willen maken . Jij vuile, kale nepprofessor, jij hebt de intelligentie van Adolf Hitler en de charme van Heinrich Himmler! Jij leeft van haat en daarom hoop ik dat je in die dark room van je zo gauw mogelijk aids krijgt”.

  Even later kreeg Matty en de fatsoenlijke krant Trouw hun zin en lag de Goddelijke Kale dood te bloeden op hun Mediapark.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.