Dit is ‘m dan: de hele rant van treitervlogger Ismail Ilgun op Lowlands 2017

Twee weken geleden besloot popfestival om tuigvlogger Ismail Ilgun in te huren voor een praatje over zijn ‘hood vlogs’. We hebben er een poosje op moeten wachten, maar het staat dan eindelijk online.

Nou, daar is het dan: het optreden van Ismail Ilgun voor de hele wereld te aanschouwen op internet. Hij hield het op 19 augustus, maar aangezien Lowlands zelf nog in de twintigste eeuw leeft duurde het een paar dagen voordat we de videoregistratie van Neerlands bekendste tuigvlogger zelf mochten aanschouwen.

En wat zullen we er eens van zeggen? Nou. Allereerst dat hij het rappen het beste kan overlaten aan de rappers: als hij gaat snelwauwelen, is Ismail nauwelijks nog te verstaan. Ten tweede natuurlijk dat hij z’n verhaal nog eens houdt over hoe het allemaal zijn fout was, maar ook weer niet. Ismail hield dit verhaaltje de laatste dagen vaker (hier en hier): hij beweert dat hij fout zat door raadslid Juliette Rot als oud vuil te behandelen, maar ook dat het tegelijkertijd allemaal z’n schuld niet was. Een nogal vreemd verhaal dus, maar wel iets waar niks of niemand hem ooit de duimschroeven voor durft aan te draaien. Ook hier bij Lowlands biedt hij geen duidelijkheid: verwijt hij zichzelf nu wel of niet dat hij zich gewelddadig gedragen heeft in zijn wijk in Zaandam?

Vermoedelijk zullen we tot zijn door het OM gesanctioneerde ‘excuusvlog’ moeten wachten om te zien of er nu eindelijk eens een antwoord komt op die vraag. Of wellicht weer alleen maar vaagheden dat het een beetje aan Ismail ligt, maar ook een beetje aan de grote boze buitenwereld die niet ingesteld is op raddraaiertjes die komen ratelen bij Lowlands.

Oh, en tenslotte nog even dit: excuses voor het epileptische decor waartegen Ismail staat te spreken. Ja, ook onze netvliezen zijn nog aan het herstellen van die enorme visuele optater.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

2 reacties

  1. Floris

    Onvoorstelbaar dat links deze turktokkie een podium geeft.

  2. Kodi

    Anne Zeurtje zou hier toch ook gaan spreken?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.