Eén, twee, drie, ophoepelen! Eritrese vluchtelingen die vakantie vieren in Eritrea wellicht allemaal weggestuurd

Eén gemeenteraadslid van Leefbaar Rotterdam is helemaal klaar met de “asielcharlatans” die de ruimhartigheid van Nederland misbruiken voor financieel gewin.

Nederland is een ruimhartig land dat veel vluchtelingen een opvang biedt op het moment dat ze in hun thuisland niet meer veilig zijn. Dat is natuurlijk een nobel beleid van ons land, maar helaas zijn er hoop oplichters die een loopje nemen met onze gastvrijheid. Met name vanuit het Afrikaanse republiekje Eritrea komen er veel asielzoekers naar Nederland, die zich vervolgens in Ter Apel aanmelden als vluchteling. Ze zijn dat echter lang niet allemaal, want iedere zomer boeken er vele Eritreeërs een ruime vakantie naar… Eritrea! Waar ze vervolgens onbekommerd van de Afrikaanse zonnestralen genieten.

Leefbaar Rotterdam-raadslid Michel van Elck is nu helemaal klaar met die peperdure oplichterij die de belastingbetaler klauwen vol geld kost, en wil maatregelen om alle bedrieglijke Eritrese nepvluchtelingen het land uit te smijten:

“Mogelijk worden alle Eritrese asielzoekers die vanuit Rotterdam naar hun ontvluchte thuisland op vakantie gingen Nederland uitgezet. Leefbaar Rotterdam onderzoekt de mogelijkheid om dit te realiseren.

Leefbaar-raadslid Michel van Elck wil daarvoor van een reisbureau de reisgegevens hebben en die langs de lijst met Eritrese statushouders leggen. Alle gesnapte Eritreeërs moeten van Van Elck hun verblijfsvergunning inleveren.”

Mijn zegen heeft Van Elck, ook al zet ik mijn vraagtekens bij de effectiviteit die een lokale politicus op landelijk (immigratie)beleid kan hebben. Rotterdam is natuurlijk een grote stad die veel gewicht in de schaal legt, maar het blijft natuurlijk maar een gemeente die niet bepaalt wie er wordt uitgezet.

Hoe dan ook hoop ik dat zijn onderzoek wordt opgepikt door de formerende partijen, en lezen we er te zijner tijd nog iets over in het regeerakkoord. Want asielbeleid is er voor degenen die vluchten voor oorlog en vervolging. Niet voor aso’s die een loopje nemen met onze regels.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

10 reacties

  1. ookmaareenmening

   Bijna goed.
   Het vorige artikel was geschreven door Lars Benthin .
   Dit artikel is van Tim Engelbart.
   Heel anders dus……

 1. Ni28

  De ruimhartigheid van Nederland wordt op grote schaal misbruikt en door de aanwezige naïviteit leent zich goed voor. Voeg de gehanteerde regels toe en je hebt een systeem die elke crimineel, klein of groot met handen omarmt. En wordt je weggestuurd verdwijn je in illegaliteit want die is hier gelijk aan legaliteit. En na een paar jaar een generaal pardon en het is gelukt en je omvangrijke familie kan nakomen. In Nederland leven meer dan 400 mensen op een vierkante kilometer. De groei is groter door immigranten waarvan de meesten geen positieve inbreng zullen hebben voor de maatschappij behalve grote gezinnen stichten. Wie gaat op den duur de steeds hogere belastingen om dit te bekostigen opbrengen? Wie werkt er dan nog? Daar hoor je niemand over. Het grootste zorg van de moslims is alleen hun godsdienst overal door te krijgen op scholen en op eventuele werk. Wij draaien straks op islam en keren met de groeiende aantal moslims terug de middeleeuwen in. Wat is de leefbaarheid straks hier met de sterk groeiende aantal inwoners en een chaos van culturen?

  1. Marija

   0,0

 2. van Urk

  Sommige van deze vluchtelingen gaan naar het Eritrese consulaat en ondertekenen een schuldverklaring met de tekst “Het spijt me dat ik Eritrea ben ontvlucht” en starten met het betalen van 2% belasting aan de Eritrese overheid. Deze vluchtelingen mogen dan vrij reizen naar Eritrea. Daarnaast heb je een groep dat eigenlijk heult met het regime en hebben dan ook niets te vrezen als zij met vakantie naar Eritrea gaan. Het regime organiseert ook jongerenreizen om jonge mensen aan zich te binden. Dit gaat onder de noemer van stages. De lange arm van Eritrea is berucht. Mensen in Nederland worden door aanhangers van het regime in de gaten gehouden en gepusht om geld af te dragen aan Asmara. Wie niet betaald kan in de problemen komen. Alles draait om geld. Mensen die voor 1993 (dus voor de onafhankelijkheid van Eritrea) in Nederland zijn gekomen hebben niks met het regime te maken.

 3. Ritter

  Zoals Karskens zegt zijn hooguit 10% van de asielzoekers echte vluchtelingen; de rest zijn illegale immigranten die naar Noord/West Europa reizen vanwege de ruime uitkeringen die ze hier krijgen.

  Vluchtelingenpolitiek is ‘het grootste bedrog van de 21e eeuw’
  https://wnl.tv/2017/04/02/vluchtelingenpolitiek-is-grootste-oplichterij-21e-eeuw/

 4. Steve Van der Vekens

  Mooi artikel. Kan me er helemaal in vinden. Ze zien er ook allemaal zo vrolijk uit op de foto…
  Je zou toch huilende gezinnen, jongeren en ouderen zonder ledematen verwachten?

 5. Two Ravens Black Kettle

  In Nederland hebben ze nog nooit iets klaar gekregen sinds de jaren zestig.
  Dit zal ze dus ook niet lukken.
  De cultuur-marxisten hebben gewonnen en hebben hun tentakels en gifbalgen in daadwerkelijk alle lagen van de Orwelliaanse samenleving
  De Kaaskop is als een bleke vis die op de oever naar adem ligt te snakken (ongetwijfeld met de allerlaatste ademstoot nog een selfie makend).

  “The Brave New World” van Famkuh Halsema, Slagroomliegpop Rutte en hun Ilk.
  Eerwraak, genitale verminking, de-platforming en censuur op universiteiten, gedwongen huwelijken, legale pedofilie, neef/nicht huwelijken, beknotten vrijheid van meningsuiting, opheffen scheiding kerk/staat, Trigger warnings, meisjes met zuur bewerkt, op liefde de doodstraf, aanslagen, intimidatie en de Gedanken-Gestapo.

  Prachtig die verrijking Famkuh !
  Dank U wel.
  Ook namens de komende generaties die naar de klote zullen gaan dankzij deze volgevreten generatie egocentridche nitwits.

 6. johnenanne

  Het verhaal over ‘democratie’ werd ons met verve ingeprent, en leek en likkt nog steeds, het meest humane politieke systeem in de wereld. Een systeem van vrijheid waarin ieder talenten tot volle ontwikkeling kunnen komen. Pas later komt het besef dat het systeem slechts een theater is, waarin de hoofdspelers elkaar de bal toespelen, en verrijking van beurs en kontzak de agenda bepalen.
  Hoofdtaken worden verzaakt, zodat leger, het OM en politie, tot de hobbyclubjes gerekend moeten worden. De zorg, het onderwijs en ga door: geen enkel ministerie maakt werk van haar échte opdracht.
  Slappe knieën en de zucht naar een rijke toekomst in Brussel, waar kaviaar en champagne dagelijkse kost is, en men dineert met een melancholiek klinkende Stradivarius-viool aan het tafeltje, domineren het ‘beleid’. In die kringen wordt tegenwoordig serieus de vraag gesteld of “democratie wel het antwoord is op de tegenwoordige problemen”, nadat ze een paar keer de deksel op de neus gekregen hadden.
  Kortom gaan we schoon schip maken, of laten we ons verder leiden naar de afgrond.

 7. swetsnek

  In het klein zou het zo zijn dat ik iedere Nederlandse zwerver iedere dag 100 euro in zijn jatten douw
  Of zie ik dat nu verkeerd ???

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.