FVD-dame Carola Dieudonné: “Het partijkartel is geen mythe!”

Inderdaad niet nee.

Hoewel links net doet alsof Forum voor Democratie een club van, voor en door mannen is weten mensen die de partij kennen beter. Kijk bijvoorbeeld naar Carola Dieudonné, de 25-jarige jonge vrouw die erg actief is bij de partij en die bij de afgelopen verkiezingen zelfs op de dertiende plek op de kieslijst stond.

Tegen de website Big.nl vertelt Carola dat het partijkartel echt bestaat en dat zij er, net als Thierry Baudet, van overtuigd is dat dit kartel gebroken moet worden als we Nederland willen redden. “Ik heb me altijd al geïnteresseerd in politiek, maar ik heb nooit het idee gehad dat mijn stem werd vertegenwoordigd. Tot ik een keer naar een bijeenkomst van Thierry Baudet ging,” aldus Carola. “Hij intrigeerde me, omdat het een ander geluid was. Thierry Baudet legt veel dingen bloot die nu niet goed gaan in Nederland, zoals het immigratiebeleid, politieke inefficiëntie en de invloed van het partijkartel. Dit sluit helemaal aan bij wat ik vind. Misschien zit er ook wel een stukje rebelsheid tegen de elite in, wat het interessant maakt. De hele sfeer is jong en fris, dat spreekt mij erg aan.”

Wat de invloed van het vermaledijde partijkartel betreft:

“We hebben te maken met heel veel onzekerheden en instabiliteit, op allerlei gebieden. Het partijkartel is hier verantwoordelijk voor. Partijen als de VVD, het CDA en de PvdA zijn de afgelopen decennia vrijwel constant aan de macht geweest in Nederland en hebben dus vrijwel al het beleid gemaakt waar we nu mee te maken hebben. En waar we nu de dupe van zijn.”

Natuurlijk zeurt Big.nl dat het ze helemaal niet duidelijk is wat daar nou toch mee bedoeld wordt, met ‘partijkartel.’ Iedereen die de politiek van een afstandje beziet begrijpt dat maar al te goed, maar helaas, zo rolt het journaille niet. Daarom legt Carola het nog maar een keertje uit:

“De gevestigde partijen vormen een politiek kartel in de zin dat ze het over alle grote onderwerpen wezenlijk eens zijn, zoals immigratie en de Europese Unie. Bovendien delen ze aan elkaar de baantjes uit. Neem de baantjescarrousel bij de PvdA. Afgelopen periode zijn er nog twee PvdA-burgemeesters benoemd, in Arnhem en in Zaandam, terwijl de PvdA in die gemeentes marginaal is. Aan het begin werden we voor gek verklaard als we het over het partijkartel hadden. Inmiddels zijn er steeds minder mensen die het bestaan van een partijkartel ontkennen. Het is geen mythe, het is echt.”

Zo is het maar net. Het partijkartel is niet alleen écht, maar ook buitengewoon destructief. Deze mensen hebben ons land de afgelopen decennia langzaam om zeep geholpen… en ook nu blijven ze daar stug mee doorgaan. Het is aan gewone Nederlanders en aan politici als Baudet om daar iets aan te doen. Gebeurt dat niet dan kunnen we die mooie toekomst die we onze kinderen elke dag weer beloven wel op onze buik schrijven.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

55 reacties

 1. Punt50

  Het partijkartel zijn de trekpoppen waar we het niet van moeten hebben. Het hele schijn- democratische bestel moet weg, plat. Uit de EU, grenzen dicht, en reëel denkende mensen aan het roer. Kijken wie we binnen hebben. Alle Islamieten er uit. Alle dubbel paspoorters onder de loep en één pas exit, of eruit. Nep-oranje’s weg.

  1. Feit

   Alle islamieten eruit vind ik wat te veel van het goede. Maak daar Mohammedanen van en ik ben het 100 procent eens met je hele standpunt.

   En die nep oranjes die worden niet vergeten nadat we het probleem islam hebben opgelost. Reken maar!

 2. K.Dopper

  Wat is de overeenkomst tussen een partijkartel en windmolens.

  Alleen een verwarde ridder trekt er tegen ten strijde.

  1. Feit

   Je bent maar wat bang voor die ridders is het niet?

  2. sjun

   Er is een meer sprekende overeenkomst: Beiden draaien vooral op smeergeld en subsidie.

   1. Beukman

    @Sjun
    Werkelijk?
    Marcouch is een van degenen die door Carola wordt genoemd als een voorbeeld voor het bestaan van een baantjescaroussel. Hij is burgemeester van Arnhem geworden op voordracht van de gemeenteraad, waarin de PvdA amper iets voorstelt. Een normaal mens zou dus zeggen dat zijn credentials beter waren dan die van andere sollicitanten, en dat de Gemeenteraad het partijbelang ondergeschikt heeft gemaakt. Zoals het hoort.

    Laat die molens maar zitten, Sjun. Maar maak hard dat hij zijn nieuwe baan heeft gekregen dankzij smeergeld en subsidie die niet pluis is.

    1. Roughwood

     Ja werkelijk? Partijbelang ondergeschikt? Meerderheid voor D66, SP, PvdA en GL deugvolk in de gemeenteraad. Maar geen partijkartel hoor, tuuuuurlijk niet! Nog schokkender, Marcouch wist geen ene moer over de stad waarvan hij eerste burger wordt.
     https://www.youtube.com/watch?v=fJNZEQVgAxM

     1. sjun

      Omdat ik zo straks ff weggebeld werd een toelichting. Vorig jaar heeft george Soros de man van Job Cohen’s World Connectors wiens geopolitieke lijn onder andere de PvdA blind lijkt te volgen (en het kon nog wel eens interessant zijn of de partij ook directe donaties van Soros krijgt) een pakket woningen gekocht in Arnhem. Een opmerkelijke aankoop. Nog opmerkelijker is het dan dat er dit jaar een politieke waakhond van een volgzame partij uitgerekend in Arnhem als waakhond voor de aankoop en beslisser met betrekkimg tot gunstige uitbatingsvoordelen kan worden aangesteld. Te meer daar de PvdA bepaald geen politieke meerderheid in Arnhem heeft. Uiteraard drop ik dit opvallende verband nog ergens waar de mensen wat meer tijd hebben voor gedegen onderzoeksjournalistiek om te kijken langs welke netwerkjes de centen lopen.

   2. K.Dopper

    We nemen Sjun uiteraard niet kwalijk dat hij nog nooit van Don Quichot heeft gehoord die windmolens voor reuzen aanzag en daar een verbeten strijd tegen voerde.

    Misschien moet hij er eens op googelen. Het betreft een roman van Miguel de Cervantes Saavedra, een beroemd verhaal waar wij de uitdrukking ‘strijden tegen windmolens’ hebben ontleend.

   3. Punt50

    @ heer sjun

    U heeft volkomen gelijk. Laat die Beukman, Dopper & Geluk maar kletsen. Ze gaan niet echt in op het punt dat u neerzet.

    1. Beukman

     Ik weet inmiddels dat lezen niet jouw sterkste punt is @Punt, maar ik ben nu juist wél ingegaan op hetgeen Sjun heeft beweerd.

     We wachten overigens nog steeds op jouw excuses inzake je valse beschuldigingen. Ben jij nou een vent dat je zo wegduikt, slapjanus?

     Zie http://www.dagelijksestandaard.nl/2017/08/video-tientallen-migranten-meren-aan-op-toeristenstrandje-zuid-spanje/#comment-703912

     1. Punt50

      @ Beukman

      Wat zegt u nou toch allemaal weer? Sjun komt aan met de oorzaak, en u begint over een PvdA Marokkaan te praten. Dan is het helder dat u sjun niet wil begrijpen.

      Wie zijn we? En wat voor valse beschuldigingen? Maakt u eerst maar eens een excuus aan mijn adres voor meteen het mij wegzetten als neo-nazi cq. nazi als ik stel dat een landverrader zoals Lubbers aan de galg zou moeten.

      Bovendien stelt heer Geluk zelf dat zijn reactie, de vorm, vrij ongelukkig was. Waar bemoeit u zich eigenlijk mee in deze?

     2. Beukman

      @Punt
      Jij wil me ook niet begrijpen, Punt. Die “PvdA-Marokkaan” (Marcouch) wordt door Carola opgevoerd als voorbeeld voor het bestaan van die vermeende baantjecaroussel. Sjun bazelt vervolgens iets over smeergeld, maar als ik hem om uitleg vraag, geeft hij -zoals gewoonlijk – niet thuis.

      Ik heb jou verder allang mijn excuses aangeboden voor het het feit dat ik jou een nazi noemde: dat vond ik immers bij nader inzien een te positieve kwalificatie voor iemand die zonder vorm van proces oudpolitici wil ophangen.

      Wat Guus betreft: zijn formulering was niet exact, maar ook nadat hij had kenbaar gemaakt dat hij de andere interpretatie van de komma bedoeld had bleef jij als een kip zonder kop doordrammen en excuses eisen.
      Jij zat er naast, niet hij, en daarom zijn jouw excuses op zijn plaats.
      Maar dat is vermoedelijk te veel gevraagd voor iemand die oud-politici wil vermoorden?

 3. Guus Geluk

  Mythe is een te groot woord, “partijkartel” is onzinnig populistisch geklets. Make America Great Again bevat nog meer inhoud.

  1. Henk-Jansen

   Ik heb persoonlijk veel sympathie voor fvd-standpunten (minder eu, minder immigratie, referenda en lagere belastingen). Maar ik ben ook wel een beetje klaar met dat gezeur over een ‘partijkartel’.

  2. IJscoman

   Het woord ‘partijkartel’ is glashelder en duidt precies aan zoals het decennia lang in ons politieke landschap toegaat. Steeds dezelfde partijen oefenen de macht uit, maken het beleid en schuiven elkaar de baantjes toe. Daar valt niets mis aan te begrijpen en er is ook niets populistisch aan. Zo steekt Nederland in elkaar.

   1. Guus Geluk

    IJscoman, de kiezer heeft jaren achtereen gekozen voor de partijen VVD, CDA, D66 en PvdA. Het is de wil van de kiezer geweest dat deze partijen de dienst uitmaakten. De regeerakkoorden zijn afwisselend christen-liberaal, danwel sociaal-liberaal geweest. Daar zit geen groot partijkartel achter. Zo wilde Nederland dat.

    Partijkartel is een ander woord voor elite, populistische retoriek die de PVV weleens hanteerde.

    1. K.Dopper

     …..

     1. Augustinyak

      Ben je bang er weer van afgetrapt te zijn Hutten?

     2. K.Dopper

      Stel je niet aan, Rob.

   2. K.Dopper

    Het partijkartel is synoniem met democratische meerderheid in het Parlement. Het is onzin dat een ondemocratisch fenomeen te noemen.

    1. ayreonaut

     dus een democratisch PARTIJKARTEL

  3. Hetzalwelweer

   Dus GG is een aanhanger van Trump????

   1. K.Dopper

    Troll alert!

    1. corfo

     @ Dopper.
     Wéér een “trol alert” ?! Weet je wéér niet hoe te reageren ? Doe toch eens niet zo triest, figuurtje Dopper. Één van de trollen hier ben jij, zeer vermoedelijk een overheids-trol die tegen een minimale vergoeding alleen maar onwaarheden en smerigheid spuit. Voor het overige ben je mij de moeite niet (meer) waard.

   2. Guus Geluk

    Nee.

 4. Beukman

  Carola Dieudonné schrijft:

  “Neem de baantjescarrousel bij de PvdA. Afgelopen periode zijn er nog twee PvdA-burgemeesters benoemd, in Arnhem en in Zaandam, terwijl de PvdA in die gemeentes marginaal is.”

  Merkwaardige redenering. Een heleboel PvdApen zochten een baan aangezien hun partij tijdens de laatste verkiezingen was gedecimeerd. Twee van die velen vinden een baan als burgemeester. Die overigens op aanbeveling van de voltallige Gemeenteraad wordt benoemd.

  Hoe weet Carola eigenlijk dat zij dit te danken hebben aan het feit dat ze nota bene bij een partij zitten die juist NIET groot is in de betreffende gemeentes, en niet aan hun voorbeeldige CV?
  Andere vraag: van welke partij hadden ze lid moeten zijn om NIET te worden beschuldigd van meedraaien in die zogenaamde baantjescaroussel? FvD zeker?

  Baantjescaroussel, het nieuwste speeltje van de complotdenker.

  1. Guus Geluk

   Dat is correct, Beukman. Zie volledigheidshalve dit uitstekende artikel uit het AD.

   http://www.ad.nl/binnenland/het-partijkartel-bestaat-niet~ad70f777/

   1. Beukman

    @Guus
    Ah, juist.

    Baudet is geen domme jongen. Hij flest en bezwendelt de kiezer dus doelbewust. Ik zou bijna zeggen: deze gladde volksnaaier is geheel geschikt om mee te gaan draaien met de elite/establishment/het partijkartel of hoe je het ook noemen wil.

    “,,Of Baudet weet niet hoe burgemeestersbenoemingen werken of hij gebruikt dit voor zijn eigen campagne”, zegt Lea Manders van de lokale partij Arnhem Centraal, die in de vertrouwenscommissie zat die Marcouch koos.

    Gemeenteraden beslissen sinds 2001 zelf wie hun burgemeester wordt. De minister van Binnenlandse Zaken moet de benoeming bekrachtigen, maar heeft een lokale voordracht nog nooit geblokkeerd, leert navraag. In gemeenteraden zijn bovendien steeds meer lokale partijen vertegenwoordigd die niets van doen hebben met het Binnenhof: 35 procent is lid van een lokale partij.

    ,,Ik hoef landelijke partijen niet te verdedigen, maar ik ben ervan overtuigd dat het hele proces in Arnhem open en eerlijk is verlopen”, zegt raadslid Manders. ,,Wij konden alle sollicitatiebrieven lezen en adviezen van de commissaris van de Koning naast ons neerleggen. Partijkleur heeft geen enkele invloed gehad. Anders was het toch nooit een PvdA’er geworden? We hebben heel serieus een partijloze kandidaat overwogen. Maar meneer Marcouch paste gewoon het beste in het profiel, als een verbinder die weet wat in de wijken leeft.””

    1. Guus Geluk

     Ja, Beukman, of Baudet heeft totaal geen kennis van de materie. Weet hij eigenlijk wel hoe een burgemeester wordt benoemd?

  2. Roughwood

   De uw onwelgevallige realiteit is confronterend is het niet?

 5. Feit

  Kijk, dit is nou een frisse wind… Heerlijk!

 6. Ben Zine

  Jonge frisse nieuwe geesten als Baudet en Dieudonné hebben de toekomst. De linkse babyboomers van ’68 zitten binnen afzienbare tijd met een incontinentieluier in een verzorgingstehuis, alwaar ze kunnen mijmeren over die goeie ouwe tijd met Joop den Uyl, Marcel van Dam en Jan Pronk. Gelukkig hebben zij alleen nog maar een verleden, dat was echt wat je noemt de afbraakgeneratie.

  1. K.Dopper

   Natuurlijk, Boudoir en zijn vrienden en vriendinnen zijn nu nog een splinterklupje maar zijn straks het nieuwe partijkartel.

   Dan komt er weer een nieuw splinterklupje dat roept dat dit elitaire partijkartel moet worden doorbroken.

   Dit noemen we, jongens en meisjes, politiek.

   1. ayreonaut

    “Dit noemen we, jongens en meisjes, politiek.”

    Wel scherp blijven Dopper, je vergeet de gender-neutraaltjes. Voor je het weet ben je niet meer politiek correct bezig.

    1. corfo

     @ ayreonaut.
     De benaming “jongens en meisjes” komt voort uit de kinderlijke retoriek van de door u genoemde reaguurder, die figuur is n.l. niet wijzer.

 7. Nasrani

  Goede berichten! Veel jeugd bij FvD! Het gaat de goede kant op. Deze jeugd zal het beter gaan doen dan de sukkels van mijn generatie die het mooie Nederland verkwanseld hebben en nog doen. Ik zal altijd, zolang het nog kan, op een Christelijke partij stemmen maar ik gun ze het allerbeste.

  1. Guus Geluk

   Ah, jij stemt ook partijkartel. Dat zie je hier niet vaak.

   1. Nasrani

    De partij waar ik op stem heeft volgens mij nog nooit voor iemand een baantje in schoot geworpen gekregen hoor. Een aantal personen van jouw partij waarschijnlijk wel. Behoren ook tot de linkse kant van de politiek.

    1. Guus Geluk

     Elke partij, op Forum voor Democratie en PVV na, schaart men onder het partijkartel, Nasrani. In het bijzonder de partijen die weleens hebben geregeerd.

    2. Feit

     Het wordt tijd dat rechts wat baantjes uit gaat delen. Vooral bij de staatsomroep en het burgemeesterschap. Dat moet minimaal in evenwicht komen. Een afspiegeling van de maatschappij zeg maar.

    3. Beukman

     @Nasrani
     Wat is er voor vreemds aan dat een politicus die zijn baan kwijtraakt en opnieuw solliciteert opnieuw een baan in de politiek krijgt?

     Als een metselaar ontslagen wordt, sollicteert, en daarna opnieuw ergens metselaar wordt, spreek je dan zeker van een “metselaarskartel”?
     “Ja, die metselaars schrijven mekaar baantjes toe”?

     Tuin toch niet in die framings van Baudèt, Nasrani! Wees wat selectiever in door wie je je laat naaien.

     1. Beukman

      Schrijven moet uiteraard schuiven zijn, zoals de oplettende lezertjes zullen hebben begrepen.

     2. Hetzalwelweer

      Laten we het over onze eitjes hebben. Schippers met een kneusje bij Jinek….ze zitten er niet voor niets….stront aan de eitjes???

     3. Hetzalwelweer

      Dus morgen eet iedereen weer een lekker eitje????

     4. Hetzalwelweer

      Wat ben je toch een blind &^%^%$#$….Neukman…..maar dat is een trolletje altijd natuurlijk…

 8. buitenbeentje

  Laten we nou niet doen alsof het partijkartel een uitvinding van Baudet is. Hij heeft het partijkartel genoemd, maar iedereen die zijn ogen ogen heeft weet al tientallen jaren dat het oude jongens krentenbrood is in Den Haag. De coalities, de “liefdevolle” debatten in verkiezingstijd, nooit echt op het scherpst van de snede, het cordon sanitaire, het baantjescircus. Hoeveel baantjes worden vergeven aan bijv. SP, al niet te praten over PVV. hooguit een enkeling naar GL, maar de rest PvdA, CDA, VVD en D66. Nogmaals: Al tientallen jaren.

  Fortuin heeft dit genoemd, Wilders heeft dit genoemd en Baudet heeft het benoemd, that´s all.

  1. Guus Geluk

   Het is wel een verzinsel van Baudet en jij bent er duidelijk ook ingetuind.

 9. Ni28

  Door kartelvorming wordt de democratie ondermijnd. Je telt mee als je onze ideeën deelt en anders niet. Dat is een stap richting dictatuur. Natuurlijk zullen partijen naar een partner zoeken die niet ver van hun verwijderd is maar vooraf vaste stellingen over bepaalde zaken instellen werkt niet in democratie. Democratie is een voortdurende dialoog en geen vooraf bepaalde monoloog. Dat zien wij ook in de huidige formatie met D66 en CU.

 10. Two Ravens Black Kettle

  Famke Halsema: Verrijking = Eenheidsworst-wijken waar iedereen hetzelfde moet denken en natuurlijk het klitafsnijden en verminken van jonge meisjes. Mooi man ! A’dam is zoooooooooo progressief
  Pechtold: Solidariteit = Armeense genocide ontkenners welkom, Ik ben het bijslaapje van Erdogan en ben er trots op en niemand -ook niet Boris van der Ham de ongelofelijke nep-humanist- die er iets van zegt
  Rutte : Slaaaaagrooooom
  Islam Unie van Seegers: Dieren keel afsnijden is onze breakpoint, wij hebben namelijk principes (“of die poorten nog wat wijder open kunnen Ja !” schreeuwt Gert-Jan terwijl christenkopafsnijder jihadist nummero 48 de poorten binnen glimlacht
  En dan hebben we nog het CDA; de grondleggers van het Groot Sociaal Experiment die samen met de VVD en de PvdA van mening waren dat alle Waarden van de Verlichting vernietigd moesten worden.
  Dat noemden ze: verschillig en open staan naar de samenleaaarggggghhhhhh en bladibla en nog meer van die even zinloze als oeverloze gemeenplaatsen, cliché’s en open deuren.

  Deze dame staat aan de juiste kant van de streep en daarom zal ze door de Deugende nazi’s (en hun Deugende zero-diversiteit-van-opinie NSB-MSM)worden afgeschilderd als
  a)
  b)
  c)
  etc

  Het is een Pendulum die al decennia en decennia strak 1 richting op bevroren is.

 11. Floris

  Guusje tikt z’n vingertjes weer blauw, zie ik.

  Jammer voor hem dat bijna niemand z’n serviele lulkoek serieus neemt.

  1. K.Dopper

   Trol alert!

   1. IJscoman

    Sukkel alert! Megalomane narcist alert! Psychopaat alert! Verkwanselaar alert! Leugenaar & downplayer alert!

  2. Guus Geluk

   Een zwak commentaar, Floris.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.