FVD viert feest: “Binnenkort zijn we groter dan PvdA, SP én GroenLinks”

De Jessias is niets vergeleken bij Thierry Baudet en Theo Hiddema.

Bij Forum voor Democratie zijn ze — terecht natuurlijk — buitengewoon blij met de meest recente peiling van Maurice de Hond. Volgens de bekendste peiler van Nederland zouden Hiddema en Baudet namelijk maar liefst 7 zetels binnenslepen als er vandaag verkiezingen waren. Dat is nogal een verschil met de twee zetels die ze in maart van dit jaar behaalden.

Partijbestuurder Henk Otten kondigt dan ook alvast aan op Twitter dat hij ervan overtuigd is dat FVD de PvdA, SP en, jawel, het GroenLinks van Jessias Jesse Klaver binnenkort gaat overvleugelen:

Zoals we gewend zijn van Baudet retweette hij de tweet van Otten meteen. Ook hij is er dus van overtuigd dat FVD door zal blijven groeien. En ja, wat hem betreft zal die groei vooral bij het CDA en de VVD vandaan komen:

Het leukste hieraan? Het partijkartel heeft nog steeds geen antwoord gevonden op de kritiek van Baudet, laat staan op zijn manier van politiek bedrijven. Den Haag zit onderhand echt met de handen in het haar. FVD blijft maar doorgroeien, en niemand van de oude garde weet hoe ze daarop moeten reageren.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

44 reacties

 1. K.Dopper

  Ik vind het met 7 zetels in een peiling wat vroeg voor een feestje.

  1. Rem

   Je moet ergens beginnen.. En het grote feest komt nog..!!

  2. IJscoman

   Ach Dropper, jij vindt 20 zetels voor de PVV ook een ‘zeer kleine minderheid’. Wat jij extreem-rechts of populistisch-rechts noemt is here to stay and grow. Wen daar maar vast aan.

   1. Kodi

    Wat voor een kleine minderheid moet de PvdA dan wel niet zijn. Deze kabouterlinkse partij heeft nog maar 9 zetels.

  3. Vit

   Voor een opkomende partij is dat al een grote prestatie, het leden aantal groeit nog dagelijks, vervelend hé?

  4. Vit

   Ik wil een wedje met jou maken Ceteris, als FvD bij de komende verkiezingen minstens 10 zetels halen laat jij je niet meer zien op fora en zo niet dan doe ik het, afgesproken?

   1. K.Dopper

    Die 10 zetels houd ik nog wel voor mogelijk. Heel veel meer acht ik niet waarschijnlijk.

    1. Vit

     Dat is waar, zullen we het dan op 20 houden?

 2. Guus Geluk

  “Het partijkartel heeft nog steeds geen antwoord gevonden op de kritiek van Baudet, laat staan op zijn manier van politiek bedrijven. Den Haag zit onderhand echt met de handen in het haar.”

  Als Den Haag met de handen in het haar zou zitten, dan betreft het de kabinetsformatie VVD-CDA-D66-CU. Dat lijkt me ook het enige antwoord op dit soort clowns: doorgaan met het werk, het land besturen.

 3. Viertel

  Forum voor Democratie is dè partij voor beschaafd rechts. Eigenlijk zou de VVD dat moeten zijn. Maar door de vele schandalen en integriteitskwesties hebben de liberalen die positie verspeeld. Daar komt bij dat hun leider (Rutte) ruggengraat loos met alle winden meewaait, als hij maar aan de macht kan blijven. In tegenstelling tot wat de zgn. experts voorspelden, komen de extra zetels van FvD niet van de PVV maar van de VVD. Ook bij D66ers en CDAers zie je steeds meer waardering voor Baudet en Hiddema.

 4. poldi

  Een prima ontwikkeling.
  En ook de bewering dat de PVV en het FVD communicerende vaten zijn zal worden gelogenstraft.

  En de te verwachten reacties van de @Guus Gelukjes en @K.Doppertjes zullen zoals gewoonlijk weer zijn vervat een in een vat met zeer zure druiven.

  1. corfo

   @poldi.
   Met dezelfde snelheid als waarmede links wordt verkleind, groeit het FvD.; op zich hoeft dit nog geen reden tot een feestje te zijn, misschien kunnen de zure linkse leeghoofden op dit forum dan wél aangeven waardoor de groei van het FvD. gestaag voortzet, althans volgens de opinies, i.p.v. hun wartaal uit te krijsen ? ’t Is zuur (linkse) mannen, maar ff op de kiezen bijten en dan hoeven jullie je niet meer zo boos te maken !

  2. Guus Geluk

   Een deel van het volk liet zich in eerste instantie misleiden door het ultra-rechtse geblaat van de PVV. Een koran- en moskeeverbod zou moeten worden ingevoerd, er zou een cordon sanitair zijn opgetrokken. Inmiddels is al tig keer aangetoond dat een moskeeverbod praktisch onmogelijk is en het cordon sanitair het grootste bedrog uit de Nederlandse parlementaire geschiedenis betreft.

   In de twee plaats laat een gedeelte van het volk zich misleiden door de clowns (“baardchallenge”) van Forum voor Democratie. Thierry Baudet vloog in met zijn “partijkartel” en “baantjescaroussel”. Verschillende malen heeft onder meer ondergetekende uiteengezet dat een partijkartel noch baantjescaroussel bestaat. Het is een inhoudsloze populistische retoriek.

   Ik ben erg teleurgesteld in Nederland. Of althans, in een groot gedeelte van Nederland. Ik had meer nuchterheid, realiteitszin en verstand van dit volk verwacht. In plaats daarvan valt men in katzwijm voor een stelletje ongeregeld. De druiven smaken inderdaad zuur. Heel zuur.

   1. IJscoman

    De clown Guus Gelul gebruikt grote woorden. Om indruk te maken. Haha….

    1. Guus Geluk

     Nee, om m’n punt te maken.

     1. IJscoman

      Waarom hoor ik je dan nooit in dezelfde bewoordingen de ongebreidelde islam-immigratie veroordelen?

     2. corfo

      @ Guus G.
      Lukt jou niet meer om een punt te maken !
      Jouw (linkse) tijd is voorbij !!

     3. Guus Geluk

      Ik heb in de meest sterke bewoordingen de oorzaak van de huidige vluchtelingenstroom veroordeeld.

     4. IJscoman

      De ‘oorzaak’ volgens jouw linkse interpretatie Guus, wat in werkelijkheid de oorzaak natuurlijk helemaal niet is. En de gevolgen van die vermeende oorzaak accepteer je voor zoete koek.

      Maar wel op je achterste benen staan als een fatsoenlijke nieuwe en frisse partij het bestaande establishment op onderdelen bekritiseerd.

      Je bent een conservatieve lafbek en staat aan de verkeerde kant van de lijn.

     5. Guus Geluk

      Nee, IJscoman, ik baseer me op feiten en cijfers. De vluchtelingenstroom, die in 2015 en 2016 haar hoogtepunt bereikte, is te wijten aan de Westerse inmenging in het Midden-Oosten. Het gerotzooi van de Verenigde Staten en diens kameraden binnen de Europese Unie, zorgden voor een wanorde die haar weerga niet kent. Islamitische Staat kon na de desastreuze Irakinvasie ook nog eens de kop opsteken.

      De vluchtelingenstroom is een logisch gevolg van een zelf veroorzaakte puinhoop. Iets anders kan ik er niet van maken.

     6. IJscoman

      Guus, als we uitsluitend ECHTE vluchtelingen hadden opgevangen had ik dat kunnen begrijpen. Echter al talloze malen is aangetoond dat meer dan 80% van de ‘vluchtelingen’ bestaat uit jonge mannen die hier komen uit economische motieven en uit landen waar geen oorlog heerst. Je verhaal is dus weer eens uit je parmantige duim gezogen.

     7. Guus Geluk

      IJscoman, kansarme asielzoekers behoren te worden uitgezet. In het regeerakkoord van Rutte II, het langstzittende kabinet van na de Tweede Wereldoorlog, werden daar zelfs afspraken over gemaakt. Ik meen dat ik zoiets dus niet met harde woorden hoef te veroordelen.

   2. Viertel

    Naïef van GG om te ontkennen dat er een baantjescarrousel bestaat. Meest recente voorbeeld: De benoeming van staatssecretaris Martijn van Dam (PvdA) als bestuurder van de NPO.

    1. Guus Geluk

     Martijn van Dam studeerde Technische Bedrijfskunde, was vice-fractievoorzitter, woordvoerder Mediazaken en was staatssecretaris binnen Rutte II. Van Dam is een man met bestuurlijke ervaring.

     Het AD schrijft:

      http://www.ad.nl/binnenland/het-partijkartel-bestaat-niet~ad70f777/

     Toch is het heel logisch, stelt politicoloog André Krouwel van de VU in Amsterdam. ,,Als je een goede burgemeester zoekt, kijk je naar bestuurders die ervaring hebben. En zo’n vier partijen leveren al bijna een eeuw lang bestuurders af die iets kunnen. Zo werkt het ook in andere sectoren. Via hun netwerk komen mensen aan een baan. Daar zit niet een grote samenzwering achter.”

     (…)

     Gemeenteraden beslissen sinds 2001 zelf wie hun burgemeester wordt. De minister van Binnenlandse Zaken moet de benoeming bekrachtigen, maar heeft een lokale voordracht nog nooit geblokkeerd, leert navraag. In gemeenteraden zijn bovendien steeds meer lokale partijen vertegenwoordigd die niets van doen hebben met het Binnenhof: 35 procent is lid van een lokale partij.

   3. Bloem

    Beste heer Geluk, het volk heeft zich jaren lang laten misleiden door de gevestigde politieke orde en is uit protest tegen het eenvormige en voor hen desastreuze beleid uit armoede gaan stemmen op de PVV. Initieel werd deze beweging toegeschreven aan domme tokkies, later kon men er niet meer omheen dat ook hoger opgeleiden deze stap maakten. Overigens bestaat het Nederlandse volk voor het overgrote deel uit een onder- en middenlaag die door de politieke en media elite als tokkie werden bestempeld, waarmee ze alleen maar de minachting voor het gewone gepeupel bewezen. Overigens het cordon sanitair is geen bedrog zoals u het omschrijft, uw uitspraak hierover is juist bedrog.
    Dat u zich niet kunt vinden in de mening van anderen of de richting waarin het FVD koerst is duidelijk (en legitiem), bovendien prachtig dat u in Nederland anders mag denken en dit ook mag uitten. Dit geldt ook voor personen en bewegingen die een andere mening dan de uwe delen. Het is daarom heel jammer dat u, uw minachting over het “gewone volk” zo prominent aan het daglicht brengt en hen neerzet als een stelletje misleidbare idioten die het helemaal verkeerd hebben gezien. Deze fout is door het zogenaamde partijkartel ook gemaakt, jaren lang. Precies deze arrogantie heeft een deel van de kiezers van hen vervreemd. Een deel van stemgerechtigd Nederland zal inderdaad niet weten waarover het gaat en uit zich op een uiterst domme en onhandige manier. Dit geldt echter ook voor de trouwe aanhang van partijen zoals PVDA, Groelinks, SP en D66. We kunnen er niet omheen dat niet iedereen zich goed laat informeren en alleen vanuit een soort van onderbuik gevoel zijn stem uitbrengt op een partij naar keuze.
    Uw stelling m.b.t. de “baardchallenge” is zoals uw geloofsgenoot, dhr. Dopper, in een eerdere discussie stelde (overigens toen ten onrechte) een argumentum ad hominem.
    Ergo, minachting voor het doorsnee volk zal geen verandering brengen in de politieke onrust die er momenteel heerst. Waar ik het meest voor vrees is dat de onderlinge minachting zal leiden tot radicaliseren van groeperingen die daarvoor vatbaar zijn, binnen zowel links als rechts. Op het moment dat je niet meer bereid bent om te luisteren naar de mening van een ander, verbreek je de kans op een dialoog en mis je de kans om tot elkaar te komen.

    1. IJscoman

     Mooi verwoord Bloem!

    2. Guus Geluk

     Bloem schrijft:

     …uit armoede gaan stemmen op de PVV. Initieel werd deze beweging toegeschreven aan domme tokkies, later kon men er niet meer omheen dat ook hoger opgeleiden deze stap maakten.Overigens het cordon sanitair is geen bedrog zoals u het omschrijft, uw uitspraak hierover is juist bedrog.

     Wilders kwam aanvankelijk het veld in als een verstandig rechtsliberaal, woordvoerder Sociale Zekerheid. Vervolgens hij met een islamkritische boodschap de partij uitgestapt. (Op veel punten had hij toen zeker het gelijk aan zijn kant. De integratie verliep moeizaam, de Europese Unie werd steeds machtiger en de inhoudelijke kritiek op de islam was eveneens terecht.) Vervolgens is hij ernstig geradicaliseerd. In de aanloop van verkiezingen eiste hij de sluiting van alle azc’s, een verbod op de koran en een verbod op de moskee. Voorts heeft hij er blijk van gegeven niets op te hebben met onze democratische instituties: “nepparlement”, “ballentent” en zijn uitspraak “minder, minder, minder” was uit den boze. Om nog maar te zwijgen over zijn populistische prietpraat over de elite.

     In de afgelopen tijd heeft de PVV haar kiezers doelbewust bedrogen door aan te geven dat de “gevestigde politieke partijen” een “cordon sanitair” optrokken voor de “tweede partij van Nederland”. Nee, hij maakte het de gevestigde politiek simpelweg onmogelijk om met hem samen te werken. Een partij die democratie verwerpt, de rechtsstaat wil afschaffen en godsdiensten wilt vervolgen, behoort niet in een kabinet. Ik vind het dieptriest dat het volk zich zo hééft laten misleiden.

     Het is daarom heel jammer dat u, uw minachting over het “gewone volk” zo prominent aan het daglicht brengt en hen neerzet als een stelletje misleidbare idioten die het helemaal verkeerd hebben gezien. Deze fout is door het zogenaamde partijkartel ook gemaakt, jaren lang

     Ik heb geen minachting voor “het volk” (lees de PVV/FvD-achterban). Ik ben teleurgesteld in een groot gedeelte van ons volk. In eerste instantie liet zij zich door Wilders bedriegen, het “cordon sanitaire”. Inmiddels heb ik dat fabeltje zo’n twintig keer doorgeprikt. Vervolgens volgde zij het partijkartel. Er bestaat geen partijkartel, zoals je duidelijk denkt. Er is wel een Tweede Kamer die honderdvijftig volksvertegenwoordigers omvat en partijen die af en toe met elkaar om tafel gaan om een kabinet te vormen. Het partijkartel doet me verdacht veel denken aan “elite”, de populistische retoriek die Wilders altijd hanteerde. Het is ook een inhoudsloze populistische retoriek.

     Op het moment dat je niet meer bereid bent om te luisteren naar de mening van een ander, verbreek je de kans op een dialoog en mis je de kans om tot elkaar te komen.

     Ik ben altijd bereid te luisteren.

     1. Bloem

      Hartelijk dank voor uw uitgebreide reactie.
      Fijn en gelukkig dat u bereid bent om te luisteren naar afwijkende meningen en geen minachting voor het volk heeft. Mogelijk dat ik dit zo heb ingeschat door uw vorige tekst, met daarin classificeringen als clowns, misleiding en teleurstelling, anders te interpreteren dan uw intentie was.
      Hiermee werd mogelijk mijn indruk van een gebrek aan respect en minachting gewekt. Mijn persoonlijke overtuiging is namelijk dat een gebrek aan respect de discussie geen goed doet en alleen maar leidt tot verdere polarisatie.

     2. Guus Geluk

      Met je laatste overtuiging ben ik het eens.

   4. Augustinyak

    Ga lekker emigreren natte gereformeerde dweil!

 5. HaZ

  7 zetels is toch goed voor zo’n half miljoen stemmers, vooral negeren jongens in Den Haag, stop je kop ook hiervoor maar in het zand, daar zijn jullie goed in.

 6. Blue monday

  Het blijven natuurlijk peilingen, pas bij verkiezingen wordt er afgerekend.

  Reden tot juichen is er natuurlijk zeker, de partij zit in de lift en trekt veel jongeren aan.

  Aan de andere kant, het is een nieuw “merk” met toch een uitstraling voor de elitaire jongere…. dus meer dan 10 zetels lijkt mij voorlopig wel de top.

 7. Jetske

  De PVV stond in de peiling op 42 zetels.
  Laat dat feestje voorlopig maar achterwegen.

  1. IJscoman

   Koffiejuffrouw Jetske van Grondlijn doet altijd graag een duit in het zakje. Nadere instructies van je baas volgen spoedig.

 8. Juuuules1

  Raar dat een peiling op 7 zetels wordt gezien als een partij waarmee je rekening moet houden. Half miljoen stemmers enzooo… En dat dezelfde reageerders de PvdA met 9 zetels weggooien….. Raar!

  1. IJscoman

   Misschien kom dit Juul, omdat de PvdA een oude regentenpartij is die zichzelf uitgewoond heeft en een verpletterende verkiezingsnederlaag leed. En de FvD een partij is van nog geen half jaar oud en aan een verpletterende opmars bezig is.

   1. Juuuules1

    Beste Ijscoman,

    Het gaat om 2 maten… Een partij met 9 echte zetels dient de mond te houden en is een partij in de marge.. En een partij die 2 echte zetels heeft en 7 fictieve (de PvdA overigens 11 fictieve, maar dat wordt voor het gemak vergeten op deze PVV partij website…)..daar moet je rekening mee houden. Er is slechts een echte peiling die telt… Dat is de verkiezing… En daaraan mag je rechten ontlenen…

 9. HW

  Een bijzondere ontwikkeling, die aantoont, dat de groot deel van de bevolking de buik vol heeft van al dat multi culturele gedoe.
  Hoewel 7 nog geen feestje is, wordt de toon wel gezet.
  CDA en VVD staan voor de keuze om verder te verlinksen of toch de weg over rechts te kiezen en dit soort opinies dragen daar aan bij.
  Zoals het er nu uitziet, lijkt het volgende kabinet door D66 en CU een links kabinet te worden, waardoor FVD en PVV steeds groter zullen worden.
  Advies aan Buma en Rutte is “bezint eer ge begint”, want VVD en CDA snijden in eigen vlees als ze zo doorgaan.

 10. Ni28

  Ik wens de FvD een gezonde groei!(Met nadruk op gezond)

 11. Juuuules1

  Vreemd geen aandacht voor de groei van de PvdA?

  1. HW

   De PvdA is niet meer interessant en niet meer van deze tijd.
   De PvdA vertegenwoordigt allang niet meer de arbeiders van Nederland, maar juist een links radicale elite.

 12. cornholio

  Betekenis Dopper: iemand die een werkloosheidsuitkering krijgt; iemand die dopgeld krijgt (http://anw.inl.nl/article/dopper)

  Omschrijving Guus Geluk: hij heeft een hekel aan werken en heeft dat dan ook maar een keer in zijn leven gedaan. Hij schaamt zich daar zo voor dat hij het geld dat hij daarmee verdiend heeft in een kluis heeft opgeborgen. Hij is, mede door zijn geluk, ontzettend verwaand en hoogmoedig (https://nl.wikipedia.org/wiki/Guus_Geluk).

 13. Rex Gildo

  Thierry (FvD) Baudet moet niet kijken naar links (Jesse Klaver/CPN-GL, D66, PvdA, SP, PvdD).
  Echter; er valt zeker wel veel te winnen op de rechterflank van het Nederlandse politieke spectrum.
  VVD, CDA, PVV (Geert Wilders), SGP, CU, 50PLUS (Krol/gay) en de niet-kiezers (20-25%)
  kunnen leeggevreten worden.
  Het beste zou het Forum samen gaan met Blonde Greet, Jan Roos en dergelijke.
  Dan ontstaat een volksbeweging goed voor minstens 40 zetels.

 14. Parestado4

  Sorry,maar aan populisten heb ik geen boodschap.Als je verandering wil,moet je de straat op gaan.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.