Gemeenten staan in de rij voor genderneutraal beleid: onder andere Rotterdam en Tilburg

Geen categorieaug 03 2017, 12:00
Genderneutraliteit staat centraal in deze week. Terrorisme, radicalisering, integratie, immigratie, de economie, het zijn allemaal belangrijke onderwerpen, maar blijkbaar lang niet zo belangrijk als genderneutraal beleid. De NS, gemeente Amsterdam, het Rijksmuseum, alles passeert. Nu komen ook andere steden met het idee om genderneutraal beleid te voeren.
Rotterdam twijfelt er nog aan, net als bijvoorbeeld Tilburg, maar de trend zet zich wel voort. Laten we hopen dat het nuchtere Rotterdam niet mee gaat doen met deze onzin. 'Who wants to please everyone, pleases no one.' Tientallen gemeenten staan klaar om in de kar te springen en de traditionele aanspreekvorm overboord te gooien. De redenen blijven hetzelfde: inclusiviteit. Wat het inhoudt horen we verder niet.
Sommige gemeenten doen het al heel lang en deugen het meest. Enschede bijvoorbeeld:

Grappig dat sommige gemeenten met hun genderneutrale maatregelen in het nieuws komen. Wij kozen een jaar geleden al bewust voor genderneutrale toiletten, maar besloten het niet naar buiten te brengen. Waarom zou je de aandacht willen vestigen op iets wat gewoon normaal zou moeten zijn?

Nou, bravo, het is echt heel normaal, uhum. Hoe kan men dit nu serieus als argument gebruiken? Het is het afbouwen en ook ombouwen van onze normen en waarden omwille van een kleine groep mensen. Het is allemaal weer goed bedoeld, maar of het meer sympathie opwerkt voor de mensen waar het voor bedoeld is, dat betwijfel ik ten zeerste.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten