Genderneutrale mannenhater Sylvana ontkent een heel geslacht: “De man bestaat niet!”

Lekker genderneutraal weer van onze favoriete TMF-vj van weleer!

Wie dacht dat de storm rondom het zeurverhaaltje over genderneutraliteit was gaan liggen, nadat de scheet van de NS en de Gemeente Amsterdam om voortaan nog louter in geslachtsneutrale termen te spreken door niemand was opgepikt, die komt bedrogen uit. De aanhangers van de school die mannen en vrouwen volledig wil verbieden zich als mannen en vrouwen te vertonen zijn tot op het bot gemotiveerd om een maatschappij zonder hijs en zijs maar uitsluitend hetten te stichten.

Eén van hen is Artikel 1-lijsttrekker Sylvana Simons. Vandaag zette zij op Facebook maar weer eens een pleidooi om afscheid te nemen van het concept ‘mannelijkheid’. De man, aldus Sylvana, bestaat namelijk helemaal niet:

“”De Man” bestaat niet.
Maar mannen kunnen nog veel bijdragen aan de emancipatie van mannen en vrouwen.
And there’s a lot in it for them too.”

Vervolgens leidt Sylvana de lezers naar een interview met Jens van Tricht in Het Parool. Wie? Jens van Tricht, oftewel de nummer 5 op de lijst van Artikel 1 bij de afgelopen Tweede Kamerverkiezingen en – kennelijk evenals Sylvana – een fervent voorstander van het afschaffen van mannelijkheid. Zo verklaarde hij afgelopen Tweede Kamerverkiezingen tegenover de Volkskrant het volgende:

Oftewel:

“Van Tricht klaagt dus steen en been over “mannelijkheidsnormen” in de samenleving. Die zouden slecht zijn voor vrouwen, voor homoseksuele mannen (en waarschijnlijk dus ook voor de rest van de LHGBTQ-verzameling), én voor heteromannen zelf. Wij mannen mogen namelijk niet huilen. Geen “mietjes zijn.” We moeten stoïcijns, sterk, onverstoorbaar en hardwerkend zijn. En dat vind Jens helemaal niks. Als echte hippie gelooft hij namelijk in elke dag keihard janken, in dansen in een mooie bloemenjurk, en — eerst en vooral natuurlijk — de hele dag nutteloos thuiszitten zonder een euro te verdienen om voor zijn (bijna-)gezin te zorgen.”

Gelukkig zijn mensen zoals Jens van Tricht en Sylvana Simons verreweg in de minderheid en gaan ze hun compleet van de realiteit losgezongen politieke doelen nooit bereiken.

Toch?


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

44 reacties

 1. K.Dopper

  De man bestaat wel maar “de man” bestaat niet, zoals “de moslim” en “de Nederlander” niet bestaat.

  Zo ingewikkeld is dat toch niet?

  1. IJscoman

   DE man bestaat inderdaad niet, daarvoor is de man te veelzijdig, markant en uitgerust met teveel eigenheid. Toch jammer dat deze ambigue (want dat is het enigszins) wijze van uitdrukken misverstand en kwaadheid oproept.

   1. Beukman

    Maarten ’t Hart schreef begin jaren 80 het boekie “De vrouw bestaat niet”. Feministen waren hier nogal pissig over. Wat voor soort mannen zouden er nu pissig over Sylvana’s uitspraak?

    1. toetssteen

     Mja, elite gelul bleek.

     1. Beukman

      @Steen
      Nix elitegelul. ’t Hart schreef over zijn arbeidersroots, en vergeleek heel leep de onderdrukking van de arbeider met die van de vrouw, alsmede het feit dat zijn vader wekelijks de zuur verdiende pegels gedwee inleverde bij moeder de vrouw, teneinde te voorkomen op straffe van billenkoek en omdat hij anders alles maar zou opzuipen.

     2. toetssteen

      Moet ik nu keihard lachen of wenen over uwer onzin? De jongeman had een leven als een luis op een zeer hoofd! Grefo, ja! Maar met een rekbaar tot aan de einder! Mocht, kon!

    2. swetsnek

     hahahah Ja die neem ik serieus idioot een geflipte auteur gehuld ??????? in vrouwenkleren

   2. Bloem

    Gelukkig bestaat de IJscoman wel 🙂

    1. IJscoman

     Jazeker Bloem. Wil je een lolly?

     1. Bloem

      Geef maar aan sylvana, dan houdt ze misschien haar mond weer voor even

  2. toetssteen

   Sow hé, u kunt een religie aflezen aan wat er tussen benen zich bevindt? Knap heur!

  3. Hetzalwelweer

   Geachte trollertjes Doperwt en Beukenoot…. jullie bepalen niets, jullie veranderen lucht in een stukkie tekst en dat is niets meer en minder dan alleen maar poep. Hetzelfde wat ze in de 2de kamer doen. Dingen die zo makkelijk zijn alleen maar moeilijker maken. En daar zijn jullie nu éénmaal goed in.
   Verpak iets simpels in een mooi maar niet te begrijpen verhaal, zoals er elke dag in Den Haag gebeurt, geef er een eigen draai aan en voila….weer een nieuw shit verhaal in de wereld geholpen. Ga zo door…..kan ik mij vele uren vermaken aan bull shit verhalen die door jullie op het draadje worden gegooit….vermaak mij, vermaak de media…jullie zijn al zo slaafs dat je het niet eens door hebt…slaap lekker

  4. Hetzalwelweer

   @teentoets, @doperwtjes, @ beukenootjes, al uwer pampervullende bull shit krijgt nog aandacht of erkenning. Dus poep in uw eigen luier en geniet hiervan, want meer krijgt u niet.

   1. toetssteen

    Ach grutjes, een zwitsal zal ons even de les komen lezen. Gaat u vooral door.

    1. Tinneke

     Drie in een LOL

 2. DolleDries

  De schepper moet zich eigen toch langzamer vertwijfelt naar zijn hoofd grijpen ,hij had het zo mooi al duizenden jaren voor elkaar en dan deze dolgedraaide dwaasheid van wat GGZ klanten Die helaas nog aandacht krijgen ook in plaats van ze te behandelen.

 3. jowyajax

  Wanneer houden wij nou eens op met publiceren over Sylvana dat mens spoort niet en is knettergek zolang de VARA NPO De Wereld Draait Door, haar het woord geeft , zal die gek in de belangstelling blijven

  1. K.Dopper

   Jowyajax wordt, net als ik, nooit gevraagd voor praatprogramma’s om onze visie te geven op het een en ander. Sylvana wel en ik ben sportief genoeg om te zeggen dat dat alles te maken heeft met de kwaliteit en relevantie van haar opinies.
   Als je zo’n intelligente en goedgebekte vrouw knettergek noemt heb je iets essentieels niet helemaal door.

   1. Ni28

    Als je eigen kwaliteit aan haar wilt meten staan jullie in mijn ogen gelijk alleen dramt zij beter door in hogere kringen en maakt gebruik van haar vrouw zijn. O nee, zij is natuurlijk geen vrouw net als jij geen man. Het wordt ingewikkeld in haar droomsamenleving.

   2. Punt50

    @ K.Dopper

    U heeft ze blijkbaar niet op een rijtje.

    1. K.Dopper

     Trol alert!

     1. Punt50

      @ K.Dopper

      U bewijst meteen mijn gelijk.

    2. lanex

     Ik moet zeggen, die meneer of mevrouw Dopper kan goed treiteren!

   3. sjun

    Sylvana is een exponent van het geruis. Het gaat helemaal nergens over maar probeert voortdurend de aandacht te vangen met herhaling van quatsch en trivialiteiten. Gelukkig heeft elk toestel een knop om zulk uitgevent onverstand tot een minimum te beperken en opgedrongen gelijkschakeling via Hilversumse propaganda indien wenselijk volledig te kunnen negeren.

   4. buitenbeentje

    ROTFLOL. Dank je wel, mijn dag is weer goed. Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd!

 4. Roughwood

  Artikel 1 satire, altijd om te janken… van het lachen!

 5. H. Brusselmans

  Het enige waarom Syl voor die programma’s gevraagd wordt is omdat ze een kleurlinge is die doordramt over “de witte mens” en de “privileges van de witte mens” enz, enz,… .
  Het is niet dat ze inhoudelijk iets te vertellen heeft, gewoon dat ze de linkse media naar de mond praat.
  Geheel die discussies zijn nutteloos en zijn leeg. Allemaal volledig en compleet leeg.
  Zwarte Pietenzever? Alle linkse “witte” rakkers die Fredje en Syl napraten zijn toch ook met die cultuur opgegroeid? Zijn zij “racisten” geworden?
  Genderneutrale zever? Ik lees vaak: het gender van een persoon is achterhaald: Zijn die personen überhaupt ooit geslaagd voor (elementaire) biologie? Mensen die moeite hebben met hun gender, daar scheelt evenzeer iets aan als mensen met ADHD.

  men moet STOPPEN met die linkse zever, wat is het volgende? De kaka is bruin? racistische kaka?. Ik zou mij beledigd voelen mocht ik ooit genderneutraal aangesproken worden in Amsterdam. Ik ben een man en daarmee basta en dat 5% van de bevolking moeite heeft met wat de natuur hem/haar gegeven heeft interesseert me geen fluit. Waar ik me dan aan stoor is dat men staat te springen en te lopen om toch maar niet snel genoeg alles aan te passen voor deze minderheidsgroep. Zo werkt een democratie niet of zou ze liever gezegd niet moeten werken.

 6. Ni28

  Zo Dopper, daar ga je met die prachtvrouw. Je bestaat doodgewoon niet.

 7. Ni28

  Dictatuur van de decadentie van onze samenleving. Daar denk ik aan als ik de denkbeelden van deze vrouw leest. Deze vrouw exporteert haar haat naar alle lagen van de bevolking. Niets is normaal meer in haar hersenspinsels die de samenleving ontwrichten. Die vrouw is echt ziek. De aandoening is onbalans van de lichaamssappen.

 8. Punt50

  Wat een briljant zwartje is het toch die SS.

 9. Ni28

  Maarten ’t Hart had humor die mevrouw Simons en de meeste feministen totaal missen.

 10. Tguard

  Idd geen enkele meerwaarde voor wel debat dan ook. Wel geestig om het niet in hokjes willen plaatsen uiteindelijk ook een hokje wordt. Maar goed totale nonsens.

 11. buitenbeentje

  Er zijn best nog wel wat psychiatrische inrichtingen in Nederland. Waarom gaan jullie de meningen van de mensen die daar zitten niet eens vragen, ik neem aan dat er een paar tussen zitten die ook oninteressante meningen hebben en die DDS binnen de kortste keren samen met Pauw en DWDD BNer gemaakt hebben.

  Trouwens, ik heb net nog even nagekeken, maar hij hangt er nog steeds, gelukkig ben ik nog een man. Je raakt er toch aan gehecht na meer als 60 jaar deze trouwe kompaan gebruikt te hebben.

  Sylvana heeft naast al haar stoornissen dus ook nog last van penisnijd. Boeie

 12. Ali Yas

  SS: “mannen kunnen nog veel bijdragen aan de emancipatie van mannen”

  Wat die mannenhatende raciste daarmee precies bedoelt is mij een raadsel. Maar weet je wat? Ik hoef het niet te weten.

 13. Ritter

  Waarom krijgen zulke verwarde mensen toch een groot platvorm van de media?

 14. HaZ

  Het meest storend aan de artikelen over SS en AFD is, dat er daarna minstens 10 andere artikelen moeten verschijnen om die koppen niet meer in beeld te krijgen op de startpagina van DDS.Ik vrees dat DDS er inmiddels een sport van maakt om binnen die 10 te blijven…….!

 15. corfo

  De man bestaat niet; voor mij bestaat een zwetsende negerin ook niet.
  Dat mens begint steeds dommer te kletsen, straks wil ze géén zwart/witte koeien meer buiten zien; idiote negerin !

  1. Laaghlandt

   Hmm.. hoe ging dat ook alweer..?
   …..iets met gouden ring. ‘T is en blijft een lelijk ding.

  2. Mart

   corfo ,stieren mag ook nog wel…als ze maar gecastreerd zijn.

 16. Pedrito

  Of de man of vrouw bestaat is geen discussiepunt. Ze zijn er. Alleen Sylvana noemen wij thuis gewoon een ordinair opruierig viswijf

 17. Verlazques

  Man betekent mens, dus de mens bestaat niet, dom volk dus wel.

 18. J.C.

  De vrouw is inderdaad deel (een van de mens genomen rib) van de mens (Adam).

 19. Mart

  Tja ze verkeerd waarschijnlijk in kringen van hele of halve mietjes….en dan gaat ze denken dat het vrouwen zijn met een opgefokte clitoris….ballen hebben die namelijk niet…of zijn verschrompeld.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.