Geweldig: Italië gaat Artsen zonder Grenzen onderzoeken vanwege hun gratis vluchtelingentaxi over zee

Eindelijk heeft het Zuid-Europese land genoeg van de mensensmokkel en de NGO’s die dit kwalijke fenomeen aanjagen.

Langzaam maar zeker wordt de watertaximaffia opgerold die al geruime tijd bezig is met bootmigranten overhevelen van smokkelscheepjes van Afrika naar het Italiaanse vasteland. Verschillende organisaties zoals het Duitse Judgend Rettet collaboreren gewoon openlijk met mensensmokkelaars, en zetten heel Italië onder druk met een onverantwoord hoge toename van asielzoekers. Italië is nu eindelijk bereid om een stokje te steken voor deze ontwrichtende activiteiten, en heeft één watertaxi aan de ketting gelegd.

Er is echter meer dan één smokkel-NGO actief op de Middellandse Zee, en dus is Italië nog lang niet klaar met de grote opruiming voor diens kust. Na Jugend Rettet wordt de volgende gratis lijndienst voor bootmigranten in het vizier genomen. Het gaat om Artsen zonder Grenzen:

“De Italiaanse justitie doet onderzoek naar Artsen zonder Grenzen. Zaterdag zei een bron bij justitie dat het onderzoek naar reddingsacties van migranten voor de kust van Libië zich heeft uitgebreid naar de internationale hulporganisatie.

Een woordvoerder van Artsen zonder Grenzen zegt niet officieel te zijn geïnformeerd over het justitiële onderzoek. De hulporganisatie weigert net als Jugend Rettet een gedragscode te ondertekenen over het redden van migranten. Italië zegt met de gedragscode de opvang beter te willen coördineren, maar volgens de hulporganisaties komen door sommige maatregelen uit de code mensenlevens in gevaar.”

De artsen mogen dan geen grenzen kennen, maar dat wil niet zeggen dat Italië zich dan ook maar moet overgeven aan een wereld waarin er een ongebreidelde migratie van gelukszoekers plaatsvindt vanuit Noord-Afrika naar de verzorgingsstaten van Europa. Net als Nederland staat ‘De Laars’ onder druk vanwege grote asielzoekergolven die nauwelijks verwerkt kunnen worden door de overheid. Het gevolg is dat kleine gemeenschappen (zoals Lampedusa) volledig zijn overgenomen door migranten, en er vele zielen zijn zoekgeraakt in de illegaliteit. Een zeer onwenselijke situatie.

Het is dus goed om te zien dat zelfs Italië – dat normaalgesproken niet bepaald bekend staat om diens krachtdadige optreden – nu wordt aangespoord tot actie, en eens wat onderneemt tegen de massamigratie die zich momenteel op de Middellandse Zee afspeelt.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

12 reacties

 1. Ni28

  De doorgeschoten ngo’s bepalen zelf het moraal. Zij vinden dat alle Afrikanen naar Europa moeten. Zelf Artsen zonder grenzen bemoeien zich al met politieke beslissingen die zij zelf denken te bepalen. Zij verlagen zich tot onwenselijke activisme door bedenkelijke eerste hulp te bieden die ten kosten gaat van miljoenen andere mensen en de mensenhandel bevorderd. Het is egoïsme verkleed in een humane pak.

 2. Ritter

  Deze NGO’s hebben maar een doel……….zoveel mogelijk illegalen overzetten vanuit Afrika naar Europa.

  Het gaat niet (meer) om het redden van levens maar om het bevorderen van (illegale) immigratie vanuit Afrika naar Europa. Zolang deze illegalen weten dat ze voor de kust van Libië uit de bootjes worden gehaald en (gratis) naar Europa worden gebracht heeft dat een aanzuigende werking op (potentiële) asielzoekers.

  En het zijn helaas niet alleen de NGO’s die zich als een (gratis) taxidienst gedragen; ook Frontex doet hieraan mee.
  ———-

  ‘Frontex is soort taxidienst voor migranten geworden’
  https://www.bnr.nl/nieuws/internationale-politiek/10307699/frontex-lijkt-taxidienst-voor-migranten

  1. van Urk

   Artsen zonder grenzen zal met het voordeel van massamigratie vs mensensmokkelaars wel gedacht hebben: Waarom zouden wij iedere keer naar Afrika moeten gaan om mensen daar te gaan helpen terwijl we de Afrikanen nu naar Europa kunnen gaan brengen. Ik vraag me wel af wat voor levensbedreigende gevaren er aan kleven door de gedragscode te ondertekenen. Door niet aan de gedragscode te houden bezorg je anders weer wel gevaren voor de Europese burgers. Migratiecrisis wordt volksgezondheidscrisis.

 3. Nasrani

  De donatie aan AZG is reeds stopgezet. Wat een linkse en verloederde club.

 4. Sam C

  Heel goed. Ik hoop dat ze deze idiote organisaties aan banden gaan leggen.

  1. Mart

   Onderzoek zal wèl een jaartje duren,denk ik zomaar.

 5. Blank en niet Wit

  Via AZG naar Het AZC.

 6. HaZ

  En ons aller EU hult zich weer in nevelen mbt de ondersteuning aan de Italianen. Fijn
  zo’n meedenkend en vooral ondersteunend orgaan op internationaaal niveau.

 7. sjun

  Het is goed dat door vlotte bekendmaking van dit nieuws mensen ter zake voorgelicht kunnen besluiten hun donaties elders te besteden. Intussen kunnen de netwerken in kaart gebracht worden.

 8. HaZ

  Don’t feed the trolls !!!!!!!!!!!!!

 9. Duckday

  Al die organisaties aanklagen wegens mensen smokkel Pak die landen aan waaronder dat schip vaart Maak ook die landen bekend die subsidie geven aan die mensen smokkelaars Klaag die partijen aan die deze mensen onder steunen Zorg dat ze nergens een haven binnen kunnen lopen Ook de bedrijven die olie enz leveren zet de namen op internet De partijen die mensen smokkelaars onder steunen moeten ook aangeklaagd worden en verboden worden Kijk eens wat de PVDA binnen heeft gehaald

 10. Parestado4

  Ook deze huidige paus is een Vrijmetselaar>Zien jullie het plaatje dan nog niet?
  Ik heb de grondslagen van Vrijmetselarij bestudeerd.Wie na de ritualen probeert zijn mond voorbij te praten zal worden gedood*
  NWO is geen fictie!!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.