Haatsjeik Fawaz Jneid heeft lak aan overheid: roept op om offerfeest te vieren in zijn illegale moskee

Geen categorieaug 31 2017, 14:00
De Syrische 'sjeik' gaat de confrontatie weer aan met de Nederlandse overheid.
Fawaz Jneid is er de man niet naar om zich neer te leggen bij zoiets als een 'gebiedsverbod' of klachten van de staat dat hij jonge moslims radicaliseert. Welnee, daar wordt hij alleen maar feller van. Zo heeft hij, nadat het kabinet hem een gebiedsverbod oplegde, zijn volgelingen nu opgeroepen om vrijdag naar zijn illegale moskee te komen om daar het offerfeest te vieren.

Jneid, die zijn oproep tot gebed doet op Facebook, houdt tegen de regels in elke vrijdagmiddag een gebedsdienst in een pand aan de Cillierstraat in de wijk Transvaal. Omdat de sjeik niet van wijken wil weten, heeft de gemeente een kort geding tegen hem aangespannen. De zaak dient op 19 oktober, maar tot die tijd lijkt de prediker gewoon door te gaan. Op Facebook schrijft de imam, die eerder werd veroordeeld voor het afsluiten van illegale Sharia-huwelijken, dat de dienst op 1 september zal worden geleid door ‘een student van kennis’.

De paanden van de Stichting Quanitoen mogen op papier alleen gebruikt worden voor bedrijfsactiviteiten. Om de wet te omzeilen heeft Jneid de ruimtes nog voor de zomer 'getransformeerd' in een 'boekwinkel met ruimte voor gebed.' Met andere woorden, het is gewoon een privé-moskee.
Den Haag zelf probeert Jneid al jaren de voet dwars te zetten omdat hij gezien wordt als radicaal en bijzonder gevaarlijk. De gemeente wil er met name voor zorgen dat hij geen vaste stek krijgt in Transvaal en de Schilderswijk, waar veel van zijn supporters wonen. Die pogingen om hem daarvan te weerhouden slagen maar deels. Jneid heeft namelijk lak aan de Nederlandse wetgever en zoekt steeds weer naar mogelijkheden om maatregelen aan zijn laars te lappen.
Natuurlijk komt deze man oorspronkelijk uit Syrië. Je vraagt je dan ook af waarom meneer nog in Nederland mag zijn. Als hij zoveel problemen veroorzaakt moet de regering hem maar gewoon uitzetten. Politiekcorrect links zal dat ongetwijfeld heel erg sneu vinden enzo, maar jammer genoeg voor die zeiksnorren zijn zij bij de afgelopen verkiezingen helemaal weggevaagd. De kiezer heeft het gehad met politiekcorrect links én met types als Jneid.
Jneid heeft zich onmogelijk gemaakt in ons land. Laat hem maar lekker naar Syrië verkassen. Kan hij jongeren daar proberen te indoctrineren met zijn hatelijke denkbeelden. In Nederland hebben we geen behoefte aan dit soort types.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten