Hilarisch: Rutte II kan langszittende kabinet sinds WOII worden, maar staat op punt van omvallen

Het einde van het nachtmerriekabinet is in zicht!

Vermakelijker dan dit wordt het niet. De Haagse media en politieke kliek is heel trots. Het kabinet Rutte II wordt morgen namelijk het langstzittende kabinet sinds de Tweede Wereldoorlog.

Hartstikke leuk natuurlijk voor deze insiders, maar helaas is er ook slecht nieuws voor ze. Het huwelijk dreigt namelijk alsnog voortijdig op de klippen te lopen:

Maar niemand durft erop te gokken dat de VVD en PvdA bij elkaar blijven tot er een nieuw kabinet op het bordes staat. Morgen komen Asscher en Rutte voor het eerst sinds hun vakanties bijeen, met VVD-fractieleider Halbe Zijlstra en PvdA-vicefractievoorzitter Attje Kuiken, om de lerarensalarissen te bespreken. En dus ontstaat de ironische situatie dat de coalitie kan klappen op dezelfde dag dat zij de geschiedenis ingaat als het langstzittende kabinet sinds de Tweede Wereldoorlog.

Het zou hilarisch zijn als dit inderdaad gebeurt, als het kabinet valt op de dag dat het ’t naoorlogse record verbreekt. Natuurlijk gun ik Rutte en Asscher dat van harte. Deze twee heren hebben er jarenlang een enorme puinhoop van gemaakt. Ze verdienen het niet om de hele rit uit te zitten.

Overigens is de prestatie wel minder indrukwekkend dan je denkt: het kabinet zit zo lang omdat… de formatie lang duurt. Als de formatie sneller verlopen was, was het kabinet Rutte II al eerder geëindigd. De prestatie van dit kabinet is dus vooral te ‘danken’ aan de wanprestatie van de heren formateurs.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

7 reacties

 1. Punt50

  Ach het maakt niet zo veel uit. Als de formatie maar mislukt.

  1. loritta

   En dan, zo snel mogelijk nieuwe verkiezingen!!!!!!!!!!

 2. Ni28

  Kabinet Rutte II zit al1749 dagen te lang. Het trieste is dat wij van een nachtmerrie waarschijnlijk in een tweede gaan belanden. De ingrediënten al zorgen voor de volgende misbaksel.

 3. K.Dopper

  De kans dat dit Kabinet valt is nul. Dat zal Rutte nooit toestaan, desnoods geeft hij Asscher voor Prinsjesdag zijn zin en gaan de lerarensalarissen fors omhoog.

 4. EllyD19

  Rutte zei nee, maar hij bedoelde ja.

 5. Guus Geluk

  Beweerde De Dagelijkse Standaard niet luidkeels dat de kabinetscrisis een show voor de bühne was?

  Nee, dit kabinet gaat niet vallen. Er klonk al enige verzoenende taal en Rutte, competente verbinder als hij is, zal de boel weer bij elkaar houden.

  Kan De Dagelijkse Standaard aangeven welke “puinhopen” er zijn ge,aakt?

 6. Lex

  En moeten we hier nu trots op zijn.

  Trots wat die hufter met zijn tandpasta glimlach allemaal naar de vernieling heeft geholpen heeft afgebroken.

  Go wat zijn we niet trots.

  Ik gun hem van harte een harde kabinet val op zijn bek.

  Ik walg van de lijm en slijm premier.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.