Hilversumse ‘hangjongeren’ terroriseren de buurt, politie en PvdA-burgemeester Broertjes doen helemaal niets

Het is momenteel niet bijster goed toeven in het centrum van Hilversum: de stad gaat gebukt onder vandalisme en intimidatie van een groep zogenaamde hangjongeren. Politie en burgemeester grijpen niet in.

Je zou maar in een gemeente wonen die de ongelofelijke pech heeft te worden geleid door een burgemeester van PvdA-huize. Dan krijg je dus iemand die je haarfijn kan uitleggen wat iedere onderdeel van het FNV doet, maar zich geen enkele raad weet met… het besturen van een stad. Dus op het moment dat één of andere jeugdbende begint met het zaaien van angst en terreur in je stad, dan kan je er niets tegen beginnen.

Gewoon een gekke gedachte? Nee: het is de realiteit in Hilversum, waar burgemeester Pieter Broertjes de controle over zijn stad verloren heeft:

“De politie en gemeente krijgen maar geen grip op de hangjongeren die voor ernstige problemen zorgen in Hilversum-Oost. Ze intimideren bewoners en vernielen van alles.

Vooral ijssalon ’t Perronnetje moet het de laatste tijd ontgelden. Een met poep besmeurde vlag voor de deur, een ingegooide ruit en als klap op de vuurpijl een mandarijn die afgelopen week tegen het hoofd van eigenaar Gilly Emanuels werd aangegooid. Zij is de terreur van de groep jongeren rond haar zaak spuugzat. “Ik ben kapot en ontzettend kwaad. Je voelt je in de steek gelaten”, vertelt Gilly.”

Elders in de stad worden ruiten ingegooid en fietsen vernield. Buurtbewoners zijn de aanhoudende geweldsgolf meer dan zat en spreken inmiddels van een straatoorlog. Ondertussen zijn de jongens die het gedaan hebben onaantastbaar, want de politie vindt dat ze alleen aangepakt kunnen worden op het moment dat ze op heterdaad betrapt worden. Vast heel fijn juridisch dichtgetimmerd, maar daar hebben de inwoners van Hilversum dus helemaal niets aan

Het enige wat burgervader Pieter Broertjes daarop kan zeggen? “Ze moeten zich gewoon gedragen en geen dingen doen die ik niet tolereer, zoals het bedreigen van een onderneemster.” Nou Pieter: hartelijk dank voor die dooddoener. Daar heeft dat reltuig vást een enorme boodschap aan. Ze gaan morgen vást hun excuses aanbieden, alle schade die ze aangericht hebben vergoeden en leven als modelburgers. Vast!

Mocht u voor de Gemeenteraadsverkiezingen van aankomende lente dus nog overwegen op PvdA te stemmen, dan heeft u in Hilversum een voorbeeld van hoe lokaal sociaal-democratisch bestuur er concreet uitziet. Ik zou er in ieder geval nog een nachtje over slapen…


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

12 reacties

 1. HaZ

  Voor burgemeester Pieter Broertjes ; de A.P.V. van Hilversum !

  Afdeling 1 Orde en veiligheid op de weg

  Paragraaf 1: BESTRIJDING VAN ONGEREGELDHEDEN

  Artikel 2.1.1.1 Samenscholing en ongeregeldheden

  1 Het is verboden op of aan de weg deel te nemen aan een samenscholing, onnodig op te dringen of door uitdagend gedrag aanleiding te geven tot wanordelijkheden.

  2 Een ieder, die op de weg aanwezig is bij enig voorval, waardoor er wanordelijkheden ontstaan of dreigen te ontstaan of bij een tot toeloop van publiek aanleiding gevende gebeurtenis, waardoor er wanordelijkheden ontstaan of dreigen te ontstaan, dan wel zich bevindt in of aanwezig is bij een samenscholing, is verplicht op een daartoe strekkend bevel van een ambtenaar van politie zijn weg te vervolgen of zich in de door hem aangewezen richting te verwijderen.

  3 Het is verboden zich te begeven of te bevinden op terreinen, wegen of weggedeelten, wanneer deze door of vanwege het bevoegde bestuursorgaan in het belang van de openbare veiligheid of ter voorkoming van wanordelijkheden zijn afgezet.

  4 De burgemeester kan ontheffing verlenen van het in het derde lid gestelde verbod.

  5 Het bepaalde in de voorgaande leden geldt niet voor betogingen, vergaderingen en godsdienstige en levensbeschouwelijke samenkomsten als bedoeld in de Wet openbare manifestaties.

 2. K.Dopper

  “”We zijn iets te weinig zichtbaar geweest”, geeft de burgemeester toe. “Maar nu gaat er wel iets gebeuren om de veiligheid te verbeteren. We willen laten zien dat het beter kan en moet.”

  De Burgemeester gaat dus optreden. Heel goed en ik zou ook niet weten wat hij meer kan doen.

  1. Gerard Gruwel

   Hey doppie, als het links is, is het goed. Toch?

   Deze burgemeester had het nooit zover moeten laten komen, maar dat kon je niet bedenken?
   Hij moet dus erkennen dat hij het fout heeft gedaan door het uit de hand te laten lopen en nu moet hij inderdaad optreden en wel met harde hand.
   Oops wat zeg ik nu?

   Doppie, welterusten in je linkse hoekje. Slaap lekker verder.

 3. Nasrani

  Hebben de hangjongeren ook een kleurtje?

 4. Ruud562

  “Mocht u voor de Gemeenteraadsverkiezingen van aankomende lente dus nog overwegen op D66 te stemmen, dan heeft u in Hilversum een voorbeeld van hoe lokaal sociaal-liberaal bestuur er concreet uitziet. Ik zou er in ieder geval nog een nachtje over slapen…”

  Hopelijk is men op tijd wakker, maar ja, in maart sliep men ook en koos wederom voor de leugens en bedrog!

 5. Roughwood

  Ach, niets aan de hand joh, gewoon weer een op zichzelf staand incidentje. Wordt alleen een beetje opgeblazen in de media. We hebben die Marokkaanse en Turkse kansenparels volledig in de hand hoor. Komt helemaal goed slachtoffers! Laffe Durfniet’66.
  http://www.dagelijksestandaard.nl/2012/12/burgemeester-hilversum-pakt-tuig-keihard-aan-met-gele-kaart/

 6. Punt50

  Ga toch eens gezellig thee drinken met dat tuig. Dan komen ze vast wel tot inkeer.

 7. Paaldanseres

  Hey, Pietertje…. kom maar effekes wisselen jonguhtje…

 8. sjun

  In Hilversum heeft het de PvdA behaagd een gewillige hoofdredacteur van de Volkskrant tot burgemeester benoemd te krijgen. Voor jarenlange propagandadiensten hoort wat tenslotte. Vandaag de dag is de doorgeschoven rekening van deze twee handen op één buik weer zichtbaar geworden in het lokale beleid te Hilversum. Wanneer komt er correctie op de oververtegenwoordiging van het aantal PvdA burgemeesters in relatie tot hun landelijke politieke mandaat gemeten in kamerzetels?

 9. Jantje

  Aangezien een ruime meerderheid van de Hilversummers op de een of andere manier aan het mediapark verbonden is, kan je er maar beter verhuizen als je niets met de pvda op hebt.

 10. Kees

  Wat je er ook van denkt, het wordt tijd dat we ons gaan bewapenen.

 11. Babaji538

  Ik kan het me niet permitteren
  om mijn naam te verkopen
  voor de Nederlandse overheid.

  Petra Hermans

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.