Hoera! Door aanpak van watertaxi-NGO’s gaat aantal bootvluchtelingen uit Afrika eindelijk drastisch naar beneden

Een Iers schip redt enkele bootmigranten. Bron: Irish Defence Forces / Wikimedia Commons.

De grootscheepse immigratie die vanuit Libië via mensensmokkel naar Europa komt, is deze maand flink afgenomen. Maatregelen van zowel de Italianen als de Libiërs zorgen ervoor dat veel migranten in Afrika blijven.

Het aantal bootmigranten dat over de Middellandse Zee het Europese vasteland weet te bereiken, is deze maand flink gedaald. Dat blijkt uit cijfers van het VN-vluchtelingenorgaan UNHCR. Kwamen er in heel juli nog slechts 16.000 bootvluchtelingen aan in Europa, deze maand zijn het er tot dusverre nog maar 2.500. In juni waren het er zelfs 27.000, dus de daling is al een tijd geleden ingezet. Vorig jaar augustus kwamen er nog bijna 26.000 vluchtelingen de EU binnen.

bootvluchtelingen-daling

De daling is vermoedelijk toe te schrijven aan het feit dat de overheden van Libië, Italië en Malta harder zijn gaan optreden tegen vluchtelingenboten, en tegen de NGO’s die officieel voor humanitaire redenen in de Middellandse Zee varen, maar in werkelijkheid een onmisbare schakel zijn in de gigantische overtocht van Afrika naar Europa. Libië jaagt bijvoorbeeld hinderlijke NGO-boten weg met waarschuwingsschoten, Italië neemt gewoon hele schepen in beslag terwijl Malta weigert om NGO-schepen die zich niet aan de regels houden te laten aanmeren op het eiland. Ook heeft Italië de vervolging ingezet van internationale organisaties die de wet overtreden ten gunste van meer migrantenvervoer.

Al die maatregelen gecombineerd werpen dus hun vruchten af. Laten we hopen dat nu de instroom stokt, we hiermee eindelijk het begin van het einde van de vluchtelingencrisis in Europa hebben meegemaakt. Al ruim twee jaar kampt het continent met grote aantallen asielzoekers die het migratiesysteem overweldigen; nu kunnen we met een beetje geluk eindelijk toe naar rustiger tijden.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

10 reacties

 1. K.Dopper

  Als je de bron van Tim bestudeert zie je dat de instroom vanaf mei 2016 al op een laag niveau is, de recente incidenten rond NGO’s zijn nog niet in de cijfers verwerkt.

 2. Paaldanseres

  “Dat blijkt uit cijfers van het VN-vluchtelingenorgaan UNHCR.”

  Al deze instanties zijn een gokautomaat. Je trekt eraan en er komt een getal uit.
  Cijfertjes…. beloftes…. bewijzen….eerst zien, dan geloven.

 3. Ritter

  Zolang de asielzoekers weten dat ze hier in Noord/West Europa een gratis huis en uitkering kunnen krijgen zullen ze blijven komen.

  In Afrika is er een bevolking explosie aan de gang met gezinnen zo groot als 6 of 7 kinderen. Veel van deze zullen proberen de oversteek te maken naar het “land”van melk en honing” (lees gratis huizen en ruime uitkeringen)

  Pas als er echt word uitgezet en deze illegale immigranten niet worden “beloond” met uitkeringen of dat soort dingen en de (buiten) grenzen worden gesloten zoals in Oost Europa zullen de meesten niet meer proberen naar Noord/West Europa te komen.

  Vluchtelingenpolitiek is ‘het grootste bedrog van de 21e eeuw’
  https://wnl.tv/2017/04/02/vluchtelingenpolitiek-is-grootste-oplichterij-21e-eeuw/

 4. buitenbeentje

  De maatregelen van Italië (en Malta iets later) zijn nu een week van kracht, die van Libië zijn van gisteren. Ik vind het een nogal gedurfde stelling dat de aantallen in Juli lager zijn door maatregelen die in Augustus, nogal verrassend, genomen zijn.

 5. Ni28

  De maatregelen van Italië en daarvoor al Hongarije bewijzen dat gesloten grenzen werken.

 6. Two Ravens Black Kettle

  Laten we het hopen.

  Het is wel van eminent belang dat deze NGO’s voor de rechter worden gesleept vanwege mensenhandel en financiering van genocide en terror.

  1. mening66

   Daarin heb je voor 100% gelijk maar gelijk hebben is 1 gelijk krijgen wordt erg moeilijk.
   Deze “heren” wordt de hand boven het hoofd gehouden door de hele linkSSe kliek en die zitten vaak hoog in rang!

 7. mening66

  Dit is nog lang niet afgelopen, was het maar waar, maar de omvolking is al decennia geleden in gang gezet en moet doorgaan om de NWO doorgang te laten gaan.
  Dus niet blij worden van een dode mus.
  Dan nog is er het probleem van de miljoenen migranten die er al zijn en wat familie hereniging nog gaat geven.
  Want van de bestaande regeringen moeten wij het niet hebben.
  Merkel wil de instroom graag verdubbelen en we weten toch nu wel dat deze Fuhrer de baas is in Europa.
  Dus nog geen feestje bouwen, anders is de teleurstelling nog groter.

 8. Bes Tolen

  NGO’s en veel niet-officiële particuliere organisatie, in het bijzonder ”vluchtelingen”organisaties ondermijnen al jarenlang de westerse wereld. Zij hebben al die tijd voldoende steun in de politiek gevonden, tot in de plaatselijke politiek toe. Van wettelijke verboden van welk westers land ook, hoeven zij zich niets tot niet veel aan te trekken. ”Gewoon” ontkennen dat men criminele activiteiten er op na houdt, is tot heden voldoende gebleken. De westerse mensen worden al tientallen jaren door hun eigen luie (op zij mooist) en onbekwame regeringen en overheidsinstellingen belazerd.
  Dat er nu veel zal veranderen, zal wel de zoveelste grote leugen zijn. Uit alles blijkt dat de politiek uit is op de ondergang van de westerse mensheid. Allerlei maatregelen daartoe zijn ook internationaal. Maatregelen om de massa immigratie juist te bevorderen. Zo is in Engeland meer dan zestig procent van de restaurants in handen van immigranten. In Nederland ligt dat percentage op een zelfde niveau. Hoe komt dat? Wel omdat men internationaal dat soort restaurants al tientallen jaren van zware subsidies voor ziet. Subsidies, die er niet voor autochtonen zijn. [Overigens niet voor Grieken en andere gangbare nationaliteiten maar wel voor Bosnische moslims. Het zit er dik in dat het criterium bijzonder smerig is]. Er is nog iets en dat is dat stelselmatig het toezicht op dit soort restaurants door de opdrachten aan keurmeesters tegen de wet in, van hogerhand is gesaboteerd. Enkele tientallen jaren waren de Chinese restaurants goed voor zestig procent (350.000) van alle voedselvergiftigingsgevallen in Nederland.
  Zou de Q-koorts ook zo’n oorzaak hebben? Het kan. ”Bescherming van de productie vanwege de steeds toenemende vraag naar ….” Vanwege de permanente massa immigratie dus. Het lijkt m.i. dat de politiek en de overheidsinstellingen liever dode dan levende autochtonen hebben. Als dat anders ligt, dan zou dat verbazen gezien de geschiedenis.
  Er horen van die beleidsbepalers in de gevangenis. Dat moge duidelijk zijn.

 9. Babaji538

  Ik roei graag met de stroom mee
  en niet tegen de rivier op.
  Een kapitein kijkt verder dan vandaag,
  de dag.
  Petra Hermans

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.