Huil-NGO’s klagen steen en been dat watertaxi’s minder asielzoekers mogen dumpen in Italië en Malta

Een handjevol mensenrechtenorganisaties is boos op Italië en Malta: de landen hadden namelijk voor de verandering eens een keer géén trek om een boot met vluchtelingen binnen te laten in hun havens. En dat is natuurlijk meteen slecht. Er zo “menselijk lijden en pijn” veroorzaakt zijn, en “minachting voor mensenlevens” inhouden. Toe maar, jongens!

In Zuid-Europa is hittegolf Lucifer nog altijd niet gaat liggen, maar Italië en Malta hebben in ieder geval kunnen genieten van een regenbui. Geen natuurlijke regenbui, uiteraard, maar eentje die bestond uit de traantjes van allerlei zanik-NGO’s die het er niet mee eens zijn dat de twee landen hun vluchtelingenbeleid hebben aanscherpt.

Gisteren werd namelijk door zowel Italië als Malta de migrantentaxi Golfo Azzurro tegengehouden. Alhoewel er maar drie potentiële asielzoekers aan boord zaten, merkten beide landen op geen trek te hebben in het schip van smokkel-NGO Proactiva Open Arms die zich niet aan de regels hield. Het schip weigerde leden van de Italiaanse kustwacht aan boord te nemen, en was ook niet uitgevaren naar de dichtstbijzijnde veilige haven. Pech gehad dus in zowel Italië en Malta, en ophoepelen maar!

En dat is natuurlijk tegen het zere been van allerlei hoogmorele vluchtelingen-NGO’s, die vinden dat Europa alle asielzoekers moet opnemen die maar op een bootje ons continent weten te bereiken. Ze betichten Italië en Malta van vreselijke en onmenselijke praktijken:

“Aditus Foundation, Integra Foundation and JRS Malta have expressed their disappointment over the way Italy and Malta have treated the migrants and crew aboard the vessel Golfo Azzurro.

The NGOs argued that both countries relied on restrictive and questionable interpretations of the law in order to avoid disembarkation of the passengers, “achieving absolutely nothing but more human suffering and pain”.

Aditus, Integra and JRS Malta said Malta had already made several calls for solidarity in dealing with refugee flows. Malta was in the prime position to show solidarity with Italy, they argued, a state that has solely hosted hundreds of thousands of refugees and migrants. “Solidarity is not a one-way street,” the NGOs said. “Malta is adopting a migration policy that is based on self-interest and disregard for human life.”

Wat de organisaties niet begrijpen, of niet willen begrijpen, is juist dat hun zogenaamd menslievende aanpak juist zorgt voor méér pijn en leed. Zolang Noord-Afrikanen namelijk het idee blijven hebben dat het zin heeft om op een gammel smokkelbootje uit te varen – om vervolgens net buiten de kustlijn te worden opgepikt door een watertaxi van een vluchtelingen-NGO – zullen ze dat blijven doen. Ondanks dat de meeste migranten in Europa heus niet mogen blijven tenzij ze de illegaliteit ingaan, blijven de Aditussen en de Integra’s van deze wereld kosten noch moeite sparen om grote mensenstromen enorme risico’s op zee te laten nemen. Onverantwoord!

Wellicht dat die organisaties even kunnen gaan wennen aan de realiteit: door een streng beleid te voeren en alle migranten vrijwel ongezien weer retour te sturen, zal in Libië al spoedig het idee verdwijnen dat het zin heeft om al je geld aan een mensensmokkelaar te geven en je leven vervolgens afhankelijk te maken van een bleeding heart-organisatie uit Europa. Zou dat beleid niet wat zijn? Dan hoeven de klaag-NGO’s ook niet meer constant moeite te steken in het kapittelen van landen die zogenaamd niet ‘solidair’ genoeg zouden zijn geweest. Prachtige oplossing, toch?


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

7 reacties

 1. Punt50

  Goedzo Italië en Malta! Nu nog al die NGO watertaxi’s aan de ketting. Vervolgens alle kansenparels terugzetten op de kusten van Barbarije en grenzen dicht.

 2. Floris

  “achieving absolutely nothing but more human suffering and pain”
  ——————————————————————–
  Hoe is het toch mogelijk dat dit soort gutmenschen niet inziet dat het voornamelijk om economische gelukszoekers gaat?

  Hoe STOM kan je zijn?

  1. cmsuijkerbuijk

   @Floris
   “Hoe STOM kan je zijn?”
   Nou Floris, zó stom dus!!!

 3. Ni28

  Drogen de geldbronnen van de ngo’s hiermee op?

  1. Roughwood

   Heel goed mogelijk gezien de overspannen reacties van hun zijde. Het verdienmodel komt schijnbaar in gevaar…

 4. henk vintage

  Je moet natuurlijk niet aan hun verdienmodel komen.

  1. sjun

   Zolang Soros betaalt vervoeren de NGO’s geluks- geldzoekers en kolonisten. Rekeningen worden doorgeschoven naar Europese ingezetenen, na hen de zondvloed. Gelukkig draagt de Aldi deze week al bij aan bevordering van de veiligheid in eigen leefomgeving.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.