Huilebalk boos op presentator die onuitspreekbaar LGBTQIAP verhaspelde: ‘Mensen lijden onder zijn heteroprivilege!’

Nu de Gay Pride weer voorbij is, is het weer tijd voor een nieuw spelletje: heteroseksuele mensen geselen omdat ze niet meegaan in elke nieuwe taalkundige vondst van enkele professionele slachtoffers.

Zie hier de casus-Frank Blokhuis: “Blijkbaar heeft hetero presentator Art Rooijakkers tijdens de uitzending van Amsterdam Pride moeilijk gedaan over de afkorting LGBTQIAP,” aldus de boze fotograaf. Vervolgens: “Kennelijk wil hij geen moeite doen om te onthouden welke groepen mensen allemaal lijden onder zijn heteroprivilege?” Om vervolgens maar helemáál door te slaan naar een soort vervolgingswaan: “Wat heb je dan te zoeken in zo’n uitzending? Volgend jaar graag een queer presentator s.v.p.” Wat dat ‘queer’ dan ook moge inhouden…

blokhuistweets

Dit is een beetje het hedendaagse debat over homo-emancipatie in Nederland in een notendop. Door de bank genomen heb je namelijk vier groepen: je hebt de oprechte homofoben, die zich met name ophouden in radicaal-christelijke en -islamitische delen van de samenleving. Zij strijden tegen het homohuwelijk, tegen homo-adoptie en vaak zelfs tegen de geaardheid an sich, die zij als “aangeleerd gedrag” beschouwen. Deze groep is klein en krimpt met het jaar.

Dan heb je een hele grote groep Nederlanders die vrij welwillend tegenover homoseksuelen staat. Zij steunen het homohuwelijk, keuren geweld en discriminatie op basis van seksuele voorkeur af en vinden dat je in Nederland moet kunnen zijn wie je bent. Deze groep telt miljoenen Nederlanders en vormt de overgrote meerderheid.

Vervolgens heb je nog twee groepen: homoseksuelen die zich gelukkig achten met alles dat er voor ze bereikt is in dit land, en de dooretterende zeurpieten voor wie geen maatregel ver genoeg gaat, voor wie elke uitlating van een heteroseksueel een ongeïnformeerd “cisgender” hersenspinsel is, en die maar blijven prevelen en zeuren over allerlei vermeende “privileges.”

Deze allerlaatste groep is het kleinste van allemaal, maar schreeuwt het allerhardst. Frans Blokhuis hoort bij deze groep, en vindt kennelijk dat mensen die een onuitspreekbare afkorting van acht letters (soms meer) niet uit het hoofd weten enorme gepriviligeerde zakken hooi die onmiddellijk ontslagen moeten worden.

Laat me hier dus duidelijk over zijn: mensen als Frans Blokhuis doen op deze manier véél meer voor het afbreken van homo-tolerantie in Nederland dan alle Art Rooijakkers en conservatieve christenen bij elkaar. Er is geen mens op dit stukje aarde die een boodschap heeft aan een taalpolitie van boze homo’s, die ons proberen te ontslaan als we geen onnozele afkortingen willen gebruiken.

En ja, dat zal vast m’n zogenaamde “heteroprivilege” wel weer zijn, maar het is wel mooi waar. Kap met die aanstelleritis.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

22 reacties

 1. Obiwokekenobie

  Dat gejank begin vermoeiend te worden…

  Eerst verwijten de joden ons van alles, toen de moslims, toen de Silvana’s en nu de homo’s…

  Allemaal hebben we ze met open armen ontvangen, onderdak geboden en te eten gegeven. En maar blijven janken omdat een heel klein deel van de Nederlanders anders over je denkt…

  Weet je hoe ze het noemen als je een complete bevolking over één kam scheert?

  1. Nasrani

   Wat verwijten de Joden jou?

   1. Laaghlandt

    Ik denk het gezeur over vervolging. En dat wij Nederlanders daar gortig aan mee hebben gedaan.

    1. hans-e-pans

     Nederland was/is het land waar van alles was/is geregistreerd, dus ook zij die van Joodse komaf waren en tot in de zoveelste graad. Daarvan hebben de Duitsers gretig gebruik van gemaakt tijdens het oppakken van de Joden in de 2e wereldoorlog.

     De Nederlanders zijn altijd, dus ook tijdens de oorlog, handelaren geweest dus velen zullen gedacht hebben “Joden dat is handel”. Dus dat de Joden na de oorlog hebben geklaagd is niet zo verwonderlijk.

     Waar de groepen zoals de Moslims, de Silvana’s en de homo’s gretig gebruik van maken is het Nederlandse volk een schuldgevoel aanpraten, persoonlijk vind ik dat dat de laatste jaren aardig gelukt is.

     1. Laaghlandt

      …..”Waar de groepen zoals de Moslims, de Silvana’s en de homo’s gretig gebruik van maken is het Nederlandse volk een schuldgevoel aanpraten, persoonlijk vind ik dat dat de laatste jaren aardig gelukt is.”

      Je vergeet de joden…

     2. Arachne

      Gedurende enkele eeuwen stonden op een paspoort of identiteitspapieren de nationaliteit en de religie genoteerd. Het ene geeft de nationaliteit aan en het andere de identiteit. De nationaliteit kon, bijvoorbeeld in grensgebieden, nog wel eens veranderen. Denk aan de inwoners van de Elzas. De identiteit bleef gelijk.

      Het is tegenwoordig een stuk beter geregeld. In onze moderne EU staat wordt bijna niets geregistreerd of blijvend vastgelegd. Zelfs onze eigen overheid of onze grote leiders in Brussel kunnen geen misbruik van deze gegevens maken. De veiligheid die daardoor gewaarborgd wordt, vervuld ons allen met trots.

      Uw opmerking over handel is volledig misplaatst en grenst aan laag-bij-de-gronds.

      Het aanpraten c.q. aanleren van schuldgevoel is niet van de laatste jaren. Dat is al veel langer geleden begonnen en niet door de door uw genoemde minderheden.

 2. Ali Yas

  “Heteroprivilege”… Wat een bijzonder woord is dat. Maar ja, het is inderdaad heel fijn gewoon te zijn. Dat zouden méér mensen moeten doen. En voor de rest is psychotherapie misschien een beter idee dan een boottochtje in blote bast.

 3. HaZ

  LGBTQIAP ? En waar is de V van vreer of de N van neutraal. Ze snappen het zelf niet meer, de bootjesmongolen.

  1. corfo

   @ HaZ.
   Hoe bedenk je ’t : bootjesmongolen !!! Geweldig gevonden.
   Geldt trouwens óók voor de boot die geladen was met politie-mongolen (sorry voor ’t plagiaat !). Ik schaam me kapot dat ik daar óóit in dienst ben geweest ! Wát een zooitje.

 4. Bloem

  Deze hele dicussie zal averechts uitwerken. Wat proberen ze nu te bereiken.

 5. Chauvinist

  ”je hebt de oprechte homofoben, die zich met name ophouden in radicaal-christelijke en -islamitische delen van de samenleving.” Met het verschil dat Christenen geen homo’s van daken gooien en moslims in veel moslimlanden wel, alsmede veel moslims -ook in NL- die homo’s in elkaar slaan, dat hoor je nu niet snel over Christenen! Deze vergelijking slaat dus mijns inziens een beetje door. Een Christen die bijv. tegen het homohuwelijk is, kun je met de beste wil van de wereld niet vergelijken met een moslim die homo’s van daken wilt gooien… tenzij je een enorme Christenhater bent…

  Ik ben die hele HoLeBi LGB++++++ bla bla bla onzin een beetje zat. Ik ken zelf ook mensen die homo/les(bi) zijn en ook zij vinden deze discussie complete onzin. Net als dat genderneutrale gezeur van een stel zwakzinnige hersenloze nietsnutten die alleen maar willen schreeuwen dat mannen en vrouwen niet meer mogen bestaan, alles moet genderneutraal!

  Had hun moeder ze maar doorgeslikt, hadden wij nu geen last van dat soort gehad…

 6. buitenbeentje

  Binnenkort zal het COC een convenant met partijen willen sluiten, waarbij men de intentie uitspreekt heterofilie te verbieden.

  Groen Links is al bij voorbaat vóór, Rutte en Pechtold tekenen bij het kruisje.

  1. Top

   Hij is geweldig!

 7. Roughwood

  DGBNELVATN!

  1. Roughwood

   De Genderterreur Begint Nu Echt Lachwekkende Vormen Aan Te Nemen!!

 8. Rust

  HA GAY!

 9. Punt50

  Gewoon schijt hebben aan zulk soort debiele afkortingen lijkt me het beste.

 10. Blank en niet Wit

  Is die Blokhuis nu ontroostbaar?

  1. sjun

   Ik houd het op onaanspreekbaar. Volkomen negeren van zulke lieden kost de maatschappij het minst.

 11. DennisEijs

  Ik ben de machtigste ter wereld. Ik behoor tot de blanke hetero mannen en beinvloed alles op de wereld. Gaat er ook maar ergens iets fout, dan heb ik het gedaan. Ik onderdruk alles en iedereen. Ik heb me nog nooit zo machtig gevoeld.;)

 12. h_keur

  Ik moest een telefonische reactie op een brief geven naar een contactpersoon.
  Dan vraag ik uit beleefdheid naar deze persoon met de toevoeging mevrouw of meneer, omdat die vermelding niet in de brief staat. Bedoelt u meneer of mevrouw of meneer, want elke soort werkt er hier eentje. Ik weet het niet, vooral omdat ze ook nog dezelfde voorletters hebben. Straks komen er nog een stuk of zes andere soorten mens bij, met misschien ook wel dezelfde voorletters. Wat moet ik dan doen om toch het juiste individu te spreken te krijgen, zonder te discrimineren, gendergeneutraliseerd en ook nog conform de gebruikelijke omgangsvormen?

 13. Parestado4

  Als jij het weet,dan weet ik het ook!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.