Ja hoor: staatsomroep NOS mengt zich ongevraagd in Duitse verkiezingen, opent aanval op rechts

Geen categorieaug 31 2017, 17:00
'Hun posters zijn gemaakt door hetzelfde bedrijf dat Donald Trump hielp!'
De NOS is weer eens in de alarmfase. Onze fijne staatsomroep - de Nederlandse staatsomroep, wel te verstaan - maakt zich namelijk verschrikkelijk veel zorgen over de ontwikkelingen in buurland Duitsland. Hoewel namelijk 99% zeker is dat Angela - wir schaffen das! - Merkel's CDU de grootste wordt en Martin - megaeurofiel - Schulz' SPD tweede, is de redactie van de NOS in rep en roer om de mogelijke derde plaats die de 'extreemrechtse' AfD (Alternative für Deutschland) wel eens zou kunnen halen. Dat alle andere partijen samenwerking met de AfD al hebben uitgesloten - goh, waar kennen we dat toch van? - en de partij dus nul kans heeft op regeringsdeelname, zal onze linkse propagandamachine worst zijn: net als met Donald Trump zal en moet de partij onder Nederlanders de slechtst mogelijk reputatie krijgen! Want rechts.
Alsof dat al niet genoeg is, begon men op de redactie al helemaal moord en brand te schreeuwen toen ontdekt werd dat de AfD Harris Media, het bedrijf dat ook de zeer succesvolle campagne van Donald Trump heeft geholpen. Vind van Trump wat je wilt - en we weten wat de NOS van hem vindt - maar het is als politieke partij alles behalve een domme zet om zo'n bedrijf in te zetten: ook het Britse UKIP (vroeger van Nigel Farage) en Likud (Benjamin Netanyahu) maakten er al aardig succesvol gebruik van, alsmede vele senatoren en andere politici in de Verenigde Staten. Geheel in de huisstijl van de euro- en migratiesceptische partij rolden uiteindelijk dit soort posters uit de samenwerking:
Ook leuzen als "Boerka's? We hebben liever bikini's" schoten het lid van het linkse mediakartel natuurlijk in het verkeerde keelgat. Dat de dingen op die posters gewoon hartstikke correct en vooral actueel zijn - Duitsers maken zich er zorgen om, dus waarom zou het geen deel van een verkiezingscampagne kunnen zijn? - snappen ze daar natuurlijk totaal niet. Een foute partij blijft een foute partij, aldus de NOS.
Dat er veel meer partijen, maar dan aan de linkerkant van het politieke spectrum, zijn die misschien niet helemaal kosher zijn, maakt ze daar natuurlijk niets uit. Zo zijn er partijen die vrolijk in het logo een hamer en sikkel hebben opgenomen - hét symbool van het communisme, de ideologie die direct miljoenen doden op haar geweten heeft - en die openlijk de Koerdische terreurorganisatie PKK steunen. Maarja, dat zijn linkse partijen, dus daar hoor je het mediakartel natuurlijk niet over. Links blijft immer goed, en rechtse blijft fout, in de gekleurde ogen van de Nederlandse media.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten