Jankerig D66 probeert Albert Heijn geld af te persen voor de Amsterdamse gay pride

Ondernemers, all your money are belong to the gay community. Aldus D66-gemeenteraadslid Jan-Bert Vroege in Amsterdam in een ingezonden artikel in het Parool. Hij vindt het tijd dat bedrijven zoals de Appie eens fors de portemonnee gaan trekken voor de Gay Pride.

Als het aan D66 ligt, dan gaan grote bedrijven fors dokken voor de jaarlijkse Gay Pride (sorry, de Pride Amsterdam, nog even wennen). Reden is namelijk omdat de sociaal-liberale partij vindt dat geld dat verdiend is door ondernemers eigenlijk toebehoort aan de homogemeenschap. En dus moeten supermarkten als de Albert Heijn de portemonnee trekken en fors investeren in het jaarlijkse homofeestje. Dat soort zaken zijn immers “echte profiteurs” die hun spullen verkopen “Zonder maar 1 cent terug te geven aan de Pride of de lhbti-gemeenschap”. En dat moet veranderen!

Nou ja, volgens D66-gemeenteraadslid Jan-Bert Vroege dan:

“Gek genoeg blijven in deze discussies de echte profiteurs van de Pride geheel buiten schot. Neem nu Albert Heijn, die via zijn to go’s en andere winkels de honderdduizenden bezoekers voorziet van bier, wijn, chips en nog veel meer. Volle kassa’s – en straten vol afval. Zonder maar 1 cent terug te geven aan de Pride of de lhbti-gemeenschap.

Daarom beste kruidenier, hotelier en feestorganisator: geld verdienen is prima, zelfs aan de Pride. Maar Pride staat ook voor emancipatie, en veel initiatieven staan of vallen met wat extra ­financiële middelen.

Laat dus de roze koopman hand in hand gaan met de dominee en doe iets onbaatzuchtigs terug voor de lhbti-gemeenschap.”

Ik heb altijd een hekel aan mensen die proberen andermans geld uit te geven, en al helemaal al ze dat ook nog met dat typische betweterige D66-vingertje doen. Want laten we wel wezen: ik gun alle homo’s hun feestje in Amsterdam, maar de Albert Heijn is de ‘lhbti-gemeenschap’ helemaal niks verschuldigd. Albert Heijn profiteert van de aanwezigheid van grote evenementen in de stad, maar de aanwezigen in de stad profiteren óók van de Albert Heijn. Dankzij de supermarkt kunnen zij flesjes water of snacks kopen. Het is dus geen eenrichtingsverkeer en onbaatzuchtige liefdadigheid richting de Albert Heijn, zoals D66 lijkt te suggereren.

Het zou de arrogante sociaal-liberalen dan ook sieren als ze niet zo hoog van de toren te blazen, zeker aangezien het over geld gaat dat niet van hen is.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

33 reacties

 1. K.Dopper

  Bedrijven in Amsterdam verdienen veel geld aan de Amsterdam pride. Het is niet idioot aan het te vragen bij te dragen aan de kosten van het evenement.

  1. buitenbeentje

   Aan het kunnen ze alles vragen.

 2. GerardV

  En dan moeten de opbrengsten van Koningsdag naar de koning en die van kerst naar het kindeke Jezus?

 3. Bittereinder

  test

 4. HaZ

  Als ik naar de dierentuin ga om aapjes te kijken, moet ik entreegeld betalen. Als je homo’s wil bekijken, betaal je daar maar entreegeld voor. Kijken hoe gauw het afgelopen is.

  1. Adriaan

   Dat mag je mij eens uitleggen, want ik begrijp er geen bal van.

   1. HaZ

    @Adriaan
    Direct of indirect wil D66 dat opbrengsten van het homo-gala terugvloeien naar de
    homogemeenschap. De homo’s zijn dus hier de artiesten in dit feestje van hun zelf.
    Waarom vraagt men dan geen geld aan hun toeschouwers ? net zoals in de dierentuin, de stadions, het theater etc. etc. Ik zie geen verschil, jij wel?

    1. hans-e-pans

     Misschien daar dan ook maar belasting over laten betalen. Een soort van vermakelijkheidsbelasting.

  2. K.Dopper

   HaZ suggereert in deze smerige bijdrage dat homo’s aapjes zijn.

   1. IJscoman

    Homo’s zijn aapjes Wim H. Dopper. Dat weet je toch wel: je bent er zelf een. Je laat je graag volpompen door moslim-heaumeaux heb ik begrepen.

    1. K.Dopper

     Ik zie dat de regressie van IJscoman gestaag vordert.

   2. HaZ

    Was je therapeut weer te laat met de medicijnen ?

   3. swetsnek

    Voel je je in je kruis getast homo ??? hahahaah flikker op raddraaier

 5. buitenbeentje

  all your money are belong to the gay community?
  laat hem eerst maar eens Engels leren. Amsterdamse zwarte school gehad?

  1. ookmaareenmening

   Komt in het artikel in het Parool geen woord Engels tegen.
   Wie moet nu naar welke school?

 6. EllyD19

  Ik heb op de foto gezocht naar politiek bekende gezichten, maar helaas.

 7. sjun

  D66 en PvdA, alweer blijkt het lood om oud ijzer als het om het verteren van de pot van een ander gaat.

  1. K.Dopper

   Daarom blijkt de woede van de rechtse tokkies ook niet echt te luwen nu de PvdA verloor. De professionele politieke elite verdwijnt niet. Ook niet als de charlatans die de tokkies voor hun redders aanzien op het pluche plaatsnemen.

   1. Floris

    Trollemans geeft een staaltje “inhoudelijk discussiëren” weg. Rechtse Tokkies, charlatans. De minachting druipt ervan af.

    1. K.Dopper

     Als deplorables zich in denigrerende zin aangesproken voelen kunnen ze hun hoop vestigen op een Grote Leider die ze uit de prut trekt maar in de praktijk is het meer aan te bevelen dat ze de handen uit de mouwen steken met het doel zichzelf maatschappelijk te verheffen.

     1. Floris

      Deplorables. Ook al zo’n term waar de minachting van afdruipt.

     2. K.Dopper

      Als je er een politieke opdracht tot verheffing in ziet, zoals Clinton dat zag, is het geen minachting maar mededogen.

 8. meijer61200

  Albert Heijn gaat echt niet lappen hoor! Die zijn al helemaal islam minded de laatste paar jaar. Als jullie nu eens een bijdrage vragen aan de EU? Bijvoorbeeld de omzet van drank op één dag, dan zijn jullie gelijk uit de financiële zorgen.
  Geen dank.

 9. Marius Feenstra

  Je kunt de Gay Pride ook afschaffen D66 of een bijdrage veplichten van uw raadsleden en Kamerleden.

  1. van Urk

   Misschien dat de leden van D66 een extra steentje willen bijdragen.

   1. K.Dopper

    Onzin, dit heeft niets met D66 te maken. Het gaat er om dat het bedrijfsleven in Amsterdam groot geld verdient aan de Amsterdam Pride en niet bereid is aan de kosten van hrt evenement bij te dragen.

    1. van Urk

     Maar wie begint hierover? D66 toch? Deze partij haalt alles uit de kast om burgers en het bedrijfsleven aan elke progressieve gekkigheid mee te laten gaan doen. Wat heb ik als filiaalhouder van Albert Hein nou met dansende homo,s ergens in een gracht van Amsterdam te maken? Meestal heb je voor dit soort evenementen verenigingen die zelf bepalen hoe zij aan hun financiele middelen komen om een evenement te kunnen gaan organiseren.

     1. swetsnek

      van urk dat je nog met die lul wilt kletsen de minachting die hij hier tentoon spreid is wel heel erg, negeren die klaploper A.U.B

 10. Ni28

  Als wij nu eens met die pride feestje zouden ophouden en normaal zouden doen zou dat meer bijdragen tot acceptatie van de homo’s. Ik heb een aantal homo’s meegemaakt die volstrekt normale leven leiden met hun geaardheid maar geen een zou je op die belachelijke bootjes in Amsterdam vinden. Ook nooit van een van hun gehoord dat zij lastig zijn gevallen. Met hun normale gedrag provoceren zij ook niemand en eigenlijk vallen zij bijna niet eens op. Door die onnodig enorme aandacht lijkt het net of hun geaardheid aan de hetero’s opgedrongen wordt en het enige normale is. Het effect is averechts. En zo wordt met elke minderheid omgegaan. Opkloppen tot enorme proporties, de rest met schuldgevoel opscheppen en het resultaat is uiteindelijk nul.

 11. Arachne

  Dus mocht de SGP landdag houden in Amsterdam, dan moeten de ondernemers doneren aan de SGP vanwege de extra omzet.

  1. K.Dopper

   Ach, elke vergelijking gaat mank, zullen we maar zeggen.

   1. van Urk

    Afdruipende antwoord van onze trol. Laat D66 het maar uit de eigen gemeentekas van de Amsterdamse gemeente zelf gaan halen. Tenslotte draait de economie van Amsterdam juist dankzij het bedrijfsleven en toerisme. toch?

    1. Ni28

     Hij roept om discussie maar spuwt alleen zijn weerzinwekkende propaganda.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.