'Onpartijdige' NPO hemelt de Jessias nog even op, komt met intieme film van een uur over hem

Geen categorieaug 24 2017, 16:00
Binnenkort op uw lokale propagandakanaal: 'Jesse'.
Maak je borst maar nat, Nederlanders tv-publiek: op 4 september wordt u namelijk allemaal getrakteerd op een heerlijke propagandafilm bij de NPO over niemand anders dan dé man die links als haar superster ziet, dé man waarbij bosjes tienermeisjes die nog niet eens mogen stemmen flauwvallen - want looks boven inhoud, toch? - en zichzelf hélemaal geweldig vindt: Jesse Klaver!
In de filmdocumentaire 'Jesse' krijgen we een intiem kijkje in het leven van de GroenLinks-voorman ten tijde van de verkiezingscampagne. Filmmaker Joey Boink was een jaar lang deel van het campagneteam van de gifgroene Klaver, en heeft in al die tijd aardig wat filmmateriaal weten te verzamelen. Daarbij legde hij niet alleen de grote evenementen vast, zoals Jesse's stadionbezoekje waarbij men zijn naam moest scanderen, maar ook de meer persoonlijke momenten. Zo was hij aanwezig bij de begrafenis van Klavers moeder, en andere meer persoonlijke momenten.
Die fragmenten zijn nu samengebracht tot een film die in feite het leven van de linkse klimaatfetishist tijdens de campagne toont, met al haar facetten. Maar liefst een uur lang mogen we genieten van een video waarin de Jessias zeer waarschijnlijk zo goed mogelijk uit de gifgroene verf komt, en ook nog maar even duidelijk gemaakt wordt dat deze linkse superster stiekem eigenlijk ook maar een mens is. 'Eigenlijk is hij heel normaal', hoor ik ze nu al zeggen over de man die bij zijn optredens meer weg heeft van een aanvoerder van een boyband dan een politieke partij.
Voor wie nu denkt "ach, laat ze toch lekker" zeg ik: en die andere lijsttrekkers dan? Zou de NPO ooit een film uitzenden over het leven van Thierry Baudet, Geert Wilders (niet dat die dat zou willen, maar dat is een ander verhaal) of Kees van der Staaij? Nee, natuurlijk niet: bij de publieke omroep is er immers enkel ruimte om een nader kennis te maken met linkse politici, want je gaat natuurlijk geen fascisten of verstokte conservatieven in een positief licht zetten, toch?
Voor wie het aandurft: 4 september om 21:00 zendt BNNVARA 'Jesse' uit. U bent gewaarschuwd.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten