snapshot12

Lokale sufferdje De Limburger wil Dominique Weesie van PowNed terroriseren: 'Bel en mail hem plat en doe aangifte!'

Geen categorieaug 16 2017, 18:00
Als het aan lokale krant De Limburger ligt, gaat heel Nederland een guerilla-oorlog voeren tegen PowNed, net zolang tot de rechtse omroep compleet kapotgemaakt is. Bellen, mailen, twitteren de politie erbijhalen... geen middel wordt geschuwd.
Vroeger bestond de lokale journalistiek om ook in de provincies en de gemeenteraden onze volksvertegenwoordigers goed en kritisch te kunnen blijven volgen. Tegenwoordig? Tja. Volgens mij ziet dagblad De Limburger het voornamelijk als hun taak om pogingen te wagen landelijke media te slopen. In dit geval gaat het om PowNed.
Op de website van PowNed verscheen namelijk een week geleden een ongelukkig stuk waarbij een redacteur er schik in leek te hebben gehad om verdronken vluchtelingen uit te lachen. Dat artikel werd spoedig van de site verwijderd, en kreeg zelfs een persoonlijke veroordeling van hoofdredacteur Dominique Weesie, die speciaal voor de ophef zijn vakantie onderbrak. "Misselijkmakend," oordeelde Weesie, die zijn "oprechte excuses" ook direct aanbood. Voor wie de media-business een beetje kent: dat zijn harde woorden. Normaalgesproken blijft een hoofdredacteur achter zijn werknemers staan, zélfs wanneer ze eigenlijk te ver gingen. Dat Weesie dat nu niet deed, zegt genoeg over hoe hoog hij deze zaak opneemt.
Maar voor De Limburger, bekend in heel Limburg en omstreken, was die publiekelijke schuldbekentenis nog niet goed genoeg. Via hun redacteur Sjors van Beek plaatste het lokale dagblad een oproep om Dominique Weesie helemaal het leven zuur te maken en op elke mogelijke manier lastig te vallen:

"Maar de staatssecretaris van Mediazaken en de Ombudsman van de publieke omroep kunnen worden bestookt met klachten, elke dag, na elk vunzig anoniem artikeltje opnieuw. (Vorige week, na het ‘drenkeling-artikel’, kreeg die Ombudsman vier klachten. Ze werden terzijde gelegd toen het artikel fluks offline ging). Dominique Weesie kan worden bestookt met brieven en mails, gebombardeerd met tweets en platgebeld op zijn voicemail. Desnoods: aangifte doen en schadeclaims indienen, telkens als het té smerig wordt."

Het ironische? Sjors van Beek beroept zich op 'fatsoen', maar gaat daarna in één adem door met het uitroepen van een heksenjacht. Wat hé: fatsoen betekent niet alleen je netjes gedragen, maar ook dat je als een wilde tekeergaat tegen alles dat rechts is en een keertje op een foutje te betrappen valt. Kapot, moet die fascistische Dominique Weesie, en wel onmiddellijk!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten