Bizar: Rutte zet zich in voor genderneutraal beleid bij formatie-onderhandelingen

VVD Middenkabinet
Foto: Mark Rutte. Bron: Screenshot NOS

Een VVD-woordvoerder bevestigt tegenover DDS dat alle punten uit het COC-akkoord inzet zijn van de onderhandelingen – inclusief genderneutrale waanzin. 

Acht lijsttrekkers ondertekenden voor de verkiezingen het zogeheten Regenboogakkoord van LHBT-lobbyclub COC. Naast linkse partijen committeerde ook de VVD zich aan de zeven ‘roze’ beleidsmaatregelen die in dit stembusakkoord worden beschreven. Het akkoord stelt onder meer dat de overheid  geslachtsregistratie zoveel mogelijk moet afschaffen. Voor de miniscule minderheid in Nederland die zich niet als man of vrouw identificeert, is het namelijk heel kwetsend als er man of vrouw op het paspoort staat. De gemeente Amsterdam en de NS deden daarom de term ‘dames en heren’ in de ban.

Nu zou je verwachten dat alleen échte progressieve linkse partijen zoals GroenLinks en D66 dit soort genderneutrale onzinmaatregelen zouden steunen, maar de VVD heeft hier dus ook gewoon voor  getekend. Mark Rutte heeft persoonlijk aan het COC beloofd dat hij zich tijdens de kabinetsformatie zal inzetten voor de maatregelen uit het akkoord, inclusief het promoten van genderneutraal beleid. Een woordvoerder van de VVD bevestigt desgevraagd tegenover De Dagelijkse Standaard dat alle maatregelen uit het COC-akkoord inzet zijn van der onderhandelingen.

De VVD doet dus doodleuk mee aan deze gekkigheid, en steunt de tendens dat de meerderheid zich telkens maar moet aanpassen aan een miniscule minderheid. Heel Nederland vindt het te gek voor woorden dat de term ‘dames en heren’ in de ban wordt gedaan omdat 0,01 procent van de bevolking zich er niet in kan vinden. Maar de VVD zet zich in voor dit soort onzin tijdens de kabinetsformatie.

Het is natuurlijk niet de eerste keer dat de VVD ons teleurstelt: ondanks alle mooie rechtse beloftes voert de partij steevast een pro-EU-beleid en laat Rutte de grenzen wagenwijd openstaan voor gelukszoekers. Toch is het schokkend dat de “Volkspartij” voor Vrijheid en Democratie zich achter maatregelen schaart waar niemand op zit te wachten. Wie rechts beleid wil, hoeft van de VVD niets te verwachten. Maar voor genderneutrale waanzin wil Rutte zich wél inzetten.

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

109 reacties

 1.   

  Gaaf, alleen nog maar gender neutrale asielzoekers.

  1.   

   Pas maar op want dat zijn ze dan gelijk allemaal.

 2.   

  Zoals ik zei: dit gaat net zo lopen als de Zwarte Piet-discussie. Eerst een paar jaar groot gekakel en gedoe en daarna is Zwarte Piet verdwenen en hebben we genderneutrale toiletten en paspoorten.

  Ook de modernisering gaat volgens natuurwetten waar je niets aan kunt doen en waar mensen die iets langer nadenken zich ook niet verzetten.

  1.   

   Wanneer rot je nou eens op joh met je gezwets en kijk mij mijn MENING is een feit houding?

   Dit heeft niks met modernisering van natuurwetten te maken mafketel! Dit heeft te maken dat tegenwoordig niemand meer gekwetst mag zijn mits je normaal ben. Een teleurstellling is gezond daar wordt je hard van, dit gezeik om gekwetste mensen moet echt eens afgelopen zijn, Iedereen wordt wel ooit gekwetst of beledigd dat is gewoon heel menselijk!

   Dus K.Dopper hoepel op met je linkse onzin en pleur op!

   1.   

    Waarom laat je je voeren. Op dit soort reacties wacht dit figuur gewoon en aangezien men hem zijn gang laat gaan bij DDS zal hij dit blijven doen totdat niemand meer zijn reacties leest. Na een keer de naam gelezen te hebben en een reactie weet je het al. Op het internationale forum dat ik mede beheer komen dit soort mensen niet verder als de eerste abnormale reactie. Vrije mening is goed, maar provocerende mening is byebye. Hier zullen we het zelf moeten doen, gewoon niet reageren, dan is de lol er snel af.

    1.   

     Ja omdat er hier best wel eens een admin mag gaan ingrijpen het is telkens zulke onzin dat er gespuit wordt zonder enige feitelijke onderbouwing.

     Om dan vervolgens met de term natuurwetten te gaan gooien dan ben je helemaal niet van deze wereld. Wetten zijn namelijk vaste gegevens, dat is dus berekenbaar en dat kun je dus zien aankomen.

     Dus dat stukje oververzetten komt voor uit Doppers eigen opinie en daarmee dus zijn mening aan het verkondigen als feit. Het valt op dat dergelijke trollen de blank niet alleen misslaan maar zichzelf steeds zo voor lul blijven dat ze terug komen onder een andere naam.

     Een ding is wel duidelijk, we kunnen beter het land verlaten als rechtseflank en kunnen mooi vanaf een afstand kijken hoe types als Dopper compleet ten onder gaan door hun “glazenbol”.

   2.   

    Culturele veranderingen volgen een noodzakelijkheid waar je op de keper beschouwd weinig aan kunt doen maar nooit worden gerealiseerd zonder conservatief verzet. Zo was er verzet tegen de vrouwenemancipatie, abortus, palingtrekken, verstoring van de zondagsrust, gemengd zwemmen, euthanasie en er zijn vele andere voorbeelden te noemen. Al die veranderingen zijn ondanks het verzet gewoon doorgegaan.

    Er is geen enkele reden waarom het met Zwarte Piet en de behoefte aan genderneutraliteit anders zal lopen. Het verzet is een achterhoedegevecht waar je beter je energie niet aan kunt verspillen.

    1.   

     Er is geen gevecht, het is politieke correctheid dat is wederom geen natuurwet.
     En om je lijstje even naar de gruzalamenten te helpe;

     – vrouwenemancipatie (Man en vrouw zijn qua inzet in het gezin veel meer naar elkaar toe gegroeid dit zie je zelfs terug in de gemiddelde leeftijd die een persoon wordt)

     – abortus en verstoring van de zondagsrust (mensen zijn minder gelovig dan 50 jaar terug)

     – gemengd zwemmen komt allemaal grotendeels voort uit regels die jawel door geloof zijn opgedragen en daarna de standaard werden. Idem voor euthanasie dat zijn mensen niet op tegen maar als een gelovige gaat zeggen dat god degene is die bepaald of je mag gaan dan geloofd men dat, Dat heet mensen dom en achterlijk houden.

     “Er is geen enkele reden waarom het met Zwarte Piet en de behoefte aan genderneutraliteit anders zal lopen”
     Nou omdat zwartepiet een stuk cultuur is waarmee kinderen worden grootgebracht dit maakt deel uit van onze cultuur iets wat ons Nederlander maakt. Als je maar lang genoeg stukje bij beetje de boel afpakt heb je vanzelf een keer een opstand / boycot. Het is alleen zo dat veel mensen waaronder 99% van het linkse volk niet zien dat we dadelijk geen identiteit meer hebben behalve een oranje T-shirtje bij het WK.

     Wat betreft je vergelijk Genderneutraliteit en zwartepiet, Ga je weer plat op je bek, Zwartepiet is cultureel, Genderneutraliteit heeft niks met cultuur te maken maar met acceptatie (die er overigens al was) lees even mee: >> Ieder mens op de wereld heeft de kans XX of XY te zijn meer smaken zijn er niet<< Daarmee kun je wetenschappelijk dus vaststellen wat je BIOLOGISCH bent. Dat jij je anders voelt dat kan! maar dat doet niets af van de biologische feiten. Wat is er mis met twee geslachten? een derde bestaat namelijk niet dit is namelijk geen geslacht maar een psygologisch probleem. Maar het werkelijke probleem deze mensen willen niet erkenen dat ze dat hebben en willen liever torren aan; Doopakte, Ideniteitsbewijzen, Internationale verdragen, toiletten, alle extra kosten voor het ombouwen van deze dingen dit terwijl het zo lang goed ging? wat is de drijfveer? de politiekcorrecte wind in dit inmiddels verrot kut land?

     Ik snap dat jij je nul nederlander voelt, jij had 70 jaar geleden ook aan de verkeerde kant gestaan, dus ik sta nergens meer van te kijken.

     1.   

      @DutchDropveter,

      Je betoog is een onderstreping van mijn betoog. Je beschrijft een aantal culturele veranderingen die ondanks verzet vanuit allerlei conservatieve (vaak ook religieuze) groepen onverstoorbaar zijn doorgegaan. Die veranderingen betroffen zich wijzigende waardeopvattingen, bijvoorbeeld over de verhouding tussen mannen en vrouwen, het blijven volgen van religieuze gedragvoorschriften maar ook opvattingen over verschillen tussen ‘rassen’ (zoals je zult weten bestaan mensenrassen niet) die bijvoorbeeld gelijkberechtiging tussen etnische groepen veroorzaakte, ook vanuit de kernwaarden van onze rechtsstaat.

      Zwarte Piet betreft waardeverschuivingen over gelijkheid en bod-discriminatie, genderneutraliteit betreft de gelijkwaardigheid van mannen en vrouwen.

      Je krenkende opmerkingen over de oprechtheid van mijn Nederlanderschap lijken me niet echt relevant.

     2.   

      Pestpleur nu eens op Wim Hutten of ga is dood.

     3.   

      Genderneutraliteit onder gelijkheid man / vrouw? dat klopt toch niet? Gelijkheid man en vrouw is er al even. Het gaat erom dat iemand niet graag Pietje genoemd wil worden omdat hem dit ergens aan herinnerd. Weet je hoe we dat ook wel noemen? Aanstelerietes. Dit is niet de verantwoordelijkheid van de samenleving om over opgelegde acceptatie maar te zwijgen.

      Weet je wat er nu gebeurd? Nu pas heb ik een schijthekel aan Transgenders. Dat gedram dat uitzuigen dat zielig gedrag “ik voel me niet geaccepteerd” onzin. Iedereen heeft wel eens een periode in zijn leven dat hij het gevoel heeft er even niet bij te horen, word je verstandig en sterk van.

      We zijn enkel rubberenstoeptegels aan het uitleggen voor het geval er iemand valt. Dat is dus geen oplossing maar een schijnconstructie voor een probleem dat niet bestond.

      Wat betreft religie; Ons land heeft als culturele basis het Christendom, niet gek dat we daar dus feestdagen en culturele handelingen uit halen als basis gaan zien.

      Wat jij zegt; cultuur verandert continu en dat klopt maar het is nog nooit zo snel gegaan als de afgelopen 70 jaar! Dat gaat te snel waardoor mensen van een en de zelfde generatie Nederland niet meer gaan herkennen als thuis land.

      Daarom moeten we zeer opletten met dat politiek correct gedrag dat maakt wonden die niet meer te herstellen zijn. Een land zonder identiteit lijkt me allerminst ongezond.

      Nog een kant tekening de cultuur in Nederland was de afgelopen 100 jaar al flinter dun. Maar kijk eens naar die paar dingen, Koloniaal verleden, Koningsdag, Sinterklaas, en dan heb je de basis wel gehad. De rest is allemaal te nieuw of op dergelijke retour zoals Pinksteren en paasen. Maar als je alles in een klap omzaagt dan denk ik (is geen feit maar opninie) dat er een geweldadige storm over Nederland zal heersen.

      Een veel grotere groep is er helemaal klaar mee dan de media doet doen lijken. Wederom gevaarlijk overigens.

     4.   

      Ik heb niet zoveel toe te voegen aan uw betoog, DutchDropveter.
      Inderdaad onze cultuur is geworteld in het christendom en ondanks de razendsnelle ontkerkelijking zullen die sporen nog wel lang in onze cultuur zichtbaar zijn. Ik denk dat de huidige tijd met zijn snelle massacommunicatiemiddelen inderdaad de snelheid van culturele veranderingen opvoert en ik erken ook dat dit het risico in zich draagt dat oudere mensen zoals u daar onrustig en boos van worden. Veranderingen gaan echter net zo snel als ze kunnen gaan en de kern van mijn betoog is dat verzet niet zoveel oplevert.
      Ik ben bijvoorbeeld geneigd me te verzetten tegen het opkomende racisme en populisme in de politiek en de samenleving. Ik denk echter dat tegensputteren niet helpt. Beter is de storm rustig te laten uitwoeden. Fortuyn en Wilders oogden ook even als culturele veranderingen maar wat kwam er van terecht? Wilders is politiek afgeschreven en gelet op de thema’s die opduiken in het ‘narratief’ van Sjun lijkt me een culturele verandering naar links en liberaal meer aan de orde dan de luidruchtig aangekondigde restauratie van volksnationalistisch rechts.

    2.   

     Culturele veranderingen als en herwaardering van zwarte Piet die zich als ijverig, aanspreekbaar, hulpvaardig en humoristisch rolmodel liet kennen stuiten inderdaad op verzet van lieden die gewend zijn de eigen goedmenselijkheid zo breed mogelijk uit te venten en afhankelijk gemaakte achterblevenen die door hen in de slachtofferrol worden gemanoeuvreerd. Uiteindelijk krijgen steeds meer mensen in de gaten dat cultiveren van slachtofferschap vooral ergernis opwekt, maatschappelijke meerkosten genereert en bijdraagt aan solidariteitsovervraging waardoor segregatie ontstaat.

     Met het issue genderneutraliteit is iets soortgelijks aan de hand. Steevast wordt er iets om de schouders over op te halen onder het motto leven en laten leven uitvergroot om er via georganiseerd slachtofferschap geld uit te slaan of obsessief aandacht mee te scoren.

     Tot op heden werd nog nooit eens doorgerekend wat bevordering van zo’n aberratief rariteitenkabinet een maatschappij nu kost. Maar die behoefte groeit nu er nauwelijks geld over is voor deugdelijke ouderenzorg, de politie geld tekort komt om het overheidsmonopolie op geweld te handhaven, het onderwijs steeds meer moeite heeft aanspreekbare, maatschappelijk vaardige en op de arbeidsmarkt bemiddelbare jongeren af te leveren en de werkgelegenheid ernstig te lijden heeft van Brussels wanbeleid dat ons al de verdienstelijke werkgelegenheid creeërende handel met Rusland kostte.

     Het narratief verschuift van afleidende prietpraat naar misstanden benoemende bewustzijnsbevordering opdat de schouders gezet kunnen worden aan bewerking van langdurige oplossingen. Natuurlijk treedt hierbij verzet op van broodschrijvers en begunstigden van het huidige systeem dat wegkijken, bagatelliseren, pappen en nathouden met een na ons de zondvloedmentaliteit voor staat. Die fase komen we echter wel door.

   3.   

    dutchdropveter voelt zich wellicht gekwetst?

  2.   

   Ook de modernisering gaat volgens natuurwetten waar je niets aan kunt doen en waar mensen die iets langer nadenken zich ook niet verzetten.

   Volgens het bovenstaande zou de modernisering volgens natuurwetten gaan waar we niets aan kunnen doen, waarom zouden mensen er dan langer over na moeten denken?

   Laat de natuur zijn werk doen.

  3.   

   Vuilnisman, mag deze vuilniszak ook mee ?

   1.   

    Man? Fout, vuilnismens!

    1.   

     Oh, u bedoelt die Dopperwt? Nu snap ik hem.

  4.   

   Zo zal dat waarschijnlijk gaan.

  5.   

   Modernisering? Natuurwetten? Quatsch! Oeverloos gedram door zeer kleine clubjes maatschappij verziekende jankers en zelfbenoemde slachtoffers, die niet rusten voordat hun bekrompen meningen aan de meerderheid zijn opgedrongen, zul je bedoelen! Wie heeft er gevraagd om discussies aangaande Zwarte Piet of genderterreur? Die meerderheid in ieder geval niet!

  6.   

   PFFFFFFFFFF+++++

  7.   

   @ Dopper.
   Als jij jouw piemel op je voorhoofd laat planten dan kan iedereen zien dat je een LUL bent. Zónder enige inhoud en/of argument blèr je maar wat. Probeer nou eens één maal iets zinnigs te bedenken, is dat teveel gevraagd, of begrijp je dat niet ?

   1.   

    Corfo, je bent te licht voor de inhoudelijke discussie.

    Misschien kun je beter wat anders gaan doen.

   2.   

    @corfo

    Piemel op zijn voorhoofd? Dan hangen z’n kloten voor zijn ogen, ziet hij niks meer.

    1.   

     Niveautje hoor.

  8.   

   Je bedoelt dat ze “conformeren” aan de waanzin van die elitaire groep deugers die denken de wijsheid in pacht te hebben? Een psychiater zou voor deze groep schreeuwers niet verkeerd zijn.

 3.   

  Iedereen moet zijn eigen boontjes kunnen dopperen. Anders ben je AF(D).

 4.   

  In je paspoort staat het geslacht, dit is een document waarmee je als geslachtloze een heleboel dichte grenzen zult vinden, zeker buiten links EU. Je geslacht zal dus geregistreerd moeten staan, want dit gaat verder als geachte dames en heren. Rutte heeft dus weer eens een belofte gedaan waarvan hij weet dat hij het niet waar kan maken onder verwijzing naar internationale verdragen.

  1.   

   Er zijn meer landen buiten de EU dan binnen de EU die de mogelijk hebben tot de registratie van een derde sekse of geen sekse op het paspoort. Wat je zegt klopt dus niet.

   1.   

    Kun je daar dan ook ‘geen’ invullen om aan de term *neutraliteit* uit genderneutraliteit recht te doen? Zo niet dan klopt je tegenwerping niet.

    1.   

     Ja. Zoals ik al schreef.

   2.   

    probeer maar eens te trouwen in een land waar geen homohuwelijk bestaat. Dan zal je op de proppen moeten komen met uittreksel GBA, geboorteregister + beedigde vertaling + apostille. Vertel dan maar dat Mark Rutte het OC beloofd heeft geen geslachtregistratie meer te doen. Veel succes.

    Loop maar in een moslimland als man gekleed met vrouwelijke vormen. Als je de grens al overgekomen bent zit je snel in de bak met je genderneutrale paspoort. Ja meneer de moefti, maar er zijn ook andere landen waar je een x in je paspoort voldoende is. Maar alsjeblieft probeer het uit, ik wil wel eens lachen.

  2.   

   Zo is dat. Ben trouwens benieuwd wat er nu in het paspoort/ID card van de gendertjes genoteerd staat, want geen v/f of m/m is dus gewoon ongeldig.

  3.   

   Rutte is toch een……lulhannes zonder ballen?
   Die vind dat prima.

 5.   

  Wie zou van Rutte ook iets anders verwachten als ie in zee wilt met D66? Waar de minderheidskudde beweegt daar vindt je Rutte ook. Rutte krijg je altijd mee zoals alle mensen zonder ruggengraat.

 6.   

  Ik lees hier vooral veel onvrede. Jullie begrijpen allen dat het posten op dit blog niemand verder gaat helpen correct? Als je verandering wilt moet je daar zelf iets aandoen ;).

  1.   

   Dan komt het inderdaad op bevorderen van maatschappelijke bewustwording aan. Soms gebeurt dat op fora waar teksten of zelfs complete fora ‘om een of andere reden’ volledig verdwijnen, soms gebeurt dat in het café, op de markt op een feestje of onder collega’s of lotgenoten. Het vraagt wat tijd maar uiteindelijk verschuift het narratief omdat steeds meer mensen er toe komen om zelf na te denken over wat zij krijgen voorgeschoteld en wat dit voor invloed gaat hebben op hun eigen leefomgeving in de toekomst.

   1.   

    Dat klopt zeker en steeds meer mensen krijgen rechtse denkbeelden, alhoewel ik het niet rechts of links wil noemen. Deze mensen zijn er gewoon klaar mee! Ik denk dat een burgeroorlog de uitkomst word of een aantal aanslagen her en der. Op een gegeven moment zal de laatste druppel vallen bij een persoon. Neem bijvoorbeeld de mensen die op de PVV hebben gestemd, deze mensen zijn het echt niet allemaal eens met de extreme standpunten van de heer Wilders. Ze hebben op de PVV gestemd om hun onvrede te uiten op één van de (weinige) legale manieren. Maar ook hier word niks mee gedaan ;)!

    1.   

     Eet je nog weleens een kapsalon, Rust?

     1.   

      Ik eet geen kapsalon , waarom Floris ?

     2.   

      Omdat ik een Rust ken(de) die daar dol op was. De Rust van PD.

   2.   

    Het ‘narratief’ verschuift inderdaad voortdurend. Dat noemen we culturele verandering.
    Zo sprak 10 jaar geleden niemand over Zwarte Piet en had niemand in de gaten dat daar iets grondig mis mee was en staat dit racistische symbool nu op het punt uit het straatbeeld te verdwijnen.

    Nu duikt het thema van de genderneutraliteit op in ‘het narratief’ en weten vrouwen als Sylvana Simons en Anne Fleur Dekker grote emotie te wekken in het meer behoudende volksdeel. Je kunt voorspellen welke kant het op gaat met de thema’s die ze aan het publieke narratief wisten toe te voegen.

    Het heeft iets vermakelijks, sommigen denken het narratief te kunnen beïnvloeden door luidkeels te roepen dat de opgebrachte thema’s onzin danwel volksverraad betreffen vanuit de kennelijke overtuiging dat nieuwe waarden en normen niet door ‘eigen volk’ worden gearticuleerd. Tegelijkertijd zie je dat de samenleving in rap tempo de thema’s absorbeert en Nederland, het echte Nederland, verandert.

    1.   

     [email protected] Wat wist je tien of dertig jaar geleden van social media af. Dat is ook een reden dat al die veranderingen opeens als een sneltrein gaan. Anne Fleur en Sylvana hebben dan ook het geluk dat zij in deze tijd over de mogelijkheden beschikken om een groot publiek te kunnen gaan aanspreken met waar zij zich druk over maken. Dat kon vroeger alleen door een eenmalige artikel in de krant te gaan schrijven wat een enkeling leest of met openbare protesten maar dat meestal negatief overkwam aan het publiek.

     1.   

      Dat is juist, maar het zegt alleen iets over de snelheid waarmee nieuwe waarden en normen gemeengoed kunnen worden. Ze zullen onverminderd moeten aansluiten om een veranderde onderstroom in de cultuur om opgepikt te kunnen worden. Zwarte Piet is zo’n voorbeeld. Zelfs de voorstanders van Zwarte Piet beseffen wel dat er iets mis is met dit racistische symbool omdat ze aangesloten zijn op dezelfde waardenverschuiving in de cultuur. Met verzet zich wel maar voelt ook nattigheid zogezegd, dat zie je met name aan de irrationele woede die ermee gepaard gaat.

 7.   

  Een weken geleden hoorden we dat het motorblok de zuidgrens van Europa wil sluiten. Dat lijkt me een tamelijk rechts beleid, niet?

  1.   

   Motorblok? VVD, CDA en D66? hebben die wat te zeggen in EU dan? Wij slaan nog een deuk in een pak boter daar in Brussel. Zuidgrens dicht gooien bij enkel het idee zou Junker ons al een boete willen opleggen #vrijheid!

   1.   

    Ja, wij hebben wat te zeggen in de EU.

    1.   

     zoals wat bijvoorbeeld?

     1.   

      Over de kleur van het toiletpapier.

     2.   

      Ieder land heeft stemrecht, Rutte is lid van de Europese Raad en het Europees Parlement als poortwachter van de EU.

      Maar de kern is dat VVD, CDA, D66 een rechts immigratiebeleid voorstaan. Althans, zo kwam in de reconstructie van het NRC naar voren. Hoe kun je dan beweren dat de VVD links beleid gaat uitvoeren?

      “Rechts met de Bijbel”, noemde Asscher het.

   2.   

    Aanvulling: dat is toch wel rechts beleid?

 8.   

  Rutte is al lang genderneutraal; noch man noch vrouw, maar wel een die het land de vernieling inhelpt met de rest van het VVD uitschot

 9.   

  Hèt nieuwe genderneutrale woord voor minister-president: vlăpdrøl.

 10.   

  Ik denk dat ik in het vervolg maar achter een boom ga pissen om te voorkomen dat ik het verkeerde toilet in loop.

  1.   

   @ poison.
   Wildplassen is óók al verboden in dit “rijke” landje, poison.

   1.   

    Moet de politie toch eerst het juiste gender weten van de overtreder.

    1.   

     Gelukkig weet ik wie ik ben en vooral wat ik ben. Mag dus stellen dat met mij alles in orde is. Ook tussen mijn oren. Hahaha.

   2.   

    corfo: Nood breekt wetten.

    1.   

     @ poison.
     U heeft helemaal gelijk.
     Ik pies ook héél erg graag zomaar, in ‘t wilde weg ! Bevalt me uitstekend en de politie is héél erg druk met veel belangrijker dingen, bijv. aangiftes opnemen en doofpotten vullen.

  2.   

   hahahahahahahahahahahaah goeie

   1.   

    Dat vind ik ook. Hahaha.

 11.   

  Dat de VVD deze onzin steunt is nog tot daar aan toe. Als liberaal ben je Namelijk ook voor vrijheid van onzin. Maar, dat de CU en CDA hierin meegaan is natuurlijk echt opzienbarend. De Christelijke partijen zijn niet meer zo Bijbelgetrouw als ze zich voordoen. Kortom, ieder beetje Christelijke man/vrouw zal bij de SGP uitkomen. Een duidelijk Christelijke partij en ze staan nag voor Bijbelse waarden en normen.

  1.   

   Ondanks dat ik zelf niet geloof kan ik je goed volgen. Veel christenen zijn verlinkst. Je ziet dat aan de fluitketels binnen de PKN en tegenwoordig zit er zelfs een linkse paus die maf genoeg is om te denken dat hij de islam kan appeasen.

   1.   

    Ik heb de ChristenUnie de islam nimmer horen verdedigen. Segers schreef eens: “de hedendaagse islam heeft een groot probleem met vrijheid”.

    Over het algemeen kan ik op geen wijze zien hoe de ChristenUnie zich minder grondt op bijbelse normen en waarden dan de SGP. Overigens is de SGP enigszins progressiever geworden en de ChristenUnie juist weer conservatiever.

    1.   

     In het verkiezingsdebat tussen Segers en Wilders zegt de eerste (op 5:40) dat alleen het jihadisme moet worden aangepakt maar niet de islam.

     Daarbij komt hij met de aloude dooddoener (rechtsstaat) maar het komt erop neer dat hij de islam dus geen strobreed in de weg wil leggen. Ik noem dat verdediging van de islam.

     Op de argumenten van Wilders dat als de islam de kans krijgt de rechtsstaat sowieso wordt afgeschaft gaat Segers niet in.

     Segers realiseert zich de strekking van Poppers paradox niet: in een open samenleving kan geen tolerantie voor intoleranten zijn want dan gaat die samenleving vroeger of later voor gaas.

     1.   

     2.   

      Als je de vrijheid van godsdienst, evenals de andere grondrechten, verdedigt verdedig je dat grondrecht, niet de inhoud van hetgeen via die vrijheid tot expressie komt.

      Zo ingewikkeld kan dat toch niet zijn?

     3.   

      Floris, de ChristenUnie noch de SGP tornt aan de vrijheid van godsdienst. Want dat is hetgeen Segers verdedigt, de vrijheid van godsdienst. Hij refereert aan zijn tijd in Egypte en de huidige situatie in Turkije. Mijns inziens verdedigt hij nergens inhoudelijk de islam.

     4.   

      Juist, Guus, toch komt de denkfout van Floris niet uit de lucht vallen. Mensen die in Nederland de rechtsstaat en de grondrechten verdedigen worden hier niet zelden coor islamofiel en landverrader uitgekafferd.

      Dezelfde logica tref je aan bij mensen die advocaten beschuldigen van de misdaden van de dader die ze verdedigen.

     5.   

      Het is een zwart-wit manier van denken, K.Dopper. niemand binnen de ChristenUnie poetst de islam op tot een godsdienst van rozenkleur en manenschijn. Het ís echter wel een erkende wereldsgodsdienst en valt daarmede (binnen de grenzen van de wet) onder de vrijheid van Godsdienst.

    2.   

     Je bent een linkse Christen en zelfs niet Christenen snappen de wereld en het Christendom beter dan jij. Van jou soort Christenen heb ik persoonlijk al heel lang m’n buik vol.

     1.   

      +1

     2.   

      Nasrani, veel gescheldt maar geen enkel argument. Je weigert aan te geven op welke wijze de ChristenUnie, volgens jou, niet voor christelijke waarden zou staan. Voorts heb je niet gewezen op een passage in welke zou staan beschreven dat de CDA en CU de VVD in het hele COC-gebeuren volgen.

      Kan ik jou commentaar al ongegrond en dientengevolge een loze bewering beschouwen?

     3.   

      “Nasrani, veel gescheldt maar geen enkel argument. Je weigert aan te geven op welke wijze de ChristenUnie, volgens jou, niet voor christelijke waarden zou staan.”
      ———————————————-
      Helemaal geen gescheld (het is zonder t) maar de ontboezeming dat hij van jouw soort christenen z’n buik vol heeft. Ik begrijp dat volkomen.

     4.   

      Floris, Nasrani speelt gewoonweg op de man en daar heb ik mijn buik nu eens vol van. Bijkans in elke conversatie weigert hij valide argumenten ten berde te brengen. Iets beargumenteren. Hoe moeilijk kan het in ‘s hemelsnaam wezen.

   2.   

    De laatste comment behoort hier natuurlijk onder.

  2.   

   Er staat helemaal nergens dat CDA en CU dit steunen. Waar maak je dit uit op? En op welke grond concludeer je dat deze partijen niet voor christelijke normen en waarden staan?

   1.   

    Ze verdedigen de islam. Om maar wat te noemen.

    Nu zou je kunnen zeggen dat dat een christelijke waarde is (de andere wang toekeren of zoiets) maar ik noem het een degeneratie.

    1.   

     Nee, hoor ze verdedigen de vrijheid van godsdienst, een belangrijk grondrecht.

     1.   

      Op Geert na heb ik nog geen enkele politicus gehoord over het intrekken daarvan.

     2.   

      Daarom wordt ook gesproken over “het kartel”.

      Men weigert categorisch te erkennen dat de islam geen gewone godsdienst is, maar een mengelmoesje van strenge leefregels, een agressieve ideologie en wettisme (wetten die verreweg de meeste moslims superieur achten aan seculiere wetten) overgoten met een religieuze saus. Een bedorven saus waarvan zelfs Atatürk vond dat het rook als een rottend kadaver.

      Atatürk realiseerde zich dat hij de invloed van de islam zoveel mogelijk moest terugdringen en wat doet het westen een eeuw later? Ze geven het zevenkoppige monster een vrijgeleide. De idioten.

     3.   

      Floris heeft grote problemen met de islam en dat is zijn goed recht maar als hij die godsdienst zal willen verbieden zal hij in onze rechtsstaat toch moeten aantonen dat de aanhangers ervan in strijd met de wet handelen. Dat komt soms voor maar voor het overgrote deel zijn het brave burgers.

      Niet de geloofsinhoud van een wereldgodsdienst is in onze rechtsstaat bepalend maar waar die inhoud aantoonbaar leidt tot overtreding van de wet.

      Ik snap dat hij van de islam af wil zoals de nazi’s van het Jodendom afwilden, maar godsdiensten kunnen niet worden gedagvaard, aanhangers wel maar dan moeten ze de wet overtreden.

     4.   

      Floris, het Europees Verdrag van de Rechten van de Mens schrijft:

      “De vrijheid zijn godsdienst te belijden of overtuiging tot uiting te brengen kan aan geen andere beperkingen worden onderworpen dan die die bij de wet zijn voorzien en in een democratische samenleving noodzakelijk zijn in het belang van de openbare veiligheid, voor de bescherming van de openbare orde, gezondheid of goede zeden of voor de bescherming van de rechten en vrijheden van anderen.”

      De overheid geeft de islam de ruimte, zolang deze niet buiten de grenzen van de wet treedt. Alle wettische zaken van Mohammed, zie ik hier dus niet zo snel in de praktijk worden gebracht. Daarnaast is er een scheiding van kerk en staat.

     5.   

      Ja Guus, dat hoef je mij echt niet te vertellen. Wetten kunnen evenwel gewijzigd worden als daar aanleiding toe bestaat. Over de vraag of die er is kan men van mening verschillen. Ik ben van mening dat er een moment zal komen, en dat ben ik dus met Wilders eens, dat we geen keus meer hebben.

      Het voortbestaan van het Europa zoals we dat kennen (gekend hebben) staat op het spel. DAT is het hoogste goed, niet de rechtsstaat zoals die nu is. Die is namelijk gebaseerd op een samenleving toen er nog geen moslims waren.

     6.   

      Floris, de huidige wetgeving biedt de overheid voldoende mogelijkheden uitwassen van de islam aan te pakken. Ook in de toekomst gaat dat niet veranderen. En nogmaals, er is een brede scheiding van kerk en van Staat. Of in dit geval moskee en staat.

     7.   

      Blijf jij je maar vasthouden aan papieren tijgers en hou vooral je kop in het zand.

      Heb je kinderen?

     8.   

      Deze reactie van Floris is zowel pijnlijk als typerend. Guus argumenteert Floris op beschaafde wijze in de hoek. Floris heeft geen inhoudelijk weerwoord meer maar gaat over op de ad hominem : heb je kinderen?

      Op dit niveau hoopt hij zichzelf overeind te kunnen houden. Nee, Floris, door dit niveau te betreden ben je al volkomen gediskwalificeerd.

 12.   

  Zijn er nou echt nog mensen in Nederland die deze meneer Rutte serieus nemen ? Ik wil niet eens meer naar hem luisteren.

  1.   

   @ EllyD19.
   Ik ken er wel een paar die nog naar die flapdrol luisteren en hem graag in z’n k.nt kruipen. Zoals daar zijn : K.Dopper, Guus Gelul, Beukman en nog een paar.
   Door de meeste weldenkende mensen wordt de figuur Rutte vierkant in z’n gezicht uitgelachen !

   1.   

    Corfo het zoals je het verwoord met zulke figuren die Rutte adoreren,nog nooit hebben wij zo enorme leugenaar en een wolf in schaapskleding als premier gehad.

    VVD is een Vereniging Voor Debielen,klopt ook wel met het beleid wat zij voeren.

   2.   

    Corfo, ik neem de huidige premier inderdaad zeer serieus. Ik zou jou adviseren eens hetzelfde te doen.

    1.   

     VVD -/- 8 zetels bij de laatste verkiezingen.

     1.   

      Ja, en?

 13.   

  Wow. En ik dacht dat het onmogelijk was om een nog grotere hekel aan Rutte te krijgen.

  1.   

   De hekel ten opzichte van Rutte wordt continu aangewakkerd door populisten als Thierry Baudet en Geert Wilders. Zij gooien met modder, verspreiden desinformatie en verlagen zich tot zwartmakerij. De feiten liegen er echter niet om: de haat jegens Rutte is onrechtvaardig.

   1.   

    Volgens mij ben jij wel geschikt voor Utopia Guus Gelul met dat wensdenken ,stap is in de reeele wereld en doe je ogen is open.
    De enige die de bevolking in de modder laat zakken is Rutte met behulp van jullie mafklappers.

    1.   

     Sonar, de resultaten van vier jaar Rutte: de begroting is op orde, het gaat economisch beter, de staatsschuld is afgenomen; het kabinet zat de rit uit en er komt een rechtbank, teneinde de daders van MH17 neer te halen. Het zijn buitengewoon goede resultaten. Ik ben niet aan het wensdenken.

     1.   

      Guus Geluk.Rutte heeft de zorg uitgekleed en mensen laten ontslaan om te bezuinigen,nu lopen de de ontslagen mensen te smeken om terug te komen.
      Het bezoek aan de voedselbanken is enorm toegenomen.
      De belastingen zijn enorm verhoogd even zo de eigen bijdrage ziektekosten ,de armoede is toegenomen en jij wilt beweren dat zij het zo goed hebben gedaan .
      De veiligheid voor de burgers lapt men aan hun laars,terwijl dat in de grondwet staat dat men daar prioriteit aan moet geven.
      Het leger wegbezuinigd en nu zijn ze bezig om de sociale verzorgingsstaat af te breken .
      De pensioenpot ter beschikking gesteld aan de EU,dus stopt met het gelul over dat zij het zo goed gaan hebben.

     2.   

      Sonar, alvorens het Kabinet-Rutte II het bordes beklom, stak er een enorme economische crisis venijnig de kop op. Het was van meet af aan duidelijk dat Rutte II zou hervormen en bezuinigen, teneinde Nederland uit de economische modder op te delven. Rutte II ging over tot lastenverzwaringen, bezuinigingen en hervormingen. Nederland heeft hiervan sterk geprofiteerd. De staatsschuld is ten opzichte van 2012 (het jaar van de start van Rutte II) gedaald (3,9%) (!) en ook het begrotingstekort (1,2%) is keihard de kop ingedrukt.

     3.   

      1,2 hoort 63,5 te wezen.

 14.   

  G.G. de Mens Rutte haat ik niet .Wel zijn denkwijze.

  1.   

   Dat kan, fusilier. Ik ben het ook nooit eens met Wilders en Baudet, maar hen haat ik niet. Het gaat mij om de denkbeelden. Nederlandse_Patriot, vermoedelijk opgezweept, zegt echter dat hij een hekel heeft aan Rutte.

 15.   

  Ik wil de mensen die reageren er nogmaals erop wijzen dat je niet teveel moet in gaan op de trollen, het enige wat je moet doen is ze ontmaskeren, en ze laten uitrazen, want nogmaals het zijn de ruttes, klavers,bumas,pechtolds,en al die andere politieke achterbakse lafaards in typ vorm.
  En mensen die hier meelezen kunnen dat dan goed zien. Laat aan iedereen zien hoe dom ze lullen, dan veranderd uiteindelijk ook het politieke landschap dankzij die trollen. Trollen zijn niks anders dan meelopers die denken dat ze aan de stoere koele kinderen tafel mogen zitten net als vroeger op school ,toen ze ook zo zielige meelopers waren. Ze hebben de waarheid niet aan hun zijden, en dat weten ze zelf ook wel. Geef ze geen aandacht en laat ze zichzelf voor gek zetten, net als toen ze nog kleine kindjes waren.

  Maak gebruik van hun zieligheid. Zo doen ze nog iets goeds. En heel misschien komt hun geweten en mannelijkheid ooit eens terug.

  1.   

   Ik had je betoog overtuigender gevonden als er niet zoveel taalfouten in hadden gezeten.

   Tip: als je ‘trollen’ wilt ontmaskeren en vloeren moet je beginnen met enige zorg aan je taal te besteden.

   1.   

    Uw kinderachtige opmerkingen en vooringenomenheid hebben denk ik geen effect op dit forum.

 16.   

  G.G. Mark Rutte gebruikte zelf het woord ” Pleur op ” De toon waarop je iets zegt maakt de muziek.Dus niet schijnheilig doen.

 17.   

  Zullen we eens wat puntjes van dat accoord bekijken?

  (8) “Er komt op korte termijn een goede meerouderschapswet
  waardoor meer dan twee personen ouderschap en ouderlijk gezag kunnen
  krijgen”

  Goed zo jongens! Laat de polygamie maar komen.

  (7) Lessen over LHBTI-acceptatie worden ook verplicht in het mbo.

  Begin nou maar eens met de acceptatie van vrouwen als gelijkwaardige burgers. Of is dat kwetsend voor mohammedaanse jongens?

  (4) De VVD is voornemens een alternatief wijzigingsvoorstel in te dienen, waarin alle expliciet genoemde gronden uit artikel 1 worden geschrapt en discriminatie ‘op welke grond dan ook’ wordt verboden. De hiervoor genoemde partijen zullen dat voorstel niet steunen.

  Uiteraard. Stel je voor dat gewone blanke mannen er straks óók onder vallen…!

  (3) Het discriminatieverbod zoals neergelegd in de artikelen 137 c, d en e van het Wetboek van Strafrecht wordt niet beperkt of geschrapt.

  Dat groepsbeledigingsverbod heeft inderdaad veel te goed gewerkt om vervelende politieke tegenstanders mee te kunnen pesten. Die houden we er dus in.

 18.   

  Het begrip pregnant woman binnenkort ook aanstootgevend voor zwangere genderneutrale mensen?

  [url]https://www.thesun.co.uk/news/4743981/government-blasted-ban-pregnant-woman-trans-parents/[/url]

  1.   

   Het begrip pregnant woman binnenkort ook aanstootgevend voor zwangere genderneutrale mensen?

   https://www.thesun.co.uk/news/4743981/government-blasted-ban-pregnant-woman-trans-parents/

Dagelijksestandaard.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën (cookies) onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om advertenties te tonen en artikelen aan te bevelen op dagelijksestandaard.nl die aansluiten op uw interesses. Ook derden kunnen uw internetgedrag volgen. Cookies kunnen gebruikt worden om op sites van derden relevante advertenties te tonen. Cookies van derde partijen maken daarnaast mogelijk dat u informatie kunt delen via social media zoals Twitter en Facebook.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!