Metro-columnist Elfie Tromp: ‘Thierry Baudet is een racist en seksist en al zijn stemmers ook’

Elfie Tromp
Foto: Elfie Tromp is, zoals Trump zou zeggen, 'fake news'. Bron; Screenshot Metro

Vandaag kwam er een heerlijke video online van Elfie Trump (eeh..sorry Tromp natuurlijk), waarin ze uitlegt dat Thierry Baudet niet alleen een seksist is, maar ook een racist. Daarnaast zijn al zijn volgers en stemmers dat ook. Tromp kwam na deze propositie natuurlijk met een goede onderbouwing, want anders slaat het nergens op. Het filmpje is HIER te zien. 

Ze begint de video waarin ze zegt te walgen van een foto van Thierry Baudet. Ze liet een foto zien waarop Thierry Baudet met twee mannen staat. Of zoals Tromp het zegt ‘grijnzende witte mannen’. Want dat maakt alles natuurlijk al een stuk duidelijk, of iets in die richting. Ze doelt daarmee op een foto waarop Thierry samen met James Ronald Kennedy staat, die het boek ‘the South was Right’ heeft geschreven.

Volgens Tromp zijn die man en dat boek echt heel erg belangrijk voor de Alt-Right beweging en is Baudet dan ook gelijk een racist. ‘We moeten het beestje gewoon bij zijn naam noemen’ zegt Tromp. Dit noem je dus ‘guilt by association’, schuldig zijn door geassocieerd te zijn of worden met een ‘fout figuur of beweging’.

Daarnaast zegt ze lukraak dat alle stemmers en volgers van Baudet ook seksisten en racisten zijn. Waarom dan? Dat legt ze even niet uit, want het is natuurlijk al heel logisch volgens haar dat het zo is. Een fundament onder deze propositie is natuurlijk helemaal niet nodig dan, denkt ze. Helaas is dat wel zo, Tromp, want je kan niet zomaar dit soort dingen roepen zonder een goede onderbouwing, want je brengt daarmee levens in gevaar.

Daarnaast heeft Thierry al lang uitgelegd waarom hij op een foto staat met James Ronald Kennedy in DIT artikel. Een passage:

Toch ontstond grote ophef op internet. Ik zou een ‘racist’ zijn, een voorstander van slavernij, ik zou lid zijn geworden van de Ku Klux Klan. GeenStijl scandeerde zelfs dat ik nu ‘voor migratie van slaven’ zou zijn. Geen van de woedende reaguurders had blijkbaar enig idee wat deze auteur betoogt; en nog geheel los daarvan, geen van hen vindt blijkbaar dat je een ontmoeting met een auteur mag hebben ongeacht de vraag in hoeverre je het met hem eens bent. Het Nederlands debat op z’n smalst.

Die heeft Tromp natuurlijk niet gelezen, anders had ze deze video niet gemaakt, want het boek gaat niet over de verdediging van slavernij of racistische elementen. Of ze heeft het wel gelezen, en maakte deze video alsnog. Dat noem je ‘makkelijk scoren’.

 

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

46 reacties

 1.   

  Ik ben het zo langzamerhand spuugzat met die verwaande wijven, die menen dat mannen zich maar aan hen aan moeten passen.
  Wie denken ze wel dat ze zijn en de wereld alleen om hen draait.
  Iedereen die een andere mening heeft wordt neergezet als seksist of racist.

  Linkse vrouwen zijn verworden tot de grote onruststokers van de westerse wereld, omdat ze, net als hun koopzucht, nooit genoeg kunnen krijgen en steeds meer eisen.

  1.   

   @HW
   Wat vind je eigenlijk van verwaande mannen die vinden dat vrouwen zich maar aan hen moeten aanpassen?

   1.   

    Ik vind dat jij eindelijk eens op moet hoepelen .Als we het al hebben over verwaand
    sodemieter eindelijk eens op hier zeikstraal

    1.   

     Ik blijf hier, @pubertrol.
     En ik zal de redactie van DDS verzoeken om voor reageerders een leeftijdslimiet in te stellen van 18 jaar.

     1.   

      hahahaha dombo flikker op en de 18 allang voorbij
      Ga je gang zeikerd ben er zo weer net als jullie

     2.   

      En dan nog ik blijf treiteren weet hoe dat voelt

   2.   

    Hé Beuk, bedoel je jezelf met die verwaande witte man?
    Ik heb daar helemaal geen last van, maar wil ook geen last hebben van die verwaande wijven, die menen iedereen de les te kunnen lezen.

    1.   

     @HW
     Het was dus eigenlijk een genderneutrale opmerking die je maakte? Dan heb ik verder geen vragen meer.

   3.   

    @beukman die verwaande mannen zijn je lieve mede moslims ! of wou je ontkennen dat de islam staat voor vrouwenonderdrukking?

    1.   

     Praatjes voor de vaak, @Michel. Schijnt in een of ander sprookjesboek te staan. Zou jij het aandurven om pak hem beet Fatima Elatik te onderdrukken?

 2.   

  Elfje Trump is niet goed bij haar hoofd en al haar “aanhangers” ook niet !
  Geen wonder dat links-Nederland fors verloren heeft bij de laatste verkiezingen; mede door links gepeupel, als Elfje T., is dit land naar de vernieling geholpen.

 3.   

  Ze is blond en links. Dodelijke combinatie.

  1.   

   Ze is nepblond om het duidelijker uit te drukken.

 4.   

  Ach ook dit meisje rubriceren onder “domme vervelend nesten” met o.a. Sylvana, Anne-Fleur, etc.

 5.   

  Blinde onderbuikhaat van een boos witmensch, fulminerend zwaaiend met een boek naar een erudiet persoon. En dan meteen zijn achterban voor verotte vis wegzetten. Het moet niet gekker worden.

 6.   

  Gissie… wederom een nieuw hypocriet zeikwijf in de ether. Ff snel meezeuren met de zure linkse randdebielen. Elfie Tromp…… loop toch naar de pomp.

 7.   

  De media proberen een politiek klimaat te creëren waarin personen die tegen de (illegale) massa immigratie zijn en die kritisch zijn op de islam worden gedemoniseerd; dus worden neergezet als fascisten; fascisten; islamfoben; enzovoorts.

  De z.g mainstream media heeft duidelijk een agenda; een agenda die aansluit bij groepen als ANTIFA. Daarom word dat geweld vanuit die richting getolereerd door de media.

  Trump heeft dus volkomen gelijk als hij zegt dat de media ” oppositie partij” is en dat er van een onafhankelijk media geen sprake is.

  Pim Fortuyn; Geert Wilders; Trump; Baudet; enzovoorts zijn geen fascisten en/of racisten; iedereen die dat beweert doet aan demonisering en/of weet niet wat die termen inhouden.

  Hannity: Hatred and Violence ‘Not Exclusive to One Party’
  http://insider.foxnews.com/2017/08/14/charlottesville-riots-donald-trump-sean-hannity-not-just-republicans-democrats

  1.   

   De media zou zeker wat zorgvuldiger te werk moeten gaan, de beschuldigingen raken vaak kant noch wal.

   Fortuyn, Wilders en Baudet zijn geen fascisten/racisten.
   Helaas is een groot deel van hun aanhang dat wel en moet ik tot mijn grote teleurstelling constateren dat de heren vanuit politiek gewin wel eens uit de bocht vliegen om die aanhang aan zich te blijven binden.

   Nu niet boos worden, de PvdA deed het met allochtonen en die hebben de partij vervolgens van binnenuit vergiftigd en heten nu “DENK”

   Dus dumpen die handel

   1.   

    “Helaas is een groot deel van hun aanhang dat wel en moet ik tot mijn grote teleurstelling constateren”

    Mee oneens. Nederland kent haast geen extreem rechtse groepen. Misschien een paar honderd en dat is het dan wel.

    Nogmaals als mensen bezorgd zijn vanwege de sluipende islamisering van Nederland en tegen de (vaak illegale) massa immigratie die voor allerlei problemen zorgt zijn heeft dat niets met “fascisme en racisme” te maken.

    Helaas worden deze termen bewust (!) door de media en linkse actie groepen zo vaak onjuist gebruikt dat sommige mensen er nog in gaan geloven.

    Ik ben nog nooit in mijn leven een fascist tegen gekomen. Wel mensen die zeer bezorgt zijn wat er in hun wijk gebeurt.

    Hetzelfde in de VS.

    De media en sommige linkse actie groepen bestempelen iedereen die rechts is als “racist en fascist”. Ook in de VS zijn er zeer weinig echte fascisten. Demonstraties van extreem rechts in de VS bevatten vaak niet meer dan een paar honderd man. Maar de media besteden dan wel zeer veel aandacht aan zo’n demonstratie en blazen die vaak er op.

    Als links demonstreert en een halve stad kapot maakt proberen veel media daar altijd wel een excuus voor te vinden en maken nooit zoveel ophef daarover.

 8.   

  Elfje Trump voelt nattigheid !!!

 9.   

  Hebben al die linkse lesbische kutten nu werkelijk niets anders te doen goeie genade wijf ga aardappels af gieten pffff

  1.   

   ook lesbische kutten (zijn er ook lesbische lullen?) hebben recht op hun mening.

   1.   

    O ja ,dubbel op hahaha kun je na gaan
    Neemt niet weg dat het geen eigen mening is die lult gewoon dat op wat metro voorschotelt als het maar Baudet aanvallen is laten we eerlijk zijn .

   2.   

    Ooit een t-shirt gezien: I´m a lesbian nymphomaniac trapped in a men´s body.
    Het antwoord is dus ja :-)

    1.   

     Kijk weer wat geleerd lol

 10.   

  Beter zou zijn dat Baudet als nationalist ook vooral nationaal blijft.

  Zie niet in wat hij moet met deze buitenlanders die niet eens weten waar Nederland ligt.

 11.   

  Gezien de opmars in de peilingen van Thierry Baudet’s FVD die NIET ten koste gaat van Wilders PVV krijgen onze eurofiele linkse “gutmenschen” het zeer benauwd en wordt er over een breed front stront gestort op Thierry Baudet en is operatie karaktermoord volop aan de gang.
  Gelukkig trappen de weldenkenden daar niet in.

 12.   

  Je maakt je zo toch onsterfelijk belachelijk.
  Ze haat Baudet, want die kijkt naar zulke types niet op of om.
  Daar zit de frustratie

 13.   

  Elfie Tromp…….wie is dit nu alweer?

 14.   

  Ik begrijp wel dat Jeroen Aalbers bij deze eigentijdse Yomanda en Alfateef (want daar heeft ze over geschreven ;-) ) weggelopen is. Stilletjes laten begaan ze is al op haar retour. Wellicht dat ze daarom ondertekende op de broodnijdige mondsnoeringspoging van GS.

 15.   

  Brrrrrrrrrrrrrrrr…..Zag de foto bovenaan dit item. Ben nu snel schijten.

 16.   

  mevrouw Tromp doet uitspraken die mij doen denken aan ‘onvervuld’ verlangen. zoals met een dildo Baudet slaan, dit is duidelijk een verlangen die zij hoopt te vervullen nadat zij deze dildo gebruikt heeft. eveneens het feit dat zij de Surinaamse buurman van Baudet noemt, die niet opgehangen behoeft te worden, doet mij denken aan de onvervulde wens van mevrouw Tromp om dat te zien en zodoende opgewonden te geraken. ook noemt zij zich ‘opiniemaker’. wat een arrogantie alsof ik mevrouw Tromp nodig zou hebben om mijn opinie te vormen. kortom een zeer gefrustreerde – zowel op intellectueel als seksueel opzicht – vrouw. in wezen is zij zielig…

 17.   

  De man rechts op de foto is de historicus Geerten Waling en hij schreef dit artikel inzake de hysterie rondom dat boek en de auteur: http://www.elsevierweekblad.nl/buitenland/blog/2016/07/southern-discomfort-strijd-om-de-geschiedenis-333904/

  Elfie Tromp is gewoon het zoveelste linkse kuddedier dat hard blatend meedoet met de hysterie. Niet gehinderd door enige kennis van zaken uiteraard.

  1.   

   Met dank aan 11ie T. lijkt me dat nu al een interessant boek. Ik zet hem op de jachtlijst. Voor wie er ook in geïnteresseerd is:
   Dixie Rising, James Ronald Kennedy, Shotwell Publishing LLC 2017, ISBN 9780997939378
   En als ik toch bezig ben:
   The South Was Right!, James Ronald & Walter Donald Kennedy, Pelican Publishing 1994, ISBN 9781565540248

 18.   

  Ach wat leuk: DS kwam weer een intelligente en mondige vrouw op het spoor. Dat gaat weer veel woede veroorzaken bij de onzekere mannen hier.

  ;)

  1.   

   Wuahahahahahahahah ach wijfie ga jij nou maar lekker een stad slopen als Hamburg linkse trol wuahahahahahahahaha

  2.   

   Welnee, het helpt diverse reaguurders eens verder kijken dan hun neus lang is en interessante lectuur tot zich te nemen dat ook wel eens recht zou kunnen doen aan een adequate benoeming van Europese problematiek.
   Punished with Poverty: The Suffering South – Prosperity to Poverty & the Continuing Struggle, James Ronald & Walter Donald Kennedy, Shotwell Publishing LLC 2016, ISBN 9780997939347

   Dat alles zal Elfie Tromp die vooral met haar eigen dingetje bezig lijkt te zijn waarschijnlijk niet bevroeden. Zo draagt ze ongewild nog bij aan emancipatie van alternatieve politieke stromingen.

  3.   

   Ons amateur psycholoogje. Ha ha, en nog een slechte ook.

  4.   

   Hoi Francisco alias Dopper,
   Weinig te doen denk ik? Maar moet je daarom iedereen lastig vallen met je nogal verminkte manier van denken? Zoek een wijf…

 19.   

  Ach ze wil ook een beetje aandacht… Beetje sneu kunstje.

 20.   

  Zo af en toe lees ik iets van deze blonde bimbo. Ze laat niet blijken ergens verstand van te hebben. Dit viel niet alleen mij op maar ook de lezers want er zijn door de bank genomen zo’n zes reacties op haar stukjes. Totaal onbelangrijk geneuzel dus. Waarom een redactie zo’n meid nog in dienst heeft? Geen idee.

 21.   

  Zou Elfie ook een aanval doen op het islamitische racisme en seksisme?

  VERGEET HET MAAR.

  En daarmee is het pleit beslecht. Ze is zo hypocriet als de neten.

 22.   

  Ach dat dommerdje heeft niet eens het artikel kunnen lezen, waar die foto bij hoort, vrees ik. Of ze veegt het maar ff aan de kant om weer eens lekker re kunnen demoniseren. Ongelooflijk hoe iemand zichzelf totaal voor gek kan zetten door die loze woorden. Helaas zijn er vele domkoppen die haar na roeptoeteren zonder te weten waar ze het over hebben.

 23.   

  Mee eens.
  Een boer, hufter, een schooier en een bedrieger.
  Een Nazi ontbreekt nog.
  Goed onderbouwd, allemaal weloverwogen gebracht.
  Petra Hermans

 24.   

  Fvd zou dit mens aan moeten pakken. De partij en aanhangers uit laten maken voor ‘racist’ is belediging en/of haatzaaien. Wat je niet tegenspreekt stem je mee in, dus FvD kan dit niet zonder reactie voorbij laten gaan.

 25.   

  Wie is in godsnaam Elfje Trump ? Nog nóóit van dat mens gehoord en hopelijk blijft dat ook zo.

Dagelijksestandaard.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën (cookies) onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om advertenties te tonen en artikelen aan te bevelen op dagelijksestandaard.nl die aansluiten op uw interesses. Ook derden kunnen uw internetgedrag volgen. Cookies kunnen gebruikt worden om op sites van derden relevante advertenties te tonen. Cookies van derde partijen maken daarnaast mogelijk dat u informatie kunt delen via social media zoals Twitter en Facebook.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!