Metro-columnist Elfie Tromp: 'Thierry Baudet is een racist en seksist en al zijn stemmers ook'

Geen categorieaug 15 2017, 15:00
Vandaag kwam er een heerlijke video online van Elfie Trump (eeh..sorry Tromp natuurlijk), waarin ze uitlegt dat Thierry Baudet niet alleen een seksist is, maar ook een racist. Daarnaast zijn al zijn volgers en stemmers dat ook. Tromp kwam na deze propositie natuurlijk met een goede onderbouwing, want anders slaat het nergens op. Het filmpje is HIER te zien.
Ze begint de video waarin ze zegt te walgen van een foto van Thierry Baudet. Ze liet een foto zien waarop Thierry Baudet met twee mannen staat. Of zoals Tromp het zegt 'grijnzende witte mannen'. Want dat maakt alles natuurlijk al een stuk duidelijk, of iets in die richting. Ze doelt daarmee op een foto waarop Thierry samen met James Ronald Kennedy staat, die het boek 'the South was Right' heeft geschreven.
Volgens Tromp zijn die man en dat boek echt heel erg belangrijk voor de Alt-Right beweging en is Baudet dan ook gelijk een racist. 'We moeten het beestje gewoon bij zijn naam noemen' zegt Tromp. Dit noem je dus 'guilt by association', schuldig zijn door geassocieerd te zijn of worden met een 'fout figuur of beweging'.
Daarnaast zegt ze lukraak dat alle stemmers en volgers van Baudet ook seksisten en racisten zijn. Waarom dan? Dat legt ze even niet uit, want het is natuurlijk al heel logisch volgens haar dat het zo is. Een fundament onder deze propositie is natuurlijk helemaal niet nodig dan, denkt ze. Helaas is dat wel zo, Tromp, want je kan niet zomaar dit soort dingen roepen zonder een goede onderbouwing, want je brengt daarmee levens in gevaar.
Daarnaast heeft Thierry al lang uitgelegd waarom hij op een foto staat met James Ronald Kennedy in DIT artikel. Een passage:

Toch ontstond grote ophef op internet. Ik zou een ‘racist’ zijn, een voorstander van slavernij, ik zou lid zijn geworden van de Ku Klux Klan. GeenStijl scandeerde zelfs dat ik nu ‘voor migratie van slaven’ zou zijn. Geen van de woedende reaguurders had blijkbaar enig idee wat deze auteur betoogt; en nog geheel los daarvan, geen van hen vindt blijkbaar dat je een ontmoeting met een auteur mag hebben ongeacht de vraag in hoeverre je het met hem eens bent. Het Nederlands debat op z’n smalst.

Die heeft Tromp natuurlijk niet gelezen, anders had ze deze video niet gemaakt, want het boek gaat niet over de verdediging van slavernij of racistische elementen. Of ze heeft het wel gelezen, en maakte deze video alsnog. Dat noem je 'makkelijk scoren'.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten