Misselijkmakend EU-parlement komt met propagandavideo: 'Vluchtelingen zijn de redding van Europa!'

Geen categorieaug 17 2017, 17:00
Hoe groot zal de volgende leugen zijn waarmee de Brusselse elite ons zal kwellen?
Laat ik dit artikel starten door te zeggen dat ik zelden zó'n smerige, leugenachtige propagandastunt heb gezien als deze video van het Europees Parlement. We zijn inmiddels natuurlijk wel wat gewend van de eurofielen en kansenparelknuffelaars, maar alle leugens en politiek correcte fabeltjes in één video proppen, is zelfs voor de Brusselse elite een hoogstandje huichelarij.
De inwoners van Europa zien hun welvaart letterlijk en figuurlijk opgevreten worden door mensen die nog nooit een kiezelsteentje aan onze maatschappij hebben bijgedragen. Ze schreeuwen om veranderingen, maar het inefficiënte monster dat de Europese Unie heet, wil daar niets van weten. Hoewel niemand daarop zit te wachten, gaan zij vrolijk door met het pushen van hun agenda die Europa zo snel mogelijk moet doen overstromen met - bij voorkeur islamitische - migranten. Of ze dat uit onmacht of uit echte overtuiging doen is niet eens zo relevant: wij zijn hoe dan ook de klos.
"Vluchtelingen komen en masse hierheen, en dat kun je maar beter slikken" lijkt de boodschap van de video die het Europees Parlement donderdagmiddag haar Twitterpagina op smeet. Sterker nog: migranten zijn de redding van Europeanen! Kijk maar mee, al is het aan te bevelen een teiltje bij de hand te houden:
Ik heb nog nooit zóveel leugens over migratie bij elkaar gezien. In de feel good-video worden meerdere migranten gevolgd, die natuurlijk allemaal als hét toonbeeld van succesvolle integratie moeten overkomen. Bij het uitkiezen van die mensen snijdt het parlement zich echter al meteen in de vingers: één van hen is fotograaf, en een ander wil cricketspeler worden. Inderdaad, precies van die carrières waarbij je wel héél veel talent en geluk moet hebben om er meer dan een droge boterham mee te verdienen, en dus nou niet bepaald iets wat zegt "dat zou je gemiddelde migrant uit Somalië ook kunnen". Het zijn uitzonderingen, en hoeveel ik die jongens het van harte toewens, is hun lot voor 99,999% van de migranten niet weggelegd.
Hield het daar maar op. De video laat helaas niet enkel een veel te rooskleurig beeld zien - in plaats van migranten te tonen dat het gros van hen hier waarschijnlijk nooit aan de bak zou kunnen komen door hun gebrek aan scholing - maar liegt er ook keihard op los. Het begint al in de eerste minuut. Cecilia Wikström, een Europarlementariër namens de liberale Liberalerna, de Zweedse vriendjes van Alexander Pechtold, trapt af:

The demography shows us that we are a continent where we will need people to come and to work and to settle here in order to maintain the level of our welfare systems all over.

Het spijt me, maar heel anders kan ik dit niet formuleren: hoe dom kun je zijn? Het is het bekende fabeltje over de demografie: wij zetten zelf te weinig kinderen op de wereld, dus moeten we migranten binnenhalen om de bevolking niet te doen krimpen. Dat is dus grote, dikke onzin. We hebben inderdaad te weinig jonge mensen om onze ouderen te onderhouden, maar dat los je niet op door dan maar jongeren - die toch nauwelijks zullen werken, maar dat terzijde - ergens anders vandaan te halen. Dan krik je je bevolking op de korte termijn op ja, maar op de lange termijn maak je het alleen maar erger, aangezien die ook weer oud zullen worden, waardoor je weer meer migranten moet binnenhalen, enzovoort. In plaats daarvan moet je eindelijk eens Europeanen weer gaan stimuleren om meer kinderen te krijgen: structurele oplossingen dus. Helaas is dat nou net iets waar Brussel niet van houdt.
Ook de rest van de drie minuten-durende video zit vol met linkse fabeltjes die met simpele logica ontkracht kunnen worden. Het zou bijna grappig zijn, als we het niet over onze toekomst zouden hebben. En daarom is het simpelweg om te janken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten