Neonazi’s zijn enorm blij met Trumps non-veroordeling van nazigeweld: “Heel erg goed! Niet specifiek tegen ons!”

Neonazi’s knijpen in hun handjes met de huidige president van de Verenigde Staten. Gisteren weigerde Trump specifiek om neonazi’s de schuld te geven van een gewelddadig en haatzaaiend protest. Dat hebben de extreem-rechtse kaalkopjes zelf ook opgemerkt, en ze zijn daar zeer verheugd over.

Wie dacht dat het neonazisme een dode politieke stroming was komt helaas bedrogen uit. Het anti-joodse, anti-zwarte en anti-normalemensen gedachtengoed is helaas nog altijd springlevend, en zeker in de Verenigde Staten. In Charlottesville in Virginia was dat gisteren goed te zien. Men liep er rond met hakenkruizen, Hitlergroeten en KKK-puntmutsen. Een tegendemonstratie werd opgeschrikt door maar liefst drie brute moorden: racisten besloten door een menigte te rijden, en richtten daarbij een bloedbad aan.

Op zo’n moment is het tijd voor politiek leiderschap. Om aan te geven dat zulk haatzaaiend gedachtengoed én geweld gewoonweg geen plaats heeft in de Amerikaanse maatschappij. Een kans, bovendien, voor president Trump om te bewijzen dat hij er écht voor alle Amerikanen is, en niet alleen voor racistische blanken. Dat lijkt een eenvoudige opgave.

Maar zoals we inmiddels gewend zijn van Trump, was dat echter veel te veel gevraagd van de 45e President van de Verenigde Staten. In plaats daarvan zei Trump dat hij de “vele kanten” veroordeelde, en weigerde specifiek in te gaan op de nazistische haatzaaiers en het bloed aan hun handen. Voor de meeste Democraten én Republikeinen was dat veel te weinig, maar één groepering was wél blij met Trumps botte weigering om een nazi een nazi te noemen: neo-nazi’s.

Op hun website Daily Stormer prezen ze de zakenman uit New York de hemel (of moeten we zeggen: walhalla) in:

“Het commentaar van Trump was goed. Hij heeft ons niet aangevallen. He zei alleen dat het land moest samenkomen. Niets specifiek tegen ons. […] Hij zei dat hij van ons allemaal houdt. Ook weigerde hij een vraag te beantwoorden over Witte Nationalisten die hem ondersteunen. Totaal geen veroordeling. Toen hij gevraagd werd te veroordelen, liep hij de kamer uit. Heel, heel erg goed. God zegene hem!”

Vandaag is absoluut geen goede dag in Amerika, dus. Extreem-rechts gedachtengoed is een beetje meer gemeengoed geworden, en dat is geen vooruitgang.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

93 reacties

 1. Bittereinder

  Voor de NEP journalist TIM de NEP journalist en tevens LEUGENAAR.
  https://www.youtube.com/watch?v=4UpF8H1Zjcw

  Kijk en luister maar eens naar deze ECHTE journalisten.
  Tim je bent een schande voor deze site en voor de journalistiek, meneer de vvd/d66 slapjanus! Dat jij nog met jezelf kan leven Tim is mij een raadsel, ik raad je ook aan om je gewoon aan te melden bij de vvd of d66 kun je vandaar meewerken aan de ondergang van de westerse samenleving, misselijk manneke.

  O ja ik speel idd erg op de man/vrouw, maar het moet maar eens afgelopen zijn met dit soort “journalisten”die zonder ook maar even echt op onderzoek uit te gaan van aller handen leugens over typen en de mensen hun geest vergiftigen met laster en leugens!! En daardoor meewerken aan de ondergand van ons land, Tim de geschiedenis zal ook hard over jou oordelen.

 2. Augustinyak

  Ach Anne Fleur Dekker koketteert met een foto van het Vrijheidsbeeld met een kopvod omgeknoopt om maar een voorbeeld te geven, een symbool van woestijnnazi’s, dit soort idioten daar moet je weinig aandacht aan besteden.

  Nu is het een keer extreemrechts die de provocaties van extreemlinks beantwoordt, maar de keren dat extreem-links, en niet te vergeten moslims zich misdragen zijn oneindig veel talrijker en veel gewelddadiger.

 3. Bittereinder

  O en voor de trollen zoek aub de taalfouten eruit.

  En Michael gooi die nep journalist zo snel mogelijk van je site af, hij is vergiftigd met de ziekte die liberalisme heet

 4. Ritter

  Trump heeft duidelijk het geweld van beide kanten veroordeeld, wat zeer verstandig is.

  Laten we vooral niet vergeten dat het extreem links was die naar demonstratie is gekomen om deze te verstoren. Als extreem links niet wat gekomen naar de demonstratie had de demonstratie vermoedelijk vreedzaam verlopen.

  ‘We Are Americans First’ Donald Trump Calls For Peace; Condemns Violence ‘From All Sides’
  http://www.breitbart.com/big-government/2017/08/12/americans-first-donald-trump-calls-peace-condemns-violence-sides/

  Natuurlijk willen de media (die vaak sympathiseren met links geweld) dat Trump zich richt op extreem rechts en links geweld ongemoeid laat.

  Onder Obama hadden extreem linkse groepen zoals Antifa en zwarte racistische groepen vrij spel en konden veel geweld uitoefenen zonder dat Obama deze veroordeelde.

  Obama heeft zelfs “Black Lives Matters” in het Witte Huis uitgenodigd terwijl deze zwarte racistische groepering verantwoordelijk is voor talloze rellen en vernielingen en heeft opgeroepen blanke politie agenten neer te schieten.

  Wat de media dwarszit is dat deze extreem linkse groeperingen nu ook door Trump worden veroordeeld. Dat zint de media niet.

 5. K.Dopper

  Extreem-rechts weet donders goed in Trump een trouwe bondgenoot te hebben.

  Laten we hier nou niet net doen alof dat niet algemeen bekend was.

  1. Nasrani

   Dat is niet algemeen bekend hoor. En het is ook nog eens niet waar. Dus onzin verkopen doe je maar ergens anders. Pseudo psycholoogje.

   1. K.Dopper

    David Duke zei het gisteren toch heel helder: ““We are determined to take our country back,” Duke said from the rally, calling it a “turning point.” “We are going to fulfill the promises of Donald Trump. That’s what we believed in. That’s why we voted for Donald Trump, because he said he’s going to take our country back.””

    Wie spreekt hier onzin?

    1. IJscoman

     Jij spreekt per definitie altijd onzin, ouwe Asperger. Dat komt door je foute ouders en je dna-gebrek.

     1. K.Dopper

      Arme kerel!

     2. IJscoman

      Vind je het niet vervelend Wim, dat iedereen je hier schaakmat zet, beter in argumenteren is dan jij, meer weet en beter geinformeerd is? Het lijkt me nogal ontmoedigend om steeds weer van een koude kermis thuis te komen, afgedroogd te worden, voorbij gestreefd in kennis en kunde: je kunt beter het bijltje erbij neergooien, dit wordt nooit meer wat.

 6. DeKadt

  De oorzaak van deze extreem linkse en rechtse ontsporingen ligt diep besloten in de Amerikaanse geschiedenis. De beter geïnformeerden onder ons weten dat het allemaal niet zo zwart/wit is als de media altijd doet voorkomen. Er is een ‘unconvenient truce’ die sluimert …

  Zoals bijvoorbeeld dat de Ku Klux Klan de militaire tak is geweest van de Democratische Partij. Ze zijn opgericht door Democraten vlak na de burgeroorlog als para-militaire stootgroep om de segregatie in stand te houden. De KKK heeft NIETS met de Republikeinse partij te maken. Het is een overblijfsel van de duistere geschiedenis van de Democraten. Racisme en segregatie is de ruggengraat die als een rode lijn door de Democratische partij loopt. Dat heeft een lange en bloedige geschiedenis. Ondanks de pleister die Obama heet.

  De Democraten steunen nu het verwijderen van alle standbeelden uit die tijd. De Democraten willen dit stuk van de Amerikaanse geschiedenis wegpoetsen. Maar nu onder het mom dat het ‘foute’ geschiedenis is. Een even idioot als abject standpunt.

  De Democraten zijn een meester in het zichzelf opnieuw uitvinden. Nu (althans, sinds 1965) ontdekten de Democraten nieuwe inzichten en storten zich op ‘sociale’ programma’s en verdedigers van alle onderdrukten. Maar zelfs toen, in die roerige jaren zestig, waren de meeste Democratische stemmers VOOR het in stand houden van de segregatie. De meeste Democratische congresleden stemden TEGEN de plannen van desegregatie. Veel mensen weten dit allemaal niet,

  De Democraten trachten (nu nog) zelfs de geschiedenis te veranderen door hun erfzonden over te hevelen naar de Republikeinen! Daarom denken veel mensen vandaag de dag dat racisme bij de Republikeinen vandaan komt. En de NOS & Co doet graag mee natuurlijk…

  De feiten zijn echter zo helder als glas. De racistische groepen in de VS zijn een amalgaam van nationalistische, racistische en activistische reactionaire stromingen die er altijd al zijn geweest. In 1860 is er een oorlog voor gestart. Tegenwoordig wordt dat allemaal makkelijk met het etiket ‘extreem rechts’ afgeplakt maar het ligt allemaal toch echt net iets anders.

  Figuren die tegenwoordig met hakenkruisen lopen zijn in de VS niet strafbaar (vrije meningsuiting) en mensen die met vlaggen van de Zuidelijke (Democratische) Confederatie lopen ook niet. Zelfs het roepen dat de VS een land alleen voor blanke moet zijn is niet strafbaar. Zolang er maar geen geweld wordt gebruikt. Op zichzelf genomen zoals een Democratie hoort te functioneren. Je bent vrij in je mening of je bent het niet. Soms is ‘leuk’ anders.

  Maar het verwijderen van standbeelden veranderd de geschiedenis niet. In de VS staan overal monumenten ter nagedachtenis van de burgeroorlog. Van beroemde mensen, politici, militairen en slagvelden. Het zijn allemaal onderdelen van hoe de VS is ontstaan. Het is hun DNA. Zo is dat lang gevormd, met vallen en opstaan. Met honderd duizenden doden en nog meer gewonden.

  In die burgeroorlog stonden de Democraten aan de verkeerde kant van de streep. Men vocht tegen het Noorden en VOOR segregatie. Maar dat is tegenwoordig een ‘unconvenient truce’ en vandaar de flip-flop in de afgelopen jaren. Nu wil de Democratische Partij zoveel mogelijk alle overblijfselen uit die tijd weg hebben. Omdat het ‘racistisch’ is. Tja.

  Die standbeelden moeten dus blijven. Net zoals hier in Nederland alle standbeelden uit onze geschiedenis moeten blijven. Met duivenpoep en al. Maar ook hier lopen er idioten rond die onze geschiedenis willen herschrijven. Het is een hellend vlak. Een volk dat zijn geschiedenis niet kent is gedoemd die te herhalen. En zo is maar net.

  1. Ni28

   Onthullend verhaal.

  2. K.Dopper

   Ook de Kadt veroordeelt het geweld van extreem-rechts in Amerika niet. Al dit soort huichelachtige beschouwingen hebben tot doel dit geweld goed te praten.

   1. ayreonaut

    Dopper, onderbouw huichelachtige beschouwingen.
    Wees is een grote jongen en kom met gedegen argumenten.

    Vraagje, wanneer is voor het eerst een republikein gekozen als senator in de zuidelijke staten? Het jaartal zal je verbazen.

    1. corfo

     @ ayreaonaut.
     U moet die figuur niet van zulke moeilijke vragen stellen hoor.
     Hij zit nu met z’n handen in z’n haar te bedenken hoe hij nu hier weer onderuit moet komen. ’t Betreft een zeer laffe leugenaar n.l.

 7. Ni28

  Trump heeft gezegd dat het land moest samenkomen, het verstandigste wat hij kon zeggen en het enige goede. Niet olie op het vuur gooien zoals de linksen zouden willen. Trump is geen scheidsrechter maar president en dat voor alle Amerikanen. Verdeeldheid zaaien vanuit zijn post is de slechtste optie. De rechtse extremisten moeten niet zijn standpunt als overwinning beschouwen maar goed nadenken of hun extremisme niet in de weg staat. Het geldt voor links net zo. Met extremisme zijn er nooit winnaars maar alleen verliezers.

 8. Ritter

  Nogmaals Trump heeft het geweld van beide kanten (extreem links en extreem rechts) veroordeeld! Maar voor de tegenstanders van Trump is het nooit genoeg.

  Overigens heeft Obama het vele geweld van Antifa en “Black Lives Matters” niet veroordeeld tijdens zijn 8 jaar presidentschap. En het zijn deze groeperingen die niet alleen veel geweld en vernielingen uitoefenen bij demonstraties maar ook een andere mening willen censureren. Vooral op scholen en universiteiten en bij demonstraties van politieke tegenstanders.

  En deze linkse gewelddadige groeperingen waren zeer blij met Obama. Maar daar hadden de media kennelijk geen moeite mee.

  Maar de media hebben/hadden geen probleem het linkse geweld en de non-veroordeling van Obama van groepen als Anfita en “Black Lives Matters”.

  Het is precies zoals Corey Stewart zegt in onderstaand interview over de dubbele standaard en hypocrisie in de media:

  “The left has been violently attacking conservative politicians and conservatives. And the left-wing mainstream media has been essentially condoning it. Democratic and other left-leaning politicians very rarely ever condemn violence that is perpetrated by the left. There’s a double standard and some hypocrisy here by the media, by the left and even by a lot of establishment Republicans.

  We have the violent left which recently attacked a U.S. Congressman [Steve Scalise], which has been attacking Trump supporters across the country, and I never hear Democratic politicians condemning them. I’m not going to play their game. I am not going to condemn anyone other than the criminal. We always have to protect citizens who are trying to exercise their First Amendment rights. From my perspective, there were a lot of left-wing agitators who violently attacked citizens who were trying to espouse their views last night and today.

  http://www.breitbart.com/big-government/2017/08/12/exclusive-tim-kaines-republican-challenger-corey-stewart-condemns-violence-in-charlottesville/

 9. Two Ravens Black Kettle

  Trump keurt alle geweld af.
  Links, rechts, boven, onder
  Ik ben daar blij mee.
  In NL omarmen we moordenaars en serieverkrachters.
  Sterker nog
  Jihadisten die Yezedi en Christen meisjes kapot verkrachtte krijgen hier gratis geld.
  Dat noemen ze: humaniteit.
  Nederland is het nazi opvang centrum zoals Argentinia dat was net na WO2
  Dus Kaaskoppen die Trump veroordelen omdat hij AL! het geweld veroordeeld neem ik met een fors korreltje zout.
  Mijn hemel Geenstijl is ook al veranderd in CNN/Morning Joe/Joop.nl.
  Waar blijft het gezond verstand ?
  De verhoudingen ?
  Dat rare Dingetje genaamd Realiteit ?

  Als ik de mensheid overzie dan wanhoop ik (niet soms, altijd).
  Een kudde op hol geslagen -elkaar na-snaterende lemmingen

 10. K.Dopper

  Is het toeval dat extreem-rechts hier de terroristische methoden van ISIS overneemt?

  1. sjun

   Ik heb nog geen onthoofding gezien K.Dopper. Buiten dat vind ik het ook al merkwaardig waar de term extreem rechts vandaan komt om demonstranten te duiden die zich niet langer laten intimideren.

   1. K.Dopper

    Het is niet zo vreemd om figuren die met hakenkruizen rondlopen en ‘blood en soil’ krijsen extreem rechts te noemen.

    Onthoofdingen waren er niet maar ik doelde op de methode om met een auto op onschuldge burgers in te rijden. Dat is een terroristische methode van de IS-barbaren, zoals je mogelijk weet. In dit verband wijs ik ook op het pleidooi van je vriend King George die bepleitte moslims de keel af te snijden. Nam je daar al afstand van?

    1. Augustinyak

     ‘In dit verband wijs ik ook op het pleidooi van je vriend King George die bepleitte moslims de keel af te snijden. Nam je daar al afstand van?’

     King George bepleitte helemaal niet moslims de keel af te snijden, die leugen poneer je nu wel parmantig onder talloze aliassen Hutten, maar de context waarin King George bepleitte om is een moslim de keel af te snijden was gelegen in het feit dat moslims dit bij dieren doen en opperde om een moslim dit eens aan den lijve te laten ondervinden zodat zij weten wat het is, jij bent toch zo’n dierenvriend Hutten gezien je regelmatige afkeer van de bio-industrie, dus waarom hou jij angstvallig altijd je moslimgabbers uit de wind in deze? Vieze leugenaar….

     1. K.Dopper

      De context van deze uitspraak is Rob mogelijk niet bekend: ” Twee belangrijke figuren op dat forum werden Jan Peter Mante uit Zeist (oprichter van het forum, onder pseudoniem JPM) en Olaf Baas uit Hoorn (pseudoniem “King George”) (3). Olaf Baas had zich op het Forum voor de Vrijheid al laten kennen als iemand met zeer extreme uitspraken. Zo schreef hij in 2010: ‘Moslims zijn schapenmoordenaars. Oog om oog tand om tand maar eens een keer? Een Moslimpje de keel doorsnijden? Ik zeg: Doen!’”

     2. Augustinyak

      Het was een retorische vraag van King George, Hutten, en een ‘moslimpje de keel doorsnijden’ gevolgd door een vraagteken in die context is nog niet ‘moslims de keel afsnijden’ zoals jij leugenachtig telkens insinueert, je blijft dus een vieze leugenaar Wim!

     3. K.Dopper

      De retorische vraag (Rob weet mogelijk dat dit geen vraag is maar een bewering in de vorm van een vraag) werd door Kodi helder beantwoord: “ik zeg: doen!”

      Neemt Rob afstand van deze bewering? Ik denk, gelet op zijn eerdere voorstel alle Nederlandse moslims in kampen op te sluiten en zijn voorstel moslims via halal-voedsel te steriliseren dat daar niet veel kans op is. Rob is een moordlustig type en Kodi een laf keffertje. Het schuim der natie, zogezegd.

     4. Augustinyak

      ‘Schuim der natie’ komende uit jouw naar zwavel riekende en leugenachtige scheve bek, klinkt mij als een compliment in de oren Wim.

      Ik zou mij pas zorgen gaan maken wanneer een landverrader en psychopaat zoals jij mij in lovende bewoordingen aan zou spreken.

      Nou toedels maar weer Wim, het was prettig om je weer eens de oren te wassen….

 11. Neworder

  Wat die Dombo op zijn minst kan doen is het veroordelen van racisme en Jodenhaat.

  1. Ritter

   Neworder

   Dat heeft Trump gedaan.

   ““We condemn in the strongest possible terms this egregious display of hatred, bigotry, and violence on many sides, on many sides,” he stressed”

   http://www.breitbart.com/big-government/2017/08/12/americans-first-donald-trump-calls-peace-condemns-violence-sides/

   1. Beukman

    Trump is een laffe hypocriet:

    “Reporters attempted to ask the President whether he condemns white nationalists or if he considers the car slamming into counterprotesters terrorism. Trump, in the past, has been quick to label foreign events terrorism and has slammed fellow politicians for not quickly labeling attacks as terrorism.”

    Het is sowieso niet kies om een moord door één partij op één hoop te gooien met het gooien van stenen door de andere partij.

    Stel je toch eens voor als na de moord op Van Gogh de MP had verklaard: “We veroordelen in de sterkst mogelijke woorden het geweld aan vele kanten, vele kanten.”
    DDS was ontploft.

    http://edition.cnn.com/2017/08/12/politics/trump-statement-alt-right-protests/index.html

    1. Two Ravens Black Kettle

     Na de moord op Theo van Gogh wilde ze het grondwetsartikel van blasfemie aanscherpen als presentje naar Mohammed B toe, als toetje werd Hirsi Ali het land uitgejaagd.
     Na de moord op Fortuyn werd de dader beloond voor bewezen diensten door de Politieke Rechtbank.
     Na elke islamistische slachtpartij buitelen de betere mensen over elkaar heen om alles en iedereen de schuld te geven, inclusief de slachtoffers en nabestaanden. Alles en iedereen behalve de daders en een zekere heilig verklaarde religie.
     Sterker nog Famkuh en die Armeense genocide ontkenner ontwikkelden meteen een wetje waarop de islamisering een handje geholpen werd.
     Dat noemen ze Progressief en Solidairiteit.

     “We condemn in the strongest possible terms this egregious display of hatred, bigotry, and violence on many sides,”
     – Donald Trump-

     1. Beukman

      “als toetje werd Hirsi Ali het land uitgejaagd.”

      Ach ja, das waar ook. Verraden door Ebru Umar.

      Enfin. Je kan wel weer aan komen kakken met de eeuwige Femke, het doet niets af aan het feit dat Trump een hypokriet is, een zwak ventje dat uit alle macht probeert om het meest onfrisse deel van zijn achterban te behagen.

     2. Floris

      Je maakt jezelf belachelijk met je Trump-obsessie, oikofoobje.

     3. Two Ravens Black Kettle

      Wist u dat Groen Links is ontstaan uit ondermeer de CPN.
      Meer dan 100 miljoen doden.

      Nog nooit excuses gehoord van die club.

      Enfin nogmaals voor Beukman

      “We condemn in the strongest possible terms this egregious display of hatred, bigotry, and violence on many sides”

      Moet ik het voor U vertalen ?

    2. Ritter

     Beukman

     CNN en andere media proberen Trump te koppelen aan extreem rechts. Zo schofterig zijn deze z.g journalisten die zich als anti-Trump activisten gedragen.

     Trump heeft duidelijk het geweld van beide kampen veroordeeld. Zeer wijs van Trump.

     En zoals als gezegd heeft Obama in zijn acht jaar niet het geweld van de zwarte racistische groepering “Black live Matters” veroordeeld; heeft heeft ze zelfs beloond door de uit te nodigen in het Witte huis.

     Als de extreem linkse tegenstanders niet naar de betoging waren gekomen was de betoging vermoedelijk rustig verlopen. Maar links is naar de betoging gegaan om de boel te verstoren.

     Dus nogmaals heeft Trump terecht beide kampen veroordeeld voor het geweld.

     1. Floris

      Zodra er ergens een demonstratie is van rechts zijn de antifa’s er ook om te gaan matten. Andersom zie ik dat nooit.

      Wie initiëert dus STELSELMATIG het geweld? Extreemlinks.

      Trump is nog mild geweest door daar de nadruk niet op te leggen.

     2. Beukman

      Leuk geprobeerd @Ritter, maar als de neonazi’s thuis waren gebleven, was er ook niks gebeurd.
      Feit is dat een van de neonazi’s een terroristische aanslag heeft gepleegd met een dode en vele gewonden tot gevolg.

      Stel dat Hollande na de aanslag op Charlie Hebdo had gezegd: “Ik veroordeel het geweld van vele kanten”, hoe had je dan gepiept?

    3. K.Dopper

     Floris heeft een nieuw woord geleerd en die wil hij er bij iedereen inrammen.

     Jammer dat het een onzin-term is.

     1. Ni28

      Niet iedereen is zo knap als uzelf denkt te zijn. Narcisten doen dat eenmaal. Zoek hulp!

    4. Bertje1234

     Het geweld kwam dan ook niet van 2 kanten tijdens de moord op van Gogh, onzinnige vergelijking dus. Maar onze journalisten zijn wel in staat om vlak na een aanslag in bijv. Nice nog even te benadrukken dat extreemrechts toch echt een groter probleem is. Een zeer correcte reactie van Trump dus waar de linkse sharia-apologeten nog van kunnen leren.

  2. Obiwokekenobie

   Waarom racisme en jodenhaat? Is het apart benoemen van joden geen vorm discriminatie?

 12. K.Dopper

  Zijn de rechtse reaguurders op dit blog van mening dat de gek die hier op de demonstrerenden inreed de doodstraf moet krijgen?

  1. Neworder

   Kom op zeg, het was voor de goede zaak.
   Die linkse mevrouw had daar niks te zoeken..
   Dus vrijspraak.

  2. IJscoman

   Onze asperger-patient, narcistisch hoog moreel verheven, probeert het weer eens met een gewetensvraag. Ga je zondagmiddagspuit even bij de zaalzuster halen, DropperT

   1. K.Dopper

    Ik zie dat de gewetensvraag listig wordt ontweken.

    Ik had niet iets anders verwacht.

    1. IJscoman

     Voorspelbare reactie van een autist.

    2. meanstreak2099

     de doodstraf weet ik niet maar dit persoon moet zich zeker voor de rechter beantwoorden voor moord of doodslag met voorbedachte raden

     1. corfo

      @ meanstreak2099.
      Natuurlijk moet zo’n persoon voor de rechter komen om zich te verantwoorden’
      Nét zoals met de moordenaars van dhr. Fortuyn en Theo van Gogh is gebeurd. Ik verwacht alleen dat de moordenaar in Amerika een wat andere straf zal krijgen, n.l. de doodstraf (ná bewezen-verklaring); iets waarvan weldenkenden in NL alleen maar kunnen dromen voor moordenaars in dit “rijke” landje.

  3. ayreonaut

   Nee, de man was verward, suiker-patient of had een andere aandoening die hem niet toerekeningsvatbaar maakt. (vrij naar de werken van de MSM)

   1. meanstreak2099

    die argumenten werken in amerika niet, al ben je niet voor rede vatbaar je word nog steeds voor het delict veroordeeld

 13. Ritter

  “Neonazi’s zijn enorm blij met Trumps non-veroordeling van nazigeweld”

  Kennelijk niet allemaal. David Duke bekritiseerd Trump omdat, zoals hij zegt, de rechtse demonstranten vreedzaam demonstreerden en toen de linkse demonstranten aankwamen deze de rechtse demonstranten begonnen aan te vallen.

  David Duke Rips Into Trump and Virginia Governor
  http://insider.foxnews.com/2017/08/12/david-duke-attacks-trump-and-virginia-governor

 14. Two Ravens Black Kettle

  “We condemn in the strongest possible terms this egregious display of hatred, bigotry, and violence on many sides,”

  – Donald Trump-

  Soms denk ik dat ik in een parallel universum vertoef maar wat zegt Trump wat zo ‘bizar’ zou zijn.
  Geweld van neonazi’s wordt afgekeurd, dit zwijn dat inreed op demonstranten maar ook het geweld van de anti-facisten nazi’s.
  Het met het uur steeds meer op het NRC lijkende Geenstijl zit ook al als een dolle Mina te virtue signalling
  Moet nou echt 100% van alle media outlets anti-Trump zijn ?
  Gewoon alles en iedereen van Joop.nl tot Geenstijl en NRC tot RTL ?

  Gelukkig heb ik (voor zolang het duurt want de Epoche van de Vrijheid van Meningsuiting is bijna voorbij (als ie al ooit bestaan heeft maar het gaat nu wel erg rap) nu op de achtergrond Dave Rubin (nu gesprek met Gad Saad)
  Beiden geen fans van Trump maar wel eerlijk.
  En dat is dus radicaal en revolutionair in deze merkwaardige wereld.

  “We condemn in the strongest possible terms this egregious display of hatred, bigotry, and violence on many sides,”

 15. Obiwokekenobie

  Je krijgt het haast niet verzonnen… terwijl links en recht elkaar proberen de kop in te slaan ploegt een jood met zijn auto door de menigte. Beetje jammer dat hij ook niet op de andere groep in reed… brengt toch een beetje balans dan.

 16. George Knight

  Eens met het commentaar. Goed dat Tim Engelbart het hier zo duidelijk opschrijft. Dat geeft vertrouwen in de rechtsstatelijke opstelling van DDS.

  President Trump heeft een kans laten passeren om het geweld van extreem-rechts te veroordelen. Reden? Republikein en oud-CIA agent Evan McMullin doet een poging: ‘The reason why they don’t do that — and I know because i’ve been a part of it, I’ve seen it myself — is that there’s a taboo within the Republican Party about attacking racism in America… There is an element of the Republican base that is racist, and our leaders are afraid to stand up to them because, if they do so, they’ll be criticized, and they’ll potentially lose votes.’

  Electorale redenen dus. Waarbij het overigens de vraag is of president Trump wel een Republikein is. Velen zien hem toch eerder als een omgeturnde Democraat. Enfin, Trump is bang om delen van zijn achterban tegen de haren in te strijken en te verliezen. Bij een toch al historisch lage populariteit heeft hij daar nog gelijk in ook. Maar zo laat hij zich wel gijzelen door deze rechts-extremisten.

  Maar als één ding duidelijk is, dan is dat witte Amerikanen niet gediscrimineerd worden. Hooguit wordt hun aloude voorkeurspositie ter discussie gesteld. Maar dat is iets anders.

  1. Two Ravens Black Kettle

   “Maar als één ding duidelijk is, dan is dat witte Amerikanen niet gediscrimineerd worden. Hooguit wordt hun aloude voorkeurspositie ter discussie gesteld. Maar dat is iets anders”.

   Black Racist Thugs Kidnap and Torture White Special Needs Man

   https://www.youtube.com/watch?v=YMhdPbe23wU

 17. Bertje1234

  Hij heeft het geweld toch gewoon afgekeurd? Wat moest hij dan zeggen? Aangezien antifa doelwit was van deze actie, moet de dader wel een blanke rascist zijn. En alhoewel er nog geen onderzoek gedaan is, voel ik me als president verplicht om de ideologie van de dader te benoemen. Dit was een rechtse rascist, dat zijn ze tenslotte allemaal als ze antifa en de democraten niet steunen. En alhoewel er geen politieke groepen de aanslag hebben geclaimd, maak ik deze claim maar bij voorbaat: dit was geen verwarde man, maar een onderdeel van een ideologie. Het is de schuld van de nationalisten.

  Dat zou hij zeker moeten zeggen?

  Als er Han vd Horst of Chris Aalberts boven dit stuk stond dan zou ik het zo geloven.

 18. corfo

  Afschuwelijk wat daar in Amerika is gebeurd, nét zo afschuwelijk als wat Volkert v.d. Graaf flikte én de parasiet die Theo van Gogh vermoordde.
  Ik hoorde in ’t journaal (t.v.) de verslaggevers niets anders krijsen als : “Racisme, racisme !” Ik heb dat kennelijk gemist bij de moordenaar van dhr. Fortuyn, maar ook bij de moordenaar van Theo van Gogh !

  1. Floris

   Links krijgt een harde plasser als die neonazi’s uit hun holen komen. Breivik hebben ze ook tot de laatste druppel uitgemolken.

   De werkelijkheid is dat (zeker in Europa) die neonazi’s getalsmatig niets voorstellen in vergelijking met extreemlinks en qua gewelddadigheid verbleken bij het islamitische geweld.

   1. K.Dopper

    ‘Harde plasser’

    😉

   2. K.Dopper

    Floris vindt kennelijk dat we niet overdreven moeten doen over de 77 doden die Breivik veroorzaakte en ook verder stelt extreem-rechts weinig voor: https://www.volkskrant.nl/buitenland/niet-63-maar-849-racistische-moorden-in-duitsland~a3558296/

    De islamisten moeten nog behoorlijk aanpoten om extreem-rechts in slachtofferaantal te overtreffen.

    1. Augustinyak

     Daar komt die Hutten hufter weer met dat VK linkje vol met aannames, heb je nu echt niet wat anders trol?

     1. K.Dopper

      Ja, Rob, ik snap dat dit verhaal groot onbehagen wekt.

     2. Augustinyak

      Onbehagen? Nee hoor trol, je zet jezelf enkel flink te kakken, die zogenaamde 849 moorden van jou gepleegd door extreemrechts zijn nooit bewezen maar slechts verdachtmakingen die jij presenteert als een feit, lul!

     3. Floris

      Nee, hij heeft niets anders. En zoals ik al zei, Breivik wordt tot op de laatste druppel uitgemolken.

     4. Floris

      @ Augustinyak. Hij is, en dat is typisch links, helemaal niet in de waarheid geïnteresseerd. Dus heeft hij geen moeite om met leugens en halve waarheden aan te komen kakken.

      Kennelijk beseft hij niet dat hij daarmee z’n eigen geloofwaardigheid ondergraaft.

     5. K.Dopper

      Rob de Haan weet donders goed dat zijn rechts-extremistische vrienden in Duitsland vele moorden pleegden. De exacte aantallen kennen we niet maar net zoals Breivik waren het vele tientallen, daaraan twijfelt niemand.

      https://www.nrc.nl/nieuws/2011/11/23/duitse-neiging-is-neonazis-te-relativeren-12110719-a1301480

     6. Augustinyak

      Nu zijn het er ineens weer tientallen, zojuist wist hij uit zijn scheve bek te krijgen dat het er 849 waren volgens het vod de VK, je lacht je toch rot met die trol?

     7. K.Dopper

      Nee hoor, die tientallen staan vast maar er zijn aanwijzingen dat het er veel meer zijn.

 19. Bertje1234

  Trump heeft al vaak afstand genomen van de KKK en dit soort types in het algemeen. Wanneer hij het geweld hier veroordeeld is dat opnieuw duidelijk. Dat dit een extremist was wist iedereen al. We wisten van Trump ook al dat hij pro-israel was een een joodse schoonzoon heeft. Maar toch moeten we blijkbaar van hem verwachten dat hij dit nog even expliciet zegt alsof dit nog niet duidelijk was? Gaan we dat ook verwachten van Rutte en Merkel dat ze voortaan de Koran opslaan en alle standpunten expliciet opzeggen waar ze het niet mee eens zijn na een aanslag?

 20. Beukman

  Mocht iemand morgen Geert in zijn auto overhoop rijden, dan zal ik de eerste zijn om in de sterkst mogelijke woorden het geweld aan vele kanten, vele kanten te veroordelen.

  1. Floris

   Ook Beukman heeft een harde plasser gekregen: eindelijk weer eens wat geweld van “rechts”.

   En helemaal mooi: Trumpie heeft het niet hard genoeg veroordeeld.

   Pas je op dat je je onderbroek niet benat?

   1. Beukman

    Jij kent mijn plasser niet @Floris, en als je het niet erg vindt wil ik dat graag zo houden.

    1. Floris

     Daar ben ik ook helemaal niet nieuwsgierig naar.

     Maar even iets anders. Toen die moslim Theo van Gogh had vermoord, wat deed toen die linkse koningin?

     1. Two Ravens Black Kettle

      Die koningin holde zo rap als haar beentjes haar dragen konden naar de moskee om excuses te maken voor onze vrijheid van Meningsuiting.
      De zoon van Theo kon kapotvallen.

     2. Floris

      Zou Beukman daar verontwaardigd over zijn geweest?

     3. Beukman

      Zoals gebruikelijk is het weer eens zo’n opgekropt broodje lulverhaal, @Floris. Trix stuurde een telegram naar de ouders van Van Gogh, die dat waardeerden. En ze bezocht een moskee, in een klimaat waarin bepaalde types uiting gaven aan hun behoefte om de Nederlandse moslims eens even te grazen te nemen. Ik mag dat wel, zo’n koningin.

      Maar stel nou dat ze na de moord op Van Gogh had gesproken: “Ik veroordeel in de sterkst mogelijke woorden het geweld van vele kanten, vele kanten”, dan had ze van mij de wind van voren gekregen.

    2. K.Dopper

     Floris is erg bezig met plassers en anussen.

     Dat is voer voor psychologen, Beukman, laten we psychiater Floris op dat punt maar niet naar de kroon steken.

    3. ayreonaut

     Hij is lullig ehh lollig

 21. Two Ravens Black Kettle

  Overigens staan Beukmeister, de NRC, Geenstijl en K Dopper niet alleen in hun afkeuring jegens de oproep van Trump om de onderlinge haat en ‘bigotry’ te staken.

  Ook de KKK veroordeelt The Donald vanwege zijn oproep tot eensgezindheid en vrede.

  Former KKK leader David Duke strikes out at Trump for condemning a white nationalist rally: ‘It was white Americans who put you in the presidency’

  1. K.Dopper

   Ja, Duke vindt dat Trump nog duidelijker zijn verwantschap met extreemrechts in de V.S. moet uitspreken.

   1. Two Ravens Black Kettle

    Het is uw vrind,
    Niet de mijne.

    Maar – zoals gezegd – U bevindt zich in goed gezelschap.
    Zit nu wat op youtube rond te surfen, een donkere dame, professor die jarenlang racisme heeft bestudeerd. Ze is woedend op de ‘double standards’ van de MSM.
    Opvallend dat er duizenden van die mensen zijn
    Even opvallend is dat dit soort geluiden nooit op onze ‘diverse’ en ‘veelkleurige’ radio en tv te horen en zien zijn.

    Enfin
    In tegenstelling tot K. Dopper en David Duke steun ik wel de oproep van de heer Trump om de onderlinge haat, geweld en ‘bigotry’ te staken.

    1. Floris

     “Ze is woedend op de ‘double standards’ van de MSM.”
     ——————————————————-
     Links hanteert die dubbele standaard al decennia. Zonder enige schaamte, zonder scrupules.

     1. Two Ravens Black Kettle

      Yep
      En er zijn tienduizenden mensen van allerlei kleurtjes (want dat vindt Links het allerbelangrijkste; iedereen moet een label krijgen, een stempel, een stigma, iedereen in een hokje, elke baby die op de aardkloot komt gerold moet gecategoriseerd te worden. Fysieke Kenmerken. Links is geobsedeerd door het sociaal darwinisme) die meningen verwoorden die indruisen tegen de gevestigde PC-terreur.
      Maar zij hebben geen toegang tot de media.
      Geen toegang tot het politiek discours.
      Monddood.

      Momenteel is de Gedanken-Gestapo op bevel van de linkse heldin Frau Merkel Youtube aan het opschonen.
      Ook daar zal binnenkort nog maar 1 mening zijn toegestaan.
      1 Gedachte. 1 Mond.
      Dat noemen ze; diversiteit van opinie.
      En het tuig dat zich in NL valselijk tooit met de term Journalist doet alsof hun neus bloedt (sterker nog, onder hen schuilen de meest fanatieke ‘foute mening’ jagers).

     2. K.Dopper

      Ik vermoed dat Two Raven zich in een permanente staat van dronkenschap bevindt: wat een onsamenhangend gebral.

      Het beste lijkt me niet meer op hem te reageren.

     3. IJscoman

      Dropper, als asperger kun jij dit glasheldere verhaal van Two Ravens niet volgen, dat begrijpen we allemaal. Het gaat boven je pet, je kunt je niet inleven, het gaat teveel kanten op.

      Geeft niet hoor. Maar houdt liever je gore bek.

     4. K.Dopper

      Rustig maar, IJscoman, net als Floris verlies je jezelf voortdurend in emoties van woede en frustratie. Daardoor ben je in de inhoudelijke discussie niet echt serieus te nemen: je hebt al verloren voordat je denkt te kunnen deelnemen.

     5. ayreonaut

      A Dopper

      “Ik vermoed dat Two Raven zich in een permanente staat van dronkenschap bevindt: wat een onsamenhangend gebral.

      Het beste lijkt me niet meer op hem te reageren.”

      Dat zijn er dan twee die we vanaf nu kunnen overslaan

 22. K.Dopper

  Het Witte Huis probeert de schade van de stupide uitspraken van Trump te beperken.

  http://www.politico.com/story/2017/08/13/trump-charlottesville-extremist-groups-241590

  1. Two Ravens Black Kettle

   Politico ?
   Ga je dadelijk ook nog Morning Joe aanhalen of de wijsheden gedebiteerd door Arnold Grunberg.
   Of David Duke die net als U ook erg boos is op de wijze en vredelievende woorden van de heer Trump.
   Haat is niet het antwoord, beste K. Dopper

   1. Bittereinder

    Het leven van een trol bestaat uit haat.
    Vooral haat jegens zichzelf, wat ze moeten uiten op een ander.
    Een trol voelt zich pas goed als een ander zich ellendig voelt. Het is een parasiet als het ware, het zou me niks verbazen als de trollen hier nog bij mammie wonen (pappa is al vertrokken).

    Laat ze zichzelf maar goed voor aap zetten, dat is voor iedereen vermakelijk.
    Zo doen ze nog iets goeds voor de maatschappij en helpen ze mee met het ontmaskeren van hun eigen op leugens gebaseerde wereldbeeld.

 23. Bittereinder

  Vopr de trollen en mensen die wel op zoek zijn naar feitelijke informatie, hier een link wat het verhaal van Two Ravens Black Kettle bevestigd.

  https://www.youtube.com/watch?v=0It0oQp4KVg

  Two Ravens Black Kettle 2 uur ago

  Yep
  En er zijn tienduizenden mensen van allerlei kleurtjes (want dat vindt Links het allerbelangrijkste; iedereen moet een label krijgen, een stempel, een stigma, iedereen in een hokje, elke baby die op de aardkloot komt gerold moet gecategoriseerd te worden. Fysieke Kenmerken. Links is geobsedeerd door het sociaal darwinisme) die meningen verwoorden die indruisen tegen de gevestigde PC-terreur.
  Maar zij hebben geen toegang tot de media.
  Geen toegang tot het politiek discours.
  Monddood.

  Momenteel is de Gedanken-Gestapo op bevel van de linkse heldin Frau Merkel Youtube aan het opschonen.
  Ook daar zal binnenkort nog maar 1 mening zijn toegestaan.
  1 Gedachte. 1 Mond.
  Dat noemen ze; diversiteit van opinie.
  En het tuig dat zich in NL valselijk tooit met de term Journalist doet alsof hun neus bloedt (sterker nog, onder hen schuilen de meest fanatieke ‘foute mening’ jagers).

 24. Guus Geluk

  De neonazi’s zijn maar wat blij met Trump in het nieuwe huis. Van hun stem is hij weer verzekerd. Het is toch om misselijk van te worden.

  1. K.Dopper

   Ja, Trump moet het hebben van de boze witte man en hij kan het zich niet veroorloven om het rechtse racisme te veroordelen.

   1. Guus Geluk

    Juist. Het lijkt er verdacht veel op dat Trump zijn ultrarechtse achterban binnenboord wilde houden. Het is als een Jesse Klaver die de Antifa-vernielingen vergoelijkt, teneinde de ultralinkse factie binnen de partij te houden.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.