Nieuwsuur onthult ‘ware’ slachtoffer van aanslagen in Barcelona: dat zijn de moslims, die lijden onder islamofobie!

Het ware gevaar anno 2017! Is dat de voortsluipende machtsgreep van Brussel, de sluimerende vluchtelingencrisis of misschien toch de enorme bubbel die momenteel in de economie wordt geblazen? Nee joh! Het échte gevaar in het Europa van nu is de ‘islamofobie’. Zeker in Barcelona! Nou ja, volgens NPO-programma Nieuwsuur dan.

Je kon er op wachten. De doden van de verschrikkelijke aanslag in Barcelona zijn inmiddels begraven, de daders allemaal opgepakt of door de politie doodgeschoten. Tijd voor actualiteitenprogramma’s om dus weer terug te schieten in hun routineuze reflex: het wegpoetsen van spanningen in de samenleving, door te goochelen met wie er nu slachtoffers en daders zijn.

Neem nu NOS-NTR-programma Nieuwsuur gisteravond: de daders van de aanslagen in Spanje zijn dan namelijk wel geradicaliseerde moslims en hun slachtoffers allemaal seculiere of christelijke Europeanen, maar in werkelijkheid zijn moslims natuurlijk óók een slachtoffer van de afgrijselijke moordpartijen van pakweg anderhalve week terug. Hoe, vraag je dan? Nou, eenvoudig: dat komt allemaal door dat xenofobe verschijnsel islamofobie! Dat was kennelijk zo belangrijk, dat er een heel segment aan gewijd moest worden:

Volgens mij kunnen de terroristen in hun handjes knijpen: de aanslag heeft gewerkt. Alles wat de moordenaars wilden, was dat de islam weer gaat overheersen in Spanje. En alhoewel een terugkomst van het islamitische Andalusië nog wel even op zich zal laten wachten, overheerst dit gezeur over islamofobie nu wél het politieke discours weer. Dat mensen af en toe boze blikken werpen richting moslims is kennelijk erger dan het massale bloedvergieten dat is aangericht in steden zoals Barcelona. Cynisch gezegd: de verhoudingen zijn zoek, en dat hebben Younes Abouyaaqoub en zijn vrienden toch maar weer mooi voor elkaar gekregen.

Jongens, zullen we een teruggaan naar de basis en al dit geneuzel in de marge laten voor wat het is? We moeten de zaak in hun perspectief blijven zien. Want de werkelijke slachtoffers van Barcelona, zijn de mensen die daar zijn vermoord door geradicaliseerde moslims. Dat leed is vele malen groter dan de chagrijnige blikken die islamitische Spanjaarden toegeworpen krijgen. Dat Nieuwsuur het gisteravond nodig vond om het tegenovergestelde te berichten, is dan ook ronduit beschamend.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

29 reacties

 1. Peter Selie

  Birds of the same feather flock together, zo omschrijf ik de ‘stille’ tochten, van redeloze sneeuwvlokjes, die dan opzoek zijn naar het goede gevoel in het hoofd, omdat weer terug te krijgen, door het brengen van zoenoffers, kleine dingen zoals speelgoed beertjes, gedichten, kaarslichtjes.

  Het venijn van de stilte vreet aan hen, ze willen eigenlijk uitschreeuwen om een eenduidig antwoord vanuit de moslim gemeenschap, nou daar kunnen ze lang op wachten, die paar Calvijnse of Lutherse moslims doen de stemming niet omslaan mijns inziens.

  Al dat gelul om de moslim gemeenschap vriendelijk tegemoet te treden rust op Bijbelse filosofieën mijns inziens, die misschien een paar eeuwen terug opmaat deden. Geef je ogen eens goed de kost, kijk wáár zijn de moslims bij buurtfeesten, tja een paar ingetogen ogende moslims die de balans niet doen omslaan, hetzelfde met de vele festivals die mondjes maat worden bezocht door moslims.

  De slecht geïntegreerde moslims leven gewoon in een parallel wereld, ze willen zich niet bewust zijn van het feit dat ze als een etnische minderheid in een meerderheid vormen met hun eigen gewoonten en hun monocultuur dwingen zij ons af om hun serieus te nemen, kijk wanneer dit nu eens andersom zou wezen en de moslim gemeenschap massaal het terrorisme afwijzen dan zal de basis gelegd kunnen worden om vreedzaam samen te kunnen leven, nou vergeet het maar till hell freezes over.

 2. Ritter

  De jihadisten worden geïnspireerd door de islamitische geschriften.

  Veel media (en helaas veel politici) blijven dit feit ontkennen.

  Waarom plegen moslims aanslagen? Welk voorbeeld volgen zij?

  Anne-Marie Delcambre schrijft daarover in Trouw het onderstaande:
  ———-
  “We worden voorgelogen als wordt beweerd dat de islam een geloof is dat wordt gepraktiseerd in de privé-sfeer, zoals het christendom. De islam is tegelijk geloof, wet en recht. De sjaria schrijft voor de ongelovigen te bestrijden of klein te houden, en kent voor moslims vaste straffen voor precies omschreven misdaden (overspel, geloofsafval, blasfemie, diefstal, struikroverij, moord en natuurlijk het drinken van alcohol).

  Mohammed is in alles een voorbeeld voor de gelovigen, maar zou dat dan niet gelden voor de passages uit zijn biografie waarin hij bloed laat vergieten, krijgsgevangenen maakt en de buit verdeelt?

  Om aanslagen te verklaren, is een blik op het leven van de Profeet voldoende. Hij rechtvaardigde de politieke moord voor het heil van de islam. En mensen bang maken, terreur uitoefenen, werd voorgeschreven als een nobele methode om paniek te zaaien onder de vijanden van het geloof.

  Het klopt dus eenvoudig niet om te zeggen dat het islamisme niets te maken heeft met de islam. Voor de moslim van gisteren en die van vandaag, is er maar één Koran zoals er ook maar één Profeet is. De islamist is net zo goed moslim als de mysticus, omdat beiden zich beroepen op deze twee fundamenten. En beide fundamenten, Koran en Profeet, roepen op tot strijd.”

  https://www.trouw.nl/home/de-gematigde-islam-bestaat-niet~ac5e31f4/

  1. Bertje1234

   @ritter
   Dit soort harde waarheden durven velen helaas nauwelijks meer hardop te zeggen. Jihadisme is gewoon een onderdeel van de islam, maar de linkse mensen doen net alsof dit er allemaal bijverzonnen is. Als je een politieke partij zou hebben die maar 1/10 van de geweldspassages zou hebben, of de barbaarse straffen dan zou die gewoon verboden zijn. Maar bedekt in een religieus jasje mogen we ineens geen kritiek meer geven.

 3. Peter Selie

  Het is een hele kluif om te lezen waar de EU momenteel mee bezig is, dus het zijn geen complottheorieën maar de naakte werkelijkheid van de umvolkung van Europa.

  Resolutie van het Europees Parlement van 22 april 2009 over een gemeenschappelijk immigratiebeleid voor Europa: beginselen, maatregelen en instrumenten (2008/2331(INI))

  http://www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?type=TA&reference=P6-TA-2009-0257&language=NL

  1. Marija

   Inderdaad een hele kluif, makkelijker leest (via google zo veel info te vinden)
   Resolutie Straatsburg 1975, De Eu ontmaskerd*
   https://eunmask.wordpress.com/2012/02/27/de-eu-ontmaskerd/

   1. Peter Selie

    +++++

   2. Peter Selie

    Mijn vraag aan jullie is:” Laten wij ons als een kudde schapen volgzaam en zonder enig protest naar de slachtbank voeren?” Het antwoord is helaas JA!

 4. Paaldanseres

  Wow, echte journalistiek. De NPO vertelt het hele verhaal. Had op het moment van deze uitzending, niet even een witte vrachtwagen over deze koekwaus heen kunnen rijden. Wat een schlemiel.

 5. zomaar

  onze linkse media wil maar niet begrijpen nog erkennen , dat de ware slachtovers inmiddels begraven/gecremeerd/of opgezet zijn ,of nog in het ziekenhuis liggen , en van deze slachtoffers is ruim de meerderheid westers (ongelovigen in de ogen van de moslim).

  er kan toch die kans is heel klein een moslim tussen zitten , afin de islam kennende kijken zij niet naar eigen gelovigen ,ook die zijn goed voor 72 maagden blijkt .

  1. Peter Selie

   +++++

  2. zomaar

   zie nu pas de blunder die ik maakte , “slachtoffers moet het zijn !” , zo mijn linkse opponenten ook weer de wind uit de zeilen genomen . 🙂

 6. DolleDries

  Geen pardon voor Nazi’s met hun SS. Geen pardon voor moslims met hun IS.

  1. zomaar

   tot nog niet zo heel lang geleden werden de Duitsers beoordeeld en veroordeeld over de gebeurtenissen uit WII , het schandwoord MOFFEN was niet van de lucht ,ook in de media .

   echter nu (evenzo als toen ) de bezetter hier is gestationeerd heulen vele en de media met de bezetter mee .

 7. Peter Selie

  Vader van kleuter die stierf bij aanslag Barcelona omhelst imam

  Javier Martinez, die zijn zoon verloor bij de aanslag op de Ramblas, wil duidelijk maken dat hij geen wrok koestert tegen de moslimgemeenschap en deed dat door een imam publiekelijk te omhelzen.

  Op donderdag 17 augustus bereikt Javier Martinez het nieuws dat een bestelbusje is ingereden op voetgangers op de Ramblas. Zijn ex-vrouw is daar onder meer met hun 3-jarige zoon Xavi. Wanneer Martinez te horen krijgt dat zijn zoon een van de slachtoffers is, vertrekt hij onmiddellijk naar Barcelona per taxi. Het is op dat ogenblik onduidelijk of de kleuter gewond of gestorven is.

  Javier zal later vernemen dat een politieagent de kleuter ter plaatse probeerde te reanimeren met een defibrillator in een apotheek. Aangezien de agent geen ambulance zag, legde hij Xavi in zijn patrouillewagen en reed hij naar een dokter. Javier werd daar met zijn zoon herenigd. Na twintig minuten reanimatie beslisten Martinez en zijn ex-vrouw, die lichtgewond raakte, om hun zoon naar het ziekenhuis te brengen. Enkele uren later overleed de jongen aan zijn verwondingen.

  Moslim omhelzen

  Een week na de gebeurtenissen wilde Javier zijn dankbaarheid tonen voor de vele reacties op zijn verlies, maar ook een belangrijke boodschap delen. Hij gaf daarom een toespraak: ‘Ik wil iedereen bedanken. Ik ben blij om te zien dat de Ramblas weer vol raakt. Wees niet bang,’ aldus Javier. ‘Ik weet dat er nog een kind omkwam bij de aanslag. Ik heb niemand van zijn familie kunnen ontmoeten, maar ik deel hun leed. Ik deel ook de pijn van familieleden van de terroristen. We zijn allemaal mensen.’

  http://www.standaard.be/cnt/dmf20170826_03036661

  1. hans-e-pans

   De vader van het jongetje zal verdwaasd door verdriet niet geweten hebben wat hij deed, anders is dit soort gedrag niet te verklaren.

   1. Peter Selie

    Denk dat er zware politieke druk achter deze verzoenings-slachtofferrol zat. Net zoals bij de begrafenis van Theo van Gogh, wilde de familie niet hebben dat Job Cohen op zijn uitvaart kwam, het tegendeel gebeurde juist. Men kan nu eenmaal niet de bestuurlijke elite een kans ontnemen om voor de buitenwacht een plechtige rol te spelen.

 8. Peter Selie

  GELEKT! MAILRUZIE MET FRANS TIMMERMANS OVER MASSAMIGRATIE, EU EN ISLAM.

  https://fenixx.org/2017/08/25/gelekt-mailruzie-met-frans-timmermans-over-massamigratie-eu-en-islam/

 9. Ni28

  Een staaltje van linkse propaganda daar is de Nieuwsuur niet vies van. Sterker daar zijn zij voor opgericht. De ware vijanden, volgens hun, zijn de mensen die zich terecht zorgen maken over islamisering van Europa en het verdwijnen van Europese cultuur. Het is een harde feit dat waar moslims zijn is altijd onrust en waar Links is altijd rotzooi.

  1. van Urk

   De ware vijanden zijn mensen die radicalisering onbewust steunen. Het toelaten van boerkini,s, sharia rechtbanken, hoofddoeken bij politie of begrip hebben op niet-westerse islamitische gewoontes draagt niks bij om de seculering onder moslims te versoepelen. Radicaliserende moslims vinden het juist geweldig dat deze mensen hen helpt deze extreme orthodoxe islamitische principes in onze samenleving toe te laten.

 10. Peter Loosduinen

  Joseph Fadelle, is als christen een bekeerling uit de islam.
  Hij komt uit een Irakese familie en kent de koran.
  Wat zegt deze man die beide godsdiensten goed kent ??
  Het enige wat deugt aan de islam, zijn moslims.
  Je moet het zo zien: je hebt kwaadaardige christenen. Zij gaan tegen de Bijbel in. En je hebt kwaadaardige moslims. Zij voeren de Koran uit.”

  1. van Urk

   Als je als moslim niet gestigmatiseerd wilt gaan worden met terroristen dan ga je in protest tegen terrorisme . http://www.elsevierweekblad.nl/buitenland/blog/2017/06/pijnlijk-weinig-animo-voor-moslimmars-tegen-terreur-in-keulen-515112/

   1. Steve Van der Vekens

    En je stopt met het dragen van die provocerende kopvodden!
    We moeten dat eens andersom doen in hun land… Maar daar wordt allemaal niet naar gekeken. De verantwoordelijken moeten hangen.

  2. Rosasolis

   De enige kwaadaardige christenen die ik ken, zijn sommige jonge lui die atheist
   zijn geworden. Wegens problemen in hun gezinnen. Wat Joseph zei over de islam
   is de waarheid. In de koran staat dat de enige religie is de islam en de mensen die
   het volgen. Alle “infidels” moeten vernield worden. De meeste kwaadaardige christenen
   zijn mensen met persoonlijke problemen, die geholpen kunnen worden. Maar de kwaadaarde moslims die “voeren de koran uit” zijn heel gevaarlijk. Deze mensen willen
   letterlijk de einddoel van de islam uitvoeren: 1. Wereld heerschappij. 2. Er is alleen een
   religie: de islam. Alle Infidels moeten bekeren tot de islam of vernield worden.
   3. En daarna moeten er kalifaten opgericht door de alle landen. A.u.b. laat ons meer
   weten over Joseph en zijn wijze opmerkingen, als nieuwe Christen. I am a supporter
   of Open Doors.

 11. Nasrani

  Ik heb een ongelofelijke hekel aan de islam. Ik begin steeds meer hekel te krijgen aan hen die deze dwaze en gevaarlijke ideologie volgen. Ik zie in Europa een kentering in hoe we tegen de islam aan moeten kijken. Oost Europa is wat mij betreft hierin een goed voorbeeld. Gelukkig zou ik zo zeggen. En degenen die mij islamofoob willen noemen, prima. Ik begin het te beschouwen als een geuzennaam.

  1. Rosasolis

   Goed geschreven, namens velen. Maar het probleem is dat vele moslims zijn in NL
   geboren. Zij werken hier, studeren, betalen belastingen, en zijn lid van politieke partijen. Sommigen zijn nu de 3de generatie. Wat moeten wij doen met deze mensen?
   De nieuwe burgemeester van Arnhem is een moslim. De nieuwe regering moet de
   dreiging van islamitisch terrorisme als eerste aan hun agenda krijgen. De wortel van
   alle islamitische kwaad zit in hun koran. Terwijl ons Bijbel schrijft als rode draad: Liefde
   door de verhalen en psalmen in de Oude en Nieuwe Testamenten, de koran schrijft over
   primitieve domineren, haat, en wraak. Weinig over liefde, hulp geven en vriendschap.

   1. Nasrani

    Een paar concrete zaken die direct doorgevoerd kunnen worden:
    – erkennen dat de islam naast een klein gedeelte godsdienst ook een ideologie is! Want een ideologie die haat zaait kun je verbieden.
    – verplichten dat in moskees in Nederland in het Nederlands wordt gesproken!
    – buitenlandse bemoeienis met en financiele steun van moskees per direct verbieden. Dus staatsorganisaties als diyanet in Nederland weigeren.

 12. Punt50

  Er moet in de kaasstolp ergens een ministerie van propaganda zijn, dat kan niet anders.

 13. Steve Van der Vekens

  Wij lijden onder islamofobie. Wij dragen de ‘ziekte.’

  1. sjun

   De schuld van Allah, dat wordt zeer duidelijk uit de koran, Soera 8:12:
   https://www.youtube.com/watch?v=chT_SjY9zM8

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.