NVWA: eet geen eieren, ze kunnen giftig zijn

Geen categorieaug 01 2017, 9:00
De Eieren des Doods zijn door heel Nederland al verspreid, maar het is maar van één bedrijf die ze levert. Te veel insecticide genaamd 'fipronil'. De concentratie van deze insecticide is zo hoog dat het een acuut gevaar vormt voor de volksgezondheid.
Gelukkig, beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald. Jammer voor de mensen natuurlijk die deze eieren al een tijdje eten, want die moeten nu echt goed gaan opletten. Een groep pluimveehouders heeft insecticide gebruikt van een bedrijf, wie verzint die namen toch, genaamd Chickfriend. Deze luizenbestrijder heeft het middel in België gekocht en het middel is schadelijk voor onder andere de nieren, lever en de schildklier.
De pluimveehouders wisten niet wat er gebeurde en of het zo erg zou zijn. Nogal wiedes, want je vertrouwt een bedrijf dat het goede diensten en producten aflevert. Gelukkig is het sinds 22 juli niet meer te verkrijgen in de winkels, schijnt het. Men moet letten op de eieren met deze code:

X-NL-43113XX
X-NL-43326XX
X-NL-43835XX
X-NL-42766XX
X-NL-42071XX
X-NL-43514XX
X-NL-41679XX
X-NL-43879XX
X-NL-43640XX
X-NL-42659XX

Als deze code niet op uw eieren staat, dan kunt u lekker genieten van uw omeletje of gekookte eieren. Dit is natuurlijk niet de eerste keer dat er giftige of schadelijke stoffen in middelen zitten. Het water in Zuid-Holland zou ook al schadelijke stoffen bevatten, GenX, daar kwam men ook pas jaren later achter.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten