Regering Donald Trump: we willen nauwere banden met Rusland buiten het congres om

Geen categorieaug 07 2017, 10:00
De regering van Donald Trump wil de banden aanhalen met Rusland, om zo de gevoelige en grote onderwerpen te bespreken die de laatste tijd gebeurd zijn. Volgens beide Ministers van Buitenlandse Zaken is een sterkere band noodzakelijk voor in de toekomst, al is het een stuk moeilijker gemaakt de afgelopen tijd.
Vorige week stemde het Congres van de Verenigde Staten nog in met sterkere sancties tegen Rusland. Het congres, dat voor een merendeel bestaat uit Republikeinen, heeft een andere mening over Rusland dan de Donald Trump en wil juist dat de banden slechter worden. De vergeldingsdrang van het congres tegen Rusland zorgt ervoor dat de banden bemoeilijkt worden.
Het is al in de campagne door Donald Trump gezegd dat hij de banden met Rusland wil aanhalen om sterker te staan in het oplossen van geopolitieke problemen, zoals IS. Het was dan ook niet meer dan logisch dat Trump woedend was op het voorstel van het Congres en dat hij de maatregelen tegen Rusland moest ondertekenen. Rusland heeft als reacties een aanzienlijk aantal diplomaten weggestuurd uit Rusland.
De regering van Trump is ook nog een onderdeel van het onderzoek naar de link tussen Trump en de Russen. Media schrijven zo vaak over deze vermeende 'banden' dat het een clowneske drama begint te worden. Alles en iedereen heeft een bepaalde connectie met elkaar, maar de media hebben blijkbaar besloten dat het bij de ene persoon, Donald Trump, erger is dan bij de andere persoon, Hillary Clinton.
Het lijkt soms alsof het Congres liever een frontale confrontatie wil met Rusland, dan het meest logische te ondernemen: de situatie bekoelen en samenwerken. Dit wordt nog een moeilijke tijd voor de regering van Trump om de geopolitieke verhoudingen goed te maken, als het Congres zo sterk tegen zit.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten