Salafist Keith Rienksma (Abdullah West) flyert in Amsterdam al jaren zorgeloos voor ISIS

Geen categorieaug 26 2017, 15:00
De tot de islam bekeerde Keith Rienksma (32) uit Amsterdam is al geruime tijd actief ISIS-propaganda aan het verspreiden. De autoriteiten leggen hem geen strobreed in de weg.
In het Parool van vandaag staat een interview met Rienksma, die sinds zijn overgang naar de islam door het leven gaat als Abdullah West. Rienksma is een centrale figuur in extremistische islamkringen. Hij onderhoudt warme contacten met allerlei Nederlandse terreurverdachten en jihadisten. Zo had hij contact met de terrorist Raoul A. Die werd onlangs in Suriname van de straat geplukt omdat Raoul het met een aanslag op de Amerikaanse ambassadeur voorzien zou hebben. Lekkere vrienden en kennissen!
Rienksma is een enthousiast vertegenwoordiger van het Kalifaat in Nederland. Hij wil naar eigen zeggen aan de moslimjongeren hier laten zien hoe mooi het leven in het Kalifaat (ISIS) is. Ik twijfel niet of zijn doelgroep is niet al te snugger. Die boodschap gelooft helemaal niemand meer toch?
Uit het verslag van Elsevier van dit interview komt deze passage:

‘Soms kan ik iemands gedachtegoed wat beter maken, door uit te leggen dat ze daar vechten voor de vrede,’ aldus Rienksma. ‘Als iemand kiest om te gaan, houd ik hem niet tegen. Dan heb ik respect voor zijn moed en wens ik hem succes.’ Waarom hij zelf dan niet naar het ‘kalifaat’ is gegaan? ‘Omdat mijn strijd hier is,’ aldus Rienksma, die ervoor koos om in Amsterdam te blijven.

Haha, stoere strijder hoor, die Keith. Hier een beetje jongeren aanmoedigen om zich in de dood te storten in die woestijn in Syrië en zelf lekker aan de Oosterdokskade van een colaatje genieten. Lafaard.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten