Sylvana: ‘Dank God voor identitiekspolitiek!’ Also Sylvana: ‘De witte identitiekspolitiek is racisme!’

Kan er hier een dokter komen kijken naar de ontluikende schizofrenie van Sylvana Simons? Lijkt me verstandig! Want de TMF-diva blijkt niet zo in staat zichzelf een halt toe te roepen. Nu houdt ze er weer volkomen inconsistente gedachten over identiteitspolitiek op na.

Is identiteitspolitiek nu wel of geen zegen voor het land? Sylvana Simons lijkt er maar niet uit te kunnen komen, en mensen die haar Facebook-pagina volgen kunnen zelf getuige zijn van die interne worsteling.

Eerder deze week leek Sylvana nog overtuigd: identitiekspolitiek – oftewel: campagnevoeren op basis van onveranderlijke eigenschappen zoals: huidskleur, seksuele geaardheid of handicaps – is evil. Het is namelijk een stuk gereedschap dat gehanteerd wordt door de zogenaamde alt-right, en daarmee dus slecht. Afgelopen donderdag deelde Sylvana dan ook een artikel op haar pagina waarin de “witte identiteitspolitiek” wordt beschreven als reïncarnatie van het oude racisme dat in de Verenigde Staten de slavernij en rassenwetten liet ontstaan. “Oude wijn, nieuwe zakken”, aldus de Artikel 1-frontvrouw.

Oude wijn, nieuwe zakken…

Geplaatst door Sylvana Simons op Donderdag 17 augustus 2017

Maar kennelijk is niets zo veranderlijk als twee zaken op aarde: Sylvana’s kapsel, en haar mening. Want gisteren volgde er nóg een bericht over identiteitspolitiek. Ditmaal was het ineens geen stuk gereedschap meer van enge blanke racisten, maar heeft het ons veel moois gebracht – van het homohuwelijk tot dikke mensen die zichzelf zijn gaan accepteren. Sylvana was één al lyrisch:

“Identiteitspolitiek is alles dat gevreesd wordt door de critici. Identiteitspolitiek decentraliseert witheid, hetereoseksualiteit, “cis-ness” en mannelijkheid. Identiteitspolitiek bracht ons het gelijkwaardige huwelijk, stemrecht en toegang tot abortus. Dankzij identiteitspolitiek geloven mensen dat zwart mooi is, dat je je niet hoeft te schmen voor een handicap, dat dikke mensen respect verdienen en dat een vrouw nee kan zeggen. Identiteitspolitiek dwingt de wereld te overwegen wat het honderden jaren genegeerd heeft — alle anderen.”

"Identity Politics are everything that its critics fear. Identity Politics are decentralizing whiteness, straightness,…

Geplaatst door Sylvana Simons op Vrijdag 18 augustus 2017

Dus wat is het nu, Sylvana? Is het een racistisch fenomeen bedoeld om een nare vorm van fascisme eeuwig te laten voortduren, of heeft het alles gebracht dat prachtig is? Het kan natuurlijk niet allebei waar zijn, hè? Dus kom maar op met dat antwoord! En zoniet, dan wordt het wellicht eens tijd om de diagnose van schizofrenie te laten stellen door een goede psycholoog.

Zeg het dus maar!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

11 reacties

 1. HaZ

  Nee, daar gaat geen enkele zichzelf respecterende dokter zijn handen aan branden , want onbehandelbaar.

 2. Punt50

  Weer dat SS geval hier? Best wel een aardige dag vandaag. Na al die regen vannacht.

 3. Ni28

  Levenssappen in onbalans.

 4. Wim Vreeswijk

  Ik begrijp nu dat Sylvana Simons nog altijd een niet-ingeburgerd allochtoontje is nu zij het heeft over ‘identitiekspolitiek’. Ze weet letterlijk niet waar ze het over heeft, want dit moet zijn identiteitspolitiek !

  1. K.Dopper

   Nee, die spelfout is van Tim. Sylvana spelt het in haar teksten correct.

  1. Christina

   Dat zou heel mooi zijn als Nederland dit ook eens ging doen, dan waren we van een hoop incompetente met dubbele bodem af!!
   Maar dat zal wel niet want de linkse kerk wil dat niet, want Nederland moet links of rechtsom kapot gemaakt worden!!

 5. marco1

  Neemt iemand haar nog serieus?

  1. Floris

   Alleen de heren Dopper en Beukman.

   1. marco1

    Ooooo die worden zelf nauwelijks serieus genomen.

 6. Ali Yas

  “dat dikke mensen respect verdienen”

  Ik zou zeggen dat dikke mensen óók respect verdienen, dat wil zeggen niet minder dan anderen, maar als Silvana het zo zegt als het hierboven staat is het onzin. Of ze moet vinden dat het solidair is dik te zijn zodat je minder lang van Drees trekt.

  Maar die andere zin maakt duidelijk dat ze dat niet bedoelt:

  “Dankzij identiteitspolitiek geloven mensen dat zwart mooi is”

  In de meeste zwarte landen vindt men dat niet, maar daar hebben ze dan ook geen identiteitspolitiek, hè Sil?

  Het is wel duidelijk dat Silvana Simons een seksist én een racist is. Maar als zij het mag, dan mag ik het ook: ik zou mevrouw Simons willen adviseren de georganiseerde voortrekkerij over te laten aan de blanke mannen in dit land. Die kunnen dat veel beter.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.