Sylvana Simons en Anja Meulenbelt: gewone Nederlanders moeten afstand nemen van neonazi’s!

De twee Artikel 1-diva’s vinden dat niet-islamitische Nederlanders meer afstand moeten nemen van “clubjes neonazi’s” en “marcherende moslimhaters”.

Het wordt tijd dat wij Nederlanders eens een keertje gaan afrekenen met al die gemene fascisten en neonazi’s die zich in ons midden begeven. We laten die lui namelijk gewoon maar lopen, en geen haan die er naar kraait! Althans, als we het vragen aan Anja Meulenbelt – ooit senator voor de SP, tegenwoordig de hartsvriendin van Sylvana Simons. Op haar Facebookpagina klaagt het voormalige Eerste Kamerlid over het vermeende feit dat niemand iets zou laten horen tegen neonazi’s:

‘Wij’ eisen routineus dat de gemiddelde moslim publiekelijk afstand neemt van elke terreurdaad – en spreken daarmee elke moslim aan als potentieel geestverwant van de jihad – maar we houden zelf ferm de bek wanneer een clubje neonazi’s marcheert of moslimhaters een moskee belagen. ‘Wij daarvan afstand nemen? Waarom zouden we?”

Ik vraag me toch echt af onder welke steen mevrouw Meulenbelt geleefd heeft: Charlottesville is uitgebreid in het nieuws geweest. En terecht, trouwens. Het is niet niks dat Hitergroetende nazi’s met fakkels over straat gaan en een tegendemonstrant doodrijden. Daar moet over gepraat worden, en gelukkig is daar ook flink en vaak over gediscussieerd.

Maar als je Anja Meulenbelt mag geloven, was er voornamelijk een oorverdovende stilte en maakt geen mens zich niet druk om fascisme. Ook niet toen een stel Pegida-kneuzen een islamitische basisschool letterlijk aan de ketting legde. Iedereen en z’n moeder sprak zich daar tegen uit, maar kennelijk is het nog niet genoeg voor Anja Meulenbelt, die liever de column deelt van een vrouw die letterlijk schrijft dat ze aanslagen ‘minder erg’ vindt als ze door jihadisten zijn gepleegd in plaats van extreem-rechtse terroristen. Right.

En wat doet Sylvana Simons? In plaats van haar partijgenoot op te bellen en haar iets te zeggen in de trant van ‘yo Anja, ik snap dat je boos bent, maar er is veel ophef geweest over Charlottesville, en gelukkig ook maar’, plaatst ze de ongefundeerde mini-rant van de pro-Palestijnse diva gewoon door op haar eigen Facebook-pagina:

sylvana-anja-fb

Dus zo kunnen we vaststellen dat Artikel 1, de partij voor wie beide dames op 15 maart op het stembiljet stonden, eigenlijk geen politieke beweging is maar een verbitterde echoput.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

55 reacties

 1. Steve Van der Vekens

  Wij moeten helemaal niets Sylvana en u moet ook niet proberen ons erbij te betrekken zodat u ook van ons kan zeggen dat we neonazi’s zijn.
  Wil iemand dat mens tegen de muur zetten?

 2. Ritter

  Ik vraag me af over welke z.g “neo-nazi’s” ze het heeft?

  Ik ken geen “neo-nazi’s” in Nederland en zeker niet in de politiek.

  En de z.g “neo nazi’s” in de VS zijn een zeer klein clubje die soms in uniform marcheren als een soort klucht en voor de rest niets doen.

  De media hebben de gebeurtenissen in Charlottesville enorm opgeblazen. Want nu hebben ze dan eindelijk hun “rechtse extremist” waarmee ze nog maanden zullen leuren.

  Enige weken voor Charlottesville heeft een linkse demonstrant en Trump hater een aantal Republikeinen neergeschoten. De media hebben aan dit linkse geweld natuurlijk zeer weinig aandacht aan besteed.

  Daar en tegen is het islamitische en linkse geweld wijd verbreid. Maar dat weigeren de media te benoemen. Trump heeft ook het linkse geweld in Charlottesville benoemd. De media werden daardoor hysterisch want Trump had het taboe doorbroken waar de media niet over willen praten.

  Zie onder de video van het linkse geweld waar de media weigeren over te praten.

  This is the Alt-Left the media has refused to tell you about.
  https://twitter.com/hectormorenco/status/898527711135637505

 3. Tinneke

  Zoiets als dit………..Poppodium Rotterdam ontruimd, mogelijk terroristische dreiging, of bedoelen jullie dit niet?

 4. Floris

  Neo-nazi’s zijn verwerpelijke idioten. Zo goed, dames?

  Maar ondanks de gebeurtenissen in Charlottesville en nog enkele andere incidenten is het een marginaal verschijnsel. Dit terwijl moslims de ene aanslag na de andere plegen.

  Dus dames, liever geen appels met peren vergelijken graag.

  1. Mart

   Hoe je deze ”PATRIOTTEN” ook noemd, het zijn wèl zowat de enigen die bereid zijn actie te voeren als er echt stront aan de knikker komt…..85% heeft een smoesje van NIET willen vechten voor das vaterlandje.Zo las ik dat enige dagen geleden.

 5. DolleDries

  Het kan geen kwaad om dit aan de islamieten te vragen, hun broeders marcheerde enkele jaren terug nogal samen met de nazi’s. Hun boeken hebben nogal wat overeenkomsten.

 6. Ritter

  Het echte gevaar zijn de religieuze islamitische “neo-nazi’s”. U weet wel, die personen die door heel Europa terreur aanslagen plegen en aanverwante zaken doen.

  Deze groep word groter en groter maar dat word niet benoemd door Sylvana Simons.
  ———
  “Het is een onaangename waarheid, maar het zou zelfbedrog zijn dit te ontkennen: het wemelt in de Koran van teksten vol aanvals- en moordlust. Hier is er één: ’Als de heilige maanden zijn verstreken, doodt dan de veelgodenaanbidders waar jullie hen vinden, grijpt hen en belegert hen en wacht hen op in elke mogelijke hinderlaag. Maar als zij berouw tonen, het gebed verrichten en aalmoezen geven, legt hun dan niets in de weg. God is vergevend en barmhartig.’

  Deze teksten horen thuis in de context van de zevende eeuw, en zouden daar binnen begrepen moeten worden, maar in de werelden van de islam heeft er geen reformatie of seculiere revolutie plaatsgevonden. En dat betekent dat de heilige teksten voor alle tijden geldig zijn, inclusief de oproep de ongelovigen de kop af te slaan tenzij ze berouw tonen en zich bekeren – wisten de moeders en zusters van de aanslagplegers dit niet? Hun zonen voeren uit wat Allah van hen verlangt.

  Behalve Al-Qaeda en IS zijn er talloze andere islamitische organisaties voor wie geweld een geoorloofd middel is. De ’laatste profeet’ deed zelf niet anders: oorlog voeren, vijanden onthoofden, en vrouwen en meisjes als slaven in bezit nemen, waardoor hij seks met hen kon hebben.

  Christenen kennen het ’De Imitatione Christi’, ofwel hoe Christus na te volgen. Moslims kennen dat principe ook: hoe kun je Mohammeds daden en waarden navolgen?

  Maar racistische, ideologische of religieuze haat die tot massamoord leidt, heeft nog iets anders nodig, namelijk de legitimatie door een heilige tekst. Daarover mogen we wel in relatie tot nazi’s praten, maar niet in relatie tot moslims. Dat is getaboeïseerd door de politiek correcte media en de politieke elites.”

  http://www.telegraaf.nl/avond/28998104/__Probleem_islam_van_historische_omvang__.html?utm_source=t.co&utm_medium=referral&utm_campaign=twitter&apw_campaign=e76fc9749a376e4977b52caf559b6c65

 7. Ritter

  Onderstaande video laat de echte neo-nazi’s zien.

  Een Trump rally verstoord door gewelddadige linkse demonstranten die tekeer gingen tegen Trump

  Police Using Tear Gas & Flash Bombs To Clear Streets In Phoenix; Protesters Throwing Rocks At Police
  https://twitter.com/LucidHurricaneX/status/900255509181337600

 8. Floris

  “Wij’ eisen routineus dat de gemiddelde moslim publiekelijk afstand neemt van elke terreurdaad – en spreken daarmee elke moslim aan als potentieel geestverwant van de jihad -”
  —————————————————————
  Dat is ook zo. De jihad is immers een belangrijk leerstuk van de islam.

  “Werd de islam inderdaad met het zwaard verspreid? Hoe vervelend de woorden ook waren die de paus in zijn rede citeerde, het gaat erom of ze kloppen, zegt publiciste Nahed Selim. Ze onderzoekt wat ’djihad’ betekent volgens de klassieke islamitische juristen en denkers.”

  https://www.trouw.nl/home/de-feiten-ontkennen-zal-ze-niet-veranderen~ae1f4a0d/

 9. Nasrani

  Ik vind dat gewone Nederlanders afstand moeten nemen van Anja en Sylvana. Laat horen dat we deze dames spuugzat zijn.

 10. Ali Yas

  Neo-nazi’s, laten we zeggen mensen die openlijk met de ideeën van Hitler en consorten sympathiseren, zijn tamelijk zeldzaam. Hoeveel zijn het er? Een paar honderd? Aan de andere kant hebben we honderdduizenden mohammedanen die geen kwaad woord willen horen over een zekere woestijncrimineel die hun grote voorbeeld is. En als klap op de vuurpijl hebben we nog miljoenen Nederlanders die liever in een Europese dictatuur leven dan in een Nederlandse democratie. De eenzijdige zorgen van de vrouwen van Artikel 1 kunnen we gerust beschouwen als vriendjespolitiek.

 11. meijer61200

  “gewone Nederlanders moeten afstand nemen van neonazi’s!” lees ik zojuist in een topic over die eeuwig verontwaardigde S.Simons
  Maar we nemen toch al volop afstand van jou en je geestverwanten. Jij bent het die continue op ons afkomt met je malle praat. Praat er eens over met een goede psychiater. Je bent een vervelend wijf aan het worden.

 12. Obiwokekenobie

  Blijft lastig… democratie.

 13. Paaldanseres

  Och, gewoon twee zieke linkse deuggleuven.

  1. Floris

   De dikke en de dunne… 😉

 14. K.Dopper

  Op DDS wordt er door veel reaguurders bepaald geen afstand genomen van extreem rechts. Integendeel, men springt er over het algemeen voor in de bres. Ritter is daarvan het meest uitgesproken voorbeeld.

  1. Floris

   Zoals Doppertje voor antifa in de bres springt?

   1. K.Dopper

    Ik heb de leugenachtige bewering dat de Antifa moorddadig zou zijn met feiten betwist en gewezen op het enorme aantal moorden dat extreemrechts pleegde. Die leugen verdiende correctie.
    Ik heb overigens weinig sympathie voor het tuig dat onder het mom van antifascistische actie schade en overlast veroorzaakt. Het is wel goed dat ze demonstreren tegen extreemrechts dat immers een groot gevaar voor de nationale veiligheid is. Ze zouden dat echter geheel vreedzaam moeten doen.

    1. Ritter

     K.Dopper

     Anitifa is zeer gewelddadig. We hebben het in Hamburg kunnen zien.

     Ook in de VS gebruiken ze veel geweld. Zoals in onderstaande video is te zien waar o.a Trump supporters in elkaar worden geslagen.

     This is the Alt-Left the media has refused to tell you about.
     https://twitter.com/hectormorenco/status/898527711135637505

    2. buitenbeentje

     Gaat ie weer, de trol. Alle moorden die door linkse doctrines zijn uitgevoerd olv Hitler, Lenin, Stalin, Mao, Pot, in het klein nu Maduro, om er maar een paar te noemen, vallen in het niet bij al die rechtse doden. Want linkse “uitspattingen” vallen volgens Dopper onder OVERLAST (de Joop doctrine).

   2. Ritter

    Floris

    Ik ben geen een keer voor extreem rechts in de bres gesprongen en heb vele malen gezegd dat ik niets heb met extreem rechts.

    Trap toch niet in de leugens van Dopper. Hij liegt en verdraait wat mensen zeggen.

    1. swetsnek

     doppertje knipt en plakt er lustig op los floris typen doet ie allang niet meer
     Gewoon negeren die droplul

    2. Floris

     @ Ritter: ik trap daar zeker niet in, maar ik kan onmogelijk alles weerspreken wat die gek hier neerplempt. Daar zou ik een dagtaak aan hebben.

     Meestal negeer ik hem maar soms reageer ik. Ik besef dat ik er beter aan zou doen om hem volledig te negeren.

  2. Ritter

   K.Dopper

   U bent een ware kunstenaar wat het verdraaien van woorden betreft en het verspreiden van leugens.

   Ik heb vele malen gezegd dat ik niets heb met extreem rechts. Net zomin als ik wat heb met extreem links of de islam.

   Ik heb ook gezegd dat “extreem rechts” niet het ware gevaar is. Z.g extreem rechts is zeer klein en behalve met het rondlopen , een keer per jaar, in nazi uniformen heb je er geen last van.

   Het ware gevaar voor Europa is de islam die nu al talloze aanslagen heeft gepleegd en waarvan de invloed in Europa als maar grote word. Ook extreem links geweld komt steeds meer voor. B.v bij de G20 waar deze extreem linkse activisten in Hamburg veel schade hebben aangericht.

   U bent net als de media die maar blijven beweren en liegen dat Trump geen afstand heeft genomen van extreem rechts terwijl de feiten aantonen dat Trump ondubbelzinnig extreem rechts verschillende malen heeft veroordeeld. Wat te zien in o.a onderstaande video.

   https://www.realclearpolitics.com/video/2017/08/15/trump_to_fake_news_what_about_the_alt-left_that_came_charging_at_the_alt-right_do_they_have_any_guilt.html

   1. Floris

    Ritter schreef:”K.Dopper

    U bent een ware kunstenaar wat het verdraaien van woorden betreft en het verspreiden van leugens.”
    —————————————————–
    Daarom staat hij ook bekend als de trol der trollen.

    De man is psychisch zwaar gestoord. Het is het beste dat altijd voor ogen te blijven houden. Hij heeft de gave van het woord (dat moet ik hem nageven) en dat leidt er soms toe dat hij serieus genomen wordt. Maar al draagt een aap een gouden ring, het is en blijft een lelijk ding. Een kwaadaardige, sadistische en leugenachtige trol dus.

    1. K.Dopper

     Rustig maar Floris, ik ben een obsessie voor je geworden en daar is niet veel meer aan te doen.
     De oorzaak van deze gemoedsaandoening ligt echter in je eigen ziel. De heling moet ook daar worden gezocht.

   2. K.Dopper

    @Ritter,

    Dit is een bespottelijke bewering. Extreemrechts is niet klein en veroorzaakte in Europa en de V.S. honderden dodelijke slachtoffers. De Antifa veroorzaakte nagenoeg geen dodelijke slachtoffers.

    Het is op grond van de feiten absurd de Antifa gewelddadig te noemen, zeker in vergelijking met het grote gevaar voor de nationale veiligheid van extreem rechts.

    Ik heb deze feiten tot vervelens toe hier gemeld maar ze lijken niet tot jou te kunnen doordringen. Dat is kwalijk of dom. Meer smaken zijn er niet.

    1. Feit

     Dopper, tel je deze helden van je ook mee?

     http://predicthistunpredictpast.blogspot.nl/2013/08/islamists-get-their-nazi-salute-on.html

     (Met dank aan Dolle Dries)

     1. K.Dopper

      Het zijn mijn helden niet, Feit.

      Houd die domme laster maar voor je.

     2. Feit

      Maar je bent niet vies van de ideologie toch?

     3. K.Dopper

      Ik moet er niets van hebben, Feit.

     1. K.Dopper

      In Nederland valt het inderdaad wel mee, de honderden doden door extreemrechts waar ik op wees vielen met name in de V.S., Duitsland en Noorwegen.

    2. Ritter

     K.Dopper

     Het schitterende huwelijk tussen antifa, feministen en islamfascisten

     “Wellicht is de mohammedaanse invloed in de Nederlandse antifa-beweging zo sterk dat er daarom nooit wordt geageerd tegen de tientallen islamitische moslimaanslagen in Europa. Al die doden in Berlijn, Londen, Manchester, Madrid, Barcelona, Denemarken, Zweden en Brussel interesseert ze geen lor omdat er ongetwijfeld sympathie is voor de anti-koloniale Islamitische Staat. Bovendien zijn getinte mannen (en eigenlijk alle moslims) het slachtoffer van de blanke man.”

     http://www.hpdetijd.nl/2017-08-18/schitterende-huwelijk-antifa-feministen-en-islamfascisten/

    3. Jantje

     Extreem links is veel gevaarlijker. Bent u de R.A.F. vergeten of de Brigato Rosso?
     De lijst van linkse terreurorganisaties is ellenlang. Er is geen lijst van rechtse terreurorganisaties.
     Verder komt de moordenaar van Pim Fortuin uit het antifa kamp.
     Ultra links is veel gevaarlijker want die hebben hier politieke en mediale steun.

  3. HaZ

   Deze tekst van Dopie zou op Joop.nl compleet over het hoofd gezien worden, dus plempt de clown het hier maar neer…….En hier valt het gewazel van hem ook al niet meer op.
   Triest geval dus. Met de tekst van Het Goede Doel te spreken : “Waar kan ik heen”?

  4. Punt50

   Doppie, altijd dezelfde ouwe truc? Dus als niet iedereen zich meteen haast en tegen jouw persoonlijk zegt ergens afstand van te nemen, is diegene het er dus mee eens? Laat je toch eens mentaal nakijken door een medicus man, je spoort niet.

 15. buitenbeentje

  Meulenbelt is van mijn generatie. In de jaren zestig/zeventig waren we allemaal prettig gestoord, bij de meesten is dat overgegaan, bij Anja is recalcitrant zijn een verdienmodel geworden. Alles nog steeds voor de aandacht, daarom voelt ze zich zo thuis bij Artikel schijnwerper. Fascisme wordt door deze dames niet geschroomd om anderen monddood te maken.

 16. Guus Geluk

  “Ook niet toen een stel Pegida-kneuzen een islamitische basisschool letterlijk aan de ketting legde.”

  Deze stupide actie kon aanvankelijk op veel goedkeuring rekenen. Slechts enkelen hier namen afstand van deze intolerante actie.

  1. DolleDries

   Guus de daders zijn nog niet gevonden het is vaak gebleken dat islamieten dit zelf doen of links met name vlak na aanslagen.
   Guus verder het woord afstand nemen. Als ik mijn oude meubels weg doe heet dat afstand nemen. Als ik katholiek zou zijn en de priesters zitten aan de piemeltjes van de koorknaapjes moet je als katholiek er afstand van nemen ,ik niet want ik ben niet katholiek. Als een bus rijder kindertjes doodrijd en dit doet uit de naam van de Islam zou je daar als islamiet afstand van moeten nemen. Ik niet want ik ben geen islamiet. Als Nazi’s vreselijke dingen roepen ,hoef ik daar geen afstand van te nemen, ik ben geen nazi. Als ik van alle vreselijke dingen die gebeuren in de wereld afstand moet nemen dan ben je wel heel druk.
   Als men zegt je moet er afstand van nemen dan betekent dat ik er een connectie mee hebt.

   1. DolleDries

    Dus Guus ik kan van jou meubeltjes geen afstand nemen. Ik kan ze wel lelijk vinden ,maar dat is wat anders.

   2. Guus Geluk

    DolleDries, ik refereerde aan de volgende stelling van Tim:

    Ook niet toen een stel Pegida-kneuzen een islamitische basisschool letterlijk aan de ketting legde. Iedereen en z’n moeder sprak zich daar tegen uit,

    .
    Het is niet het geval dat iedereen zich daar tegen uitsprak, er waren zélfs goedkeurende geluiden te horen. Oké, je hoeft wat mij betreft geen afstand te nemen van deze actie. Maar je kunt je afkeuring toch wel uitspreken?

    Dat geschiedde duidelijk niet en daarom ben ik het oneeens met Tim: niet iedereen en z’n moeder sprak zich hier tegen uit.

 17. HaZ

  Totaal van het watercloset geemigreerd dat wijf ! En dat moet burgemeester van Wageningen worden? Je zult er als Wageninger maar mee opgescheept komen te zitten.

 18. Duckday

  Wanneer nemen we nu eens afstand van zulke mensen Als ze het naar hun zin hebben je mag altijd vrijwillig weg Maar ja handje ophouden doen we graag

 19. Bloem

  Beste Sylvana, bij dezen neem ik uitdrukkelijk afstand van nazi’s en neo-nazi’s! En nu? Zijn alle problemen in Nederland en de rest van de wereld verholpen. Misschien is de officiele definitie van nazi’s een afwijkende van de uwe. Helaas zal ik geen afstand kunnen nemen van mensen die een lichte huidskleur of een heteroseksuele huidskleur, ook niet wanneer deze binnen uw definitie van (neo)nazi vallen. Net zo min als ik van plan ben om afstand te nemen van personen met een iets donkerdere huidskleur of een andere seksuele voorkeur. Uw gedrag vertoont gelijkenissen met George Orwell’s animal farm. “All animals are equal, but some animals are more equal”. Het komt op mensen over of u witte heteroseksuele mensen minderwaardig vind. Wilfred Genee gaf al eens aan dat uw pedante houding er toe leidt dat niemand uw boodschap ontvangt. U classificeerd, veroordeeld en beledigd miljoenen mensen die per ongeluk met een roomwitte huid en een heteroseksuele voorkeur zijn geboren.

  1. K.Dopper

   Ik vind het een goede zaak dat Bloem hier nadrukkelijk afstand neemt van extreemrechts.
   Dat zouden er meer moeten doen.

   1. buitenbeentje

    Ik neem afstand van extreem links en van extreem rechts. Dat zei Trump trouwens ook, maar dat was niet goed.

    Nu alleen nog het probleem, wat is extreem rechts. In mijn optiek is iedereen extreem die via de ondemocratische weg probeert veranderingen aan te brengen. Dat maakt de PVV en FvD niet extreem rechts, ook al beweert de NRC (extreem links) van wel.

    1. K.Dopper

     Ik neem ook afstand van extreemrechts en extreemlinks. Ik acht extreemrechts wel veel crimineler en gevaarlijker maar dat doet daar niets aan af.

     1. Feit

      Islam is nog geweldadiger dan beide opgeteld.

      Neemt Dopper afstand van de haatideologie Islam?

 20. HW

  Oké, laten we afstand nemen van de neonazi’s, maar ook van deze twee haatzaaiende lellebellen.

 21. Jantje

  Afstand nemen van neo-nazi’s? Nou graag!
  hierbij neem ik de grootste afstand mogelijk van Antifa en alles wat daarbij hoort.

 22. J.C.

  Ik ben het volkomen met de dames eens waar zij met hun uitspraken bedoelen te zeggen dat we, wel of niet islamitische Nederlanders, afstand moeten nemen van antisemieten….

 23. lanex

  Deze mevrouw Simons weet wel de media te bespelen, de sukkels trappen er elke keer in. Elke adem van mevrouw wordt geregistreerd, ook het geval bij ene Dekker, het zijn agitators die de weg kwijt zijn dames en heren van de pers!

 24. Shimon

  “Neo-Nazi”, “fascisten”, zijn in de hersenen van deze mensen bijgeschaafde begrippen geworden. Zo zijn er wel meer begrippen. In ieder geval klinken deze begrippen negatief en je wilt het niet op je CV hebben. Dat is precies de reden dat mensen als Meulenbelt en Simons willen. Wat is hun protocol. Je verandert even de inhoud van deze begrippen. Je kneedt ze naar je eigen hand. Vervolgens gaan ze “hun tegenstanders” ermee uitschelden met het hopend effect dat men zich indamt en daarmee dus inherent de beschuldigers gelijk geven in hun gecreëerde strijd. Analyseer je de begrippen zoals ze werkelijk betekenen met hun verdraaiingen en vooral hun doelen, dan is het niet zo moeilijk te zien dat zij de werkelijke fascisten zijn die hun eigen totalitaire samenleving willen opdringen. Ze schuwen er niet voor de waarheid gedeeltelijk te belichten, te liegen, te verdraaien, te verwerpen wat waar en feitelijk is…en zo kan je wel doorgaan. Het is altijd duidelijk geweest dat zulke fascistische salonsocialisten uit gaan dat het volk dom is. Letterlijk dom, en dus heropgevoed dient te worden en het denken wordt door hun overgenomen. Daar zijn zij dus nu mee bezig. Dus luister volk naar het hedendaagse opium waar u nu van versuft bent.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.