Telegraaf: 'Wij willen de propagandafilm 'Jesse' overkopen om te laten zien als propagandamateriaal'

Geen categorieaug 29 2017, 21:00
De Telegraaf lijkt de propagandafilm van Jesse te willen overkopen. Het laten zien van de film lijkt op deze manier dichterbij te komen. Moeten we daar allemaal zo blij om zijn? Naja, er is veel heisa geweest over de productie en de producenten van deze film. Het is ook nog eens met belastingcenten gemaakt. Het is dan ook wel ons recht om het alsnog te zien.
De hoofdredacteur van de Telegraaf, Paul Jansen, vindt dat de bevolking daar ook recht op heeft, maar niet met belastinggeld. Daarom vindt hij dat we twee vliegen in een klap slaan, door het geld te betalen aan de NPO, zodat die weer iets anders kunnen maken. De Telegraaf kan dan vanuit een private positie de film alsnog laten zien. Jansen zegt dat er kanttekeningen aan zitten:

We zullen het duidelijk benoemen als een propagandafilm en niet zomaar als een documentaire. (..) Ik denk dat het een verstandige beslissing is geweest van BNN/VARA om te zeggen 'dan zenden we dat niet uit'. Tegelijkertijd, er ligt 75 uur aan materiaal. BNN/VARA zei zelf van de week dat ze zelf de keuze hebben gemaakt wat ze uitzenden. Ik wil al het materiaal, en ik wil ook kijken om te kunnen zien wat de kijkers niet voorgeschoteld hadden kunnen krijgen.

Jansen zegt dat het interessant is om te zien wat er allemaal is achtergebleven en wat er gekozen is om deze propagandafilm te kunnen uitzenden. Men zou het kunnen zien, alsof de Telegraaf een documentaire maakt over de productie van deze film en de inhoud van deze film om op deze manier de propagandamachine te kunnen uittekenen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten