Thierry trollt Rutte: ‘Voor tips over belastingontduiking moet je bij VVD zijn. Voor lagere belastingen bij FVD!’

Ha! Hier heeft het Forum voor Democratie de VVD toch wel even mooi tuk.

fvdtweetThierry Baudet blijkt een man met vele talenten: niet alleen kan hij linkse mensen tot razernij drijven, maar ook kan hij in een paar zinnen aantonen waarom de VVD een failliete politieke partij is. Dat deed het Forum voor Democratie vanochtend op Twitter door hard in te zetten op één van de vaste onderdelen van VVD-verkiezingsprogramma’s: belastingverlagingen.

Want in de praktijk zijn het vooral VVD’ers die privé kunnen regelen dat ze zo min mogelijk betalen, terwijl hardwerkend Nederland nog altijd gebukt gaat onder een torenhoge belastingdruk. Nu is het namelijk weer voormalig staatssecretaris Robin Linschoten, maar we kunnen ons ook allemaal nog wel de financiële trucs van oud-VVD-voorzitter Henry Keizer herinneren die afgelopen april aan de oppervlakte kwamen. En voor ‘Henny’ een eindeloze stoet met iets minder integere partijgenoten van premier Rutte. Het beeld is dus geschetst: VVD’ers zorgen goed voor hun eigen bankrekening, en niet voor die van de rest van Nederland. Het is een sterke aanval.

En tijd dat-ie eens gemaakt werd. Want verschillende partijen hebben de liberalen er de afgelopen jaren op aangevallen (PVV, CDA, D66) hoe zij telkens belastingen verhoogden of weigerden te verlagen aangezien de VVD méér gaf om regeren met de PvdA, dan om zorgen voor de portemonnee van Nederlandse belastingbetalers. Aangezien de partijen ook niet echt een brandschoon blazoen hebben op dat gebied, faalden die aanvallen.

Maar niemand blijkt zo effectief tegen VVD-beleid te kunnen pleiten als mannetjes van de VVD zélf. Uiteraard aangemoedigd door het FVD, die dat tot grote hilariteit van hun Twitter-volgers blootleggen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

41 reacties

 1. K.Dopper

  Ja, trollen is het goede woord.

  Het illustreert mijn stelling: Baudet is geen serieuze politicus en kwam slechts in de politiek om te trollen.

  Jammer dat dit soort charlatans in de Kamer worden gekozen. Je ziet toch liever vakmensen aan het werk.

  1. Punt50

   Doperwt doelt op de PvdA vakmensen… Hahaha wat een grappenmaker is het toch die doppie.

   1. corfo

    @ Punt50.
    PvdA vakmensen ?
    Dan doelt hij kennelijk op Asscher, die als wethouder in A’dam miljoenen euro’s heeft “zoekgemaakt”. Of Wouter Bos, die beloofde te zullen zorgen dat de Voedselbanken overbodig zouden worden, thans groot-graaier in een ziekenhuis; en meer van dat soort “vakmensen”.

  2. Vit

   Trollen of niet er is geen woord chinees bij en kunnen ze het voorlopig in hun zak steken.

  3. Ben Zine

   @Dopper
   “Vakmensen” ??!! My God… Laat me niet lachen, nou moet je echt ophouden ! 🙂

  4. Guus Geluk

   Precies, K.Dopper, Tim stelt het juist. Baudet loopt te trollen. Het is eigenlijk triest dat een democratisch gekozen volksvertegenwoordiger zich verlaagt tot trol-gedrag.

   1. HW

    Doperwt en GG: Zijn jullie nog wel van deze tijd.
    Asscher haalt Samson op een gemene manier onderuit.
    Keizer en van Linschoten zitten de boel te belazeren.
    Dit accepteren jullie idioten en Baudet steekt de VVD de gek aan en daar willen jullie hem op afstraffen.
    Geen gevoel voor enige realiteitszin!!
    2 linkse fascisten die niets liever doen dan de struisvogel spelen.

    1. Guus Geluk

     Ik hou er niet van als een democratisch gekozen volksvertegenwoorder gaat lopen trollen op internet, HW.

     1. ayreonaut

      Guus toch, de man geeft alleen een welgemeend advies.

     2. Guus Geluk

      Neen, dat vind ik niet. Thierry verlaagt zich tot trol-gedrag.

   2. Ben Zine

    @Guus
    Verbazingwekkend dat je kennelijk sympathiseert met de frauderende corrupte zakkenvullende graaiers van de VVD. Keizer en van Linschoten zijn gewoon ordinaire proleten die de kluit belazeren, maar zich gedekt weten door hun omvangrijke netwerk van VVD “vrindjes”. Ik begrijp echt niet dat er nog IEMAND op die partij stemt. De stank van list, leugen en bedrog walmt je tegemoet. En dat uiteraard gepaard met een wat geaffecteerd accent en het onvermijdelijke Dixieland orkestje.
    Zum Kotzen.

    1. Guus Geluk

     Ik sympathiseer met een deskundig premier, niet met de trollen van Twitter.

     1. Roughwood

      Tuurlijk joh. Een ‘deskundig’ premier die er prat op gaat te hebben geregeld dat het nu economisch gezien voorspoedig gaat met NL. En dat over de ruggen van onder andere personeel in de zorg, bij defensie, bij de politie en in het onderwijs, zodat die mensen niet eens meer fatsoenlijk hun werk kunnen doen.

      Dus je bezuinigt de afgelopen jaren eerst de boel naar de bliksem en staat daarna zo trots als een aap met 7 lullen de redder des vaderlands uit te hangen. Meneer beloofde in de verkiezingscampagne van 2012 alle werkenden 1000 euro, zei dat er niet gemorreld zou worden aan de hypotheekrenteaftrek en garandeerde dat er geen extra geld naar Griekenland zou gaan. Stuk voor stuk gebroken beloften en een staaltje demagogie van de bovenste plank.

      Om over de dossiers Justitie, Oekraïne referendum, MH17, gaswinning Groningen, wet-DBA, belastingdient en huizenmarkt nog maar te zwijgen.

      Dus haal wat mij betreft maar een streep door het woord deskundig.

     2. Guus Geluk

      Roughwood, je vergeet – wellicht opzettelijk – te vermelden welk doel deze bezuinigingen hadden. Nederland sterker uit de crisis halen. De achtereenvolgende kabinetten Rutte I en Rutte II waren daartoe genoodzaakt uiterst moeilijke hervormingen door te voeren. De bezuinigingen hadden het beoogde effect: de staatsschuld daalde en het begrotingstekort nam af.

      De crisis van MH17 is door Rutte juist op een uitstekende wijze bezworen. Alleen de complotgekkies die geloven dat Oekraïne achter de BUK zat, hebben wat te klagen. Het samenwerkingsverdrag is gearrangeerd, na het door types als Jan Roos leugenachtig gearrangeerde referendum, welke overigens eveneens niet bindend was.

      Rutte heeft twee moeilijke kabinetten geleidt en Nederland door de crisis geloodst. Populist Baudet heeft helemaal niets gedaan en zal waarschijnlijk niets doen ook. Straks kan hij aanschuiven bij opper-populist Wilders om vervolgens te klagen zonder concrete oplossingen. De trol.

     3. Guus Geluk

      Wat de gebroken verkiezingsbeloftes betreft: Rutte heeft bijna alles uitgevoerd hetgeen hij optekende in het regeerakkoord.

      https://www.nrc.nl/nieuws/2017/01/13/het-regeerakkoord-wat-is-daar-van-terecht-gekomen-a1540730

     4. IJscoman

      Domme staatspropaganda van übertrol Guus Gelul. Man, donder toch eens een keer op met je eeuwige riedeltjes die een aaneenschakeling zijn van betaalde onzin en leugens. Niemand die je gelooft, al herhaal je dezelfde stupide woorden een miljoen keer.

     5. Guus Geluk

      Het is geen onzin en het is geen leugen, IJscoman. Het is mijn interpretatie van het kabinetsbeleid. Ik heb veel sympathie voor Rutte, die het mijns inziens goed heeft gedaan. Inhoudelijk heb ik Baudet overigens zelden een oordeel horen geven wat het inhoudelijke kabinetsbeleid betreft.

     6. Roughwood

      Zoals ik al memoreerde meneer Geluk, over de ruggen van de hard werkende Nederlander! En ik moet nog zien of Rutte III deze mensen gaat compenseren. Wat Baudet betreft, de beste man is net begonnen, dus logisch dat hij voor 15 maart niets heeft gedaan. Gaat ie dat doen? JA!!
      https://nos.nl/nieuwsuur/artikel/2181649-de-middenklasse-heeft-het-zwaar-je-moet-elk-dubbeltje-omdraaien.html?title=de-middenklasse-heeft-het-zwaar-je-moet-elk-dubbeltje-omdraaien

     7. Guus Geluk

      Iedereen heeft de klappen van de crisis gekregen, Roughwood. Desalniettemin is Rutte er wel in geslaagd de begroting op orde te brengen (in 2016 werd er een lastenverlichting doorgevoerd). Ik vind dat Rutte het goed heeft gedaan, hoezeer de populistische internettrol Baudet ook schreeuwt.

   3. Nasrani

    Ik heb het idee dat jij je de laatste tijd wat populistisch uitlaat. Gaat je goed af.

    1. Guus Geluk

     Zoek de betekenis op van een woord dat je niet begrijpt.

  5. toetssteen

   KD is afgestudeerd in onnozel en kul? Mijn genade, kan de redactie nu echt niets doen aan dit soort stoorzenders? Em neem aub geluk ook mee, dat is een trol uit dezelfde wijwaterbak.

   1. Guus Geluk

    Toetssteen, de redactie tolereert afwijkende meningen. Dat valt te prijzen. Wat niet te prijzen valt, is jouw streven mensen een ban aan te smeren. Kom eens met een inhoudelijke reactie. En dan niet een waar we niets van begrijpen, maar een klaarhelder commentaar.

    1. IJscoman

     Toetssteen, die door menigeen hoog gewaardeerd wordt, heeft volkomen gelijk. Je bent een smerige trol en het wordt tijd dat je voorgoed met vakantie gaat.

     1. Guus Geluk

      De hooggewaarde toetssteen weet nochthans enkel in onsamenhangende zinnen op te roepen tot een blokkade. Jij en toetssteen kunnen het kennelijk niet verkroppen dat er mensen zijn die niet geloven in de boodschap van de rechtspopulistische clubs. Ik prijs de tolerante moderatie van de redactie, daar zij andersdenkenden zeker aan het woord laten, en werp de beschuldigingen van “betaalde” trol ver van me.

    2. ayreonaut

     @Guus
     “Zoek de betekenis op van een woord dat je niet begrijpt.”
     is het advies dat je aan Toetssteen geeft, wat dacht je ervan om je eigen advies is op te volgen?

     “Kom eens met een inhoudelijke reactie. En dan niet een waar we niets van begrijpen, maar een klaarhelder commentaar.”

     1. Guus Geluk

      De betekenis opzoeken van populisme is mijn advies aan Nasrani. De opmerking raakt kant noch wal, hetgeen betekent dat hij het woordje “populisme” niet kent, ofwel loopt te trollen. Ik ga uit van goede wil, dus ik meen het eerste.

  6. buitenbeentje

   It takes one to know one

 2. ayreonaut

  Dodelijk

 3. Vit

  Thierry voor MP yeah.

 4. Ben Zine

  Nou vinden ze Thierry zeker weer een “populist” of zoiets ! Heerlijk dat hij die k..VVD ontmaskert. Het is te hopen dat de VVD langzaam maar zeker door het FvD helemaal wordt gesloopt. Kan Mark Rutte weer lekker voor de klas gaan staan. Past ook veel beter bij hem, meneer Rutte van groep 5…

 5. Ni28

  Dopper neemt het uiteraard op voor criminele VVD-er’s. Fijne mensen, stuk voor stuk. Een voorbeeld voor je soms?

 6. Marija

  De boel moet nog even overeind blijven tot na de verkiezingen in Duitsland.
  Als die zijn geweest en Merkel mag wéér, mag het hier vallen en verdwijnt ratje rutte naar het Europarlement. Let maar op.
  Thierry legt de vinger op de zere plek, ik hoop dat hij zo blijft, misschien wel kan uitgroeien tot de beste MP die Nederland ooit had.

 7. HaZ

  Haha……..heerlijk , Doppertje ligt denk ik nu in katzwijm na een hele fles azijn te hebben
  genuttigt.

  1. Tinneke

   HaZ@ echt niet…..dit gaat helemaal los op het forum van Joop.nl☺

 8. Ruud562

  Thierry: schot in de roos en één nul voor de FvD! Prachtige zet!

 9. Nasrani

  Voorlopig heeft Thierry het gelijk aan zijn kant. Daar kunnen de zuurpruimen het even mee doen. Ha ha.

 10. Vit

  Je moet ook wel begrip kunnen opbrengen vind ik voor Dopper en trawanten, deze zien net als het linkse gespuis in de kamer de bui al hangen dat FvD heel groot gaat worden, dus laat ze maar heerlijk spartelen en niet teveel aandacht aan schenken, eigenlijk is het hartstikke zielig.

 11. Vit

  Ps, en vergeet niet dat een forum zonder forumclowns behoorlijk saai is.

 12. corfo

  Niet alleen voor belastingontduiking moet je bij de VVD zijn.
  Ook voor het Grote Graai Gebeuren bent u bij de VVD op de juiste plaats.
  Voor dementerende ouderen heeft de CCD ook altijd een plaatsje : Opstelten was het bonnetje totaal vergeten. Leugens en bedrog voeren de boventoon in dat steeds kleiner wordende groepje : Rutte, Halve Zool Zijlstra, Loek Hermans (“senator” hahaha) met z’n 40 à 50 commissariaten maar wilde óók nog ff burgemeester van Zutphen worden. Veel van de overige “leiders” in de VVD dragen een vlekje, sommigen een héél grote vlek : Henry Keizer o.a.

 13. Wim Vreeswijk

  3 kabinetten Rutten hebben alleen maar geleid tot een verhoogde gemiddelde belastingdruk van 37 naar 40%, terwijl de VVD zogenaamd voor lagere belastingen is, zo stelde ook Syp Wynia recent in Elseviers Weekblad. Dus de VVD-kiezer is dan ook flink bij de neus genomen !

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.