VVD swingt vandaag lekker mee op een boot bij Gay Pride. In de Kamer stemden ze echter moties homo-acceptatie weg

Voor veel homoseksuelen vindt vandaag het hoogtepunt van het jaar plaats: de traditiegetrouwe botenparade door de Amsterdamse grachten, waarbij vele groepen homo’s en particuliere organisaties de pan uit swingen in al dan niet uitdagende outfits. Sinds jaar en dag vaart ook de VVD mee, maar of ze daar dit jaar zoveel goed aan doen? Ze maken goede sier met hun tolerantie, maar hun stemgedrag in de Tweede Kamer laat wel wat anders zien…

Amsterdam maakt zich vandaag weer gereed voor een traditie die diens reputatie als internationale hoofdstad van de homotolerantie weer eens in beton moet gieten. In werkelijkheid valt dat natuurlijk reuze tegen, maar we moeten onszelf allemaal zo nu en dan een fictie verkopen om niet al te mismoedig te geraken, nietwaar? En dus zullen de wereldberoemde Amsterdamse grachten tegen half één vanmiddag nogmaals het decor worden van een kleurrijke botenparade die de homo-acceptatie uitbundig viert.

Eén van de organisaties die zal meevaren, zal de politieke partij VVD zijn. De partij gaat prat op diens ethische liberalisme, en verdedigt volmondig homorechten. Vandaar dat we menig Rutte-steunend politicus vandaag ook uitbundig zullen zien feesten.

Maar hoe terecht is dat, is dit is wat de VVD onlangs gestemd heeft bij enkele moties die in de Tweede Kamer voorlagen omtrent homo-rechten. Dan lijken de rechts-liberalen ineens net zo conservatief als de mannenbroeders van de SGP:

DGZAfcNXoAEe8bl.jpg large

De moties over homo-acceptatie werden ingediend door SP’er Jasper van Dijk en kregen een ruime meerderheid in het parlement. Scholen zullen dus méér moeten doen om bij te dragen aan een tolerante samenleving, en die lessen ook uitbreiden tot op het MBO waar menig kansenparel nog altijd meent dat homo’s “vies” zijn. Zoniet de VVD dus. Die gaan samen met de SGP en andere christelijke partijen liever de uitbreiding van tolerantie tegen.

Maar hé: wel lekker meevaren met de botenparade op de Gay Pride, want dat domme stemvolk is toch te bedonderd om te bekijken wat de VVD nu écht gestemd heeft. Haha: niet dit jaar, jongens. Niet dit jaar. Dit jaar hebben we jullie mooi door.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

17 reacties

 1. Ni28

  Pride feesten, dat is helemaal in. Doe je nog niet mee? Dan bent je op zijn minst een fascist . Leuk voor de bühne want dan laat je je echte humanisme zien. Als je wilt met homo’s paraderen zou je ook nog meer moeten doen. Anders is zo parade waardeloos. En de hypocriete VVD ook.

  1. van Urk

   Misschien moeten alle moslims en potenrammers maar eens met deze homo,s gaan rond paraderen in de Amsterdamse grachten. Dat zou pas een goede les op gebied van tolerantie zijn. Ach, In Nederland draait het tegenwoordig om feesten en de volgende dag komt de kater alweer naar boven.

   1. Ni28

    mee eens.

   2. Steve Van der Vekens

    Misschien kunnen de homo’s voor de verandering de moslims eens bekeren?

 2. Ni28

  De acceptatie van homo’s, transgenders en noem maar op begint thuis en dan op school. Want het gaat in wezen op de pesterijen die al bij prille leeftijd beginnen. Kinderen reageren op alles wat afwijkend is en van nature niet op een leuke wijze. Het opvoeden van de kinderen vooral thuis en dan op school is dus cruciaal. Je merkt aan het kind wie de ouders zijn en de scholen doen in deze ook niet genoeg. En vergeet niet, de pesterijen zullen altijd bestaan het hoort helaas bij menselijk gedrag. Wat echt niet helpt is om halfnaakt op een boor te paraderen. Met of zonder de VVD.

 3. buitenbeentje

  Lessen homo acceptatie. Ja dat gaat natuurlijk werken. Bovendien wil het COC dat we niet meer over geslachten praten, hoe kan je dan over homo acceptatie les geven?

  Jongens, het is heel normaal dat mensen seks hebben. Sommige mensen van het x geslacht hebben seks met mensen van het x geslacht en anderen met mensen van het x geslacht. LHBTIenz mag vanuit hun eigen standpunten niet meer bestaan, want lesbisch betekent dat een vrouw valt voor vrouwen. Maar je mag niet over vrouw spreken, want dat doet nonbinaire fluide gestoorden zeer. idem bij Homo, bi, transgender etc. Daar mag je niet meer over praten, want geslachtsbepaald en geslachten bestaan niet. Het wa toch ook pride ipv gay pride. Gay bestaat niet volgens hun eigen newspeak.

  1. van Urk

   Inderdaad Buitenbeetje. Door bepaalde beestjes niet meer bij de naam te mogen gaan noemen krijg je dan weer te maken met dit soort verwarrende zaken. Het lijkt alsof (wij) aan de nieuwere generatie op die manier willen aangeven (verzwijgen) dat homo,s of transgenders helemaal niet bestaan. Stel dat uw kind opeens vraagt wat die derde wc deur eigenlijk betekent? Een figuurtje die een broek en rok tegelijk draagt. Uw mag het woord transgender niet meer benoemen en als u over vreren begint dan denkt het kind dat het toilet voor circusartiesten bedoelt is. Voor een kind betekent zo,n symbool logischerwijs dat vrouwen en mannen allebei gebruik mogen maken van deze toilet.

 4. Zwarte band

  Laat die optocht voor de grap ook eens voorbij de grachtengordel een ommetje maken door het westelijker gelegen Bos en Lommer of De Baarsjes. Je weet wel, die stadsdelen waar de politie eigenlijk nog enkel onder militaire begeleiding binnen kan komen. Politieauto’s branden daar als fakkels in deze voor normale Nederlanders no go areas.

  1. van Urk

   Zwarte Band@ Inderdaad. Daar zit de bron van homohaat en niet bij een beschermd stadsdeel waar dit soort evenementen wel gehouden kan worden.

 5. Steve Van der Vekens

  Stel je toch eens voor wat daar achter de coulissen allemaal gebeurt.
  U krijgt bij het betreden van de gay pride gratis een pakje condooms en een flesje glijmiddel.

 6. Steve Van der Vekens

  Geert Wilders: “Het schiet niet op.” 🙂

 7. Guus Geluk

  Zo’n les zou niet vanuit de overheid moeten komen. Ouders en school zijn best in staat kinderen tolerant te maken voor LH-nogwattes. Dat ze op die boot staan dansen, moeten ze zelf weten. Ik vind die Gay Pride een aanfluiting, soms raakt het zelfs het ranzige.

 8. Parestado4

  Amsterdam zal in de zee verdwijnen.

  1. van Urk

   Soms snap ik niet waarom mensen alles maar moeten accepteren. Sommige mensen vinden het gedrag van homofielen afkeurend omdat zij het als onnatuurlijks vinden. We leven nu in een soort samenleving dat bepaalde afkeurend gedrag kennelijk accepteert moet gaan worden ook al ben je het er niet mee eens.

 9. hans-e-pans

  Dat noemen ze ook wel van twee walletjes eten. Maar dat zijn we van de meeste partijen in de tweede kamer wel gewend. Maar daarop aangesproken noemt men dat compromissen sluiten.

 10. Babaji538

  Ik denk, ik vermoed en mag aannemen
  dat de doorsnee Nederlander, voor zover deze mag bestaan,
  niet eens weet, wat voor verkrachtingen er plaatsvinden,
  hoe mensen bij huisartsen terechtkomen en meer van dat
  soort gezelligheid.

  Petra Hermans

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.