Wat een puinhoop! Halfjaar na verkiezingen staat kabinet-Rutte II ALSNOG op omvallen

De term ‘kabinetscrisis’ is al gevallen. De PvdA houdt crisisberaad, de VVD houdt crisisberaad en het kabinet houdt ook crisisberaad. Overal een crisisberaad, en het is nog maar de vraag of het tweede kabinet-Rutte de eindstreep nog weet te halen, ondanks dat het al maanden demissionair is.

Je staat er versteld van, maar in de hedendaagse politiek is er zo’n beetje niets dat niet veranderd kan worden in een rokende puinhoop als je het overlaat aan de huidige generatie politici. Nadat een ‘rechtse’ premier vijf jaar de baas is geweest van een centrum-linkse coalitie dat hij pijlsnel in elkaar timmerde, weet hij vervolgens geen centrum-rechts kabinet in elkaar te timmeren in bijna vier keer de tijd die het kostte om Rutte II op de planken te krijgen.

En dat kabinet-Rutte II dat de VVD’ers en de PvdA’ers zo leuk vonden? Nou, dat gaat de vernieling in. En hard ook. Ondanks dat er al nieuwe verkiezingen geweest zijn, gaat dat kabinet op het nippertje tóch vallen. Of bijna vallen. We weten het nog niet hè? Want: het crisisberaad is nog bezig.

RTL Nieuws:

“De kopstukken van de regeringspartijen VVD en PvdA zijn voor een ingelast overleg bij elkaar gekomen op het ministerie van Financiën in Den Haag. Ze proberen een crisis in het demissionaire kabinet van VVD en PvdA te voorkomen.

De partijen kunnen het niet eens worden over de verhoging van de salarissen van basisschoolleraren. De twee partijen moeten uiterlijk morgen de knoop daarvoor doorhakken. Ingewijden zeggen dat de stemming niet erg positief en eerder somber is.”

Er is in Nederland praktisch niemand te vinden die niet vindt dat basisschoolleraren schandalig weinig verdienen en dus best maandelijks wat meer zouden mogen overhouden. Maar toch zien de politieke pipo’s in Den Haag weer kans om elkaar er de haren over uit het hoofd te trekken.

Het is een wondere wereld die zich afspeelt onder de Haagse kaasstolp. Fascinerend, zelfs. Nou ja, bijna dan. Want uiteindelijk is dit dan ook het zooitje dat voor en namens ons het land dient te regeren. Heer, verlos ons.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

5 reacties

 1. HaZ

  Hadden die docenten 4 jaar geleden maar aan de bel getrokken !

 2. Ni28

  Mocht het kabinet vallen dan is het 4,5 jaar te laat. En waarschijnlijk zullen zij vanavond nog in elkaars armen vallen en elkaar feliciteren. Dat theater kennen wij al maar dan met tandeloze blaffende oppositie.

 3. corfo

  Die gasten spelen een spelletje voor de bühne, over de rug van o.a. de onderwijzers.
  Ach, die Asscher en Rutte kijken straks ff héél geleerd naar elkaar en zie, álles is opgelost.
  Den Haag is één groot circus met alleen maar clowns.

 4. Paaldanseres

  Echt… wat een klucht… Je zou er zo bakken met geld aan kunnen verdienen, door er een politieke musical van te maken. Ongelofelijk… wat een miezerige, hypocriete lamstralen daar in Den Haag. Kunnen we die luie honden svp for ounce and for all verschepen naar Noord Korea ofzo.

 5. EllyD19

  Rutte zal weer een beetje draaien met zijn mondje en met zijn kontje en de zaak is weer gered.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.