Weer chaos in het team van Trump: communicatiedirecteur Scaramucci na elf dagen ontslagen

Geen categorieaug 01 2017, 8:00
Het team van Donald Trump is erg fluïde. De mensen in zijn team komen en gaan. Nog niet eerder was de fluïditeit, en dan heb ik het niet over genderfluïditeit, zo erg als in het team van Trump. Spicer, weg. Priebus, weg. Scaramucci...ook weg.
Anthony Scaramucci leek het zo goed te doen in het begin. Een charismatisch man voor een leger van journalisten. Een handkusje hier, een grapje daar. Het was een verfijning in vergelijking met Spicer, die nogal lomp en robuust overkwam. Na een korte tijd werd al duidelijk dat Scaramucci ook niet het beste heertje was voor het team van Trump.
In een gesprek met een journalist van de New York Times vertelde Scaramucci dat toenmalig stafchef Priebus zou lekken naar de pers en noemde hem een aantal vulgaire benamingen. Steve Bannon, de chefstrateeg van Trump, werd ook niet gespaard. Die zou aan zelfpijperij doen volgens Scaramucci.
De Italiaanse roots van Scaramucci kon niet verhelpen dat hij zich overal gladjes doorheen kon praten. Helaas helaas, acties hebben consequenties en de acties van deze man waren te dom voor woorden. Donald Trump heeft dan ook afstand gedaan van de bewoordingen van Scaramucci en heeft gezegd dat het maar beter is dat die zou gaan:

Anthony Scaramucci verlaat zijn rol als communicatiedirecteur van het Witte Huis. Hij voelde aan dat het de beste beslissing was om John Kelly met een schone lei te laten beginnen zodat hij zijn eigen team kan bouwen. We wensen hem het allerbeste.

Zo staat het op de site van het Witte Huis. Het was kort, maar krachtig. Zij het nogal negatief natuurlijk. Op naar de volgende!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten