Wierd Duk zaagt Frans Timmermans bij de enkels af: ‘Hij is een veel groter gevaar dan het nationalisme!’

In een bijdrage aan een radioprogramma van WNL laat de spraakmakende AD-columnist geen spaan heel van de vice-voorzitter van de Europese Commissie.

Voor wie een opfrisbeurt nodig heeft: een paar dagen geleden bracht het Nederlandse EU-opperhoofd Frans Timmermans een video uit op zijn Facebook-pagina waarin de daden van de Europese Unie worden geglorificeerd. Wie blijft hangen in euroscepsis, die is een nationalistische en onpatriottische bos uien, was de boodschap. Beelden van massagraven en de Tweede Wereldoorlog tonen vervolgens aan wat er zou gebeuren als je je niet tot Brussel keert.

Screenshot Café Weltschmerz. Wierd Duk legt uit dat de politieke correctheid het debat frustreert.
Screenshot Café Weltschmerz. Wierd Duk legt uit dat de politieke correctheid het debat frustreert.

Het filmpje heeft al een hoop stof doen opwaaien, en nu doet ook de bekende AD-columnist Wierd Duk een duit in het zakje. Bij WNL Opiniemakers op de radio beschrijft hij hoe niet nationalisten, maar zelfvoldane eurofielen als Timmermans het ‘werkelijke’ gevaar vormen:

“Opiniemaker Wierd Duk heeft geen goed woord over voor het pro-EU-filmpje dat Frans Timmermans heeft laten maken. In het twee minuten durende video waarschuwt de EU-vicevoorzitter voor nationalisme, dat hij vergelijkt met alcoholisme. In het filmpje zijn onder meer massagraven te zien, als verwijzing naar een tijd waarin oorlogen in Europa werden gevoerd.

“Ik vind Frans Timmermans een veel groter gevaar, moet ik zeggen”, reageert Duk in WNL Opiniemakers op NPO Radio 1. “Ik krijg hier helemaal kippenvel van ergernis van, als ik dit zo moet aanhoren. Helemaal in deze tijd. Hoe haalt hij het in zijn hoofd, in een tijd waarin er binnen de EU zo veel grote problemen zijn met immigratie, de islam en de strijd van oost-Europa dat zich keert tegen Brussel en hem.””

En Wierd Duk heeft hier natuurlijk gelijk: het geeft echt geen pas om net te doen alsof jij alleen de stem van de rede bent, en je tegenstanders eigenlijk ten diepste terug willen naar de horror van Auschwitz en de massale jodenvervolging uit de jaren ’30 en ’40. Je plaatst jezelf daarmee op een onverdiend voetstuk, maar vooral door niet het debat aan te gaan met je tegenstander maar hem te verwijten ofwel een nazi te zijn, ofwel een stomkop die onwetend het Derde Rijk in sukkelt.

Timmermans moet zich dus schamen voor dit soort zelffeliciterende filmpje, waarin hij zich schuldig maakt aan de meest grotesque beschuldigingen van eurosceptici. Maar wij hoeven niet boos te zijn op ons Franske: ik zou zeggen, lach in je vuistje, want met dit soort zwaar overtrokken video’s schiet hij vooral zichzelf in de voet.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

27 reacties

 1. HaZ

  Timmerfrans en zijn Euro-eliteclub staan op wankelen, vandaar deze “ik weet het anders ook niet meer, hoe ik het moet stoppen” promo. Als dit soort minkukels eenmaal achterover hangen met alleen de hakken nog op de grond, is er niet zoveel meer nodig om ze het laatste duwtje te geven. Franske weet het niet meer, dus is het hoog tijd dat Franske oppleurt en met hem de rest van die zakkenvullende niksnuttenclub. Nexit !

 2. DolleDries

  Je zou Timmermans best kunnen vergelijken met een Nazi gezien zijn methodes. Ophitsing tot een burgenoorlog in Oekraïne met veel doden. Gevolg bijna 300 dode landgenoten onder zeer dubieuze omstandigheden door deze ophitsing en de daaruit voortvloeide burgenoorlog. Hij maakt daarna carrière door een huilerig leugenachtig verhaal mede over gouden ringen die z.g., gestolen zouden zijn van de gedode landgenoten. Dit is smerig. Deze man heeft carrière bloed aan de handen van onze eigen landgenoten.

  1. Peter Selie

   Mee eens DD maar er zijn veel meer dan 300 doden gevallen in Oost-Oekraïne.

   VN: bijna 10.000 doden in oorlog Oekraïne
   https://www.nrc.nl/nieuws/2016/04/29/vn-bijna-10-000-doden-in-oorlog-oekraine-a1407584

   Waar democratisch gekozen politici zoals Hans van Balen, Guy Verhofstadt op het Maidanplein de door het CIA geleide staatsgreep de menigte toe scandeerden met hun walgelijke oorloghitsende standpunten, die geheel conform naar de wensen van ‘onze’ Atlantische partner in het kwaad waren.

   1. corfo

    @ Peter Selie.
    Hoewel ik het doorgaans volledig met u eens ben, moet ik toch een kleine misvatting uwerzijds duiden : Hans van Baalen is NIET democratisch in de EU gekozen; hij werd gekozen als Kamerlid in NL voor de VVD. Van Verhofstadt weet ik dat niet, maar ik vermoed dat zijn “democratische” verkiezing nét zo “democratisch” was als die van Van Baalen. Het zijn beide, nét als zéér velen van hun mede-EU-“leden” walgelijke oorlogshitsers.

 3. Nasrani

  De retoriek van ons fransje doet me denken aan de reacties op deze site van guusje en doppertje. Zelfvoldaan en zij hebben de rede. De anderen zijn islamofoob en vies nationalistisch(guusje). Goed dat er mensen zijn die het nieuws halen en deze onzin recht zetten.

 4. Ni28

  Timmerman dreigt mensen met het verleden terwijl ie het nog ergere verleden zelf naar Europa importeert. Typisch links, dreigen met verleden maar geen heldere toekomstbeeld bieden die de mensen anders doet denken. Sterker nog, regels stiekem invoeren zonder inspraak van anderen en als men wakker wordt is het laat om het terug te draaien. Vuile praktijk van Juncker. Dat is geen democratie maar dictatuur. Brussel laat zien dat ie geen haar beter is dan vroegere Moscow. Zwaktebod, niets meer dan dat. Gelukkig hebben de Visegrad landen het door en hebben Timmermans en ook de luchtbel Macron een behoorlijke uitbrander gegeven tijdens hun interventie aldaar. Zoals de EU nu draait kan het alleen met het val van de Unie eindigen. Met dank aan o.a. Timermans.

 5. Ben Zine

  Respect voor Wierd Duk. Dit soort mensen zullen de kar moeten gaan trekken, voordat de EUSSR zichzelf volledig ten gronde richt. Ooit zal er een tribunaal zijn, en zullen lieden als Timmermans, Verhofstad, Juncker en al die andere ongekozen EU zakkenvullers de prijs moeten betalen voor de demografische ontwrichting die ze in het mooie oude Europa hebben veroorzaakt en de multiculturele ellende waarmee ze de toekomstige generaties hebben opgescheept.

 6. Marija

  Op de een of andere manier heeft Timmermans een forse vlucht naar boven gemaakt na het neerhalen van vlucht MH17, (waarvan overigens nog steeds de onderste steen moet worden opgespoord en boven gehaald door Rutte, hetgeen NOOIT zal gebeuren).
  Ongeloofwaardige politici die in hoofdzaak eigen belangen nastreven.
  Dat het Timmermans sindsdien voor de wind gaat, kun je ook zien aan zijn pakken die hem te klein zijn geworden en zijn kop die steeds groter wordt.

  Onze regeerders zijn geen wegkijkers maar integendeel, TOEKIJKERS.
  Zij nemen met blijdschap kennis hoe de voorgenomen plannen zich verder ontwikkelen.
  Nederland opheffen.

 7. Punt50

  Franske zit zoooo hoog in de ivoren EU-toren, hij overziet het allemaal niet meer. Geen contact met de realiteit.

  1. Mart

   Herr Timmerfrans, de nieuwe propaganda minister van das vierde reich (nu EU genaamd), alleen de sterren armband ontbreekt nog.

 8. H.Vaes

  Een kat in nood maakt rare sprongen.

 9. Alicia

  Gek hè, ik voel mij geen Europeaan in de zin van Brussel.
  Ik voel mij Nederlander en heb veel sympathie voor Portugal.
  Maar ik voel niets bij Zweden.
  Wat Timmerman hier zegt is wat Napoleon en Hitler naar streefden.
  Een groot Europa onder een regering.
  Maar dit keer werd het niet gedaan met legers maar met politiek.
  Slowly slowly catch a monkey en dat zijn wij.

 10. Mart

  Fransje ziet zich als een tweede Goebels de propaganda minister van das 3e REICH.Mist alleen nog de armband met de EU sterretjes.Zou hij al een stekje hebben in ”de bunker”?

 11. Ecoshaarlem

  Met dat filmpje heeft hij een brevet van onvermogen over zich zelf afgeroepen!
  Maar de meer dan 20.000,00 Euro zijn hem heilig, meer dan de burgers van Nederland!

 12. Winandus

  Typisch pvda , niet te vertrouwen , tijd dat ze helemaal uit de politiek verdwijnen

 13. Floris

  Ik kan die narcistische kop van die kwal niet meer ZIEN.

  1. Marija

   Dat heb ik nou ook bij Rutte 😀

   1. Floris

    En dan hier de engste kop van allemaal: https://agendaeurope.files.wordpress.com/2017/05/martin-schulz-e1494197292729.jpg?w=300&h=300

    Als ik die vent zie moet ik altijd aan een SS kampbeul denken.

    1. K.Dopper

     Ik merk dat het allemaal heel gevoelsmatig voor je is.

 14. Koos_Koets

  Hoe kan nationalisme, dat in feite de status quo wil handhaven, nu gevaarlijk zijn?

 15. DolleDries

  Het is ook de partij die door de afdracht en daarmee gaande een enorm belastingvoordeel de burgers ook nog leeg roven. Door dat belastingvoordeel zijn de SP politici voor belastingbetalers de duurste politici.

  https://www.youtube.com/watch?v=cQRIBLvBBHk

 16. Anna

  Frans Timmermans Eerste vicevoorzitter van de Europese Commissie ” Een patriot is een Europeaan, een Europeaan is een patriot.” Beste Frans Napoleon en Hitler waren dus echte “Patriotten” . Hoe noemt u nu degenen die hetzelfde willen via EU politiek? Nationaliteit en identiteit afzweren ten gunste van klein groepje EU machtswellustelingen. Het filmpje van Frans Timmermans is een grote schande voor de mensheid.

 17. P.Sisterons

  Frans ga toch fietsen.

 18. Ecoshaarlem

  Wat een verademing Wilders die de vrijheid van ons land verdedigt, en Timmermans die ons land verkwanselt aan Duitsland, ja Duitsland maakt nu wederom de dienst uit in Europa, waar Churchill direct naar de oorlog voor gewaarschuwd heeft dat dit nooit meer mag gebeuren, niet zeggen dat het niet klopt, kijk alle overeenkomsten maar eens goed na, zij maken dienst uit!
  Timmermans, Rutte ( de leugenaar ) Pechold, van Balen en vele andere links leiders met een lang ij, weten dat, maar hun baantje en de centen zijn hun heilig meer dan ons land.
  Maar eens worden zij ontmaskerd!

e-mail:

 Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.