Zweedse gemeente koopt boerkini’s voor kleine meisjes: ‘Dan kunnen ze ook meedoen aan zwemlessen!’

De lokale Zweedse overheid in Hässleholm is begonnen met het kopen van boerkini’s voor schoolgaande meisjes. Dat vindt de gemeente wel fijn, want dan kunnen ze ook zwemmen.

In het plaatsje Hässleholm in Zweden zijn ze volkomen gek geworden: de gemeente koopt daar namelijk boerkini’s voor schoolgaande meisjes, zodat ze ook vrolijk kunnen zwemmen in het plaatselijke zwembad. En dat is wel zo prettig in het kader van de zwemles, natuurlijk.

Hold up. Daar gaan natuurlijk meerdere dingen mis: eerste punt is natuurlijk dat het aanschaffen van kleding, waaronder zwemkleding, iets is wat ouders dienen te doen, en dus niet de overheid. Maar belangrijker: áls je dan al overschakelt op het aanschaffen van zwemkleding, koop dan in ieder geval geen vrouwenhatende zwemtenten die de kleine meisjes bijkans tot de bodem van het zwembad laten zinken.

Zwembadmanager Henrik Samevik vond het zelf wel een goed idee:

“We haddden problemen met de waterkwaliteit, dus hebben we de school gevraagd om scholieren die in onze baden zwemmen een badpak, zwemshort of boerkini moeten dragen. Veel mensen badderden met sjaals en kleren, en toen kwamen er dertig miljoen bactiëren in het water van het zweet, make-up, uiterwerpselen en al het andere dat door het waater gedragen wordt”

Aldus Samevik. De gemeentelijke onderdirecteur Rolf Bengtsson waste z’n handen in onschuld en verklaarde: “Er is geen verbod in Zweden op het dragen van een hoofddoek of bedekkende kleding. We kunnen niet op scholen zeggen dat je het niet mag dragen.”

Mooi man, al dat gedweep met het feit dat boerkini’s technisch niet verboden zijn, maar intussen staat de Zweedse overheid het wél toe dat alwéér een generatie opgroeit onder de knoet van de onderdrukkende en radicale islam, die vrouwen probeert voor te schrijven dat ze alleen als Michelin-mannetjes over straat mogen.

De in Irak geboren mensenrechtenactivist Sara Mohammed moet dan ook een beetje kotsen van de boerkini-aanschaf in Hässleholm, en zegt dat deze zwemkleding linksom of rechtsom gewoon een symbool van vrouwenonderdrukking is.

Ja, en daar sta je dan als Zweedse overheid. Met al je zogenaamde mooie linkse idealen over vrijheid en blijheid, terwijl je tegelijkertijd doodleuk de meest onderdrukkende Taliban-badpakken voor je eigen piepjonge inwoonstertjes aanschaft. Om je kapot voor te schamen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

45 reacties

 1. Obiwokekenobie

  Bedekkende kleding is pas vanaf huwbare leeftijd verplicht… dit is dus gewoon ziek.

 2. Ritter

  Mensenrechtenactiviste Darrya Safaj uit Iran waarschuwt voor de naïviteit van veel mensen betreffende de hoofddoek en aanverwante zaken.

  De hoofddoek en/of Burkini is niet zomaar een stukje textiel; deze staan voor een bepaald wereldbeeld dat zeer vrouwonvriendelijk is. Het is dus van belang dit soort ideeën niet te steunen.
  ————
  “Darrya Safai heeft samen met haar man verschillende tandartspraktijken in België. Ze maakt zich zorgen, omdat ze in haar praktijk ziet dat bepaalde tekenen van islamisme en onderdrukking van vrouwen steeds meer toenemen. Dat is volgens haar vooral te zien in de kleding die mensen dragen. “Je ziet dat aan de kledingcode”, vertelt Safai. “Je ziet dat die de gelijkheid tussen man en vrouw niet erkent.”

  Volgens haar is het een mythe dat jonge meisjes zelf bewust voor een hoofddoek kiezen.

  Safai: “Een hoofddoek is iets religieus. In religie spreekt men niet over rechten en keuzes, maar over plichten. Vergeet niet: de filosofie achter de hoofddoek erkent geen vrijheid voor een vrouw. We zeggen altijd dat er een vrijheid van keuze is, maar we vergeten dat de sociale druk ook een heel belangrijke rol speelt. En als je ziet hoe meisjes behandeld worden die geen hoofddoek dragen in bepaalde gemeenschappen, dan weet je hoe moeilijk het voor die meisjes is.’

  Volgens Safai is het vooral schadelijk als leerlingen op school al leren dat vrouwen zich zouden moeten bedekken. Dat draagt volgens haar bij aan een toenemende ongelijkheid tussen mannen en vrouwen. “Die ongelijkheid is ongezond. Een van de belangrijkste universele vrijheden zijn volgens de westerse normen en waarden de gelijkheid tussen man en vrouw. Wij weten hoe gevaarlijk het kan zijn om die verliezen.”

  http://www.nporadio1.nl/homepage/4604-iraanse-mensenrechtenactiviste-vrouwen-pas-op-voor-het-islamisme

 3. Peter Selie

  Zo te lezen kan de islamofascistische achterlijkheid van hun monocultuur nergens meer in Europa tegengehouden worden, vraag mij alleen af, wanneer is Nederland aan de beurt met de nieuwste trends van deze verstikkende krankzinnigheid, die geheel door u democratisch gekozen volksvertegenwoordigers opgedrongen worden.

 4. van Urk

  Nooit ergens gelezen dat een Europese staat kledingstukken heeft uitgedeeld aan andere religieuze burgers. Waarom moet zoals gewoonlijk, weer specifiek aandacht gegeven worden aan dit religieus volk? De linkse wereld op zijn kop !

  1. Ni28

   Heeft geen kop alleen linker zijde.

 5. K.Dopper

  In veel christelijke Biblebelt-kringen geldt de regel dat vrouwen niet zonder hoedje naar de kerk mogen en het ongewenst is dat ze na het huwelijk betaalde arbeid verrichten. Men kan een oordeel hebben over deze praktijken maar ze zijn, net als de hoofddoek en de bourkina, niet strafbaar voor de wet. Mensen hebben dus het recht om dit soort kledij te dragen en de bijbehorende opvattingen te huldigen. De Grondwet biedt nadrukkelijk die ruimte en dat geeft ons de opdracht andersdenkenden ook op dit punt te respecteren. Voor de integratie is dat bevorderlijker dan ze uit te kafferen en te stigmatiseren.

  1. h_keur

   Dopper,
   Wilt u extreme interne verenigingsgebruiken niet toepassen op alle Christenen? In tegenstelling tot de koran verplicht de Bijbel niets van dat alles. U insinueert een vergelijk dat niet bestaat. De klok horen luiden en niet weten waar de de klepel hangt. U doet weinig anders dan stechelen, dat is onrust en verdeling zaaien. Walchelijk en verder wens ik u toe, dat u eens tot inkeer zult komen en zich zult gedragen, zoals normale mensen betaamt.

   1. K.Dopper

    @h_keur,

    De hoofddoek wordt niet letterlijk voorgeschreven in de Koran, en een bourka zeker niet. Grappig genoeg schrijft de Bijbel de hoofddoek wel voor (I Korintiërs 11:5-6 “Iedere vrouw, die blootshoofds bidt of profeteert, doet haar hoofd schande aan…”).maar men besloot na het Tweede Vaticaans Concilie dat voorschrift af te schaffen.

    U lijkt niet goed te weten waarover u praat.

    1. van Urk

     h_Keur@ Het is lachwekkend dat Linkse mensen orthodoxe moslims met alles willen ondersteunen terwijl zij nooit in de bres gingen lopen voor orthodoxe christenen. Een moslimvrouw krijgt uit Linkse handen een boerkini maar de orthodoxe christenvrouw moet niet bekrompen met zo,n lange rok gaan lopen. http://www.dagelijksestandaard.nl/2017/05/historicus-in-interview-moslims-krijgen-meer-begrip-dan-orthodoxe-christenen/

     1. Ni28

      Hier heeft u een punt!

    2. van Urk

     Als het niet letterlijk voorgeschreven wordt in de Koran waarom deelt de Linkse goedmens dan de boerkini,s uit? Zeer bevorderlijk dan ook om op die manier de radicalisering te gaan bestrijden. Links lost nooit wat echt,s op.

    3. h_keur

     Dopper, ik weet heel goed waar ik over spreek, want niet het Vaticaan gaat over de uitleg van wat in de Bijbel staat geschreven, maar de Schrijver, dat is de Geest van God, die de opschrijvers heeft geinspireerd. Bovendien al helemaal niet het zwembad. De uitleg die u suggereert is gebaseerd op onze tijd. Theologie bedrijf ik niet in dit forum. Nogmaals u vergelijkt zoals gebruikelijk dmv halve waarheden

     1. K.Dopper

      @ h_keur,

      Als u meent dat de Bijbel de geest van God verwoordt zou daaruit moeten volgen dat alle christenvrouwen een hoofddoek moeten dragen. Het Vaticaan vond dat niet nodig maar die kunnen we dus negeren.

      Is dat wat u bepleit?

  2. van Urk

   Wat u opnoemt is een kleine percentage dat niet relevant is voor een discussie. De meeste christelijke vrouwen zijn moderner dan er eigenlijk over gedacht wordt en bij de meeste kerken is het dragen van een hoed niet eens verplicht. Daarnaast trekken christelijke vrouwen of meisjes gewoon een badpak aan als zij willen zwemmen. Vergeet niet dat vele vrouwen dit soort, voor de buitenwereld vanzelfsprekende vrijheid, uit eigen verzet tot stand hebben gebracht. Net zoals Vlissingen de eerste vrouwelijke SGP raadslid heeft. Als moslimvrouwen dat ook meer zouden (durven) gaan doen dan kan men pas spreken over een wederzijdse bevorderlijk integratie.

   1. h_keur

    Van Urk,
    Dopper probeert steeds zaken uit de juiste context te halen en in dit geval teksten te citeren waarover geen eensluidende uitleg bestaat, omdat er in de cultuur ten ten tijde dat betreffend bijbelboek werd geschreven vele heidense gebruiken in trek waren, die we niet geheel kennen. Paulus geeft beschermende aanwijzingen. Het is niet vergelijkbaar met dangmiddelen uit de koran die vooral ook uiterlijk door iedereen moet worden gezien en nagevolgd op elk moment van de dag.. Daar draait deze discussies

    1. K.Dopper

     Paulus geeft beschermende aanwijzingen: “Iedere vrouw, die blootshoofds bidt of profeteert, doet haar hoofd schande aan…”

     😉

     1. Punt50

      Komt doperwt weer met Paulus de Boskabouter aan zakken… Pfff….

     2. K.Dopper

      Paulus werd hier geïntroduceerd door h_keur maar die koos al weer het hazenpad. Paulus vond dat christenvrouwen hoofddoeken moesten dragen. Het Vaticaan schafte dat later af.

     3. Floris

      Alleen tijdens het bidden. Wie denk je te kunnen foppen, trollemans?

     4. K.Dopper

      Over de verwantschap tussen islam en christendom als het gaat om hoofddoeken en onderhttps://al-yaqeen.com/artikelen/de-kledingsvoorschriften-van-de-vrouw-volgens-de-koran-en-de-bijbel/danigheid der vrouw geeft dit artikel een mooi overzicht:

     5. toetssteen

      Mjah: mijne dames en heren, we hebben een nieuwtje voor u! De zwembadkerk! Uitgevonden door ‘peulvrucht’ .

     6. K.Dopper

      Er is, zoals gebruikelijk, weer geen touw aan vast te knopen, Toetsie.

    2. Floris

     “Dopper probeert steeds zaken uit de juiste context te halen”
     ——————————————————-
     Dopper probeert vrijwel elke discussie te saboteren. Kennelijk kickt hij daar op.

     Tegelijkertijd zet hij zichzelf voor aap, want z’n jij-bak gaat natuurlijk totaal niet op. Vrijwel alle christenen lopen blootshoofds en verreweg de meeste moslima’s lopen rond met een kopvod.

     1. swetsnek

      Zweden is verloren Nederland volgt in rap tempo

     2. K.Dopper

      Daar ging de discussie niet over, Floris. Keur beweerde dat de Koran de hoofddoek voorschreef en de Bijbel niet. Ik informeerde hem over de feiten.

      Het is overigens een mooie illustratie van mijn centrale these terzake de getroebleerde causaliteit tussen de geloofsinhoud, zoals verwoord in Koran en Bijbel, en de draai die mensen er, in overeenstemming met hun eigen drijfveren, aan geven.

      Voor jou lijkt me dit ook instructief.

     3. Floris

      De koran is een bijzonder warrig boek, vandaar dat in de islam exegese door schriftgeleerden leidend is. En die stellen in overgrote meerderheid dat de hoofddoek voorschrift is.

      Deze islamitische site bevestigt dat en geeft een koranvers dat beslissend is geweest voor de exegese hieromtrent: http://www.vraagislam.nl/waarom-dragen-moslimas-een-hoofddoek/

  3. Nasrani

   Je bent een beetje ziek. Verder maar geen reactie.

 6. Ni28

  Circus EUROPA komt met eigentijdse kunstjes. Om te beginnen met Zweedse zwemmende artiesten. Prachtig in hun modieuze pakjes. Dan volgt een Nederlandse diabeticus met zijn stuntelende auto. Erg grappig. Verdwaalde Spaanse clown die doet een dronken loodgieter na. Dan lig je echt dubbel. En nog veel meer met als hoogtepunt Allahu Akbar roepende persoon in een Venetiaanse decor. Boem, echt een knaller!

  1. van Urk

   Wanneer begint de eerste voorstelling? 😉

   1. Ni28

    Eigenlijk is ie al bezig en helemaal gratis. Je moet op de goede plek en om de juiste tijd aanwezig zijn.

    1. corfo

     @ Ni28.
     Ik vermaak me uitstekend en geniet volop van het clowneske gedrag van de z.g. door de bevolking gekozen vertegenwoordigers en van de reacties van diverse reaguurders die plots menen, dat zij óveral verstand van hebben. Ik heb nog geen “vertegenwoordiger” van het volk horen roepen : Ali’s Hakbar ! Mogelijk in de volgende voorstelling van het “Circus Europa” ?(naar Ni28 !), met in de hoofdrollen Timmerfranske, Domme August Korsakov Juncker en Pias Rutte.

  2. swetsnek

   Hahahahahaha prachtig eindelijk een beetje humor hier

 7. marco1

  Heel verstandig voor als ze terug willen zwemmen.

 8. Ni28

  In een aantal islamitische landen lopen veel vrouwen gewoon modern aangekleed. Typisch is dat juist uit die landen de gehulde vrouwen naar ons toe komen. Allemaal van die achterlijke gebieden waar een kameel of geit meer waard zijn dan vrouwen natuurlijk. De moderne vrouwen lopen niet weg die vechten daar voor hun bestaan. De onontwikkelde komen hier. Europa gaat met hoge tempo achterwaarts.

  1. van Urk

   Ni28@ Deze moderne vrouwen zijn ook rijker. Wat hier komt heeft zelfs nog geen school van binnen gezien.

 9. Pjotter

  Zweden de voorloper van hoe je het snelst je land islamiseert, christenen worden al uitgewezen naar een thuisland waar de dood haar wacht.(ziekelijk)

 10. Ecoshaarlem

  Je bent echt gehersenspoeld door de links elite, en je bent niet meer te genezen is bij jouw een chronisch probleem!

 11. Punt50

  Gatverdamme ik word niet goed!

 12. jowyajax

  Walgelijk walgelijk walgelijk

 13. Nasrani

  Ik gun Zweden deze inwoners. Je krijgt wat je verdient.

 14. Peter Loosduinen

  Te gek voor woorden !
  De overheid dient de ouders er op te wijzen dat er noch boerkini’s voor schoolgaande meisjes noch voor volwassen vrouwen gedragen mogen worden in Zweedse zwembaden.
  De schoolgaande meisjes dienen op straffe van hoge boetes deel te nemen aan het zwemonderwijs.
  De overheid toont zo haar macht en laat dan zien dat de islam ondergeschikt is aan de wetten van haar land.

 15. Kodi

  Iraanse toestanden in Zweden
  https://t.co/59Sy142HCW

 16. Kodi

  Zolang kleine meisjes nog een soort jongetjesborstje hebben zie ik niet eens het nut of de noodzaak van het dragen van een bovenstukje. Laat staan waarom mensen zich bij het zwemmen dienen in te zwachtelen.

 17. Kodi

  In 1975 had je nog geen no go areas in Zweden. En de Zweden hadden de hoogste kwaliteit van de arbeid waardoor ze hun verzorgingsstaat konden onderhouden. Die omvolking heeft het land geen goed gedaan, zoveel is duidelijk.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.