Advocaat-Kamerlid Theo Hiddema geeft groentjes Dijkhoff en Blok even een cursus asielzoekers en strafrecht

vlcsnap-2017-09-13-15h59m29s47
Foto: Theo Hiddema legt de VVD-lieden Blok en Dijkhoff uit hoe je criminele asielzoekers via het strafrecht aanpakt. Bron: Tweede Kamer.

Ze mogen dan wel minister en staatssecretaris zijn, maar als Klaas Dijkhoff en Stef Blok ook maar een fractie van de juridische kennis van FVD-Kamerlid Theo Hiddema hadden gehad, dan konden ze wellicht eindelijk écht eens werk maken van het aanpakken van criminele asielzoekers.

Een Tweede Kamerdebat dat gisteren werd gehouden over criminele asielzoekers kende gisteren enkele interessante momenten. Zo probeerde DENK-kornuit Farid Azarkan de PVV-Kamerleden ervan te beschuldigen voor méér criminaliteit te zorgen dan de asielzoekers zouden doen. Dat was niet echt een hoogtepunt van het debat.

Veel beter te pruimen was de inbreng van FVD-Kamerlid Theo Hiddema, die besloot in te zoomen op de grote groep criminele asielzoekers die niet afkomstig zijn uit landen als Syrië, Irak of Eritrea maar uit veilige landen zoals Marokko of een land op de Balkan. Hiddema had het over “rondhobbelende” criminelen die door de politie en het openbaar ministerie niet goed aangepakt kunnen worden, omdat men bang is dat enige sanctie of straf een mogelijke uitzettingsprocedure zou kunnen belemmeren. Zaken tegen deze mensen worden kennelijk standaard geseponeerd, wat betekent dat ze eigenlijk zonder sanctie de wet kunnen overtreden.

Dit was zo’n moment dat je doorhebt dat Theo Hiddema zich al een heel mensenleven bezighoudt met strafrecht. Het verschil met de minister van Veiligheid en Justitie, Stef Blok, en de staatssecretaris voor Asielzaken, Klaas Dijkhoff hing haast tastbaar in de zaal. Dijkhoff is na een universitaire carrière direct de politiek ingegaan. Blok werkte bij een bank.

Hiddema legde het tweetal uit dat het natuurlijk volkomen van de gekken is dat je mensen geen straf gaat geven, omdat dan mogelijk hun uitzetting in gevaar komt. Je geeft criminele vreemdelingen daarmee dus een vrijbrief om zoveel mogelijk te roven en te stelen: ze zullen niet voor de rechter hoeven verschijnen. Hiddema is duidelijk over deze vreemde handelswijze van het openbare ministerie: ambtenaren die zo’n idee te binnen schiet, moeten zo’n gedachtengang onmiddellijk staken. Want een uitzetting is namelijk nooit zeker tot het moment waarop het plaatsvindt, en door als openbaar ministerie voor IND te gaan spelen loop je het risico dat zo’n criminele asielzoeker wellicht helemaal niet gestraft wordt – geen celstraf, en geen uitzetting.

In plaats daarvan komt de strafpleiter met een beter plan: hij introduceert de ‘vliegtuigtrapmethode': je kan zaken tegen criminele asielzoekers altijd nog seponeren, maar dan pas op het moment dat je echt honderd procent zeker weet dat ze Nederland uitgezet gaan worden. Dus: als ze op de trap van het vliegtuig staan die hen naar hun thuisland terugbrengt. En dus geen uur, dag, week of maand eerder.

Kijk. Met zo’n man kan je nog eens iets bij het Ministerie voor Veiligheid en Justitie. Als het niet is als minister, dan wel tenminste als hoge ambtenaar die dergelijke listen mag bedenken en in de praktijk omzetten. Maar helaas: Theo Hiddema zit niet bij het ministerie, maar in de oppositiebankjes van de Tweede Kamer. In plaats daarvan moeten wij ons behelpen met Klaas Dijkhoff en Stef Blok, die ons in de beste traditie van Ivo Opstelten en Fred Teeven van crisis naar crisis slepen.

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

37 reacties

 1.   

  Zo zie je maar nooit te oud om te leren.Hopelijk gaan ze ook wat doen met de informatie ze gekregen hebben.

  1.   

   @ marco1.
   Ik zou er niet teveel op rekenen dat die “volksvertegenwoordigers” ook maar íets zullen doen met de verkregen informatie van een échte deskundige.
   Daar zijn die gasten véél te eigenwijs én hautain voor !

   1.   

    Dat denk ik ook, Marco, ik denk eerder dat ze in een deuk lagen.

    1.   

     Hoezo, vertelde hij onwaarheid?

   2.   

    En veel te dom! De echte populisten zitten bij politici van de VVD, D66, PvdA etc.

 2.   

  Op z’n ouwe dag nog altijd een kei, die Hiddema.

 3.   

  Prima vertelt hoe het moet gaan

 4.   

  dat is ook meteen de reden dat ik met dat rondhobbelende volk zelf wel afreken

 5.   

  Daar zit je dan, stelletje amateurs.

 6.   

  Theo onze Nederlandse Nigel .

 7.   

  En dat zooitje, dat voorlichting kreeg van dhr. Hiddema, durft zich “volksvertegenwoordiger” te noemen ? Hoe achterlijk kun je zijn ? Die kleutertjes denken écht dat ze óveral verstand van hebben.

 8.   

  Opa vertelt.

  :)

 9.   

  Forum voor Democratie, een grote aanwinst.

 10.   

  Nog beter zou zijn dat zoiets opgenomen wordt in de strafmaat. Dus je bent bv een asielzoeker die een crimineel delict heeft gepleegd zou de strafmaat uitzetting moeten zijn. Dan is een rechter zo klaar. Die hoeft alleen maar te kijken naar de feiten. zijn straf uit te spreken en de asielzoeker wordt het land uit gezet. Dan heb je ook geen uitzettingsprocedure meer nodig.

  Nu bestaat dus de kans dat zo’n uitzetting op zich blijft wachten want hij zit vast. Dus waarom haast bieden. Dan gaan ze over naar de volgende klant en in de tussentijd zit de verdachte gewoon achter slot en grendel. Want ons nog steeds bakken met geld kost.

  En seponeren vind ik persoonlijk niet echt een goed idee. Want seponeren is niet overgaan tot rechtsvervolging en dus komt er geen uitspraak en is er geen veroordeling. Voor een slachtoffer vind ik dat in ieder geval geen recht spreken.

  1.   

   En ook geen recht van het slachtoffer voor schadevergoeding zover er wat te halen valt en totale minachting van de gevoelens van het slachtoffer..

   1.   

    Inderdaad want er is geen veroordeling dus een slachtoffer heeft geen juridische middelen om door te procederen voor een eventuele schadevergoeding. Als hij dat al zou willen. Dus je bent bv mishandeld en de zaak wordt geseponeerd dan kan jij als slachtoffer fluiten naar je centen. En dan is de kous daarmee af. En eventuele zorgkosten kan je dan lekker zelf ophoesten.

 11.   

  Gezien de lege kamer was de rest aan het masturberen.

  1.   

   Ik kan me inderdaad voorstellen dat je, als de oude Hiddema het spreekgestoelte bestijgt, als Kamerlid ineens wat anders te doen hebt.

   :)

   1.   

    Ja, je bek houden bijvoorbeeld en goed luisteren.

   2.   

    Zo doe jij al aan leeftijdsdiscriminatie.

    1.   

     Nee hoor, ik beschouw Hiddema als een lollige zwetsmeier maar dat komt niet omdat hij bejaard is.

     1.   

      Wat heeft daar de leeftijd mee te maken-

     2.   

      Zeg ik toch, DolleDries?

     3.   

      Wat zeg je dan Dopper? Ben je jaloers op die man Dopper die met zijn leeftijd nog vol in het leven staat terwijl jij hier dag in dag uit nutteloze onzin zit te typen.

     4.   

      Om nog even op die beroemde uitspraak van Theo terug te komen, ik begrijp dat het voor jou moeilijk te bevatten was wat hij bedoelde, zelfs ik moest er een paar dagen over nadenken.
      Maar goed ik leg het even uit: Een moslim mag niet met een ongelovige trouwen dus zou hij zijn geloof vaarwel moeten zeggen en dat is een deathwish, als deze dat massaal zouden gaan doen zou dat betekenen minder minder minder, waardoor de weg naar integratie vrij ligt wat onmogelijk is voor gelovige moslims.

      Neuken willen ze wel maar trouwen is er niet bij.

      Ik heb Theo per e-mail gevraagd voortaan een ondertiteling bij zijn uitspraken te geven want dat is verstandig voor lieden zoals jij.

     5.   

      Uitstekende argumenten heeft u mijnheer Dopper. Wanneer u zelfs de woorden van een expert op het gebied van strafrecht niet serieus wilt nemen en hem classificeert als een “zwetsmeier”, kunt u beter helemaal niet deelnemen aan een zinvol debat. U valt hiermee definitief door de mand, tot op heden heeft u, met uw keurige taalgebruik, uw totale onwetendheid en weerzin om te leren van een ander weten te camoufleren.
      U staat totaal niet open voor de keurig onderbouwde argumenten van een ander en meent een fatsoenlijk, beschaafd, onderlegd en ervaren heer, een expert in dit vakgebied, weg te moeten zetten als een zwetsmeier. Gefeliciteerd, hiermee heeft u zichzelf definitief gekwalificeerd voor welk debat dan ook.

     6.   

      Jij wordt met de dag zieker, het beleid is om psychisch gestoorde zo lang mogelijk rond te laten lopen, heb je te danken aan je linkse kliek!

  2.   

   Dolle Dries wil ons slechts iets over zichzelf vertellen.

 12.   

  Theo is geweldig !
  Hij kent zijn catechismus en veegt de vloer aan met de Staatssecretaris en de Minister.
  Chapeau !!

 13.   

  oude mensen mits niet dement hebben vaak gelijk.

 14.   

  Als er nu iemand hier door de mand valt is het ons narcistich doppertje wel. Ik heb geen inhoudelijke reactie op het verhaal van Hiddema gezien. En dat kan hij waarschijnlijk ook niet! Wat een walgelijke gast, die dopper. Maar goed, ik ga vanavond naar huis.
  Het verhaal wat Hiddema vertelde is natuurlijk 100% waar! Het is toch te gek dat wij niet weten hoevaak een ‘kansloze’ asielzoeker een strafbaar feit heeft gepleegd waarvan de vervolging is geseponeerd? Dat wordt niet bijhehouden…….hoe kan dat? Willen we dat?
  De reden is nog veel belachelijker! Om de uitzetting niet te frustreren. Echt van de gekke! Hiddema geeft terecht de mogelijke oplossing. Waarom gebeurt dat niet?

 15.   

  Deden die twee omhooggevallen eppie`s er maar wat mee, maar dat zal niet gebeuren, want ook Hiddema word net zo weggezet als dat ze Wilders altijd doen.
  Want bij al die dwazen willen en kunnen ze de waarheid niet aan!
  En waarom reageren jullie altijd zo op die dwaas van Dopper, juist als je die dwaas tegengas geeft blijft hij doorgaan, en het is gewoon een zak!

 16.   

  Er is in veertig jaar geen moment geweest waarop enig bewindsman (wat taalkundig ook een vrouw kan zijn zoals u wel zult weten) het land meer heeft gediend dan dat deze aan alle afbraakfiguren en afbraakorganisaties, die bijna altijd ten onrechte voor asielzoekers hier op kwamen en op komen, gehoor heeft gegeven. Belangrijk onderdeel van hoogst verwerpelijke politiek, die het land meer heeft geschaad dan ooit voor mogelijk werd gehouden.

  1.   

   Naar is waargenomen blijkt er dus een gebrek aan cellen te zijn om deze kansloze toekomstige chirurgen op te kunnen sluiten. Erger nog, ze sluiten in de Bijlmer cellen complexen om er een hotel te beginnen, welke aangestuurd worden door asielzoekers met een afstand tot de normale arbeidsmarkt. Je mag dus aannemen dat er eerder een te kort is aan voldoende hersencellen om deze toekomstige tandartsen en leraren, welke de nederlandse taal niet of nauwelijks bemachtigen, een toekomst te geven. Ze gaan massaal illegaal…..dank aan Den Haag, dank aan Brussel…..stelletje landverraders!!!!!

 17.   

  Als je echt verandering wil,moet je de straat op!!Breek de machts elite!!

 18.   

  Punt 2:Er is geen gebd meer voor de overheid.Wat kun je dan verwachten?

 19.   

  Langzaam en gestaag
  werken aan een goede, stabiele zaak
  werkt vanuit stille overtuiging
  via een morele basis
  die zichzelf voortdurend principieel
  kan loslaten.

  Petra Hermans

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!