Afbeeldingen van vrouwen in bikini afgeplakt op Belgische kermisattractie: “Weg met onze vrijheden, weg met ons!”

Een kermis in een klein plaatsje onder de rook van Brussel heeft bij onze zuiderburen voor nationale ophef gezorgd: één kermiswagen is namelijk beschilderd met dames in zwemkleding. En dat kan kennelijk zomaar niet.

Een parlementariër in het Belgische parlement, Karl Vanlouwe, is witheet van woede dat tekeningen van vrouwen in bikini zijn afgeplakt op de wagen van een kermisattractie. De man, lid van het Vlaams-nationalistische N-VA, merkt op dat dit vermoedelijk is gedaan “om niemand voor het hoofd te stoten.” Vanlouwe heeft daar totaal geen begrip voor: “De wereld draait door. Weg met onze vrijheden… Weg met ons…”

Het afplakken van de kermiswagen is gebeurd op bevel van de burgemeester van het plaatsje, die van CDH-huize is. CDH is een zusterpartij van ons eigen CDA. Eén van zijn woordvoerders houdt echter vol dat bij het boeken van de kermiswagen foto’s zijn gebruikt van een heel ander toestel, waarop geen halfnaakte vrouwen te zien zijn. Toen deze wagen – volgens de gemeente tegen de afspraken in – dus kwam opdagen, besloot men de zwemkleding van de vrouwen af te plakken.

Naar eigen zeggen was het motief om kinderen te beschermen. Wat natuurlijk een beetje mal is, aangezien kinderen zonder verdere vragen worden toegelaten tot zwembaden en stranden waar ze tientallen vrouwen in bikini in levenden lijve kunnen aanschouwen – maar een handjevol geschilderde dames in tweedelige badpak is kennelijk dan wel weer een brug te ver. Het is in ider geval duidelijk dat N-VA’er Vanlouwe deze redenatie niet volgt. De man gebruikt op zijn social media termen als “weg met ons” – waarmee over het algemeen gedoeld wordt op het vermogen van westerse mensen om hun eigen gewoontes af te schaffen, bij te stellen of te kuisigen – allemaal om andere deelnemers aan de multiculturele samenleving niet te veel voor het hoofd te stoten.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

65 reacties

 1. Paaldanseres

  En het gaat maar door…. zucht..

 2. Ni28

  Kinderen? Moslims natuurlijk! Wat is het volgende, Europese vrouwen in burka? Wat is dit voor een burgemeester, een moslims? Is het zo ver, zijn wij overgenomen door de ayatollahs? Linkse domheid zegeviert! Hoe lang nog?

  1. corfo

   @ Ni28.
   Helemaal met u eens hoor !
   Ik las met een blij gemoed de “reacties” van de alom bekende trollen ! Het zijn én blijven lachwekkende, zielige mensjes, die van álles beweren, nergens een bron vermelden en zij blijven die parasieten in hun achterwerk kruipen, dus zijn ’t nog viespeuken ook !
   Mijn vurige hoop is, dat één van hun vrouwelijke familieleden, liefst vrouw of dochter(s)(als ze die al hebben !) door één of meerdere van die kansparels op gruwelijke wijze worden beknepen, betast en/of verkracht, dan zal je dat gajes horen piepen ! Zoals een OvJ die geen dronken chauffeurs meer wilde berechten nadat z’n dochter door zo’n crimineel werd dood gereden.

   1. K.Dopper

    Troll alert!

    1. Ni28

     Dopper meldt zich als trol.

   2. marco1

    Mijn vurige wens is dat er eindelijk eens iets aangedaan word en het liefst geweldloos. Maar feit blijft als er een tegenaktie is b.v. een moslimschool op slot gooien of een toekomstige moskee bezet word er door behoorlijk wat mensen dit bestempeld wordt als discutabel of zelfs schandalig.

 3. buitenbeentje

  “……….. eigen gewoontes af te schaffen, bij te stellen of te kuisigen”

  Wat is kuisigen?

  1. Laaghlandt

   Kuisigen is schoonmaken.

   1. IJscoman

    Nee nederbelg, het is kuisen. Dat betekent schoonmaken.

 4. poldi

  De islam woekert als rupsje-nooit-genoeg gestaag door West-Europa.
  Iedereen ziet dat maar onze laffe politiek correcte linkse wegkijk bestuurders kijken de andere kant op.

 5. K.Dopper

  Dit voorval heeft niets met de islam te maken. Dat wordt er hier met de haren bijgesleept.

  1. Ni28

   Hebben de kinderen soms opeens geklaagd? Gebruik dat zaagsel in je hoofd eens, man!

   1. K.Dopper

    Hebben moslims geklaagd dan?

    1. Ni28

     Dat hoeven zij niet eens door zelfislamisering net als deze burgemeester laat zien zo bang als zij voor hun is omdat zij kwaad zouden willen worden. En zo laf om het op kinderen af te schuiven. De kinderen gaan zich juist afvragen wat zit onder die plaksel. De zoveelste voorbeeld van zelfislamisering in werking gesteld door uw linkse broeders. LAF!

     1. K.Dopper

      Ni28 maakt pijnlijk duidelijk dat dit verhaal een islamofobe fantasie betreft.

      Islamofobie blijft een nare en overlast veroorzakende aandoening.

     2. IJscoman

      K.Dopper blijft een nare en overlast veroorzakende aandoening.

    2. van Urk

     Misschien de Belgische SGP. 😉

 6. meijer61200

  Misschien mogen poppen van kleine naakte meisjes wel?

 7. Ni28

  Haat en nijd wordt gecreëerd door de autochtone bevolking achter te stellen door zich aan te passen aan de eisen van de nieuwkomers in dit geval moslims. Stukje bij stukje wordt door deze aanpassingen onze samenleving overgenomen door islamieten. De ware schuldigen zijn de linkse wegkijkers en goedpraters. Als je alle vrijheden systematisch beknot om de moslims te bedienen komt het eens tot een opstand dat kan bijna niet anders. Deze Belgische burgemeester is haar ambt niet waard.

 8. Kodi

  Is er een middel tegen culturele zelfhaat?

  1. K.Dopper

   Jawel, begin met het eren en respecteren van de kernwaarden van onze cultuur en rechtsstaat.
   Het oproepen moslims de keel af te snijden, zoals jij deed, is verraad aan onze cultuur. Die haat tegen alles was ons heilig moet zijn is culturele zelfhaat van onechte Nederlanders.

   1. Ni28

    Volgens u zijn de kernwaarden van de rechtstaat om eigen cultuur op te geven. De meesten vinden van niet. Als iemand hier haat zaait dan bent u het wel.

    1. K.Dopper

     De kernwaarden van onze cultuur zijn bij uitstek neergelegd in de Grondwet. Die Grondwet wordt hier door heel wat extreem-rechtse dwaallichten terzijde geschoven.

     1. IJscoman

      Onze grondwet-fetisjist pist op zijn eigen cultuur en identiteit, zolang zijn rechtsstaat maar geheiligd blijft.

      Je moet wel zelf een moslim zijn om zo krom te kunnen denken en praten.

     2. K.Dopper

      IJscomn, ik meen dat je pist op je eigen cultuur als je de kernwaarden van onze cultuur die in de Grondwet zijn vastgelegd verwerpt.

      Op dat punt zou enig zelfonderzoek je niet misstaan.

 9. Ritter

  Het is bizar maar waar…………de groepen die het meest te vrezen hebben voor de islam , zoals feministen ,homo’s en christenen, verdedigen de islam vaak fel.

  Maar hoe meer de islam aan invloed en macht wint in Europa des te meer zullen juist deze groepen daarvan de zure vruchten plukken.

  Niets voor niets waarschuwt mensenrechtenactiviste Darrya Safaj uit Iran voor het oprukkend islamisme in Europa.
  —————

  17 jaar geleden vluchtte mensenrechtenactiviste Darrya Safaj uit Iran voor de onderdrukking van het islamisme. Na al die jaren in België is ze bang voor hetzelfde in Europa. En daarom doet ze een oproep aan Europeanen op zich daar tegen te verzetten.

  Darrya Safai heeft samen met haar man verschillende tandartspraktijken in België. Ze maakt zich zorgen, omdat ze in haar praktijk ziet dat bepaalde tekenen van islamisme en onderdrukking van vrouwen steeds meer toenemen. Dat is volgens haar vooral te zien in de kleding die mensen dragen. “Je ziet dat aan de kledingcode”, vertelt Safai. “Je ziet dat die de gelijkheid tussen man en vrouw niet erkent.”

  http://www.nporadio1.nl/homepage/4604-iraanse-mensenrechtenactiviste-vrouwen-pas-op-voor-het-islamisme

 10. Ni28

  Ritter, de echte vluchtelingen verklaren ons voor gek. En met het volste recht. Want het Westen is gek geworden.

 11. Laaghlandt

  K. Dopper schreef:

  ‘De kernwaarden van onze cultuur zijn bij uitstek neergelegd in de Grondwet. Die Grondwet wordt hier door heel wat extreem-rechtse dwaallichten terzijde geschoven’.

  De kernwaarden van onze cultuur zijn kapotgemaakt door 70 jaar lang de goedzak uithangen. De kernwaarden van onze cultuur zijn afgebroken door jou, K. Dopper. Linkse zeur-hippies die alles maar bij elkaar te verzinnen om alle culturen kapot te maken.

  1. K.Dopper

   Maar waarom willen mensen zoals jij dan artikelen in de Grondwet afschaffen, Laaghlandt? Toch niet omdat in jouw fantasie linkse zeur-hippies ze onvoldoende naleefden?

   1. Laaghlandt

    Omdat deze grondwet zwaar achterhaald is. Deze grondwet laat het toe dat ons mooi welvarend Nederland volloopt met parasieten die, alles wat onze voorouders hebben opgebouwd leegzuigen en als ondankbare honden kapot maken.

    1. K.Dopper

     Heeft Laaghlandt al helder welke grondrechten in de Grondwet hij wil afschaffen: de vrijheid van godsdienst en meningsuiting? Mogelijk wil hij ook dat moslims niet gelijk worden behandeld voor de wet?

  2. Kodi

   +++++

 12. Ni28

  13@ Dopper plaatst wederom een inhoudelijk en goed onderbouwde stukje. Wat wilt je ook als je de echte waarheid willens en wetens bestrijdt. Ga toch Jesse kijken roodgroene man!

 13. Ni28

  25@ Corfo, ik denk eerder dat het een eenling uitgekotst door familie en vrienden. Wie zou het ook volhouden?

  1. swetsnek

   ik weet het wel zeker dat het een eenling is met zo’n zak stront wil niemand wat te maken hebben

   1. K.Dopper

    Troll alert!!!

 14. marco1

  Islamisering bestaat niet dat is een fantasie van de alt-rechts. Dit is ook gewoon om kinderen te beschermen tegen pornografische afbeeldingen. Daar zijn ze nu pas achter gekomen , volgens onderzoek is gebleken dat de kans op verkrachtingen toeneemt als kinderen worden blootgesteld aan dergelijke smerige afbeeldingen. De muziek die ze bij deze attracties draaien zou eigenlijk ook uit moeten maar dat onderzoek loopt nog.

  1. van Urk

   “Bescherming tegen pornografische afbeeldingen” “Kans op verkrachtingen toeneemt” Dat betekent hoe onnozel Links wel niet is dat zij daar nu pas achter komen. Of heeft het toch te maken om moslims niet voor hun hoofd te stoten? De SGP heeft in Nederland al jaren geroepen om lustobjecten in bushokjes te verwijderen maar daar werd weinig gehoor aan gegeven.

   1. Kodi

    Het was weer gezellig in Chemnitz. Vele verkrachtingen, maar de politie deed niets. Aangifte doen heeft ook geen zin, want de politie doet er ook niets mee. Driemaal raden uit welke hoek deze verkrachters kwamen?
    https://t.co/tgOVP9uuA9

    1. marco1

     Ik denk door mannen die als kind zijnde te vaak bloot gesteld zijn aan pornografische afbeeldingen van dames in bikini.

 15. Ni28

  Doordat de wereld keihard veranderd kan de Grondwet, heel lang geleden geschreven niet meer toereikend zijn om de huidige situatie aan te kunnen. Zo blijf je de gekke Henkie tot dat je niet meer hebt. De Grondwet zoals nu maakt geen onderscheid tussen goed en kwaad en wordt massaal misbruikt. Door wegkijken veranderd er niets.

 16. Beukman

  Dit is de zoveelste storm in een glas islamofoob water. De burgemeester ontkent dat hij de opdracht wil gegeven, en inmiddels zijn ze op zijn bevel zelfs verwijderd. Gevalletje fake news.

  “Burgemeester Joël Riguelle (CDH) van Sint-Agatha-Berchem is verontwaardigd. Hij zegt dat hij die vraag nooit gesteld heeft aan de kermisuitbater. Dat zou ook niet zomaar gaan, zegt hij. “Als de burgemeester een bevel geeft, dan moet hij dat wettelijk doen. Dan moet hij een besluit schrijven, enzovoort. Ik heb die vraag nooit gesteld aan de uitbater. Nooit, nooit, nooit. Het is puur fake news.”

  “Als iemand van de gemeente gevraagd heeft om de vrouwen in bikini af te dekken, dan is dat zonder mijn toestemming en zonder de toestemming van het college. De betrokken persoon zal maandag of dinsdag uitleg moeten komen geven.”

  Burgemeester Riguelle heeft intussen aan de gemeentediensten de opdracht gegeven om de papieren bedekking vandaag nog te verwijderen.”

  https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2017/09/03/ophef-over-bikini-s-op-de-kermis-in-sint-agatha-berchem/

  1. van Urk

   Wacht even. De burgemeester heeft geen bevel gegeven om die afbeeldingen af te laten plakken maar geeft wel het bevel om ze te laten verwijderen. Het wordt nog vreemder aan het verhaal. De kermisuitbater kan ze toch ook zonder opdracht het zelf gaan verwijderen als hij dat zelf erop geplakt heeft? Of zit de gemeente hier toch achter?

   1. Beukman

    @Urk
    Zoals ik het begrijp, hebben de “gemeentediensten” de boel afgeplakt al is het onduidelijk in wiens opdracht. Dan staat het de kermisuitbater uiteraard niet vrij om alles zo maar weer weg te halen: die opdracht moet van de burgemeester komen.

 17. Ruud562

  En niet alleen bij deze actractie:

  “Supermarktreus Lidl Nederland vindt het ‘uiterst vervelend’ dat op de verpakkingen van haar Griekse producten christelijke kruisen digitaal zijn weggepoetst.”

  Het islamiseren gaat verder en verder… en oh wee, als je daar kritisch over bent, oh wee, als je het verlies van vrijheden aankaart door de aanwezigheid van de islam, want dan ben je een islmafoob, een racist!

  Nee, daarom dit nogmaals: waar de islam verblijft is het de vrede, veiligheid én vrijheid die verdwijn!

  1. Kodi

   Moskeeën op de verpakking van produkten weer geen probleem bij de Lidl.
   http://i.imgur.com/76ZIBOl.png

   1. Ni28

    Als zij de halvemaantjes weglaten is het weer kwetsend voor moslims. Als zij Kruizen wegwerken is het dan niet kwetsend voor christenen? Ben benieuwd naar de Turkse week bij de Lidl.

 18. Kodi

  Zweedse man veroordeeld voor krenkingsdelict – at bacon in zicht van moslims
  https://fenixx.org/2017/09/01/zweedse-man-veroordeeld-voor-krenkingsdelict-at-bacon-in-zicht-van-moslims/

  1. Beukman

   “Een vrolijk, kleurloos worstje. Met die mascotte wil de Rijksoverheid de diepe verdeeldheid in de samenleving tegengaan. Het ‘Eenheidsworstje’ moet Nederland weer verbinden.“Diversiteit is killing en helemaal niet gezellig”, legt projectleider Jan de Vries uit. “We willen mensen daarom aanmoedigen om zo min mogelijk af te wijken van de gemene deler in ons land. Het Eenheidsworstje symboliseert die gedachte. Met een knipoog natuurlijk.”

   https://speld.nl/2017/09/02/mascotte-eenheidsworstje-moet-nederland-weer-verbinden/

   1. Kodi

    Als je meer diversiteit wil, moet je juist die Islamitische monocultuur ver buiten je land houden.

  2. K.Dopper

   De moslimkeelafsnijder Kodi plukte dit artikel van een zeer vies islamofoob Nederlands blog dat een bericht plukte van het racistische en islamobe blad Fria Tider dat bekend staat om de leugenartikelen over moslims die ze aan de lopende band uit de duim zuigen.

  3. marco1

   Ja dat is natuurlijk ook erg kwetsend zijn er in dat fantastische boek geen regels voor de strafmaat?

 19. nienke

  Stelletje hypocrieten, er mogen geen blote dames maar kerels van 40 jaar mogen wel met een kind van 13 trouwen en ze misbruiken, alom bekend in de moslimlanden.
  Mohammed had ook een meisje van 9 jaar oud, de viezerik.
  Dit hele gebeuren is er alleen om alle vrijheden van de westerse wereld te verbieden.
  En onze laffe, slappe, schijterige burgemeesters, politici, politie, en de media die hun ogen en oren sluiten voor deze achterlijke woestijnratten gaan wij ook onze vrijheden verliezen.
  Als er een vrouw met burka op gestaan had was het uitstekend dan hadden ze niet het lef gehad om dit dicht te plakken (represailles).

  1. Ni28

   ja, Nienke, daar kijken zij graag overheen.

  2. Beukman

   Wat hebben moslims met deze kermisrel te maken, @Nienke?

 20. Ni28

  @24, Dopper, had u maar nu naar Aboutaleb in het Buitenhof geluisterd. Hij moest toegeven dat het wapen die hem de Grondwet geeft niet toereikend is juist omdat de Marokkaanse boeven zich buiten de wet plaatsen. Een ongelijke strijd. Met andere worden hun misdaden passen niet in onze Grondwet. Hij kan ze niet slaan maar hoogstens aaien. Grondwetaanpassing is dus nodig bewerkt aan de tijd waar wij in leven. Rechtstaat kan zegevieren maar moet wel de middelen voor hebben. En dan graag geen inlegvelletje van Rutte.

  1. K.Dopper

   Ik hoorde Aoutaleb niet bepleiten de Grondwet aan te passen.

   Jij wel?

 21. Ni28

  Van Urk, wegkijkers proberen hun kromme neus altijd recht te praten. Spiegel hebben zij daarbij liever niet in de buurt.

 22. vikingkiowa

  ik vermoed dat de dames het gewoon koud hadden..en anders een bordje er onder hangen “transgender vriendelijke attractie” krijg je nog een nobel prijs en alle lof van links ook …wat ?..witlof?..gatver wat een flauwe grap..

 23. Punt50

  Altijd maar willen wijken voor die woestijnratten. Wat mankeert ons toch?

  1. Mart

   Punt50 …dat vraag ik me al jàren af ,op mijn heuveltje hier in Brasil…Brasil met een HOOFDLETTER, europa en nederigland niet meer dus.

 24. Mart

  Wat een vuile stinkende hufter is deze ”burgervader”…kruip maar lekker dieper in het woestijn zand waar dat zootje barbaren ook nog eens in scheiten.

 25. Two Ravens Black Kettle

  De culturele verrijking van Famkuh Halsema
  Kaaakklem genoemd door de ondeugende Theo
  Die vermoord is
  Door een zekere Mohammed
  Waarop mevrouw Kaakklem de volgende motie indiende

  “verzoekt de regering in woord en daad uit te dragen dat het tegengaan van islamisering geen doelstelling van beleid is,
  en gaat over tot de orde van de dag”.

  De kinderen van Barcelona zullen haar dankbaar zijn.

  Of zoals de communist Judith Sargentini zou schatteren; ‘niks aan de hand allemaal hysterie !’

  Famkuh kan trots zijn op zichzelf
  De islamisering is in volle gang.
  Goed gedoan meid !
  Uw voetdruk voor de toekomst is verzekerd.

 26. swetsnek

  iemans het adres van doppertje ???

e-mail:

 Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.