Amerikaans Hooggerechtshof: Trumps inreisban voor vluchtelingen mag doorgaan

Geen categoriesep 13 2017, 8:00
Een grote en belangrijke overwinning voor de Amerikaanse president.
Donald Trump kan zich verheugen: het Amerikaanse hooggerechtshof is het eens met het Witte Huis en heeft Trumps inreisban voor mensen uit zes landen (voorlopig) weer geactiveerd. Dit terwijl een lagere rechtbank de ban juist in de prullenbak had gegooid.
Het Hof heeft een korte verklaring doen uitgaan waarin duidelijk wordt gemaakt dat de regering door kan gaan met het door Trump ingezette beleid. In dit specifieke geval gaat het om 24.000 zelfverklaarde vluchtelingen. Die willen Amerika graag in. Het Court of Appeals of the 9th Circuit (Hof voor hoger beroep) had eerder besloten dat die vluchtelingen, die gesponsord worden door Amerikaanse organisaties, het land ingelaten moesten worden. Trump vond dat niet... en dus stapte hij naar het Supreme Court (Hooggerechtshof). Dat heeft nu duidelijk gemaakt dat het Witte Huis het volste recht heeft om zo'n maatregel te nemen.
Voor Trump is dit een belangrijke (voorlopige) beslissing, maar hij kan nog niet op zijn lauweren rusten. Links heeft namelijk een tijdlang geleden besloten om ten strijde te trekken tegen zijn immigratiebeleid en zal pas rusten als hij hun opengrenzenbeleid accepteert. Zolang hij dat niet doet zal hij steeds weer voor de rechter moeten verschijnen terwijl hij niets meer of minder doet dan zijn grondwettelijke bevoegdheden gebruiken.
Maar ja. Zo rolt links he. Als ze aan de macht zijn doen ze wat ze willen... en als rechts aan de macht is worden ze helemaal gek.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten