Anne Fleur Dekker woedend vanwege arrestaties antifascisten in Enschede: ‘Nazi’s mochten wél demonstreren!’

En zoals gebruikelijk vertelt ze weer eens slechts het halve verhaal.

Anne Fleur Dekker is terug van vakantie en heeft meteen weer wat te klagen. Ditmaal gaat het over een demonstratie in Enschede van het extreem-rechtse Pegida. Ter plekke was er immers ook een tegendemonstratie van Antifa, maar de politie liet hen met rust.

Dat zit zo: gisteren beschreven we al hoe op beide demonstraties de meest ongure figuren afkwamen. Bij Pegida had je types met hakenkruizen en bandleden van nazi-bands. Bij de antifascisten was de hele extreem-linkse rolodex opgebeld om acte de presence te geven: onrustmakers Felix Woudenberg en José van Leeuwen voorop.

Maar de politie greep alleen in bij de antifascisten. De reden voor dat eenzijdige optreden was geen ‘white privilege’ of een vermeende voorkeur van de politie voor werkloze blanke tokkies met een Hitler-fetish. Nee, de reden dat Antifa wel last kreeg maar de Pegida-nazi’s niet is simpel: die laatste groep had hun demonstratie vantevoren aangemeld bij de gemeente, zoals gebruikelijk is. De antifascisten hadden dat niet gedaan. Dat kan je onrechtvaardig vinden, maar dan ben je inderdaad gewoon een illegale manifestatie aan het houden – het maakt daarbij dus echt niet uit waarvoor je gedemonstreerd: voor het beëindigen van fascisme, voor meer diervriendelijkheid of mijn part zelfs voor meer vrouwentoiletten.

En ja, Pegida is een nare, cynische, racistische en bovendien misogyne club. Maar het recht op demonsteren is in Nederland een democratische grondbeginsel, mits je je maar aan de regels houdt. Dat kan je dan flauw vinden – en zoals Anne Fleur Dekker dat proberen te framen als de “macht” die extreemsrechts zou hebben – maar in feite is het ook best iets dat de lui van Antifa zouden kunnen doen.

Ik stel voor dat Anne Fleur haar bondgenoten dus even inseint over de procedurevoorschriften voor het aanmelden van demonstraties. Zij is toch zo’n slimme meid? Dan moet dat ook wel lukken. En zoals gezegd: lastig kan het nu eenmaal niet zijn, want de racistische knuckleheads van Pegida kregen het ook voor elkaar.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

23 reacties

 1. marco1

  Ach arm meisje toch die gemene boze overheid ook altijd. Gewoon aan beide kanten een hoop vullis met een enkele normale ertussen.

 2. DolleDries

  Ze zijn hier in het tuincentrum al druk met de kerstshow, het schiet al weer op.

  1. Feit

   Ik zag vandaag pepernoten bij de kassa’s van Jumbo.

   1. Nederlandse_Patriot

    U weet allen wat dat betekent: de negertjes vallen straks weer in de slachtofferrol vanwege Zwarte Piet. En dat moeten wij natuurlijk heel erg zielig vinden, anders zijn we nazi’s.

   2. buitenbeentje

    O lekker, dan heeft de Action, die hebben we sinds vorig jaar in Oostenrijk ook, weer gevulde speculaas en speculaasbrokken te koop. Die kleine speculaasjes gaan zo vervelen.

    1. Punt50

     Wij maken altijd zelf speculaas, heel gezellig thuis in de keuken.

     1. Top

      Ik kom elk jaar vanuit Ierland, terug om speculaas te kopen. En voor de kerst gevulde kransjes van de Baronie. Dit kennen ze hier niet. Oh ja en Bizal dubbeldubbelzoute drop. Dit laat ik proeven aan mijn overburen, je wil niet zien wat voor gezichten ze dan trekken. Kostelijk!

 3. Nasrani

  Agressief doosje.

 4. Bloem

  Laten we gewoon de afkorting AFD gebruiken, dan kunnen die stukjes over haar nog korter. Dhr. Dopper nog een zinvolle inbreng in dezen?

  1. marco1

   YAhahahahah ja daar wacht k ook op.

  2. trampoline

   AfD betekent ook Alternative für Deutschland. Die Anne Fleur toch! Stiekem toch extreem rechts

 5. A3aan

  Heerlijk iemand die de regels echt wel kent zo te zien stuiteren!

 6. Ritter

  Pegida is niet uit op rellen en gebruikt geen geweld. Het zijn vaak de linkse tegendemonstranten die geweld gebruiken.

  Pegida wil rustig demonstreren tegen de islamisering van Nederland. Daarvoor hadden ze een vergunning aangevraagd.

  Hieronder een video impressie van woedende islamitische en linkse tegendemonstranten.
  https://youtu.be/w1eVSfDwkDg

 7. Ritter

  “Pegida is een nare, cynische, racistische en bovendien misogyne club.”

  Boute beweringen waar geen enkel bewijs voor is. Het lijkt Joop.nl wel. Pegida is niet racistisch en zeker niet “misogyne”.

  Tim, je hoeft het niet eens te zijn met Pegida maar onzin beweringen doen versterken niet je argument tegen Pegida.

 8. Chauvinist

  Anne-Fleur is best een lieve, spontane meid. Ze heeft haar eigen mening en overtuiging maar krijgt vanwege dat een hoop negatieve kritiek over zich heen. Een beetje meer respect voor Anne-Fleur zou fijn zijn.

  1. eRik2017

   Anne Fleur is een hele lieve meid. Daarover geen discussie.
   Maar Anne Fleur geeft zoveel negatieve kritiek. Een beetje meer respect vanuit haar zou fijn zijn.

   1. DolleDries

    Waar is ze dan lief in.?

    1. eRik2017

     Lief in: Het zijn van een begin twintiger met een mening om de wereld te verbeteren.

     1. Top

      Ach ja, iedereen heeft recht op zijn eigen ‘rukkersmotiefje’. Zeker, als je een zelfde soort leeghoofd bent. Soort zoekt nu eenmaal soort!

  2. trampoline

   Als je jong bent en je bent niet links, dan heb je geen hart.
   Als je 40 bent en je bent nog steeds links, dan heb je geen hersens.

   Een oud gezegde uit de vorige eeuw.

 9. eRik2017

  Rustig, rustig, rustig.

  Anne Fleur is nu anarchist, en in het anarchisme bestaan er geen vergunningen, laat staan gunningen. Net als in het kapitalisme.

  Wel een slimme meid die weet de aandacht naar zich toe te trekken.
  Tegen de tijd dat ze weet hoe het werkt, net als bijvoorbeeld Wouter Bos en Paul Rosenmöller, zal ze veranderen in de volg-je-nivelleringshart-kapitalist.
  Uit Blaricum, waar ze vandaan komt.

 10. van Urk

  Snap niet dat gemeentes vergunningen strekt aan extremisten of anarchisten om te mogen demonstreren. Verbieden die hap. Dan ben je toch af van dit soort lands demoniserende flauwekul?

 11. Nog1

  Volgens de wet heb je geen vergunning nodig voor een demonstratie. Ook hoef je een demonstratie niet aan te kondigen, het gaat nl om een grondrecht.

  Ik geef toe dat menig burgemeester de wet niet kent en dus zelf ook denkt dat hij/zij die bevoegdheid wel zou hebben. Maar de Hoge Raad trekt zich van die onwetendheid niets aan.

  Men mag maar om 1 reden demonstraties verbieden of verplaatsen, en dat vanwege een aantoonbaar gevaar voor de openbare orde. En zelfs dat argument is in het verleden wel eens door rechters afgeschoten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.