Bam! Forum voor Democratie op 8 zetels in nieuwe peiling van Ipsos

Geen categoriesep 15 2017, 13:00
Het blijft goed gaan met Thierry Baudet en Theo Hiddema.
Als je de twee voormannen van Forum voor Democratie bent kun je alleen maar hopen dat er heel binnenkort nieuwe verkiezingen zijn. FVD blijft namelijk maar groeien in de peilingen. Zelfs het historisch redelijk kritische Ipsos zegt dat de partij 8 zetels zou halen als er vandaag verkiezingen waren.
Acht. Terwijl ze nu maar met zijn tweeën in de Tweede Kamer zitten.

Op twee partijen na lijkt de stand in deze Politieke Barometer dan ook in grote mate op de verkiezingsuitslag. Waar de SP heeft moeten inleveren sinds die verkiezingen, zit Forum voor Democratie juist in de lift. Laatstgenoemde partij kan nu rekenen op acht zetels.

Hier de stand van zaken in een mooie grafiek (want daar houden we van:
Screen Shot 2017-09-15 at 09.46.43
Het meest opvallende? Waar komen die zetels van FVD vandaan? De VVD heeft er volgens deze peiling nu 35. Dat waren er op verkiezingsdag 33. Dat is een winst van 2. De PVV heeft er 19. Op verkiezingsdag? 20. Verlies van 1. Het CDA haalde 19 zetels en heeft er daar nu nog 16 van over. Virtueel dan. Dat is een verlies van 3.
De VVD en FVD samen winnen dus 8 zetels. De PVV en het CDA verliezen er samen 4. Dan verliezen GroenLinks (-1), de SP (-5), en de PvdA (-1) zetels. Dat zijn dus linkse partijen. Rechts wint 4 zetels (want de SGP blijft op 3 staan)... die van linkse partijen komen.
Het bewijst maar weer eens dat FVD zo vernieuwend bezig is, met zo'n mooi energiek élan, dat de partij de oude politieke 'grenzen' aan haar laars lapt. FVD eet niet één specifieke partij leeg, nieuwe kiezers komen overal vandaan. Dat is dé grote kracht van Baudet en Hiddema: ze zijn écht bezig om het partijkartel te kraken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten