Baudet reageert verbaasd op verontwaardiging rond zijn afwezigheid bij MH17-debat: ‘Afspraak liep uit!’

Thierry Baudet is verbaasd dat er zo’n heisa ontstond naar aanleiding van zijn afwezigheid bij een plenair Kamerdebat over de MH17. “Het is niet ongebruikelijk dat kleinere fracties soms debatten moeten missen,” aldus de FVD-voorman op de website van zijn partij.

Eerder vandaag ontstond er ophef nadat bleek dat Thierry Baudet niet was komen opdagen bij een debat over de MH17 dat vanmiddag werd gehouden in de plenaire zaal van de Tweede Kamer. Het is een onderwerp waarover de flamboyante parlementariër zich in de aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen vaak heeft uitgelaten. Kamerleden Han ten Broeke (VVD) en Sjoerd Sjoerdsma (D66) vonden het derhalve niet kunnen dat de FVD-voorman zo hoog van de toren blaast over de vliegramp in Oekraïne, maar bij vergaderingen over de MH17 verstek laat gaan.

Baudet reageert nu via de website van zijn partij op de aantijgingen dat hij het niet kan maken bij het debat aanwezig te zijn. Hij zegt dat er “tot zijn verbazing” commotie is ontstaan, en verklaarde tegenover De Telegraaf dat er vanmiddag een afspraak was uitgelopen.

Ook komt het volgens de FVD-voorman vaker voor dat kleine politieke partijen keuzes moeten maken en vanwege beperkte middelen niet bij alle debatten aanwezig kunnen zijn. De verklaring:

“Tot onze verbazing is er vandaag commotie ontstaan over het feit dat FVD-fractievoorzitter Thierry Baudet niet aanwezig kon zijn bij het debat over het besluit vervolgingsmechanisme MH17.

Het is niet ongebruikelijk dat kleinere fracties soms debatten moeten missen. Deze tragische ramp heeft de volle aandacht van FVD.”

Daarna richt Baudet de aandacht op een vijftal vragen die FVD heeft gesteld aan het kabinet over de kwestie: “Daarom heeft de FVD-fractie op 22 augustus j.l. onderstaande vragen gesteld aan minister Koenders van Buitenlandse Zaken (PvdA) en minister Blok van Veiligheid & Justitie (VVD).”

Koenders heeft uitgebreide antwoorden geformuleerd, maar het FVD neemt er geen genoegen mee. “Het kabinet Rutte ontwijkt FVD-vragen over geheime MH17-deal met Oekraïne,” zo besluit de partij. En: “We zijn nu meer dan drie jaar verder en nog steeds is de “onderste steen” van Mark Rutte zoek.”

D66-criticaster Sjoerd Sjoerdsma neemt er in ieder geval geen genoegen mee. Hij keurt de aantijging dat het kabinet vragen van FVD ontwijkt af. In plaats daarvan vraagt het sociaal-liberale Kamerlid: “Nee, FvD ontwijkt debat over MH17. Waar was je Thierry Baudet?”


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

42 reacties

 1. Neworder

  Slapper excuus is niet mogelijk, kan zo aansluiten bij zijn z.g. verafschuwde partijkartel.
  Flapdrol eerste klas..

  1. Ni28

   Zou je niet eerst wachten op een verklaring? Nou ja , je oordeel stond toch al vast.

   1. swetsnek

    En ja nergens een hoofdletter dat zijn jullie niet waard

 2. DolleDries

  Je wordt betaalt door belastingbetaler om in de kamer aanwezig te zijn.
  Persoonlijk vind ik het een beetje een K%T smoes.
  Nu was het wel zo dat hij in de kamer ook voor paal had gezeten ,want men draait al drie jaar om de steen heen.

 3. Bloem

  Storm in een glas water. De onderste steen van MH17 zal nooit boven komen. Mocht Rutte de onderste steen boven krijgen (wat mogelijk zelfs al het geval is) zal hij deze informatie nooit met het volk delen

 4. buitenbeentje

  @Han ten Broeke (VVD) en Sjoerd Sjoerdsma (D66); kamerleden zijn er om de regering te controleren, niet om mede kamerleden te controleren.

  1. Janna47

   Tja ze hadden zich er zo op voorbereid om Baudet met huid en haar….
   en nou was t’ie er niet……jammer toch? Alles voor niks ingestudeerd….
   huilie huilie…

 5. K.Dopper

  De geloofwaardigheid van Baudet lijkt me tot het nulpunt gezakt.

  Dan heb ik toch liever Geert, dat is een racist met fascistische neigingen maar er zit tenminste systeem in.

  1. Ni28

   En wat bent jij, Dopper? En spaar jezelf niet en laat mij lachen.

  2. sonar

   K.Dopper jij moet wel een dikke balk voor jou kop hebben om altijd maar schelden en mistplaatste antwoorden te zeggen,maar dat is natuurlijk voor een linkse nitwit normaal.
   Hieruit blijkt dar er met jou geen discussie kan plaatsvinden ,omdat jij het verstandelijke vermogen niet bezit.

   1. K.Dopper

    Sonar, aan je bijdrage is te te merken dat het met jouw verstandelijke vermogens wel goed zit. Taalkundig is er wel wat te vitten maar de inhoudelijke argumenten zijn onweerlegbaar.

    😉

    1. swetsnek

     En als doppertje het niet meer weet komt het standaard antwoordt hahahahaha

 6. A3aan

  Ach gossie, Baudet heeft een debat gemist. Had bij aanwezigheid van Baudet de steen van Rutte ineens boven tafel gekomen, denk het niet, waarom dan die drukte. Er zijn wel meer kamer leden die verstek laten gaan, je kunt niet bij elk debat aanwezig zijn.

  Je druk maken om niet gegeven antwoorden, waarheidsvinding, wie zij dat ook al weer, lijkt mij van meer belang.

  1. RobertMarsman

   Nou dat een kleine fractie niet bij elke kamer debatten aanwezig kunnen zijn dat begrijp ik wel maar dan moet je ook goed kiezen. Kijk als je zo hoog van de toren kan blazen als Baudet dan mag je er toch vanuit gaan dat hij tijdens dit debat toch gewoon aanwezig is en dan kan je niet met het smoesje aankomen, ja sorry hoor maar mijn afspraak liep uit. Dat is wel een beetje een slap smoesje.

   En Hiddema zat in de rechtbank want die was bezig met een zaak. Wat ik overigens ook vreemd vind.. Je kan toch niet de advocatuur combineren met de politiek. Een politicus ben je 24/7.

   Ik vind het jammer dat Baudet er niet bij was aangezien ik graag zijn verhaal had gehoord aangezien ik de officiële verklaring ook in twijfel trek.

   BTW. toen Denk verstek liet gaan tijdens het debat over het arrest van Ebru Umar toen sprak heel Nederland er schande van. Baudet had natuurlijk een goed podium om zijn mening goed te verkondigen. Nu geeft hij voer om het vooral over zijn afwezigheid te hebben waardoor alles ondersneeuwt. En dat veroorzaakt hij toch een beetje zelf.

   Geen slimme actie.

 7. Guus Geluk

  Ja, en de brug stond open.

 8. DolleDries

  Dat is ook wat ,Doppie kreeg darmkrampen was aan de diarree en haalde Wilders er bij. Dat is toch knap.

 9. Beukman

  Waar blijft trouwens onze door Poetin betaalde kinderhater Oom Bob, die steevast alle items over de MH17 met kapitalen placht dicht te smeren?

  1. Guus Geluk

   Vast van de site geknikkerd.

 10. trampoline

  Het partijkartel laat geen mogelijkheid onbenut om Baudet en FvD zwart te maken;
  het zal ze niet helpen!

  1. K.Dopper

   Daarentegen laat Baudet geen mogelijkheid onbenut om zijn politieke tegenstanders de hemel in te prijzen.

   🙂

   1. Punt50

    Doperwt, straks staat de FvD op 9 zetels en jouw PvdA op 2 zetels. Zijn de rollen omgedraaid.

 11. Two Ravens Black Kettle

  De twee referendum onderschijtende antidemocraten Han (ikzieniks, ikweetniks, ik hoorniks) en Sjoerd (de Armeense genocide heeft onze partij gered en ben daar fier op)
  …de twee gretigste der schandknaapjes
  …zijn boos.
  Brrrrrrrrrr
  Niet omdat de onderste steen niet boven komt (Nee ben je mal, dat zal deerniswekkende Han zijn volgevreten hypocriete reet roesten, immers slagroomrug is zijn baas en Han is een exacte blauwdruk van dat niemandalletje)
  Maar vanwege het feit dat Baudet er niet was.
  Daarom zijn Han en Sjoerd boos.
  Niet de doden
  Niet de leugens van Rutte
  Maar de afwezigheid van een partij die nog geen 1 jaar oud is.
  Daarom zijn de naoorlogsche verzetshelden Han en Sjoerd aan het stampvoeten.
  Beroepswezel Han zal nooit moeilijke vragen stellen (immers knipmessen voor zijn baas is zijn raison d’etre
  &
  De baas van kniestoel good ‘le Sjoerd heeft zijn partij weten te redden over 1,5 miljoen Armeense lijken
  Dus bijna 300 mensen dood
  En Han
  En Sjoerd
  Zijn boos op Thierry
  Prioriteiten and all that

  klap, klap, klap, klap, kla…..

 12. Ruud562

  Al in 2013 is de vliegveiligheid boven de Oekraine besproken met overheid en luchtvaartmaatschappijen. Vervolgens deed men een plas en alles bleef totdat …
  Totdat EU-gesjeesden zoals een Verbalen op een plein in de Oekraine de oorlog opstarte, todat de MH17 werd neergehaald. Een MH 17 die daar niet had mogen vliegen!

  En nu gaat men de FvD aanvallen omdat niet in de Tweede Kamer was??

 13. J.C.

  Of zouden D66 en de VVD hier een afleidingsmanoeuvre ten beste geven?

  Maar waarvan dan? Na 3 jaar zullen de VVD en D66 (de leiders van Rutte II, ja ik weet dat D66 op papier geen deel uitmaakte van Rutte II, maar D66 was meer dan een gedoger van Rutte II) toch wel heldere uitkomsten kunnen presenteren na het grondige onderzoek, of is het weer: het lijkt erop, het kan niet anders dan, we moeten veronderstellen, dat… enz.

 14. DolleDries

  Is er nog iets uitgekomen in de kamer ik lees nergens iets alleen opgeklopt gezwam er om heen.

 15. Dollaert

  AOW op 65 zetten Baudet (Op maat voor diegenen geboren voor 1966) ! Dan stem ik de volgende keer op je. On topic;
  Rest is bijzaak. Vervelend, naar en droevig voor betrokkenen , maar bijzaak in de grote politieke sfeer. Raakt geen miljoenen. En voor het “Partij kartel” , dat AOW zonodig ineens in 2012 moest verhogen tot 68 jullie zullen wegzinken in het politieke moeras. Tenminste als er gerechtigheid in de wereld bestaat.

 16. fusilier

  BAUDET moet zwaar beveiligd worden . En zo snel als mogelijk is.

  1. K.Dopper

   Dan moet er sprake zijn van een reëel veiligheidsrisico, anders wens ik er als belastingbetaler niet aan mee te werken.

   Ik vind de beveiliging van Wilders ook twijfelachtige kanten hebben. De man doet niets anders dan het zoveel mogelijk provoceren en krenken van mede-Nederlanders om vervolgens de belastingbetaler op te zadelen met miljoen kosten aan beveiliging.

   1. Punt50

    Waarom moeten wij als belastingbetaler dan wel verplicht meewerken aan het importeren en onderhouden van duizenden moslims? Dat loopt in de miljarden… Daar zijn die paar beveiligers niks bij in vergelijking.

    1. K.Dopper

     Deze vergelijking is wel komisch.

   2. swetsnek

    Hahahahaha jij betaald gewoon lekker mee of je nou wilt of niet

 17. Two Ravens Black Kettle

  Is de onderste steen boven ?

  Zitten de megalomane maniakken Guy ‘Buitenhof Ik ben een Ferrari, Rise up Rise up !!’ Verhofstadt en dat vleesgeworden Horst ‘Our Europeeejun armieeee will prooootekt yeuuu’ (vuistje -op-en-neer-pompend) Wessellied al in het cachot ?

  Of hadden de twee herdersjongen (van professie; zielloze deflectors) Han en Sjoerd het te druk met turven en Wolf krijsen !!!?

  Wat een laag vettig water
  Sjoerd en Han
  300 doden
  De onderste steen zou boven komen
  De baas van Han had het beloofd

  En zij turven
  De helden.

 18. Ngatimoto

  Als je ergens mee zit als politicus dan moet je er zijn als over dat onderwerp wordt gesproken. Zo eenvoudig is dat. Als ik zou solliciteren bij FvD kan ik ook niet aankomen met een verklaring dat de brug open of dicht was. Dat een eerder sollicitatiegesprek bij de PVV helaas wat was uitgelopen.
  Baudet neemt zijn werk, want dat is het, dus niet serieus.
  Nee, meneer stelt schriftelijke vragen. Echt??

  1. nogmaals

   De enige reden waarom Ten Broeke en Sjoerdsma zo’n enorm misplaatste drukte maken is de hoop dat mensen zoals Ngatimoto er in trappen !

   1. Ngatimoto

    Dus de kiezer en daartoe behorende nabestaanden van de MH17 ramp, doen er niet toe? U moet niet beginnen over Sjoerdsma of Ten broeke. Hen had Baudet ter plekke kunnen aanpakken maar hij schitterde door afwezigheid. Dat Baudet niet deugt is overduidelijk, hij draagt tegenwoordig een baard en snor. Hij is een verkapte moslim aan het worden. Zijn maatje Hiddema wil zelfs dat wij met Mohammed en Fatima onder de lakens kruipen. Zou beter zijn voor integratie.
    FvD? Fluitpartij van Daadloosheid.
    Maar alle gekheid op een stokje, of je er wel of niet bij bent, als je niet een meerderheid vormt in de 2 Kamer en 1e Kamer dan maak je niets klaar. FvD zit daar ver vanaf en zal ook NOOIT zo groot worden. Net zo min als de PVV.
    Je bent dus gedwongen om langs de kant te staan en te blijven. Allemaal verloren moeite. Democratie is een zich sluitende lasso rond je nek. Je stikt er door.

  2. Two Ravens Black Kettle

   Wat was de uitkomst van het ‘debat’ ?

   Wat is überhaupt ooit de uitkomst van een debat ?
   In Sparta was geen democratie
   Maar in Sparta was de democratie virieler dan hier.
   Waarom nog debatteren wanneer alles al in steen gebeiteld is ?
   Waarom obligaat foeteren (zie casus Han en Sjoerd ) terwijl je met aars tot huig geketend bent aan je meester ?
   De onderste steen ?
   Meneer de mp, wanneer komt de onderste steen boven ?

   Wat heeft deze misselijkmakende klucht überhaupt voor zin ?
   Zodat de Staatsambtenaren op radio 1 morgen wat te verhapstukken hebben ?

   Dus de boodschap van de Fake News brigade zal morgen zijn bijna: Thierry was er niet. Stout !!!!
   300 doden
   Waarom vlogen we daar ?
   Why ?

   Denk je echt dat partij-apparatsjiks/strontvliegen als Sjoerd en Han die simpele vraag zullen opwerpen ?
   Denk je daadwerkelijk dat er ook maar 1 journalist is die zich zal vastbijten in die vraag ?

   Waarom vlogen we daar ?
   Why ?

   En van Baalen maar zijn knuistje op en neer pompen
   En Frans Timmermans maar centjes bijeen sprokkelen
   En Guy zijn kasteeltje opknappen

   Waarom vlogen we daar in oorlogsgebied ?
   Waarom mengden NL zich in een burgeroorlog zonder parlementaire toestemming ?
   Waarom stond van Baalen en Guy daar met een erectie op het Maidan plein ?
   Waarom moesten 300 mensen sterven ?
   Why ?

   Denk je echt dat deze farce dat we democratie noemen daar 1 nanosec duidelijkheid over zal geven ?

   Had Baudet daarbij moeten zijn
   Wellicht
   Had het iets uitgemaakt
   Niks
   Letterlijk niks
   Behalve natuurlijk het misselijkmakende virtue signalling van de gebroeders ‘mondjetoe/oogjesdicht’ strontvlieg Sjoerd en Han

  3. K.Dopper

   Ngatimoto,

   Baudet is een charlatan, een luie flierefluiter die helemaal geen zin heeft in het politieke handwerk.

   De flapdrol zag in dat zijn loos geroep over MH17 scheten in een netje waren en meldde zich niet aan voor dit Kamerdebat. Niks uitgelopen afspraak, wegduiken omdat het te moeilijk wordt.

   1. Hetzalwelweer

    Doppertje, jij bent een scheet zonder geluid. Je hoort um nooit maar het wordt zo zuur om je bakkes dat je moet kokhalzen. Elke opmerking weer….

 19. Two Ravens Black Kettle

  Weet iemand of Sjoerd of Han de onderste steen al boven hebben ?
  (of hebben ze afgesproken het glanzende knechtje te zijn van ‘de onderste steen komt boven’ MP. Slagroom ?)
  Iemand debat gevolgd ?

  Heeft Sjoerd (die pretendeert van een andere partij te zijn (zoekopdracht: zoek de nul verschillen tussen de Bierpompliberalen en de kroonjuwelenbegravers) MP Slagroom al stevig aan de tand gevoeld ?
  Heeft Hanneman die dekselse steen al naar boven kunnen werken ?
  Of bleef het bij gratuit foeteren op Thierry ?

  I’m going to go out on a limb here
  Ik gok het laatste
  Het Duo Wezel en Wezeliger

 20. Yato

  Lachwekkend al dat gezeur over Baudet. Voor degenen die zijn afwezigheid niet snappen, hebben jullie je ooit eens gerealiseerd dat als je 2 belangrijke dingen op hetzelfde tijdstip hebt, je 1 moet laten schieten omdat je nou eenmaal niet op 2 plekken tegelijk kan zijn?

 21. Blue monday

  Blijft jammer met de nieuwe rechtse hoop, deze variant kenmerkt zich door de aluhoedjes…..

  Daar ging de groei in de peiling, gekkenhuis

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.